Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 172
  • 783
  •   6
Отговори
# 555
Celesté, това е зимна доза за бебе.  Дори да усвоявате вигантол, защото не всички го усвояват, ще трябва дозата да е доста по-висока и да се комбинира с К2

# 556
Момичета, много съм отачаяна и объркана с тези витамини. Началото на 4-месец Б12 ми беше 197, при което АГ ми изписа да пия Б12 на Анкерман 1000 мкг. Края на 6 месец беше 207 и въпреки тези резултати АГ нищо не каза, даже ми изписа и желязо 2 по 1, което приемам от няколко дни и се чувствам изключително отпаданала. От вас разбирам, че има връзка желязо-б12.
На преглед съм чак началото на март и се чудя дали да си сменя Б12 с друг вид, защото ме е страх колко много ще падне, докато ми назначат пак изследване и евентуално АГ предприеме мерки. Моля за съвет и благодаря предварително!

# 557
Sevillana, моя лекар дори не ми изписа Б12 въпреки ниските стойности. Като започнах да приемам желязо Б12 направо взе да пада с главата надолу. Тогава на своя глава взех метилкобалмин на natural factors от 5000 единици. И пак на своя глава си реших през 2 - 3 дни да взимам по едно.
Б12 и желязо - 10-12 часа отстояние трябва да имат.

# 558
Момичета, много съм отачаяна и объркана с тези витамини. Началото на 4-месец Б12 ми беше 197, при което АГ ми изписа да пия Б12 на Анкерман 1000 мкг. Края на 6 месец беше 207 и въпреки тези резултати АГ нищо не каза, даже ми изписа и желязо 2 по 1, което приемам от няколко дни и се чувствам изключително отпаданала. От вас разбирам, че има връзка желязо-б12.
На преглед съм чак началото на март и се чудя дали да си сменя Б12 с друг вид, защото ме е страх колко много ще падне, докато ми назначат пак изследване и евентуално АГ предприеме мерки. Моля за съвет и благодаря предварително!

И на мен ми изписаха анкерман 1000 при стойност 180, взимах го 50 хапчета, след това се вдигна до 210 някъде и реших да продължда с бетър ю по 4 впръсквания на ден. Взимам ги 4 часа отстояние от желязото

# 559
А как ви е хемоглобина с приема на б12? Моят сега от 100 пък стана 152 и съм доста притеснена, защото сега разбрах и че съм бременна. От 2 месеца приемам б12 желязо и фолиева и Д. Започнах с дефицити, сега още не съм ги изследвала.

# 560
Б12 използва желязото като строителни блокчета за да гради хемоглобин. Аз не бих се притеснявала. Ето референтните стойности.

# 561
Б12 използва желязото като строителни блокчета за да гради хемоглобин. Аз не бих се притеснявала. Ето референтните стойности.

Споделих с АГ какво съм приемала какви дефицити съм имала и че съм на горна граница вече с хемоглобина, но въобще не ми обърнаха внимание казаха да намаля това, което приемам или най-добре да си взема фемибион там имало всичко. Чудя се друг АГ ли да търся или да се върна при хематолога. Малко съм предубедена към такива мултивитамини и съответно към усвояването им като таблетки.

# 562
Всъщност АГ,което наистина да разбира от витамини се вижда рядко. Аз не бих взимала комбинирани. Вероятно хематолог е по-добрия избор.

# 563
И аз имам подобен казаус, заради мутациите и предпочитам всичко отделно да си пия, а АГ-то препоръчва комбинирани...Ще се консултирам и с хематолога.За желязото също са на различни мнения-единия казва да се пие, другия не...

# 564
Желязото е важно и за нивата на хемоглобина, и само по себе си, за да не раждаме анемични бебета (тъй като след като се родят няма как да приемат желязо веднага)
Та желязото е може би единствената добавка която в никакъв случай не бих спряла да приемам (при ниски нива разбира се)

# 565
# 566
През първата ми бременност хемоглобина ми беше 130, с изключение на 9ти месец накрая падна до 117 и чак тогава лъснаха ниското желязо и б12, предполагам съм компенсирала с фолиевата. Сега обаче ще ги следя от началото. Желязото спира ли се преди да се изследва?

# 567
През първата ми бременност хемоглобина ми беше 130, с изключение на 9ти месец накрая падна до 117 и чак тогава лъснаха ниското желязо и б12, предполагам съм компенсирала с фолиевата. Сега обаче ще ги следя от началото. Желязото спира ли се преди да се изследва?

Аз на 28-ми ще пускам изследвания и спрях добавките за да имам десетина чисти дни за да видя докъде съм заредила депата. Започнах с вит. Д - 16. Силно се надявам сега да се е подобрило значително.

# 568
Още някои храни, с които можем да си набавяме желязо : http://www.missbloom.bg/zdrave-fitnes/zdrave/hranite-s-nai-bogat … rjanie-na-jelqzo/ .

# 569
Здравейте, след инжекции и почти 3 месеца прием на б12(метилкобаламин подезични) го спрях за 1 седмица(не посмях повече бременна съм в 6г.с) и резултатът е 442
pmol/L (145.4 - 569). Каква според вас е добра доза за поддържане - 1 подезична в седмицата добре ли е?
АГ не взе отношение както писах по-горе и днес се записах при друга да видим какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт