Работа, CV-та, HR-и, съвети - 55-та тема

• 74 650
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Голям ентусиазъм, ейй!

Информативно да питам. Когато си бил на борсата, колко време трябва после да се осигуряваш, за да можеш пак да се запишеш с обезщетение разбира се? И взема ли се пълния брой месеци според общия стаж?
Нещо тегаво ми стана, а съм си обещала да не го допускам. Със сегашното работно време не мога да си позволя много интервюта.
По-разумно е да остана поне до края на годината, тогава раздават бонуси. Но като ми е криво, разума отстъпва. Започвам да се оглеждам за добри предложения.

За да имаш право на обезщетение трябва да са минали 9 месеца след предходна борса, но тогава го е минимално - 7,20 лв. мисля че беше на ден и то за 4 месеца. За да можеш да ползваш пълна боса трябва да са минали 3 години. Разбира се във вторият случай размера и продължителността зависи от члена по който те освобождават. От кога започват да текат периодите обаче не зная.

# 31
Момичета, благодаря за разясненията!
Явно няма да разчитам скоро на обезщетение. Засега ще си работя където съм, на повишено внимание към интересни оферти.

# 32
Преди малко (да, в 19.40ч) получих покана за интервю.
Хайде разбираемо, защото се обади изпълнителният директор и пътува постоянно.
Изложи накратко условията и сега се замислям дали да си губим времето взаимно, или не.
Касае се за работа във външно търговски отдел на фирмата, но...на смени 2дни по 12ч. и 2дни се почива.
От 8.00 до 20.00ч, което поне е добре, че няма да е по нощите.

# 33
За мен лично 2 на 2 дни от 8 до 20 ч. е чудесно като раб.време, но само, ако нямаш още деца или са вече големи. Иначе е трудно. Другите условия добри ли са?

# 34
За мен лично 2 на 2 дни от 8 до 20 ч. е чудесно като раб.време, но само, ако нямаш още деца или са вече големи. Иначе е трудно. Другите условия добри ли са?

Две деца, едното в училищна възраст. Имам кой да се занимава с тях по принцип.
Другите условия ще ги разбера утре, ако отида на интервюто.

# 35
Ми, чудесно тогава, успех  Peace

# 36
Ми, чудесно тогава, успех  Peace

Благодаря, мисля все пак да отида и да видя за какво става въпрос.
Заплащането ще е решаващо.

# 37
Здравейте!
Какъв е шансът да постъпиш на работа в държавна администрация,с медицинско образование,но степен специалист,т.е.колеж!

# 38
Не съм много в час, но не вярвам някъде все още да можеш да започнеш работа като медицински специалист само със средно образование.

# 39
  • София
По-конкретен въпрос - по-конкретен отговор!
В общини има хора със средно образование, но надали за там е интересът.

# 40
Аз разбирам, че просто и се работи държавна работа на жената. Със средно образование има хора, но едва ли са медицински специалисти. Ако търси каквото и да е, пак няма шанс, защото ще има хора с подходящо образование за позицията. Според мен, няма шанс.

# 41
То си има изисквания, които се обявяват предварително. Ако това образование е достатъчно, няма проблем да се пробваш.  Peace

# 42
Не съм много в час, но не вярвам някъде все още да можеш да започнеш работа като медицински специалист само със средно образование.
образованието не е средно,висше,степен специалист,3 години се учи,имам две специалности медицински,два пъти по 3 години съм учила,стаж по специалността,в частния сектор досега съм работила,сега питам за държавния сектор как стои въпросът,,,просто се наработих на нощни смени,на 12 часови смени,на работа по празници,работа в събота и неделея,работа 12 часа прав,а и годините вече натежават,с малко дете и ничия помощ в отглеждането,,,това са ми въпросите че изобщо не съм наясно там как са нещата...или пак е старата песен=на чичо,на вуйчо,на леля човека,,,,

аз мисля че на много места работят хора които въобще не са за там,
за себе си мисля че съм кадърен човек ,доказал се,но вече не търся доказване а работно време Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 20:26 от Аktivity

# 43
Аз разбирам, че просто и се работи държавна работа на жената. Със средно образование има хора, но едва ли са медицински специалисти. Ако търси каквото и да е, пак няма шанс, защото ще има хора с подходящо образование за позицията. Според мен, няма шанс.

по-горе обясних ако искаш прочети

# 44
То си има изисквания, които се обявяват предварително. Ако това образование е достатъчно, няма проблем да се пробваш.  Peace

къде са обявени тези изисквания
изобщо не съм наясно как се кандидатства в държавния сектор,дори къде да търся такива обяви за работа

Общи условия

Активация на акаунт