Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 231
  • 783
  •   1
Отговори
# 510
  • София / Виена
Дами, в момента съм в 26 г.с. като приемам витамини за бременни, Сорбифер, заради нисък хемоглобин, както и магнезий три пъти на ден (и двете по предписание от АГ-то).
Бих искала да си пусна изследвания за витамин В12 и витамин D, но ми казаха,че поне две седмици не трябва да приемам витамините за бременни, за да се видят реалните резултати, а не ми се иска да правя такава голяма пауза.
Има ли друг, който е пускал изследванията, докато е приемал витамини?

# 511
  • София
При бременност не се прави пауза от 10 дни, а директно се изследва.

# 512
Директно ги правех и аз. Все пак ме интересуваше докато ги пия какви са стойностите. Поне за мен това беше реалното, а с паузата нямаше да е точно.

# 513
  • София / Виена
Благодаря, момичета!
И аз така си помислих, но от медицинския център ми натъртиха, че нямало значение бременна или не, трябва поне 10 дни пауза от витамините, което ми се стори много странно.
Явно девойката на регистратурата не е била много в час.

# 514
Ами аз съм от тези, които без пауза отидоха и се изследваха, излезна ми резултат - "прекалено висока стойност - свържете се с лабораторията".
И като се свързах ми казаха, че вероятно приемам витамини, излезнала е космична стойност, а изследването е невалидно. После направих пауза няколко седмици и пак излседвах - пак високи стойности, но вече не над допустимите. И след четири месеца пак изследване- стойности под нормата.
За мен паузите имат голям смисъл... А също и изследването на хомоцистеин.

# 515
  • София
Ами аз съм от тези, които без пауза отидоха и се изследваха, излезна ми резултат - "прекалено висока стойност - свържете се с лабораторията".
И като се свързах ми казаха, че вероятно приемам витамини, излезнала е космична стойност, а изследването е невалидно. После направих пауза няколко седмици и пак излседвах - пак високи стойности, но вече не над допустимите. И след четири месеца пак изследване- стойности под нормата.
За мен паузите имат голям смисъл... А също и изследването на хомоцистеин.

Инжекции Б12 ли си слагахте?
Само при тях може да се получи космическа стойност, ако се направи веднага след това.
Аз съм правила без пауза при приемане на Б12 със спрей и никога не ми е излизал подобен резултат, а винаги ми е бил по-нисък отколкото трябва и хемоглобин 101 въпреки добавките. Но накрая д-р Сигридов ми каза последния месец да слагам инжекции през седмица и накрая отидох да раждам с хемоглобин 140 и решиха, че е грешка на лабораторията, но просто вече нещата си бяха нормални. 😃 Преди това дъс спрея си бях направила експеримент и направих пауза, въпреки че докторът не препоръчваше, е, голяма грешка, наваксаното се беше сринало и повече не повторих.

# 516
Дами, в момента съм в 26 г.с. като приемам витамини за бременни, Сорбифер, заради нисък хемоглобин, както и магнезий три пъти на ден (и двете по предписание от АГ-то).
Бих искала да си пусна изследвания за витамин В12 и витамин D, но ми казаха,че поне две седмици не трябва да приемам витамините за бременни, за да се видят реалните резултати, а не ми се иска да правя такава голяма пауза.
Има ли друг, който е пускал изследванията, докато е приемал витамини?

Здравей, аз наскоро си пуснах витамин Д и Б12 по свое усмотрение, въпреки,че ги приемам като добавки - исках да видя заедно с добавките, дали съм достигнала нужните дози за организма.

Днес обаче питах АГ дали да пуснам желязо, тъй като имам по-нисък хемоглобин и тя ми потвърди да го пусна, но преди изследванетото 10 дни да не приемам добавки, тъй като бях започнала на своя глава. Мисля, че ако е първо изследване за недостиг - АГто иска да бъде сигурен, че имаш нужда, затова са те посъветвали така на регистратурата.

Поздрави,

# 517
Инжекции Б12 ли си слагахте?
Само при тях може да се получи космическа стойност, ако се направи веднага след това.
Аз съм правила без пауза при приемане на Б12 със спрей и никога не ми е излизал подобен резултат, а винаги ми е бил по-нисък отколкото трябва и хемоглобин 101 въпреки добавките. Но накрая д-р Сигридов ми каза последния месец да слагам инжекции през седмица и накрая отидох да раждам с хемоглобин 140 и решиха, че е грешка на лабораторията, но просто вече нещата си бяха нормални. 😃 Преди това дъс спрея си бях направила експеримент и направих пауза, въпреки че докторът не препоръчваше, е, голяма грешка, наваксаното се беше сринало и повече не повторих.
Не, никога не съм слагала инжекции, ползвах назален спрей, но не и последните дни преди изследванто.
Предполагам, че е заради мутацията ми в МТRR гена. Супер високи, после ниски стойности, после пак високи. Един вид плува в кръвта известно време след приема, но недостига не е покрит.

# 518
Момичета, в момента съм бременна в 6-ти месец. През февруари пусках изследване за витамин Д и стойностите бяха 15 при долна граница 50. Ендокринологът ми изписа да пия по 5к. на ден Вигантол, като аз пиех по 2-3. Направих контрола през март и беше се вдигнал на 48 и съответно започнах да пия по 1 на ден. Днес ходих при гинекологът, при който мисля да раждам и той много ме наплаши за приема на вит. Д, било опасно да не се калцира плацентата, да се затвори фонтанелата предварително и т.н. Сега съм малко стресирана  дали е трябвало да го пия, да не съм навредила на бебето. Вие чували ли сте такива неща?

# 519
Лечението ви е изписано от лекар, не сте си го измислила, стойностите ви са в норма вече. Това, за което говори АГ е при предозиране, при вас такова няма, напротив, имали сте дефицит на Витамин Д. Отделно, ако сте правили фетални морфологии и не са открити проблеми, много непрофесионално от страна на този лекар да говори така. То всичко може да стане, въпроса е станало ли е.

Аз също приемам Витамин Д, предписан ми, защото около 13 г. С. стойностите му бяха 16.1. Сега съм в 28 г. С., пуснах контрола преди 2 седмици и вече е 29. Но в лабораторията, където ходя аз, долната граница е 30, не както е при вас 50. Аз пия по 10 капки Витамин Д3 на смарт хит.
Според мен вече можете да го спирате, с оглед на това, че времето се оправя и има все повече слънце.

# 520
Моето вит. Д беше с 10 единици под максималната референтна стойност. Никой от лекарите не реши да ме плаши, че е вредно. А сега на бебето давам вит. Д по предписание и на всеки ппреглед педиатърката отбелязва колко добре се затваря фонтанелата.
Само да отбележа, че аз пиех комбинирани таблетки вит. Д с К2.

# 521
  • София / Виена
Момичета, доста съм се стреснала. В момента съм 29г.с., след два дни влизам в 30-та и реших да си пусна витамините по собствено желание като до момента пия витамините Пренатал на Джеймисън, Омега 3-6-9, Сорбифер и Магнерот. От прочетеното по-назад разбирам, че и В12 ми е нисък, та какво препоръчвате за най-бързо вдигане на стойностите на двата витамина? 1мл Вигантол или да се ориентирам към друг вид витамин Д? Благодаря ви!

# 522
Аз бях с още по-ниска стойност на б12 в пети месец. Взех си спрей за нос на Алоха, слагах го по схемата два месеца, после пауза и изследване. Стойностите ми вече бяха много над нормата.
За бързо вдигане, спрей за нос, но и се следи, за да видиш как го усвояваш.

# 523
Привет. Не съм бременна.
Как ви се струва б12 306 при граница 300, при положение, че преди няколко дни пих няколко хапчета с витамини, които го съдържат?
Какво да купя с б12?
А вит.Д ми е 14 при граница 20. Вигантол ли или може хапченца с вит.Д да пия?
По колко капки Вигантол пиете?

# 524
Здравейте, момичета.
Реших да пиша, за да споделя моите резултати. В 6 г.с. съм.
През юни:
Вит. Д - 30,70 ng/ml
Вит. Б12 - 385 pg/ml
Днес:
Вит. Д - 52,70 ng/ml
Вит. Б12 - 740 pg/ml

За Б12 приемам Better you всеки ден по 2 пръсквания във всяка буза.
За Д - Вигантол, поне по 10 капки, защото исках да вдигна стойността.

2000 единици за вит. Д е поддържаща доза. За да вдигнете е нужна ударна за известно време. И задължително следене.

Ям много яйца и месо.

Общи условия

Активация на акаунт