Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 268
  • 783
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, след инжекции и почти 3 месеца прием на б12(метилкобаламин подезични) го спрях за 1 седмица(не посмях повече бременна съм в 6г.с) и резултатът е 442
pmol/L (145.4 - 569). Каква според вас е добра доза за поддържане - 1 подезична в седмицата добре ли е?
АГ не взе отношение както писах по-горе и днес се записах при друга да видим какво ще каже.

По едно на ден и контрола 4-ти месец. Бебето тепърва ще го дърпа и 440 няма да стигне до никъде.

# 571
Здравейте, дадох един месец шанс на предписаната си терапия с Вигантол витамин Д - и ми се е вдигнал нищожно. Сега вече наистина разбирам защо препоръчате други марки Simple Smile ще се насоча към БетърЮ най-вероятно, но имам въпрос. Някъде на някой от тези спрейове, които гледах, пишеше да не се приема с кръворазреждащи. Има ли такова взаимодействие наистина? Аз пия Аспирин Протект.
Като цяло наистина трудно се намират лекари, които да следят адекватно нивата на тези витамини!

# 572
Това намерих за бетър ю от 3000 единици, почти същия списък е за natural factors 2000 единици. За другите варианти с ро 1000 единици няма приложени списъци за взаимодействие.

# 573
Доколкото бях разбрала тук от форума има два вида витамин Д на Бетър Ю - единият е в комбинация с витамин К, а другият е без и именно той е подходящ при прием на Аспирин. Може някой по-запознат да потвърди.

Здравейте, дадох един месец шанс на предписаната си терапия с Вигантол витамин Д - и ми се е вдигнал нищожно. Сега вече наистина разбирам защо препоръчате други марки Simple Smile ще се насоча към БетърЮ най-вероятно, но имам въпрос. Някъде на някой от тези спрейове, които гледах, пишеше да не се приема с кръворазреждащи. Има ли такова взаимодействие наистина? Аз пия Аспирин Протект.
Като цяло наистина трудно се намират лекари, които да следят адекватно нивата на тези витамини!

# 574
Благодаря, Sevillana, явно точно с този вариант съм се подвела, ето например тук (и на още няколко сайта) са го написали в червено даже:
https://www.adonis.bg/better-you-витамин-d3-k2-орален-спрей-12-мл/14919
От вчера ровя в Гугъл на английски, но не успявам да открия някакво специфично взаимодействие между Витамин Д и Аспирин Протект конкретно. А и що народ пие и двете покрай Ковид..
P.S. Мисля да си взема 1000 единици за начало, пък ще видим Simple Smile

# 575
При мен спрея на Better You нямаше никакъв ефект честно казано, за мое съжаление, много разчитах на него.

При мен витамин D се вдигна чак когато започнах да слагам капки (jamieson) в прясно мляко всяка сутрин. Явно наистина се усвоява по-добре с калций.

# 576
При мен спрея на Better You нямаше никакъв ефект честно казано, за мое съжаление, много разчитах на него.

При мен витамин D се вдигна чак когато започнах да слагам капки (jamieson) в прясно мляко всяка сутрин. Явно наистина се усвоява по-добре с калций.

Кой вид от спрейовете на Бетър ю ползваше - зеления, синия, черевения с к2?

# 577
Здравейте. Може ли да кажете какви трябва да бъдат стойностите на вит Д и Б12 за ранна бременност? В 6 г. с. съм, чакам резултати днес, но знам, че не се гледат тези от самата лаборатория.

# 578
Здравейте. Може ли да кажете какви трябва да бъдат стойностите на вит Д и Б12 за ранна бременност? В 6 г. с. съм, чакам резултати днес, но знам, че не се гледат тези от самата лаборатория.

Гоним горните граници. Добре е да сте с витамин Д над 45 и Б12 над 350.

# 579
Тъкмо излязоха. Вит Д ми е 59, а В12 ми е 410. Значи би трябвало да са добре...

# 580
Тъкмо излязоха. Вит Д ми е 59, а В12 ми е 410. Значи би трябвало да са добре...

Не са в дефицит, което е много добре, но ще трябва допълнителен прием през бременността.

# 581
Да, предполагам, тъй като съм и с мутации. Благодаря Simple Smile

# 582

Кой вид от спрейовете на Бетър ю ползваше - зеления, синия, черевения с к2?

Зеления Simple Smile

# 583
На мен АГ ми каза по-добре на капки вит. Д отколкото спрея на бетър ю, особено ако има дефицит. Препоръча ми капките на Jamieson, по 5 капки дневно.

# 584
Момичета, имам 3 дни закъснение и ЧХГ 138, а витамин Д ми е 24.30 ng/mL (реф. 20.60 - 50.00). Виждам, че е на долна граница. Взела съм спрея на BetterU, D3000 комбинация с К2. Някой имал ли е резултат с него или да го сменям ?

Общи условия

Активация на акаунт