Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 208
  • 783
  •   1
Отговори
# 540
ПРИВЕТ! Бременна съм в 7-ми месец началото. Не съм спирала да приемам витамин д чрез спрей на бетър ю по 3 впръсквания на ден. Около месец и половина, дори малко повече, взимах б12. Ето изследванията от днес:
Б12 - 201 PMOL/L
Vit D - 93 NMOL/L
Може ли коментар?

Витамин Д е добре, но Б12 е твърде нисък. Трябва да се предприемат мерки. Не знам дали няма да се наложи с инжекции да се покачи. Говорете с лекарят си.

# 541
fillme, започвам със спрея на бетър ю с б12. Два месеца взимах на хапчета, но явно не се покачва с тях. Сега ще почна със спрея. По 4 пъти на ден ли се пръска?

# 542
Нямам представа. Не съм го използвала. Когато исках да запълня сериозен дефицит си взех метилкобалмин на натурал факторс от 5000 единици и не го приемах всеки ден. От 300 го качих на над 800. Но трябва да се следи с изследвания. Бетър ю са доволни хората, но нямам личен опит с тях.

# 543
Здравейте,

Моля за препоръка на лесно усвоим b12.

От месеци пия по 2бр на ден от Garden of Life RAW vitamin b12. В началото за месец скоростно се вдигна от 180 на 400. После падна на 383, и след още два месеца днес пусках изследвания и е паднал още повече, на 301:

Витамин В12   301       pmol/L     156 - 672

Можете ли да споделите каква добавка пихте вие, за да се качи стойността?
Моля за препоръки.

Аз съм на метилкобалмин на natural factors 1000 мг. Доволна съм. През предишната бременност ми поддържаха б12 на горна граница. Когато започнах да приемам желязо Б12 започна да пада и му увеличих дозата. Разбира се следях с изследвания за да не предозирам.
А спирахте ли б12 и ако да за колко време преди да го изследвате?

# 544
Не. Ако не бях бременна щях да ги спра за 10 дни, но в случая не съм.

# 545
Здравейте,

Моля за препоръка на лесно усвоим b12.

От месеци пия по 2бр на ден от Garden of Life RAW vitamin b12. В началото за месец скоростно се вдигна от 180 на 400. После падна на 383, и след още два месеца днес пусках изследвания и е паднал още повече, на 301:

Витамин В12   301       pmol/L     156 - 672

Можете ли да споделите каква добавка пихте вие, за да се качи стойността?
Моля за препоръки.

Отново включване от мен. Последните дни ми беше замаяно и пуснах днес б12 отново и е паднал само за тези няколко дни от 301 на 179 светкавично.

Следящата ми предписа ампули мускулно, но този рязък спад остава тотален шок.

Има ли други мами с подобен опит и ясна ли бе причината за бързата промяна на нивата?

# 546
И при мен декември началото беше 300, а януари началото 200. Много интересно как за 1 месец има такава голяма разлика. Това при положение, че взимам б12 и не съм спирала приема, поради бременност.

# 547
При прием на желязо пада много бързо.

# 548
да, взимам и желязо. Желязото го пия в 15 часа следобед, а б12 в 10-11 сутринта.

# 549
Трябва да има 10 часа между двете.

# 550
И аз пия и желязо - явно наистина там е причината..

# 551
Трябва да има 10 часа между двете.

няма как, пия еутирокс в 5 сутринта, в 9 магнерот, в 11 б12, в 12 фемибион и вит Д, в 15 желязо, в 18 магнерот, в 22 магнерот. Няма как да има по-голямо отстояние

# 552
Еутирокс съм чела, че е най ефективен като се пие към 3 през нощта.
Магнерот и аз пих предната бременност, но е с много малко магнезий в хапче и това налага да се пият по 6 на ден. Аз този път си взех магнезиев цитрат 200 мг и го пия през 2 - 3 дни за сега. По-нататък може да зачестя приема, но пак ще е по един хап на ден.
Фемибион не бих пила защото в него Б-тата са синтетични, и не всичкия фолат е метилиран, и витамин Е, който е мастноразтворим няма място при водоразтворимите Б-та. Например Б12 е цианокобалмин и е много малко. Добре е Б12 да е сутрин, а магнезия вечер защото и двете влияят на съня. Б12 го разваля...

# 553
Здравейте! Наскоро, съвсем в начална бременност установих, че Вит. Д ми е едва 19,5 ng/mol. Предполагам и затова чувствам осезаемо “липса на сили”. (B12 изглежда по-добре, 528, та за него няма да ви питам).
Изследванията погледнаха и АГ, и имунолог. Независимо един от друг, лечението им се припокри: по 2 капки Вигантол дневно.
Виждам, че тук препоръките са за съвсем други дози и други препарати и се обърквам. Този Вигантол на смешната си цена ще направи ли изобщо нещо? Sad

# 554
Здравейте! Наскоро, съвсем в начална бременност установих, че Вит. Д ми е едва 19,5 ng/mol. Предполагам и затова чувствам осезаемо “липса на сили”. (B12 изглежда по-добре, 528, та за него няма да ви питам).
Изследванията погледнаха и АГ, и имунолог. Независимо един от друг, лечението им се припокри: по 2 капки Вигантол дневно.
Виждам, че тук препоръките са за съвсем други дози и други препарати и се обърквам. Този Вигантол на смешната си цена ще направи ли изобщо нещо? Sad

Според мен трябва да започнете с много по-голяма доза, или поне 6 капки всеки ден. Някои вдигат с вегантол, други като мен не.
Аз ползвам спрея на бетър ю с вит д+к2 през цялата ми бременност по 3 впръсквания.

Общи условия

Активация на акаунт