Излишни килограми ако имаш ти Дюкан ще те втали - 284

• 129 193
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Прочетох първата страница. Познавам тялото си добре и знам какво как ми действа, не мисля, че интерпретацията е чак толкова лоша. Разбира се, че ще се захраня със зеленчуци скоро и плавно ще мина на 5/5 или друг вариант. Просто мога да изкарам още малко без да се тормозя.
Свалих с друга диета 27кг преди 5-6 години. Задържах ги до преди да забременея. Не съм безотговорен тийнейджър, спортувам и следя показателите си. Ако не е ОК с вас да пиша-няма проблем, има доста информация в страницата на Дюкан така или иначе.

# 571
Скрит текст:
Аз вече навърших 4 месеца на режима, 25 свалени кг. Чувствам се много добре. Направих си изследвания- пълна кръвна картина, кръвна захар и холестерол. Всичко ми беше в нормата, само кръвната ми захар беше малко повече 6.52. Лекарката ми предписа да пия Сиофор. Някой има ли наблюдения как това действа на режима. Четох в темата за Сиофир, че се препоръчва ВМ НВХ, докато се приема, но хич не ми се иска да сменям Дюкан.

Здравей, gallia_m! Браво на теб за постижението. Самата диета на Дюкан помага да се сваля кръвната захар, това може да се види в коментарите на Дюкан на неговия сайт. А е и доста логично, т.к. въглехидратите са "пренебрегнати" в голяма степен. Все пак, понеже става дума за медицинско състояние, защо не се посъветваш с лекарката, която ти е предписала лекарството? Лекарите дават винаги съвети и за начина на хранене, не само за лечението с медикаменти.
И аз се чудя защо така се получава при мен, тъй като зная че с режима се сваля кръвната захар. А при мене след 4 месеца стриктно на режима, вместо да е в норми, е по-висока. Това не мога да го разбера. Жалко че не се изследвах преди режима, за да мога да сравня. Последните ми изследвания бяха миналата година и беше в нормите.
Предвид същността на диетата, ако консумираш основно протеин на вечеря, особено в по-големи количества, той "дава" по-висока кръвна захар на сутринта.Просто излишъка от протеин се трансформира в глюкоза, която се отразява на изследванията.
По-надежден показател е гликирания хемоглобин, той дава поглед как се е движила кръвната захар в последните три месеца.

Значи ли това, че мога да си докарам диабет ако прекалявам с протеините?
Не мисля.
Каква стойност си измерила?И колко е гликирания ти хемоглобин?
Нормалното количество протеин на ден е около 1,5 гр на килограм тегло.Всяко излишество се трансформира в глюкоза и се отразява на нивото на кръвна захар.

# 572
Скрит текст:
Аз вече навърших 4 месеца на режима, 25 свалени кг. Чувствам се много добре. Направих си изследвания- пълна кръвна картина, кръвна захар и холестерол. Всичко ми беше в нормата, само кръвната ми захар беше малко повече 6.52. Лекарката ми предписа да пия Сиофор. Някой има ли наблюдения как това действа на режима. Четох в темата за Сиофир, че се препоръчва ВМ НВХ, докато се приема, но хич не ми се иска да сменям Дюкан.

Здравей, gallia_m! Браво на теб за постижението. Самата диета на Дюкан помага да се сваля кръвната захар, това може да се види в коментарите на Дюкан на неговия сайт. А е и доста логично, т.к. въглехидратите са "пренебрегнати" в голяма степен. Все пак, понеже става дума за медицинско състояние, защо не се посъветваш с лекарката, която ти е предписала лекарството? Лекарите дават винаги съвети и за начина на хранене, не само за лечението с медикаменти.
И аз се чудя защо така се получава при мен, тъй като зная че с режима се сваля кръвната захар. А при мене след 4 месеца стриктно на режима, вместо да е в норми, е по-висока. Това не мога да го разбера. Жалко че не се изследвах преди режима, за да мога да сравня. Последните ми изследвания бяха миналата година и беше в нормите.
Предвид същността на диетата, ако консумираш основно протеин на вечеря, особено в по-големи количества, той "дава" по-висока кръвна захар на сутринта.Просто излишъка от протеин се трансформира в глюкоза, която се отразява на изследванията.
По-надежден показател е гликирания хемоглобин, той дава поглед как се е движила кръвната захар в последните три месеца.

Не мисля.
Нормалното количество протеин на ден е около 1,5 гр на килограм тегло.Всяко излишество се трансформира в глюкоза и се отразява на нивото на кръвна захар.

6.52 ми е кръвната захар на гладно, а гликиран хемоглобин не съм измервала все още.

# 573
Скрит текст:
Скрит текст:

Не мисля.

6.52 ми е кръвната захар на гладно, а гликиран хемоглобин не съм измервала все още.

Да, малко завишена е...но може да има няколко причини за това:повече протеин на вечеря, недоспиване, стрес....
Можеш да направиш друго изследване след време, като например на вечеря наблегнеш на зеленчуци, а не на протеин  и поне 12-13 часа преди изследването не ядеш нищо.
Тази стойност може да е моментна и еднократна....

# 574
Здравейте.Имам въпрос-мога ли да си направя кремче?Виждам че използвате царевично нишесте за сгъстяване.От тия нишестета,които са царевични.

# 575
Здравей, ilkmon, аз не съм виждала да се ползва царевично нишесте за сгъстяване в диетата на Дюкан.
За сгъстяване се ползват овесени тръци общо до 2-3 супени лъжици на ден (може една лъжица от тях да е пшенични трици).
И ето за млякото - цитатът е от първа страница:
Обезмасленото мляко 0,1%- прясно (Верея, Май дей Фитнес, Фибела) или на прах може да подобри вкуса или да посгъсти чая или кафето, както и да участва в приготвянето на сосове, кремове и др. подобни. Може да се консумират ДО 250 ГР. НА ДЕН.

# 576
Knorr Maizena - Царевично нишесте   Това не се ли използва при диетата?

# 577
Knorr Maizena - Царевично нишесте   Това не се ли използва при диетата?

Да, разрешено е. Но не повече от 1 супена лъжица (20 грама) на ден. То е от толерираните продукти. Аз лично от време на време го ползвам и не ми пречи на отслабването.

# 578
Zdraveyte sajelqvam che pisha na latinica no nemoga da sloja Bg.bukvi na tozi telefon.
Momicheta imam edin mnogo golqm problem i neznam kak da prodaljavam napred.Za 6 meseca sam svalila 35-36 kg. i ot mesec i polovina ne mardam.Kilogramite mi sa kato zalepeni i ne mardat ne sam pregreshavala i spazvam rejima striktno nozadarjam mnogo seriozno.
Neznam dali ima vraska s tova che sam v pred menopauza i ot 2meseca ne mi idva no zastoq si e na lice .Mnogo vi molq daite mi nqkakav savet dali da prodaljavam  ili da vlezna v 3faza. Imam oste okolo 15 kg za svalqne.i neznam kakvo da pravq.mnogo iskam da se otarva i ot ostanalute kila i da vlezna togava v treta.
Mnogo blagoxdarq  i veseli praznici

# 579
  • UK
lili_es - Провери ли в книгата при задържане какво се прави?

Внимавайте с многото дни на протеини.  При жените магнезя и др. вит. и минерали са много важни. Дюкан обяснява доста за салатите и зеленчуците.
Аз свалих 11кг във 2-ра фаза. 3-та не я карах въобще този път и качих 4кг до сега. Мисля да влизам във 2-ра пак.

# 580
Zdraveyte sajelqvam che pisha na latinica no nemoga da sloja Bg.bukvi na tozi telefon.
Momicheta imam edin mnogo golqm problem i neznam kak da prodaljavam napred.Za 6 meseca sam svalila 35-36 kg. i ot mesec i polovina ne mardam.Kilogramite mi sa kato zalepeni i ne mardat ne sam pregreshavala i spazvam rejima striktno nozadarjam mnogo seriozno.
Neznam dali ima vraska s tova che sam v pred menopauza i ot 2meseca ne mi idva no zastoq si e na lice .Mnogo vi molq daite mi nqkakav savet dali da prodaljavam  ili da vlezna v 3faza. Imam oste okolo 15 kg za svalqne.i neznam kakvo da pravq.mnogo iskam da se otarva i ot ostanalute kila i da vlezna togava v treta.
Mnogo blagoxdarq  i veseli praznici

Здравей, Лили, определено има връзка с менопауза - предменупауза и подобни състояния. Ти изчислява ли си с калкулатора на Дюкан "истинското" тегло? Да не би да ти е прекалено амбициозен планът?

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 09:30 от Uncommon

# 581
Zdraveyte momicheta i chestita nova godina.Kilogramite koito trqbva da stigna sa po kalkulatora i ne sam si postavila druga cel.prosto iskam da stigna do tova koeto mi pokazva toy.No na 01.01 mi doide i nestata zapochnaha da se poluchavat ,bavno no padat.Nesam se otkazala i prodaljavam smelo napred pak da vidim kakvo ste stane.
Mnogo blagodarq za otgovorite.Hug

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 22:57 от AnMary

# 582
Честита Нова Година, момичета!Желая на всички много минусчета на кантара и страхотни резултати!
След тези дълги празници е време за режим Simple Smile
Бая прекалих покрай празниците и хапвах безразборно всякакви вредни храни.
От утре се включвам и аз.
Мисля да направя един ден прочистване само на вода и чай, а от понеделник 5 дни Ударен режим.
Успех на всички!

# 583
  • София
Какво мислите да ядете през 5те дни ударен режим? Аз също мисля да започна от понеделник.

# 584
Какво мислите да ядете през 5те дни ударен режим? Аз също мисля да започна от понеделник.
Мисля да заложа основно на риба на скара. Сладко така или иначе не ми се яде. Когато изпитвам глад пия чай и така спасявам положението Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт