Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 128 608
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Аз съм прочела първа страница доста отдавна.

# 286

Това са резултатите на половинката по последния вариант на Дюкан, описан на 1/ва страница.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 15:17 от bigbaba5

# 287
  • Испания
Забравила съм как се публикува снимка в тема, малко помощ моля Simple Smile

Как да поставите картинка в мнение?

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 600 пиксела
височина - до 600 пиксела

За да се появи картинка към дадено мнение или към подписа е необходимо тя да бъде указана с правилен код и адрес.
Основният език (код), който се използва в интернет е html.
Във форумите този код е забранен и тук се използва т.нар. BBCode.
Повече за него и как да го използвате може да прочетете ТУК >>

Кодът се означава с отварящ и затварящ таг.
Пример за отварящи тагове са
Код:
[b] или [url]
например.
Затварящите тагове им съответно са
Код:
 [/b] и [/url]

Когато искате да публикувате картинка във Ваше мнение или в подписа, необходимо е адресът на картинката да е поставен между отварящ и затварящ таг за изображение, т.е. между
Код:
[img] и [/img]
Картинката, която искате да покажете, трябва да се намира в Интернет (не може просто да я имате на компютъра си, трябва да я качите на някой уеб сървър).
За да покажете изображение в съобщението си, трябва да затворите URL-то към картинката с тага
Код:
. 
Пример:

Код:
[img]https://www.bg-mamma.com/logo-bg-mamma.jpg[/img]

Ако желаете картинката да е и линк - т.е. като се кликне върху нея да отваря дадена страница - можете да затворите тага за картинка с таг за връзка:
Код:
[url][/url]
.
Пример:
Код:
[url=http://www.bg-mamma.com/][img]https://www.bg-mamma.com/logo-bg-mamma.jpg[/img][/url]

Адресът на картинката трябва да е пълен, реален адрес - трябва да започва с http://и да завършва с .gif , .jpg или .png

Ако картинката е указана правилно, но не се зарежда - това може да се дължи на проблеми с връзката, на проблеми със сървъра, на който е картинката, на забрана от страна на другия сървър да се ползват картинките на чужди сайтове и т.н.

Други причини да не се появява картинка - неправилно написан адрес, адрес на снимка от сървъри, които не се виждат от чужбина (тези изображения се виждат от потребителите, които са в България, но не се виждат от посетителите, които са в чужбина) и др.

Как да вземете адреса на конкретна снимка?

След като сте качили снимките си някъде в Интернет, отворете конкретната снимка, чийто адрес искате да копирате и публикувате в обявата си.
Кликнете върху снимката с десния бутон на мишката.

- Ако ползвате Internet Explorer, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Properties. Ще се отвори прозорче, в което има поле Address (URL).
Маркирайте с мишката целия адрес, от http:// до .jpg (може да завършва на .gif или .png или да има допълнителни символи след това, но е важно да копирате целия адрес, като той задължително започва с http://) или отново цъкнете с десния бутон и изберете Select All. След това кликнете отново с десния бутон на мишката върху маркирания адрес и изберете Copy.

- Ако ползвате Mozilla, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Copy Image Location.

- Ако ползвате Chrome, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Copy Image URL.

- Ако ползвате Opera, след кликването върху снимката с десния бутон на мишката, от падащото меню изберете Copy Image Address.

След това поставете курсура на мишката там, където искате да публикувате линка към снимката, кликнете с десния бутон на мишката и изберете Paste.

Вместо опциите Copy и Paste от контекстното меню, след натискане на десния бутон на мишката, може да използвате клавишните комбинации CTRL+C за Copy и CTRL+V за Paste.

Добре дошъл на мъжа ти в дюканските редици и успех!  Hug Ако не се справяш със снимката, дай ми линк, ще ти я публикувам.

Редактирам: видях, че си я публикувала.

# 288
Благодаря Усмивчице Heart Краси  е ветеран Дюканец и сега малко постягаме  редиците. Колкото до публикуването, знаеш, че съм упорито бабе Simple Smile Оказа се, че албума в който публикувах снимката е бил "болен" , но ми трябваше време да разбера.  bouquet

# 289
Много тихо в темата, няма ли и други режимни?  newsm78

Аз успешно си карам ударния етап. Днес ми е 4-ти ден. Приготвила съм си нещо като палачинка - три яйца + три лъжици трици + две лъжици кисело мляко. Това за закуска. За обяд имам заешко бутче, а вечерята още я мисля.

Тази сутрин си взех мерки, защото не го бях направила от началото. Имам по минус един сантиметър от ханш и талия в сравнение с преди месец. На механичния ми кантар нямам много вяра, защото си показва каквото иска  hahaha, но все пак ще взема и да се премеря. Но най-точен ориентир са ми едни дънки, които в момента леко ми пристягат, но миналото лято ми бяха по-свободни. Когато пак ми станат толкова "тамън" значи съм си постигнала целта  Grinning Grinning Grinning Grinning

Хайде, пишете  Hug

# 290
Uncommon - мерси за линка. Дали има някакви лекции този доктор, обичам да слушам лекции докато си върша домакинската работа.

Да, д-р Грегър има множество лекции. Лошото е, че той е убеден веган и съответно такива са част от нещата, които разказва - за научни изследвания и факти, според които е по-добре да "рупаш марули". Това не се много връзва с нашата сегашна диета.
Ето линкче - наистина много неща е изнесал, доста убедително и всяко - с научни източници. На сайта му има още множество. Познавам хора, които са пробвали веганство под негово влияние. Но колкото и да е убедителен, мен не ме печели за веганската кауза, събужда ми съпротива, понеже нашият животински вид ако не е пригоден да яде животински продукти, е нямало да ги яде, хайде сега, аз се доверявам на еволюцията.

https://www.youtube.com/watch?v=30gEiweaAVQ

Да си отчета седмицата: имам задържане на килограмите. Както пише онази бодибилдърка, дето цитирах нейна статия - това е сигнал, че горя мас. Simple Smile

А иначе за брой хранения - направо казано, се храня, без да броя. Колкото и когато съм гладна. Предполагам, че ще е към 5-6 пъти: основните 3 хранения и 1-2 междинни закуски. Важното е да са по режима и да не прегладнявам прекомерно, че ще стане беля.
Гледам да си минавам 10те хиляди крачки, средно за миналата седмица са по 9000 на ден - което е час и половина ходене средно на ден.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 13:28 от Uncommon

# 291
  • UK
Uncommon-мерси, ще гледам. Веганите са известни с проповедите си, като гледам и българската общност се разраства. Rolling Eyes
NoMe- браво, браво. Peace Дроба как го правиш?
bigbaba5-успех на половинката, той много висок, блазе му.
Аз понеже пиша домашни и имах ужасно МЦ, съвсем изоставих движението. Като ви чета май хапвам най-много и се движа най-малко.  Sad

Вторник ПЗ 9.5
З. ''ориз с мляко'', черно кафе, добавките ми
О. 2 бъргера, зелена салата микс+1сл дюканска майонеза
чай с мляко+добавка дюкан
Сл.з-ка: чай от пресен джинджър, доматки чери
В. Омлет от 2 я-ца, салата с краставици и кис-м-ко, чай, добавка дюкан

Това сметнато във myfitnesspal са под 1000ккал (908ккал, 22г въглехидрати, 88г протеин)

За честото хранене научих, че след всяко приемане на храна, инсулина се вдига и горенето на мазнини спира. Така, че многото похапвания не са предпоръчителни. Дюкан споменава за ''превантивното хранене'', когато си гладен да хапваш, за да избегнеш прегрешения. В новата книга, всички фази имат 3 основни и една следобедна закуска.

и едно вдъхновение от мен  Wink

Скрит текст:

# 292
Teriyaki, вдъхновението е много добро, благодаря! Simple Smile

Когато съм само на протеини правя 5-6 хранения, но в повечето случаи малки, например 1 яйце или стотина грама месо, или малко Дюкански сладкиш, някога и по-големи, точно както кава и той - с цел избягване на огладняването. Понякога дори нямам апетит.
Когато съм на ПЗ - хапвам 3 - 4 пъти.
Имам още първата книга на Дюкан, там пише да се яде, когато поискаш, но ми е съвестно да ям 10 пъти на ден Laughing Затова и поитах как стоят при вас нещата.

Скрит текст:
Покачването на инсулина е много по-опасно, когато човек яде храни, които вдигат кръвната захар, защото както знаем това предизвиква силна инсулинова реакция (захарни изделия, газирани напитки, сокове, плюс рафинирани въглехидрати) В нашия случай пак го вдигат, но мисля, че е полезно, засилва се хормонът на растежа.

Много хубава статия за Двете страни на инсулина . Хареса ми сравнението, което авторът изполва за инсулина, като автобус, който превозва пътници.

# 293

NoMe- браво, браво. Peace Дроба как го правиш?

Дроба го сварих предварително, след това забърках яйца, нарязах див лук и нарязах дроба на парченца. Не помня дали и извара сложих  newsm78 Целия този бъркоч го изсипах върху хартия за печене и го метнах във фурната да се подпече. Оказа се сполучлив  Grinning Peace

# 294
Секта,
старото захирче, ланистърче и т.н. е тук, ако някой въобще ме помни... здравейте! < 333
Минавам само да ви поздравя и да ви следя, като от време на време може да се намесвам и да споделям моя опит при нужда, но отдавна не съм с вас.  bouquet

# 295
Момичета, искам да ви попитам дали правилно съм разбрала новите правила на Дюкан, според последната му книга? На първа страница е качена тази информация
Цитат
Режимът се изпълнява 7 дни:
1 ден - протеинов (фаза 1)
2 ден - всичко от предишния ден + зеленчуци ( фаза 2)
3 ден - всичко от предишния ден + 1 порция плод (правилата за плодовете са както е в 3та фаза на първия режим)
4 ден - всичко от предишния ден + 2 филийки пълнозърнест хляб(правилата  са пак като 3та фаза на първия режим)
5 ден - всичко от предишния ден + порция сирене 40гр (да не е с по-голяма масленост от 45-50%)
6 ден - всичко от предишния ден + порция нишестени храни (количеството зависи от вида на храната :
210 гр. бобови - леща, боб, нахут
200гр киноа
190гр паста ал денте
190гр печена царевица
170 гр силно сварена паста
170гр кафяв ориз
160гр царевица от консерва
150гр бял ориз
140гр печен картоф
80гр картофено пюре (mashed potato))
7 ден - всичко от 5 ден(не от предишния !!!) + гала вечеря(както в 3та фаза от оригиналния режим)
Например във втория ден може да се яде протеин + зеленчуци. След това отиваме на третия ден, където пише "всичко от предишния ден + 1 порция плод". Това означава, че се яде: протеин + зеленчук + порция плод? След това четвърти ден, където пак пише, че се яде "всичко от предишния ден + 2 филийки пълнозърнест хляб(правилата  са пак като 3та фаза на първия режим)", което трябва да означава

протеин + зеленчук + порция плод + 2 филийки пълнозърнест хляб

Правилно ли съм се ориентирала?

Аз изкарах 4 дни ударен период и от днес преминавам във втората фаза  Grinning

з. кисело мляко + трици
о. наденица + краставица + домат
в. риба + краставица (или зелева салата)
 водата - повече от 2 литра
движение - час и половина разходка с кучета по хълмист терен. Довечера пак  Peace

# 296
  • Испания
Благодаря Усмивчице Heart Краси  е ветеран Дюканец и сега малко постягаме  редиците. Колкото до публикуването, знаеш, че съм упорито бабе Simple Smile Оказа се, че албума в който публикувах снимката е бил "болен" , но ми трябваше време да разбера.  bouquet

Ех, тези мъже! Не са рекли, не са отслабнали. Помня, че беше свалил доста преди години. Успех и сега!  Praynig Hug

Секта,
старото захирче, ланистърче и т.н. е тук, ако някой въобще ме помни... здравейте! < 333
Минавам само да ви поздравя и да ви следя, като от време на време може да се намесвам и да споделям моя опит при нужда, но отдавна не съм с вас.  bouquet

Лени, детенце сладко, помним те, помним.  Hug

о. наденица + краставица + домат

Наденица?  Tired

# 297
Наденицата пише, че е с пилешко месо, за това си я позволих. Но ще бъде само този път, нещо не се доверявам на информацията на производителите  newsm78

# 298
Много добра идея е едно от храненията ( но само при условие, че има усилена физическа активност) да бъде заместено с протеин (казеин). Аз докато бях на диетата пиех и Fat Burner-и. Сега пак замествам 1-2 хранения с протеин и правя едно основно ( нормално) с месо и салата.
Успех на всички с диетата, но личното ми впечатление и опит е, че зеленчуците и плодовете трябва да присъстват в менюто.
Това, което според мен е вредно е употребата на подсладители, които на пръв поглед безобидни, могат да навредят доста.

# 299

Много хубава статия за Двете страни на инсулина . Хареса ми сравнението, което авторът изполва за инсулина, като автобус, който превозва пътници.

Хаха, инсулинът е автобус! Наистина добре измислено! Simple Smile
Ето статия, където пък инсулинът е ключ, а рецепторите за инсулин в клетката - ключалка: http://lubomirivanov.com/3149/

И приблизителен цитат: "При инсулиновата резистентност рецепторите на клетките стават по-малко чувствителни към инсулина и той е затруднен да изпълнява основната си функция - да транспортира глюкозата. Представете си инсулина като ключ, а клетъчните рецептори - като ключалка на клетъчната мембрана. В един момент ключалката престава да разпознава ключа и това е причината за инсулиновата резистентност."

Наистина, така разказано, ми е по-достъпно. Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 11:10 от Uncommon

Общи условия

Активация на акаунт