Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 128 588
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Тери, не ти вярвам, докато не видя. кое им е ужасното на снимките?
Аз днес съм на конско варено и варени яйца....

# 241
  • Испания
smileys - Hug Hug Hug

нещо с пектин правила ли си във 2-ра фаза?

Не съм, Тери, а знам, че е полезен. В предишни теми по някое време говорехме за него и бях стигнала до извода, че се вади от дневната доза трици. Ако ти се чете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22882671#msg22882671

Алинче, ти пак нападна конете.  Joy

Вие как сте с бъбреците?

Не съм имала проблем. Дюкан не препоръчва режима на хора с проблеми с бъбреците. А ако имаш някакви притеснения в следствие на спазването му, трябва да пиеш препоръчаното количество вода.  Peace

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 10:17 от smileys

# 242
Искам да се оплача: празниците ме провалиха! Нали, ясно, не съм аз виновна, празниците са.  Embarassed

Предната неделя на Цветница ме черпиха парче торта, любимата ми - тирамису. Обмислих и приех. Лошо решение!
Тази неделя ядох (малко) козунак.

И сега резултатите: 2 седмици мъки ми отидоха на вятъра. Започнах със 78,4 кг. За три седмици намалих 4,5 кг, стигнах до 73,9 кг, което ми се струва отличен резултат, като за човек с нарушен метаболизъм.

След издънките в началото и края на четвърта седмица в момента съм 74,4 кг, тоест -4 кг общо за 4те седмици. Вместо да запазя тези 73,9 кг и да "захвърля" още някое клице....

Сега съм се стегнала и да видим тази седмица какво ще успея да си наваксам. За всичко се плаща, доказано и пре-доказано.

# 243
Смайлсче, нападнах ги, защото и аз не мога да ям пилешко и ще карам на телешко и конско.......щом не може свинско?! Но аз вече имам 65 килограма за сваляне. Моля се този път да не се изложа и разконцентрирам, защото от хипотоничка се превърнах в хипертоничка и  с тези килограми, към по-зле вървя.....

# 244
  • UK
Uncommon - трудно е, но продължаваме. Много добър резултат.

smileys - мерси, зачетох се в нещата, които си събирала. Жалко, че вече режима не е толкова популярен и жените предпочитат моно-диетите и глада.
Сладки неща във 2-ра фаза колко чето консумираше? В първата книга мисля, че имаше яйчен крем почти всеки ден в примерното меню, а в новата ми книга примерния план е 1/1 и даже има 2 десерта на ден през ПЗ. Ако не нещо сладко, то тогава има кисело мляко като десерт или следобедна закуска.

alinnna - баджаци като козунаци има на снимките. Embarassed Ти как си сметна тези 65кг?! Калкулатора на Дюкан колко ти показа?

Трябва стягане, момичета. Честото мерене ме стимулира, както и пробването на дерхи по магазините.  Rolling Eyes

При мен кантара върви надолу. Не вярвах, че с 1/1 ще свалям.

Утре ПЗ
З. омлет от 2 яйца, 2-3 резена телешко, кафе
О. пуешко на фурна със салата от морков,зеле, краставица настъргани)
Зл. з-ка. сладка палачинка (купих си есенция ''мед'' и ще я пробвам), кафе с мляко
В. пуешко, салата с маруля и репички

# 245
Тери, аз не мога да работя с калкулатора на Дюкан, обаче съм си свикнала с 50 килограма, защото около 20, че и повече години съм си поддържала това тегло, пък сега съм 115.....след вчерашния конски ден-114.  Sad
Мнооого имам за сваляне.

# 246
Изобретих и аз две рецепти, отлично се получиха по празниците - ето ги:

Яйца по руски
2 твърдо варени яйца
Сос от 1/2 кофичка кисело мляко (ако има цвик, се отстранява, за да е гъсто), 1/2 с.л. горчица, малко сол в соса

Оригиналната рецепта е със сос наполовина майонеза - наполовина кисело мляко, и там няма нужда от сол. Руската майонеза съдържа горчица. Затова с такъв сос се наподобява доста много оригиналният.

Яйцата се режат наполовина по дължината, слагат се легнали в чиния с жълтъка надолу и се заливат с гъстия сос. Получават се хълмчета, покрити със сос.

Сьомгова пастърва, печена "със сметана"
1 кг чистена сьомгова пастърва
Зеленчуци: 2 бр зелени чушки, 2 стръкчета зелен чесън
Сос: 1 кофичка кисело мляко (без цвик), 1 сурово яйце, копър

Тази риба си плаче за сметана, но при диета няма кой да чуе.
На дъното на тавата се подреждат ситно нарязаните зеленчуци.
Върху тях се нареждат парчетата пастърва.
Добавя се съвсем малко вода, да кажем 1/2 кафена чашка, т.к. рибата и зеленчуците си пускат.
След като се запичат 15тина минути, отгоре се залива със соса и се пече, докато сосът се сгъсти. Евентуално може да се намали отгоре, за да не загори, но да изпарява - то си показва.

# 247
  • Испания
Искам да се оплача: празниците ме провалиха! Нали, ясно, не съм аз виновна, празниците са.  Embarassed

Можеш да си направиш и режимно тирамису, и режимен козунак. Когато знаеш, че ти предстои изкушение, "се подготвяш вкъщи" с режимен еквивалент.  Wink На пълен стомах другояче се мисли.  Laughing

При положение, че Дюкан разрешава режимни сладкиши, спазвайки количеството толерирани продукти, не си заслужава човек да се ограничава, защото в един момент "изперква" и нарушава режима, а това после коства много.  Peace

Смайлсче, нападнах ги, защото и аз не мога да ям пилешко и ще карам на телешко и конско.......щом не може свинско?! Но аз вече имам 65 килограма за сваляне. Моля се този път да не се изложа и разконцентрирам, защото от хипотоничка се превърнах в хипертоничка и  с тези килограми, към по-зле вървя.....

Конското е чудесно. Да ти е сладко яденето му! Стягай се, че...  newsm66 newsm66 newsm66

smileys - мерси, зачетох се в нещата, които си събирала. Жалко, че вече режима не е толкова популярен и жените предпочитат моно-диетите и глада.
Сладки неща във 2-ра фаза колко чето консумираше? В първата книга мисля, че имаше яйчен крем почти всеки ден в примерното меню, а в новата ми книга примерния план е 1/1 и даже има 2 десерта на ден през ПЗ. Ако не нещо сладко, то тогава има кисело мляко като десерт или следобедна закуска.

Ами, Тери, всеки прави своя избор.  Peace Вярно е, че преди години имаше много дюканки, но от това, че някой не разбира/не прилага режима, губи само той.  Wink

Във втора фаза всеки ден ядях нещо сладко /режимно, разбира се/. Тогава нямаше толкова рецепти, нямаше и толкова толерирани продукти /само царевично нишесте за сгъстяване/. А сега има огромно количество режимни рецепти и е грехота човек да не направи режима си по-приятен.  Laughing

# 248
Цитат
Можеш да си направиш и режимно тирамису, и режимен козунак. Когато знаеш, че ти предстои изкушение, "се подготвяш вкъщи" с режимен еквивалент.  Wink На пълен стомах другояче се мисли.  Laughing
Край на цитата

Смайлис, да, аз ако се бях замислила изобщо... Wink
Утехата ми е, че да, има щети, но не са толкова сериозни и смятам да наваксам. Минах пак през калкулатора на Дюкан, прогнозата му е, че ще ми се удължи стигането на килограмите с 10 дена - преди беше на 05. юни, а сега - на 16. юни.
Аз до сега не съм си правила сладък десерт нито един път, понеже някак ми допада идеята за екстремна диета. Но наистина, сигурно мога да спретна режимно тирамису... нещо като бишкоти от трици, с млечен крем.

Преглеждах сега на Дюкан новата диета, дето всеки ден е нещо различно. Много добра ми се вижда и решавам до края на май да спазвам сегашния вариант с редуване на П и ПЗ, а от 01. юни - новата диета.

# 249
Здравейте,
От днес се връщам в редиците на дюканките.За съжаление през последната година заради разни лекарства и най- вече заради критическата качих почти всички свалени кг. Weary Чувствам се ужасно ,тежат ми кг,гадно ми е..... Пробвах с разни други диети - нищо.С тия хормонални промени голям зор  ooooh! Нямам идея дали режима ще ми помогне при това положение ,но ще пробвам.започвам с 5 дни ударен,не съм решила как ще продължа. 5 на 5 се сваля най-бързо според мен,но в последно време много ме превличат зеленчуците и се чудя дали да не е 1 на 1 newsm78

# 250
  • UK
Така е, режимните сладости помагат да се избегнат прегрешенията.
Направих си крем карамел (с 8 яйца) и други неща ще пробвам.

meri66 - здравей, в книгата има информация за жени с хормонални проблеми, погледни я.

Uncommon - Относно ''новата'' диета, то Дюкан и в първата книга си казва, че е установил, че и при двете схеми се сваля еднакво. 5/5 е по-бърза в кратък срок, но дългосрочно резултата е еднакъв.
Интересни рецепти. Peace

alinnna - с тебе дълго време ще сме във втора фаза.  Tired

днес: пз
з. кафе, крем карамел
о. палачинка, пуешко на слоу кукър, салата с маруля, репички и краставица, кафе
сл.з-ка: доматки чери, чай с мляко
в. омлет и салата снежанка по дюкански

# 251
Тери, при мен ужасът беше пълен, когато преди 2 дни си купих електронен кантар. Предишният ме заблуждаваше, че съм 112, а като скочих на този от раз вдигнах 117  Joy  Е, след 2 дни в първа фаза, съм 115. Ами както се очертава ако успея да съм сериозна и искам да си върна 50-те килца, ще дремя поне 1 и 1/2 години във втора фаза.....Освен ако велоергометърът престане да бъде използван само за закачалка  Mr. Green

# 252
  • UK
Ох, така са електронните. В местният магазин не намерих обикновен кантар, само електронни продаваха.  Rolling Eyes
Трябва да сме сериозни, Алинка, заради здравето най-вече. На мен ми се доста изморено, едвам се влача, особено сега пред мц., четене за изпити, готвене отделно за мен и децата и т.н. Отлагам много неща, защото знам, че едно излизане ще ме умори и после няма да ми се учи. Tired
На велото 20 мин да правиш, ще е добре.
Да си припомним, че Дюки казва: поне 20 мин ходене дневно (може 10мин сутрин и 10мин вечер) в първа фаза и 30 до 60 мин на ден във втора. И упражнения предпоръчва, за да не увисва кожата:  

Скрит текст:

днес п:
закуска: кафе, 2 яйца на очи
обяд: палачинка с 2 телешки резена, кафе с мляко
Вечеря: варени кюфтенца с бульона, чай с мляко

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 11:34 от Teriyaki

# 253
Днес си купих пушено пуешко филе да разнообразя малко, обаче ми сладни....По принцип избягвам купени колбаси....Май няма да рискувам да го ям....Имам варено пуешко и бульон, обаче се чудя как да си го направя. Дайте някаква идея!

# 254
аз си правя фрикасе - с пр.мляко,разбито яйце и малко ов.трици за сгъстяване и малко лим сок.
какво пушено месо взе,че сладни ? - това което аз взех е ужасно солено и тъка си стои

Общи условия

Активация на акаунт