Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 128 606
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
bigbaba5 не съм чела новата книга и дори и не знам какви са новостите и дали има същия ефект, както при първоначалната версия.
миле-на щом виждаш някакви интерпретации на режима защо не се включваш да им помогнеш на момичетата с насоки. Сегашния ти пост е напълно безмислен и с нищо не помага на никой четящ, пишещ или спазващ режима.

# 271
Това е от първата страница на текущата тема:
"Кратко резюме на новата книга на Дюкан, която е за нов режим, по-лек от стария, за хора, които имат малко да свалят или нямат много воля да се ограничават прекалено. Тук се включва и физическо натоварване - ходене.

Режимът се изпълнява 7 дни:
1 ден - протеинов (фаза 1)
2 ден - всичко от предишния ден + зеленчуци ( фаза 2)
3 ден - всичко от предишния ден + 1 порция плод (правилата за плодовете са както е в 3та фаза на първия режим)
4 ден - всичко от предишния ден + 2 филийки пълнозърнест хляб(правилата  са пак като 3та фаза на първия режим)
5 ден - всичко от предишния ден + порция сирене 40гр (да не е с по-голяма масленост от 45-50%)
6 ден - всичко от предишния ден + порция нишестени храни (количеството зависи от вида на храната :
210 гр. бобови - леща, боб, нахут
200гр киноа
190гр паста ал денте
190гр печена царевица
170 гр силно сварена паста
170гр кафяв ориз
160гр царевица от консерва
150гр бял ориз
140гр печен картоф
80гр картофено пюре (mashed potato))
7 ден - всичко от 5 ден(не от предишния !!!) + гала вечеря(както в 3та фаза от оригиналния режим)

Освен това физическо натоварване- ходене:
1 ден - 20 минути
2-5 ден - 30 минути
6-7 ден - 60 минути

Овесените трици - 1,5 супени лъжици на ден

Тези 7 дни се повтарят всяка седмица.

Фазата на задържане (3та фаза от първия режим) е разделена на 2 равни части:
-първата половина е същата като 3та фаза от първия режим, но с едно нишестено ядене и една гала вечеря на седмица;
-втората половина е като първата, но включва по още една порция плод на ден(общо 2), 2 нишестени яденета и две гала вечери на седмица"
И понеже съм баба -мързелана исках някой да ми поднесе информацията на готово, ама като няма - ще се борим и ще докладваме с приятелката де, за която питах Simple Smile Успех!

# 272
Лелеее, колко ядене има в тази по-лека версия. Дано има успех твоята приятелка и после да споделиш как е преминал режима.  Hug

# 273
Ади ще си призная, че става въпрос за съпругът ми. Преди 5 години свали 40 килограма/беше 170 и стигнахме 130/ Той е диабетик и не е много подвижен, понатрупа и малко странични заболявания.. та за тези години бавно и полека качи около 10 килограма, като със сигурност аз съм виновна, защото готвя доста нережимно..... За това реших, че ще е полезно да опитаме отново, но по по щадящ вариант. Пожелайте ни успех bouquet

# 274
Bigbaba5, успех на половинката ти, а и на теб с режимното готвене!  Simple Smile
От първи юни ще мина на тази нова диета, но до тогава - старото и изпитано.

Да си се отчета за седмицата: успях да сваля килце мас и тази седмица. Така си преполовявам килограмите, които искам да сваля. Така да се каже - насред път съм в момента.
За награда си купих "нови панталонки", които са ми толкова впити, че не се диша. Нооо идеята е - след някоя седмица да са ми тамън.

# 275
Правих няколко пъти режима ( около 4) и всичките пъти имаше отлични резултати, макар, че исках да смъкна 4-5кг. Това, което според мен е важно е движението. Не съм спирала да спортувам, към това пиех и FatBurner-и и протеини вечер вместо вечеря.
В крайна сметка се отказах от режима, тъй като усилено спортувам и ми трябва по-разнообразно хранене.

# 276
  • UK
Здравейте,

Имам новата книга на английски и в нея няма схема като описаната по-горе. За 2-ра фаза е посочена само 1/1.

Купих си добавките на Дюкан. Съдържат пектин и ябълков оцет.
Скрит текст:

# 277

Купих си добавките на Дюкан. Съдържат пектин и ябълков оцет.
Скрит текст:

Интересно! Тъкмо ми препратиха една статия от известния д-р Грегър за въздействието на оцета. Оказва се, че намалява триглицеридите! Самото изследване е основно за диабетици, колко им е полезен, но аз не съм, та ме интересува и ефекта на засищането - колко по-бързо се засищаш и по-бавно огладняваш, ако употребяваш оцет. И са достатъчни 2 чаени лъжички в салатата.

https://nutritionfacts.org/video/optimal-vinegar-dose/?utm_conte … m_campaign=buffer

# 278
Здравейте, от днес се присъединявам към вас. Целта ми е да сваля около 5 килограма.
Ще направя 5 ударни дни на протеин, а след това 1/1 до като стигна желаното тегло.
Имам и въпрос. Триците от днес ли да ги започна или след като минат 5-те ударни дни? И друг въпрос - може ли прясно мляко?
Правила съм тази диета, но много отдавна, мисля че 2009 година и не помня всичко. Прочетох книгата и първа страница, но ако бъркам моля да ме поправите.

Днес
З. Мляко с нес. Ако не може прясно мляко значи съм сбъркала.
О. Извара
В. Ще бъде месо или кюфтета.

С водата нямам проблем, защото пия поне 2 литра на ден.

Хубав ден.

# 279
NoMe триците се започват пт първия ден на ударния етап. Препоръчвам ти да видиш рецептите, защото се получават много вкусни закуски. Преди години, когато го спазвах за първи пъти киснех триците в кисело мляко и така ги ядях, чак месеци по-късно открих рецептите и започнах да си ги приготвям по-друг начин. А на сегашната врътка директни започнах с палачинки и още една рецепта кръстена тричава закуска "Това-онова". Една сутрин реших да хапна триците с кисело мляко, както го правих преди.. е няма такава отврат. Почуствах се като кобила. hahaha
Мляко може нискомаслено прясно до 200 мл мисля че беше на ден. Аз си взимам Верея 0,1% и прясно и кисело. Киселото ми харесва, а прясното си е като водичка с цвят, но и аз като теб оия нес кафе с мляко и вече му свикнах ма блудкавия вкус.
Успех с отслабването и дано бързо ги пребориш тези 5 кг. И аз имам още толкова за борене, или по точно 3-4 см от обиколката на ханша за да достигна предишната си фигура.

# 280
Благодаря Sivi  Hug

Гледах ги рецептите и толкова много неща си харесах, чак не знам кога ще ги правя, искам всичките да ги опитам и то веднага  Grinning

Купих си овесени и пшеничени трици, както и ленено семе. Омешах ги всичките в една купа и от там ще си взимам сутрин по 3 с.л. Сега за обяд си направих набързо извара с няколко лъжици кисело мляко и 3 с.л. трици. Искаше ми се да направя от палачинките с яйца, извара и трици, но в момента нямам време, така че това ще е за утре на обяд.

# 281
  • UK
Uncommon - мерси за линка. Дали има някакви лекции този доктор, обичам да слушам лекции докато си върша домакинската работа.

NoMe, Алинка, как върви режима, стриктни ли сте, ходите ли по 30 мин дневно?

В момента си правя менюто за седмицата, че изминалата я карах на каквото има и доста повече хапвах млечни и тиква.  Confused

# 282
NoMe, Алинка, как върви режима, стриктни ли сте, ходите ли по 30 мин дневно?
Аз на ден вървя много повече от 30 минути  Peace Само днес преди обяд като излязохме с кучетата и поне 2 часа си отидоха в разходка. Преди малко също ги извеждах, но за по-кратко, около 30 минути.

Приготвих вечерята, видях рецептата в темата с рецепти - кайма с извара, едно яйце, аз добавих и малко наситнени перца от праз лук (нали може лук??) и запекох във фурната. Пих и кафе като си сипах съвсем малко прясно мляко в него.

За утре планирам:
з. кисело мляко + 3 с.л. трици (аз ги харесвам с кисело мляко за разлика от Sivi)  Grinning Grinning
2з. нес кафе с мляко. Правя го с 1/2 вода и 1/2 мляко
о. дроб на фурна.
в. същата като днес  Peace

# 283
А колко пъти се храните на ден? Нали може повече от 3-4 пъти на ден?

# 284
На първа страница пише, че може и по-често

Цитат
НЯКОЛКО ОБЩИ СЪВЕТА:
1.Яжте толкова често, колкото ви се иска
2.Пийте вода, докато се храните
3.Осигурете си всичките необходими за диетата храни
4.Никога не прескачайте хранене
5. Преди да хапнете от някоя храна, уверете се, че фигурира в списъка.
6.Закусвайте!

Общи условия

Активация на акаунт