Операция на щитовидната жлеза -12

• 93 551
  • 833
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Това само доктор може да каже  Confused

# 421
Да Simple Smile Аз съм на терапия,3 по 1 таблетка Тирозол.Много е висок anti-TPO и не знам дали това е много опасно и дали изобщо се повлиява от нещо.

# 422
парите за операция са взависимост какво работиш!!!!Една жена плати 1300...Защото казала че работи в Гърция

# 423
  • Варна
парите за операция са взависимост какво работиш!!!!Една жена плати 1300...Защото казала че работи в Гърция
ooooh!

# 424
Понеже и аз съм една от оперираните при доц.Сечанов мога да кажа,че неговия "симпатичен" асистент Табаков си слага тарифи както му е удобно и колкото прецени.Когато бях готова с изследванията и трябваше доцента да ми насрочи датата на операцията,си беше тръгнал.Табаков ме прие и отношението му беше повече от отблъскващо за човек преди операция.Обяви ми цена 1500лв и ме накара да си избера дата за операция.Аз съответно се шашнах,защото не си записвам час за козметик и отказах,исках да се видя лично с доцента.Той започна да ми обяснява как не било рентабилно за мен,защото всяко виждане с него е 50лв.Видях си се с доцента,обясни ми подробно какво ще се случи и ми каза,че избора на екип е 900лв и 60лв за хистологичното изследване по време на операцията.В деня на приемането отново беше арогантен и ядосан,че съм се разбрала с доцента за цената на операцията.

# 425
Това звучи меко казано неприятно и направо си е за сигнал.

Иначе само добри отзиви съм чувала за доцент Сечанов и разбира се за проф. Пандев.
Доцент Сечанов оперира по стандартен метод, а проф. Пандев с мини инванзивен метод.
Ориентировъчно, разлика в цените и на двамата особена няма. По втория метод, доколкото разбрах, възстановяването е малко по-бързо.

# 426
Точно съм съгласна с изказаното  мнение за д-рТабаков!Ужасно отношение,грубо.....Безочливо!Но какво да се прави в такова положение мислиш да излезеш бързо от ситуацията !!!

# 427
Доц.Сечанов наистина е най-добрият в областта на ендокринната хирургия и това е безспорен факт!!! По-добрата методика е неговата, защото при тези миниинвазивни операции на доц.Пандев и без престой в болница след това рисковете да се пропусне нещо или да има усложнения са големи. Все пак това си е операция и то в доста важна и рискова зона. Всички обаче смятат, че белегът така е по-малък. С колко да е по-малък? С 1-2 см. И всички се радват, че не стоят в болница, но това си има рискове.
Освен това доц.Сечанов се старае много белегът да бъде минимален и естетичен. След това всичко е въпрос на тип кожа и организъм.
И не на последно място, той е страхотен човек!!! С него може да се говори нормално, човечен е и не се е главозамаял.
Относно плащането - не мога да кажа, но таксата за избор на екип в болницата официално е 900 лв. и 60 лв. за хистологично изследване. В много болници у нас има такава такса.
Важно е да се отбележи и че екипът му е от симпатични хора, като отношението към пациентите е много добро. Единствено изключение е въпросният Табаков, който дори не може да се нарече с титла доктор. Невъзпитан е, но и без никакво професионално покритие. Държи се арогантно и подронва престижа на доцента. Просто е чудно за какво го държи и уж "работи" с него. Желателно е да не се консултирате и комуникирате с него!!! Изчаквайте си среща с доц.Сечанов и си уточнете нещата.

Още веднъж подчертавам, че доц.Сечанов е корифей в тази област за нашата страна!!!

# 428
Подкрепям напълно горното мнение!Целия екип е много мил и отзивчив,с едно изключение,за което споменахме.Майка ми се оперира преди 1м при него и се наложи да я шият и лепят.Белега и в момента е една тънка линия.
Др.Панедв не го познавам и не съм ходила при него,но когато лежах в отделението дойдоха 2 момичета,които са били при него преди това на преглед.Казал им,че случайте не му били интересени и ги препратил при Сечанов.Което не знам доколко е професионално отношение.

# 429
  • София
Здравейте момичета,

Да се включа и аз по темата относно операция при д-р Сечанов и проф.Пандев.
Аз съм оперирана от проф.Пандев и не искам да разбирате, че му правя реклама, но аз съм много доволна, тъй като нямам никакви последствия след операцията - загуба или промяна в гласа, засягане на паращитовидните жлези и т.н.
Но всеки има право да си каже мнението за единия и другия доктор.
Когато бях на йодотерапия в ИСУЛ се запознах с две жени оперирани от д-р Сечанов и чух две различни мнения за него - едната жена беше с промяна в гласа и получила много лошо отношение от него, другата беше доволна, но мисля че беше така да се кажа протеже и съответно доктора се е отнесъл различно с нея. Тъй че различни доктори, различни пациенти, различни мнения. Тъй че тук не е важно престоя в болницата дали е един ден или 7 дни, важното е как е направена операцията и доколко хирургът си е свършил работата като ДОКТОР и ЧОВЕК, а не като поредната бройка пациент.

В предишни мои постове, може да прочетете моята история от Ендокринологията в Майчин дом и защо избягах оттам (нечовешко отношение и ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ, не че нямаше да платя, но начина, по който си ги искат е брутален).

# 430
Аз пък съм чула страхотни отзиви за Ганчев, мисля също доцент. Тук не се коментира особено, но смятам, че е от нивото на Сечанов.

# 431
  • Prismatica Aerie

Лично аз от Пандев съм получавала винаги добро отношение, супер отзивчив е и обяснява всичко. Ако се стигне до операция, или каквато и да било друга процедура - ще ми я направи той, въпреки че съм тотално безинтересен случай.
Естетичният въпрос и престоят в болница изобщо не са ми били водещи при избора на лекар.
За Сечанов нищо не зная, но след тези отзиви за "изключението", на което можеш да попаднеш - не бих и отишла. Всъщност аз не бих стъпила в МД, но това е друга тема.

В предишни мои постове, може да прочетете моята история от Ендокринологията в Майчин дом и защо избягах оттам (нечовешко отношение и ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ, не че нямаше да платя, но начина, по който си ги искат е брутален).
+1
Брутален, скандален и безумен.

# 432
Разбира се, че ще има доволни и недоволни, независимо за кой доктор се касае.
Между другото, аз все още не съм се оперирала, но проф. Пандев ми каза, че съм за операция и когато реша да му се обадя. Изключително доволна и от прегледа, и от отношението. Не съм някакъв интересен случай и надявам се да не ставам такъв  Laughing
Цените са според сложността на операцията. Избор на екип за цяла БГ е с таван 900 лв. Повече не би следвало да се взима като сума за това, но и основно тази сума се заплаща при операции на щитовидната жлеза. (Между другото, да споделя изненадано, че познавам 2 момичета от темата, заплатили избор екип 400-450 лв. и после не са доплащали в клиниката по още 400-450. Знаете за какво говоря. Явно са били от неинтересните случаи  Laughing)
Операциите на щитовидната, според сложността, може да стигнат и четирицифрени суми, а най-вече това зависи и от болницата, в която се оперирате. Всички имат различни цени и това е напълно нормално. Касата си е каса. Ако се касае за по-скъпа операция и лечебното заведение, в което ще се оперирате, има договор със ЗК, касата поема една фиксирана част, другата се доплаща от пациента.

Едно не одобрявам само. Не за професор Пандев говоря, а като цяло.
Чела съм, че на някои доктори се плаща под масата и няма да конкретизирам за кого говоря. За такива случаи може да се прочете конкретно в темите назад.
Колкото и добри да са като специалисти, това не им прави чест. Пада им реномето моментално и колкото и да ми ги хвалят, не бих се доверила на такъв човек. Поне аз.

В крайна сметка, най-важното е пациентът да е доволен, на който и доктор да се е спрял и всичко след ОП да е наред.

Аз пък съм чула страхотни отзиви за Ганчев, мисля също доцент. Тук не се коментира особено, но смятам, че е от нивото на Сечанов.
Ниво, ниво...
Не знам, но... преди години съм чела доста добри мнения за него. Наистина не се спряга много често.

# 433
  • Варна

Операциите на щитовидната, според сложността, може да стигнат и четирицифрени суми, а най-вече това зависи и от болницата, в която се оперирате. Всички имат различни цени и това е напълно нормално. Касата си е каса. Ако се касае за по-скъпа операция и лечебното заведение, в което ще се оперирате, има договор със ЗК, касата поема една фиксирана част, другата се доплаща от пациента.

Тук не съм съгласна,колкото и да е сложна една операция ако си Здравноосигурен и ако лечебното заведение работи със ЗК не би трябвало да се доплаща.А това,че намериха начин да узаконят парите под масата с така наречения избор на екип е съвсем друга работа.
Това разбира се не касае частните болници.

# 434
Глухарче, ти не си съгласна, но това е факт. И не е скрито. Има си го в ценоразписите. Вече че не трябва да се доплаща, при условие че си осигурен, това е съвсем друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт