Операция на щитовидната жлеза -12

• 93 524
  • 833
  •   1
Отговори
# 435
...
Цените са според сложността на операцията. Избор на екип за цяла БГ е с таван 900 лв. Повече не би следвало да се взима като сума за това, но и основно тази сума се заплаща при операции на щитовидната жлеза. ..

За избор на екип пари взимат само в т.нар. елитни болници, за които има повече наплив - това са например МД и ИСУЛ. В другите избор на екип по принцип няма - ето Сисито, а и аз сме оперирани във ВМА безплатно  Mr. Green и всяка друга болница така оперира по принцип. Не че няма изключения..... Има и допълнително заплащане за лапароскопски и безкръвни и темподобни операции (например на жлъчка) пак 900 лева и такива има хиляди операции на година. За щяло и нещяло изрязват и жлъчки и ЩЖ и какво ли още не само и само да усвоят едни пари. Скоро тук писа едно 30-на годишно момиче, на което са изрязали цялата жлеза, а на хистологията чак са видяли, че рак няма. Изненадка.
Скоро пак спорихме със сина ми и той изнамери някаква статистика, че в БГ имало 100000 души с оперирани ЩЖ. Ако това е за последните 10 години значи на година се оперират по 10000 души. Сметката е - примерно по 40 души всеки ден се оперират в БГ за проблеми с ЩЖ. 40 всеки ден  Shocked

# 436
  • Варна
Ужас!!!

# 437
Глухарче, Фри, аз съм в грешка явно. Сигурно не съм разбрала нещо за цените и т.н.

Помня едни цени от по 1100-1200 лв, по 850 лв, къде да избирам за ОП и че касата по него време поемаше 732 лв., но явно съм се объркала и е ставало въпрос за конкретна болница, а не че ще се доплаща.
И че някои пациенти оперирани по ЗК, после ги карали да плащат консумативи, не знам си какви щуротии, дето не трябвало да ги плащат и сумите не били никак малки.

Тук като чаках за сцинтиграфията, една мед сестра също ми сподели, че е оперирана във варненското ВМА без да плаща избор екип, но не знам дали въпреки това може да предпочете кой доктор да я оперира или назначават дата и който се падне на смяна. Не знам как стоят нещата.

# 438
Сега като се замислих  Thinking май и Сисито плати за избор на екип, че нейният лекар беше някакъв професор и ли нещо подобно. Ама не съм сигурна, тя ще си каже  Laughing

Merelenda, сори за офф-а, но преди 3 години и половина ме оперираха в 1ва АГ б-ца в СФ от рак на гърдата и не ми взеха 1 стотинка, нито консумативи нито нищо.
4 дни преди това пак там те ме оперираха за биопсия с местна упойка. И внезапно сутринта в 8:00 след като вече ме бяха приели - без предупреждение или каквото и да е ме измуфтиха 200 лв "избор на екип за малка гинекологична операция". Сигурно щото в нощницата им изглеждах платежоспособна  Mr. Green

# 439
  • Варна
Аз също не съм плащала нищо за моята операция,а се водеше сложна.Оперира ме,желаният от мен доктор.

# 440
След коментарите още повече се обърках и не мога да реша към Сечанов или към Пандев да се обърна... Надявах се на еднозначен отговор на въпроса, но като се замисля това е невъзможно. В голяма дилема съм и ми е много притеснено. Благодаря ви за информацията!

# 441
  • Варна
Не се чуди и двамата са много добри.Ако си имаш парите,плащаш си и това е.Просто при тях се плаща.

# 442
Глухарче, благодаря!  Hug

Момичета, белезите изчезват ли с времето? Чета, че доста често се чувствате зле след операцията. Това чувство изчезва ли след време, когато се уточни и назначи подходящата доза хормони нужни на организма? Усещате ли се по-различно и имате ли подобрение на симптомите от преди операцията?

# 443
Лично за мен е важно да имам доверие и да се чувствам уверена с избрания от мен лекар.Дори за един безобиден преглед,да не говорим за операция.Отново ще дам пример-никога не бих се оперирала или лекувала при човек,като Табаков.Дори и без пари или да е най-голямото светило.
Успех! Peace

# 444
Може ли да ми кажете за кой хирург се е споменавало в темите назад, че взима пари "под масата". И колко са тези пари? Не е ли този "избор на екип" плащане на касата на болницата?
И чудя се - как са ви ги искали тези "пари под масата"? Не го ли е страх този хирург?

А и да добавя, че Ганчев съвсем не може да се сравнява със Сечанов. Една позната медицинска сестра, която работи там, казва, че Сечанов прави по четири операции на ден, докато останалите хирурзи там (в това число и Ганчев), правят по една и то не всеки ден.
Въпросният Табаков въобще не оперира, а само асистира леко на Сечанов. И приема болните, когато си показва цялата простотия.

# 445
  • Варна
Доста повече операции на ден правят.До обяд 7-8 сигурно ошляпват в зависимост от сложността.И не само Сечанов докарва толкова,но сигурно води класацията.
mps264 явно си много млада,та е простено невежеството ти.Плащането под маса до скоро беше масова практика.Сега измислиха този избор на екип,за да могат официално да си вземат тези пари законно.

# 446
Оперирах се в Александровска болница при проф. Тодоров. Избор на екип 600 лв. Ганчев оперира моя позната с много възли с много кисти, едното възелче беше злокачествено. Чувства се отлично, не е пила йод. Млада е на 34 години. Когато Начев ми каза, че съм за операция ми препоръча двамата Сечанов и Ганчев, като най-добри. Аз попитах кой , той каза еднакво добри са. Има много при Сечанов със засегнати гласни струни и насочени в Исул. Но това е божа работа, аз не се сърдя на никой и аз съм със засегнати паращитовидни, но пия рокалтрол и това е. Оказа се обаче, че изобщо това, че ми ставаше лошо не е от жлезата, а заради висок инсулин, открих го скоро. От два месеца съм на диета и пия малка доза метфогамма. За сега се чувствам добре, изчезна главоболието и зрителните проблеми, не ми прилошава, не се изпотявам така и не ми се гади...., спрях и да мравучкам.

# 447
... mps264 явно си много млада,та е простено невежеството ти...
не знам дали е млада, но не е невежа  Wink от бранша е и знае перфектно как стоят нещата отвъртре Laughing
Сиси видя ли, диетата му е майката, всичко ще се оправи, радвам се за теб Simple Smile

# 448
  • Варна

sisitons и не се хвалиш нали.Седиш и мълчиш Simple Smile

Фри в никакъв случай не желая да я обидя,извинявам се ако е прозвучало така.Но пари под масата се дават масово и не е нещо ново под слънцето.

# 449
Точно преди година се сблъсках с проблема с жлезата. Ендокринолог ме препрати на ендокринолог хирург.Исках да си запиша час за д-р Русанка Ковачева, но имаше свободен чак за след месец и половина. Препоръчаха ми МД, дадоха ми телефонен номер на д-р Кънев.Прие ме на следващият ден.Не беше много обстоен с прегледа и след ехографията  най- спокойно ми каза:"Трябва да се оперира.Ще ти махнем цялата жлеза ,когато решиш/даде ми лист за изследвания/обаждаш се, 900лв ще струва и готово". На въпроса ми не може ли да се махнат само възлите ми отговори:"Не , цялата жлеза". Аз си тръгнах ,като гръмната и изпаднах  в шок.Цяла вечер плаках.Как така с хормони в норма и без изследване какви са възлите ще ми махат цялата жлеза.Тогава се поразрових да търся по-добри специалисти  и друго мнение. Така попаднах на д-р Пандев. Приеме много добре , разясни ми за какво става на въпрос ,засега няма да се прави операция,разбира се само ако се наложи. И така имах още една среща правих туморен маркер/отрицателен/. Сега ми предстои пак да ходя.Чувствам се добре и се доверявам на д-р Пандев. Надявам се да ми се размине операцията , но дори и да се стигне до там  за една година време вече свикнах с мисълта , че може да се наложи някой ден да се ляга под ножа. Затова и доста ме интересува животът без жлеза как е?
Относно заплащането и с направление ехографията се заплаща. В Майчин дом ми взеха 70лв., а при д-р Пандев 65.

Общи условия

Активация на акаунт