Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 64 987
  • 616
  •   1
Отговори
# 480
Астинед питай си лекаря за това, с което аз лекувам Вальо за бактерията - казва се Риноджермина, и е "добра" бактерия, която се бори с лошите. Пръска се в носа макс. 7 дни, после се изхвърля, абе малко е странно като му четеш упътването, но на малкия му подейства уникално добре, в комбинация със сироп за имунната система. Не съм виждала сополки или кашлица или някакъв гърлен секрет откакто му го слагах. А беше страшно положението - от микробиологията излезна колония от стафилококи, за което веднага изписаха АБ, но го заменихме с това.

# 481
  • София
За Боян освен да го взема, то май беше доста скъпо, но за мен няма за кога да си играя. Утайката ми е много висока. Повече от месец с тези сополи...

# 482
Асти 33 лв. го взех аз.

# 483
  • Пловдив/София
отдавна не съм писала, ама исках да питам по въпроса със спането, много се дразня вече.

Винаги е спал лошо, 16 месеца сън не видяхме, будеше се постоянно. Отделихме го на 8м в друга стая, никаква промяна. Като стана на 16 месеца започна да спи по цяла нощ понякога (изключвам зъби и т.н.), но щастието продължи само няколко месеца. Някъде около 2рия РД отново разбали съня. От месеци заспива трудно, иска да го гушкам,докато заспи, което може и 1 час да продължи.Ако реша да свърша нещо и откажа, се започва- рев да дойда, рев за вода, рев, че чува съседите (голяма драма са, страх го било като тропат). През нощта се буди поне 2-3 пъти, ако никой не отиде да спи при него. Напоследък на 2рото будене идва в нашето легло. Пробвахме с кошара, на голямо легло,на трансформирано от кошара, все едно.

При бабите спи нормално- в кошара на леглото до тях.

Чудя се страх ли го е наистина, дали да не купим една кошара за нашата спалня? Тъпо е за дете на 2.5, но ако имаме второ, ще се ползва. Няма как да преместим голямата, разглобена е и едва минава през вратата.
Мисля, че ще помогне като решение, ама баси от 2.5 години се боря да спи сам, сега ли да се връщам назад...

# 484
Изобщо не съм се борила да спи сам( пък си ми е страх да спи в отделна стая няма да мога да заспя,доир на отворени врати,не знам..),боря се да заспива сам и попринцип да знае,че в леглото на мама и тати може да се гушка,но да си заспива в кошарата,която си е в нашата стая.Виждат ми се много малки да спат сами и не виждам смисъл-,той реве или мрънка насън и също идва при нас,но го гушкаме и като се успокои го местим,или пък ако е в началото на вечерта и мрънка,му казваме да казва "лека нощ,мамо,обичам те ,мамо,лека нощ ,тате,обичам те тате"и той това някак си си го е приел за ритуал за лягане в кошарата и заспиване.Ние имаме друг проблем-има ли още,които пият АМ?.Не можем да го заместим с айрян и прясно ососбено(повдига мус е от него),айряни пие много,но през деня.Стани ли вечер се случва и на заспиване(ако не ена кеф и реве) да пие и сутрин към 6 часа,просто почва да мрънка,не от глад,ами не знам какво прави ,сънува ли какво и ако не може да заспи иска "пау"-мляко  Joy и това със затворени очи.Ако не му дадем почва да реве много.И се почва едно тупане,мънкане,и т.нТа и той не спи добре,т.е повечето вечери се размрънква по 1-2 пъти за вода или да се гушне,рядко спи по цяла вечер.Миналата вечер супер много плака,че и искрено,направо ме притесни,че на дядо му Форда,татко му се качил и го карал,а той не бил негов  JoyИ това насън реве и го говори и плака около 30 минути...не разбирам емоциите ли са му в повече или е нормално..  

# 485
  • София
Ох ние нямахме проблем да си спи в леглото, е будел се е за вода. Но от няколко седмици спи при нас на леглото. С мен по-топло, че баща му се изнесе в хола. Вече съм във фазата на много лошия съм. Не мога да си намеря място, будя се често да пишкам, абе ужас и Т.к. ММ похърква го изгоних, че съвсем лудвам, но и с Боян накрая бяхме така. Та Боян спи с мен на спалнята и не иска да си ходи в леглото. Ако го пренесем, като се събуди пак идва и на този етап го оставих, че и все е болен. И в тази връзка пак текна носа като река.....Е не знам вече....Дави се от сополи и това е, и утре като нищо ще е пак с хрип. Тези хреми ме влудяват. По-добре гъсти сополи или Т. Това непрекъснато давене от водниста хрема ме влудява. Сега слагам Коларгол и ГрипСтоп. Трябваше да взема май това за което писа Петрова. За следващия път направо  го купувам да видим. Мисля си че от толкова капки в носа сме изтрепали всичко и полезните бактерии и отваряне път за всяка инфекция. Макар с месеци да не бяхме слагали антибиотични капки, а и Клуйкс протект пръскаха сутрин.  ..Абе от нищо полза не виждам. Сега и с цинапсин пробвах още при първите сопол неделя и нищо.

# 486
И Ивайло е постоянно със сополи, нищо друго. Вече даже не им обръщам внимание, имам чувството, че минават от самосебе си, когато те си решат. Миналата неделя текнаха буквално от нищото, в събота си беше чудесен. Уж веднага сложих Назик, хомеопатии, нз си кво, изобщо не спряха, минаха си през фазите водичка -белеещи-жълтеещи и сега май поминават. Този Рино- не знам си какво си дали може без лекарско предписание да се купи? Толкова ми се повръща и от УНГ вече, че не искам да си губя времето само.
А за спането - Ивайло от 8-9 месечен "спи" в отделна стая, но реално почти всяка вечер е при нас. Докато беше в кошара трябваше да ходим да го взимаме, сега спи на голямо легло и сам си пристига, което ме устройва. Не знам дали това, че го приспивам вечер, а не заспива сам, го кара да очаква, че и през нощта като се събуди, ще съм там и затова да ме търси...
И той още пие АМ, не заспива с него, а още след баня, докато го обличаме, си го иска. Май трябва да го махнем, ако искам да спи без памперс, а?

# 487
  • София
Блазе ви че поне сополите не ви правят проблем. Аз не мога да не им, защото се дави от тях. Кашля много и след 24 часа, което според мен не е много време да си с водниста хрема, може да направи спазъм. Не искам пак да правим инхалации с вентолин. Довечера ги пращам с баща му пак на солна стая. Дано закрепим. Иначе много искам четвъртък да е на ясла. Ще ги водят за първи път на театър Sad те цяла година имат по два три месечно, но ясленчетата почват да ги водят сега, за да са свикнали вече с яслата. То като гледам няма да хване, че все повече се убеждавам че трябва да го спра когато беба се роди.

# 488
Ние се пробвахме като беше на годинка да го оставим да си спи в спалнята, а ние се пренесохме в хола. Ама беше драма - особено като е болен искаше някой да спи при него, иначе няма спане. И сега си спи по-добре, когато ние сме там. При нас също и мястото е малко и реорганизация на спалните е трудна. И сега си спим всички в спалнята, той още си е в кошара, но тия дни смятам да махна решетката. Пипи, това е период, както всичко друго. Но колко ще продължи не знам. И дребния се "страхува" от всякакви, особено въображаеми, неща. Не знам доколко е истински страх и доколко експериментира с емоциите. Така или иначе се старая да не правя голяма драма. Иначе за приспиване четем книжка и после той си спи сам. Не му харесва идеята много, но ние сме в другата стая и се примирява накрая - основно защото ни чува. Ще свикне, сега при баба си развалиха малко режима.

За сополите - пак тръгнаха някакви сополи, но този път май аз ги довлякох последния ден от офиса. Освен това избиват като минимум долните кътници ooooh! и диването вкъщи не желае да яде почти нищо. Иначе в яслата си ядял казаха, но вкъщи само поглежда и бута купичката. Направо ме побърква с това неядене, само му се притеснявам. Но май се налага да свиквам, защото мога само да влоша нещата.

Иначе бърбори някакви неща и аз изобщо не му разбирам. Вкарва някакви нови думи и не мога да разбера какво има предвид. От два дена повтаря за някакво "нани", което със сигурност няма общо със съня. Или вчера обяснява за някакво "бопа" ?? Аз само казвам "да, Мишенце, браво, чудесно" и недоумявам hahaha

# 489
Хаха,и аз се изпробвам ,когато не мога да го разбера да кажа" ааа,така ли ,маменце,супер",ама той се позамисли и се тросне и стане от дивана да отиде на място по-потробно да обясни с думите "мамоооо,не",ама точно и с физиономия "мамо,защо се правиш,че ме разбираш,като не е така "  Joy Голям сладур е,и от яслата много имаме напредък с говоренето,макар и само аз да си го разбирам повечето пъти.Не казва "к",вместо това казва "т" и "р" също не съм го чула.Също така пее песнички като "мама ми купи днес" я знае 1-2 куплета,че почти и с мелодия.Наваля си го на негов език,но си се разбира ,а като пеем други песни заедно го гледам,че приглася всяка дума като последната сричка я изкрещи  Joy

И ние сме с кошара без решетка,залепена е за спалнята.Вечер рядко слагаме памперс,дори да е пил Ам ,ние пък го пием със заспиването,което не е хубаво,нали трябва после зъбите да се измият,а пък той си заспива.А той се събужда да казва,че му се пикае,но се случва и да се изпусне.

Имахме големи драми миналата седмица на яслата-много ревал като заспивал по час и половина за мама и тати  #Crazy,не беше ходил месец и нещо и незнам направо,едната г-жа нищо не м казваше първите 3 дни казваше,че няма проблем,и накрая четвъртък и Петък другата ме хвърли в тъч,другите деца неможели да спат,и накрая от умора заспивал....даже намекна дали да не сме го отписвали,че е малък,и аз толкова зле се почуствах.Може би знаят,че не работя ама аз от 3 месеца чакам да си отоврим един магазин(от общината зависи де)..и Вчера като отидах и като почна другата госпожа да ме успокоява и  като ревнах  Joyобаче наобед се убадиха да ме зарадват,че никаквъв проблем не  е имало,дадох сио му книжката,дано и днес да е така  PraynigИанче през деня нямало ниаккви проблеми,играе си с огромно желание отива,не знам...

# 490
  • Точно където трябва
Моето дребосче не спи само. Спи при мен и понякога се буди само 2-3 пъти и заспива бързо т.е. не ме вдига. Но по-често ме кара да ставам и да я гушна и така да спи. Изобщо спането и е драма. Яденето също, макар че има прогрес. От яслата май се е понаучила да яде. От втората си година до сега е все 16кг. И по-добре де, че преди качваше по 6-7-800 гр. И ако щете ме освиркайте, но още се кърмим...Не си дава циците на никой. Бърбори всичко, развива ми теории. И...слава Богу, не боледува много. От както е тръгнала на ясла, само веднъж с кашлица за 2-3 дни и по Нова година грипа. Дано не урочасам нещата. Обаче колко е своенравна и какъв инат е...Не исам да обличам това, искам онова; искам на люлката /в снега и студа/ и едно тръшкане... И и е трудно спането в яслата. Ами общо взето си е все същата. Някой качва ли снимки, да видим диванетата колко са пораснали?

# 491
Ама верно скоро не сме качвали снимки... ава то пък едно първобитно ми се струва вече в онзи сайт хахаха Искате ли една алтернативна ФБ група, да си гледаме снимки по-лесно hahaha Joy

# 492
Аз за това поисках контакти с момичетата и дечицата, с които сме се виждали и им благодаря, че ме приеха  Hug Да се виждаме поне на снимки.Ако още някой иска ще дам на ЛС ФБ. Сигурно аз съм единствената, която още не е тръгнала на работа, но и това ще се случи. и осъзнавам, колко по-рядко влизам, за да пиша  а не ми се иска да се изпозагубим  Blush Много са пораснали и всички са много хубави деца  Heart Eyes

elliee радвам се , че пишеш, че сте добре и че се кърмите  Hug Няма да е до 1 клас, така, че се радвай, че се гушкате още  Wink

Нашата бамбина и тя е 12-13кг и 92см

# 493
Може ли указания как точно се пръска Риноджермина - по две впръсквания два пъти дневно за 7 дни, нали?

# 494
Да, така се пръска, 7 дни след смесването е абсолютен максимум, държиш в хладилник, после изхвърляш.

Общи условия

Активация на акаунт