Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 128 602
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Ами то се продава на килограм в магазина. даже не знам на коя фирма е....Е то е нещо смесено м/у сладко и солено....

# 256
  • UK
Повечето филета са пълни с добавки като картофено брашно, соя, захар и  др. Даже в пъстърмата. Винаги чета етикетите и гледам да купувам чисто телешко.

Ето схемата за движение от книгата на английски:

Първа фаза ''Атака''   20 мин ходене на ден
Втора фаза                    30 мин ходене на ден
Трета фаза                    30 мин ходене на ден
Четвърта фаза             20 мин ходене на ден
При задържане            1 час на ден за 3 дена    

Разделих се с още 1кг  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 14:52 от Teriyaki

# 257
Teriyaki, много хубави упражнения! Аз по принцип планирам да допълвам ходенето и с някакъв вид земна гимнастика или асани на йога. Тези може би ще ме стимулират да се организирам и да започна най-сетне. Имам чувството, че на подсъзнателно ниво си преча, нямам друго обяснение защо не съм започнала с тази пуста гимнастика.

Хормоналните проблеми: според мен, ако човек има хормонални или други метаболитни проблеми, така както аз имам, трябва, освен диетата, непременно да си "ръчка" метаболизма. За сега го правя с ходене, цел 10 000 крачки на ден, а по статистика средно по 8000 крачки дневно за последните 5 седмици (5 и половина километра на ден средно), което ме удовлетворява.
Но съм сигурна, че само това ще става все по-недостатъчно. До сега за 5 седмици съм смъкнала 5 кила, но предполагам, че процесът ще се забавя, колкото повече приближавам "идеалното" тегло.

Четох по въпроса и съм измислила още два начина. От днес ще пия по един чай от джинджифил сутрин - вярвам, че заради пикантния вкус ще помага. Ще видя само да не ми вреди на стомаха. А вторият начин - планирам от другата седмица да ходя на сауна и масаж, за един месец. Сметнах го като пари и не е чак кой знае какво чудо (не ми се дават...), но ще има и изчистващ ефект на токсините, и малко ще ме постегне. Пък да видим.

# 258
Хора от 8 дни съм на диетата като 4 дни бях на ударен период , но днес се изтеглих и съм свалила 0,800гр защооооо? !
Спазвам я абсолютно стриктно !

# 259
Anton Simona от колко килограма старираш режима и колко имаш за сваляне. Ако са малко и самото отслабване ще става по-бавно. Ако спазваш всичко стриктно значи нямаш основание за притеснение, килограмите неминуемо ще паднат.

# 260
Anton Simona от колко килограма старираш режима и колко имаш за сваляне. Ако са малко и самото отслабване ще става по-бавно. Ако спазваш всичко стриктно значи нямаш основание за притеснение, килограмите неминуемо ще паднат.
60кг бях 1,75см , искам да смъкна 5-6 кг , просто като чета резултатите на другите , и четох че първата седмица се свалят най много килограми а аз само 800гр и се притесних . Попринцип ям доста месо , възможно ли е организмът ми да е привикнал ли не знам

# 261
Просто имаш съвсем малко за малко сваляне според твоите представи. Даже мен ако питаш височина - килограми са ти идеални. Simple Smile
Ти добре си чела, че се сваля най-много първата седмица, ама прочете ли че режима се препоръчва основно за хора с много излишни килограми. Аз съм свалила 5 килограма първата седмица някога когато го почвах режима, но съм била 110 кг на 170 см. Просто или се подготви за много дълъг период в този режим за тези 4-5 килограма, която смяташ че са ти в повече или потърси друг режим. Този определено не е за бързи резултати.

# 262
Аз също последните 4 дни в първа фаза нищо не съм свалила. Направо се отчайвам. А имам много за сваляне и съм абсолютно стриктна....

# 263
alinnna май не го правиш за пръв път режима и от там и по бавното сваляне. Аз свалих 40 кг във втора фаза, после още 10 в трета преди години. Запазих резултата 5 години, но от орием на хормонални таблетки качих килца и сега пак го правя, но имам малко за сваляне този път. Не съм се мерила нито в началото нито сега, защото знам че ще е по бавно. В началото имах чувството, че нищо не свалям, но си спазвах стриктно режима и знаех че резултата ще дойде. Просто в един момент дрехите ми станаха широки и смемих размера им с по малък, като въобще не се вторачвах в килограми, мерки и кантара. Храни се режимно и ще видиш, че в един момент без да разбереш ще си смъкнала доста кила и околните ще го забележат дори преди теб.  Hug

# 264
Ами аз прези години свалих 30кг и ги запазих 8 години. Но преди 3 години от антидепресанти качих 60килограма и сега , макар, че стриктно спазвам диетата съм свалила само килограм, а съм 7 ден в първа фаза....Направо е отчайващо.

# 265
Спазвай си режима и не гледай кантара известно време. Влез във втора фаза, няма смисъл от толкова протеинови дни. Мери се веднъж месечно и ще видиш, че неусетно ще започнеш да отслабваш. Преди, когато го спазвах, както и сега не правя никакви режимни десерти, което води до по-бързи резултати. А и не ми се и хапва нищо извън режима, пък камоли нещо сладко. Поне режима за мен винаги е бил лесен за спазване, а и в годините след отслабването пак хапвах по такъв начин и по този начин задържах постигнатото.

# 266
Аз не мисля 800 г за 8 дни да е малко. Понеже Дюкан дава като идея кило на седем - десет дни.
Така че тия 800 г за 10 дни ще си станат цяло кило.

Ами да, и аз първата седмица свалих горе-долу толкова, и се радвам, че ги свалих. Ако имах само 5-6 кг за сваляне, щях и на 400 г седмично да се радвам.

Всъщност, сега вече ми остават за сваляне точно 5-7 кила и очаквам да започна да свалям даже и по-малко - може да са и 250 г на седмица. Затова и наблягам на метаболизма, гледам да го ускорявам.

За задържането на килограми: четох една вдъхновяваща статия, където една състезателка по бодибилдинг (с докторска дисертация по биохимия) обяснява как след като се изхвърли повечето излишна вода, винаги се получава задържане, и това е всъщност сигнал, че се топи мазнина. И даже лекото покачване някои дни не бива да ни притеснява, ако сме стриктни в диетата си.

Тя казва, че много хора се разстройват от задържането, но всъщност то е много добър сигнал, и единственото, което трябва да правят, е просто да продължават с диетата. Защото килцата се топят стъпаловидно, с моменти на задържане.
Ето я статията: https://www.sciencestrength.com/sciencestrength/2015/07/27/if-yo … ight-fluctuations

Трябва само да се има предвид, че тази дама яко блъска във фитнеса и не всичко, което казва, е приложимо към простите смъртни, дето основно седим.

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 09:19 от Uncommon

# 267
Днес вече имам -700 гр, но иначе пък дрехите ми са станали по-широки. Аз по принцип и вода много задържам. Но реших вече да не вечерям след 18 часа.....Дано ми се раздвижи метаболизмът.Мислех да изкарам 10 дни на протеини, но от днес ще вляза във втора фаза. Вече се измъчих без зеленчуци....

# 268
Здравейте остласбващи хора! Веднага на въпроса - някой правил ли е режима по новата книга на Дюкан и ако има такива, моля да споделят дали има ефект - за една приятелка питам Simple Smile

# 269
Като чета коментарите,оставям с впечетление,че никой не е чел старата книга .Този режим който се прави тук не е Дюкан ,а някаква негова версия.

Общи условия

Активация на акаунт