Операция на щитовидната жлеза -12

• 93 529
  • 833
  •   1
Отговори
# 450
абсолютно същата история и на мен ми се случи в МД през ноември 2015.При д-р Мишева или Минчева не й помня името. Трябвало било да се оперирам и ще ми изрежат цялата жлеза. Изследванията 100% в норма, всичко на 6, каза ми, че възлите не са ракови НО ще изрежат цялата жлеза. Нямам думи  ooooh!
Не се оперирах Grinning

# 451
flora3054, колко големи са възлите ти? Много обнадеждаващо ми звучи факта, че когато не се налага, проф. Пандев не оперира на всяка цена. Надявам се и на мен да ми се размине, но четох, че възли над 2 мм задължително се оперират. Дали е вярно? Мен също много ме интересува животът след операцията.

sisitons, под насочени към ИСУЛ имаш предвид насочени към Пандев ли? Така и не разбрах точно, той има някаква специална апаратура за предпазване на гласните струни ли?

Резултата от изследването на ТСХ ми е 3,81. Според референтните стойности е в норма, но според ендокринолога ми е висок и ме вика за да ми изпише нещо. Вие какво мислите по въпроса? А случайно да имате шум в ушите?

# 452
... четох, че възли над 2 мм задължително се оперират. Дали е вярно? Мен също много ме интересува животът след операцията. ...
Сигурно си имала предвид "възли над 2 см". Ако функцията на жлезата е ОК и възлите не са ракови и не ти пречат не би трябвало да е задължително да се оперират.

# 453
flora3054, колко големи са възлите ти? Много обнадеждаващо ми звучи факта, че когато не се налага, проф. Пандев не оперира на всяка цена. Надявам се и на мен да ми се размине, но четох, че възли над 2 мм задължително се оперират. Дали е вярно? Мен също много ме интересува животът след операцията.
Вдясно имам конгломерат 33 мм, а вляво над 20 мм. Проф.Пандев каза, че съм за ОП по принцип, но не заради възлите (нодозна струма), а заради Базеда. Това преди години. Тогава каза да си пия хапчетата. Да не обяснявам надълго за какво се касае. Само да споделя, че не оперира на всяка цена, ако не се налага.

# 454
Сигурно си имала предвид "възли над 2 см"
Да, грешката е печатна.

Благодаря ви! Вдъхвате ми надежда...

# 455
Отидох при д-р.Пандев с три възела от по 4см,2 и 1,5см.На 4-ти съм пак при него.Ще пиша как е минал прегледа.Опасявам се ,че растат....дано да си внушавам.

# 456
  • Милано
абсолютно същата история и на мен ми се случи в МД през ноември 2015.При д-р Мишева или Минчева не й помня името. Трябвало било да се оперирам и ще ми изрежат цялата жлеза. Изследванията 100% в норма, всичко на 6, каза ми, че възлите не са ракови НО ще изрежат цялата жлеза. Нямам думи  ooooh!
Не се оперирах Grinning

И при мен така-хормони в идеална норма,3 възела...Начев начерта как да се изрежат само те,но   Доцент Димов,не та не.Успя да ме убеди(бях толкова наплашена),че е по-добре цялата жлеза,после възлите пак щели да се появят...Когато си дойдох в Италия първият въпрос беше защо са Ви оперирали след като възлите не са ракови...нямах отговор.Обясниха ми че тук първо се опитва стопяването им с лекарства и други методи и чак след неуспех се изрязват възлите....Толкова съжалявам,че уплашена настоях да се оперирам в България....Но благодаря на Господ,че поне вече съм добре bouquetБъдете здрави,момичета! Hug

# 457
На 4-ти съм пак при него
Успех! Hug А къде преглежда?

# 458
На 4-ти съм пак при него
Успех! Hug А къде преглежда?
МЕД. ЦЕНТЪР „Дойче Клиник”, гр. София,
ул. Стара Планина 10, тел: 02/ 986 04 04,
И веднъж месечно ходи и в МБАЛ"Света Марина" в Плевен
http://svmarina.com/bg/contact .
Понеже съм от град м/у София и плевен ми е удобно да ходя и на двете места.В плевен датата винаги е в събота.

# 459
K.Lera- " Доцент Димов,не та не.Успя да ме убеди(бях толкова наплашена),че е по-добре цялата жлеза,после възлите пак щели да се появят."
  Ами точно това се използва,пациента да е изплашен/вместо подкрепен и успокоен /хайде под ножа...и после  носи си последствията.Ами аз си живях дълго с възлите,знаех за тях и не ми пречеха.Но при случаен преглед успяха да ме убедят,че е опасно  Praynig.Незнам ,но на мен не ми се е случвало лекар да ме подкрепи и успокои.А пациента чака това!
 Но сега съм по-добре макар и с повече лекарства bouquet.

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 13:38 от gia_n

# 460
Здравейте!Аз се оперирах при доц.Сечанов....Имах 4см...Възел -хормони В граници!!!!но правиха ми биопсия и ми казаха да се оперирам веднага!!Така че аз се отзоваха при доц.сечанов!И да..Дават се пари под масата,безскруполно и гадно....И се искат различни суми !Ей така на изуст!Без документ  !От доц.сечанов съм доволна!Само белега ме дразни...Но е още прясна рана!Така че не се стряскайте.....

# 461
  • Варна
Здравейте!Аз се оперирах при доц.Сечанов....Имах 4см...Възел -хормони В граници!!!!но правиха ми биопсия и ми казаха да се оперирам веднага!!Така че аз се отзоваха при доц.сечанов!И да..Дават се пари под масата,безскруполно и гадно....И се искат различни суми !Ей така на изуст!Без документ  !От доц.сечанов съм доволна!Само белега ме дразни...Но е още прясна рана!Така че не се стряскайте.....

Вале радвам се,че всичко  мина и е наред при теб Simple Smile.
Белега не го мисли,ще изчезне Hug

# 462
Благодаря ти глухарче!Даже вече работя!Радвам се че всичко мина.....И успех на другите желая!! Heart Eyes

# 463
Здравейте, момичета Simple Smile
Включвам се с още едно мнение "+" за това, че Пандев не оперира крайно ( цялата жлеза на всяка цена) и не препоръчва операция, когато не е наложителна. Аз, въпреки, че съм с карцином съм с половин ( смея да твърдя здрава) жлеза и нямам никакви проблеми с гласа. Да,( някой по- горе беше питал), има техника за проследяване на рекурентен нерв и гласови връзки, има даже и труд на тази тема. Аз лично съм с една отрязана паращитовидна жлеза, която е " автотрансплантирана" от другата страна и не съм имала никакви проблеми с калций, фосфор и прочие. Не искам да звучи като реклама на доктора, но в опонент на по- горно изказване, че при мини инвазивните операции може да се пропусне " нещо"  и се цели най- вече белега да е козметично красив- искам да кажа, че вече 4 г след операцията съм без никакви усложнения или рецидиви, слава на бога със запазена голяма част от жлезата и смея да твърдя нетравмирана от самата операция, защото всичко за което бях попитала ми беше най- подробно обяснено. Аз легнах спокойна в ръцете на този доктор и не сгреших. Да, платих четирицифрена сума за всичко, но това бяха най- заслужено инвестираните в здравето ми пари и не съжалявам за миг. По повод на това, че не вземал " случайни" мога да споделя следното - от негов пациент, с който поддържам връзка зная, че след 3 ееоперации в 2 болници се среща с него с метастази в медиастиум и към бял дроб, доктора категорично го е върнал, че след толкова " пипане" трудната задача ще е за него и логично го е попитал защо не се върне при операторите от предните операции....... След упорство и дори конфронтация с Пандев, този доктор поема операцията и през този " мини разрез" както някой го беше нарекъл по- горе му вади не знам си колко метастатични възли и прочие, без да му реже гръдната кост, което принципно е стандарт при този вид усложнения! Човека е жив и здрав и има детенце Wink За себе си аз съм намерила доктора. Желая на всички ви здраве, спокойни  и хубави пролетни дни !

# 464
Благодаря ти глухарче!Даже вече работя!Радвам се че всичко мина.....И успех на другите желая!! Heart Eyes
Вале, кога писа, кога се оперира! Всичко е минало много бързо.
Радвам се, че се чувстваш добре. Това е най-важното  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт