Операция на щитовидната жлеза -12

• 93 569
  • 833
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, и аз съм оперирана на 22. 02.17г премахната ми цялата жлеэа .Отидох на ехдокринолог  съвсем случайно, и пуснаха иэследваниа бяха нормални минах и на ехограф и там се установява че имам 3 въэела от дясно като единя е със раэмер 1 см ,и много въэели от ляво. От там ме праштат на биопсия окаэа се папиларен нео.Насрочиха ми операция във майчин дом хирурга е Пунчев.Сега съм на ел тироксин 100 та мисълта ми е може ли да се появи  пак мн ме е страх имам малко дете и то тепърва ще има нужда от эдрава майка.

# 391
Мила cvetito_87, напълно разбирам притесненията ви, но прогнозата при този вид карцином е добра. Още повече в млада възраст, в каквато предполагам, че сте. Човек може да се излекува напълно. Не знам дали сте наясно (тоест дали са Ви казали), че след операцията може да се наложи терапия с радиойод. Какво Ви посъветваха да направите след операцията? И кой ще следи за състоянието Ви? По принцип с карциноми на щитовидната жлеза се занимава проф. Татяна Хаджиева. Приема само на платен прием в Сити Клиник - Цариградско шосе. Телефон за записване: 0887231481.

# 392
Хирурга е Пунчев эа сега след операцята той ще ме преглежда, той ми каэа че при пен положенйето е добро ,эа това и йод няма да пия.Сега съм на онко комисия тя трябва да реши на какво ниво ще трябва да ми подържат хормоните .Ще видиме във вторник предстои ми и туморни маркери

# 393
  • Варна
Хирурга е Пунчев эа сега след операцята той ще ме преглежда, той ми каэа че при пен положенйето е добро ,эа това и йод няма да пия.Сега съм на онко комисия тя трябва да реши на какво ниво ще трябва да ми подържат хормоните .Ще видиме във вторник предстои ми и туморни маркери

Спокойно много сме с тази диагноза и за сега сме живи.И ние гледаме малки деца.
Няма как хирурга да определи дали ще пиете йод или не,неговата работа е свършила.Онкокомисията ще реши за йода,а хормона се намества от ендокринолог.
Искрено се надявам да ви се размине йода,но и да се наложи не е болка за умиране.

lilia12 добре те е посъветвала за проф. Хаджиева.

# 394
  • Варна
Глупости,кога пък онкокомисията решава....аз като.минавах на комисия ,всички вдигаха ръце и ме.пратиха в София щот те не разбирали.Нищо ,че това.им е работата.И вярно не.хирурга решава.,но на.базата на.епикризата му(описание на разсеийки и т.б)комисията взима решение,така.де ако.хирурга е добър,на базата на.неговия опит може да.даде насока дали ще има нужда от терапия

# 395
  • Варна
Глупости,кога пък онкокомисията решава....аз като.минавах на комисия ,всички вдигаха ръце и ме.пратиха в София щот те не разбирали.Нищо ,че това.им е работата.И вярно не.хирурга решава.,но на.базата на.епикризата му(описание на разсеийки и т.б)комисията взима решение,така.де ако.хирурга е добър,на базата на.неговия опит може да.даде насока дали ще има нужда от терапия

Да в окръжна ни издухаха Wink,но в терапията минах нова комисия,която определи лечението ми.Забравила си сякаш

# 396
  • Варна
На мен лично онкокомисията ми каза да йодя в София щот не.му разбират на този рак.Аз не.ходих там,отидох при Райков той даде телефона на онзи.прекрасник в терапията Чаушев.....и там ми казаха ,ме няма да пия йод.МИСЛЯ ,ЧЕ ТОЙН И БОБЕВ назначиха терапията ти

# 397
  • Варна
На мен лично онкокомисията ми каза да йодя в София щот не.му разбират на този рак.Аз не.ходих там,отидох при Райков той даде телефона на онзи.прекрасник в терапията Чаушев.....и там ми казаха ,ме няма да пия йод.МИСЛЯ ,ЧЕ ТОЙН И БОБЕВ назначиха терапията ти

О не,имам протокол с имена и подписи на всички членове на комисията  с решение за лечение и доза за йод.Може и да е фиктивно,но такава е процедурата Peace

Ти сериозно ли ми опонираш за нещо през което аз съм преминала,а ти не ?

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 17:35 от Глухарче

# 398
  • Варна
Това от онкокомисията в оръжна ли?

# 399
  • Варна
Това от онкокомисията в оръжна ли?

Не,от комисията в Терапията.

# 400
  • Варна
Понеже аз бях първа в окръжна преди теб,до колкото помня,после пък заедно бяхме при Чаушев...тва също ми се мярка като спомен.Тогава ли мина комисията...втората комисия формално?
И не ти опонирам,намесих се за да кажа ,че добър хирурс с опит има идея какво следва.Защото както ти е известно в Бг. Няма много специалисти дет се занимават с рак на щитовидната жлеза...тва и ти го знаеш много добре!

Да ,права си,че за мое щастие не ми се наложи,но ми е много ясна процедурата.....защото в някой неща мила ми Глухарке бях с теб!!!

# 401
Според мен някои онкокомисии не са много запознати с карцином на щитовидната жлеза. Колкото и да не са малко случаите на това заболяване, са много по-малък брой в сравнение с другите видове карцином. Затова особено в провинцията не може много да се разчита на тяхното мнение.
Цвети, туморният маркер е тиреоглобулин. Обикновено се изследва за първи път след като около 30 дни не си пила хормони (еутирокс или л-тироксин), т. е. при много високо TSH. Но заедно с тиреоглобулин е добре да изследваш и ТАТ (тиреоглобулинови антитела). Ако ТАТ е високо (което обикновено се среща при Хашимото) ниската стойност на туморния маркер е неинформативна, т .е. не може да се каже дали е ниска, защото няма остатъци от тумора или защото ТАТ я прави ниска. Дали е необходимо да се пие йод се определя на базата на стойностите на тиреоглобулин, но основно и по хистологичното изследване на материала от операцията. Ако не е достатъчно подробно, може да се направи ново (материалът се пази в болницата, където са те оперирали,  10 години и човек може да си го вземе, ако желае ново изследване)

# 402
  • Варна
Понеже аз бях първа в окръжна преди теб,до колкото помня,после пък заедно бяхме при Чаушев...тва също ми се мярка като спомен.Тогава ли мина комисията...втората комисия формално?
И не ти опонирам,намесих се за да кажа ,че добър хирурс с опит има идея какво следва.Защото както ти е известно в Бг. Няма много специалисти дет се занимават с рак на щитовидната жлеза...тва и ти го знаеш много добре!

Да ,права си,че за мое щастие не ми се наложи,но ми е много ясна процедурата.....защото в някой неща мила ми Глухарке бях с теб!!!

Правилно си спомняш защото наистина бяхме заедно до там,нататък си поех сама ...и така е редно.Занесох на Чаушев всичките си документи,ако си спомняш ми бяха объркали епикризата и трябваше да я сменям,не бяха писали вида.Оставих му всички документи и премина през още една комисия.
 lilia12 Варна какъв голям град е и пак няма специалисти,какво остава за малките градове.За това и нас сега ни следи ендокринолог,а не онколог.По собствена инициатива ходих тогава при проф.Хаджиева,но ми е трудно на 6 месеца да ходя до София,а и нашия ендокринолог е много добър и му имаме доверие.

# 403
Глухарче, абсолютно си права. Желая ви всички проблеми да са останали в миналото!

# 404
  • Варна

Дали е необходимо да се пие йод се определя на базата на стойностите на тиреоглобулин, но основно и по хистологичното изследване на материала от операцията.

Само да доуточня,че йода се пие ако има разсейки по лимфните възли,не е задължително тиероглобулина да е висок.Защото моя не беше много висок,но самия факт че е тръгнало да се разсейва е достатъчен за йод.

Общи условия

Активация на акаунт