Витамин B12 и витамин D през бременността

• 110 141
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
Започнете и метилкобалмин, че с толкова ниско б12 ще берете ядове с хемоглобина.
Ами аз реших, че б12 си е в норма. Хемоглобинът, поне засега ми е добре. Ще се консултирам с аг-то.

# 616
В норма е. Само дето в България нормите на б12 са много занижени. Трябва да е поне над 350. Хемоглобина предстои да падне.

# 617
Хемоглобина пада към края на бременността, добре е да се поддържа от рано заедно с желязото.

Витамин Д не успявах да кача месеци наред - пробвах всичко - и спрейове и капки и хапчета ..
Накрая успешно го качих като го пиех сутрин в чаша мляко - по 6 капки на ден.

# 618
След 1 месец прием на Витамин Д със спрей Better you, минимално ми се повишиха нивата /само с 7 пункта/. Аз си го бях самопредписала и споделих на следящия доктор какво взимам и ми каза, че Витамин Д под формата на спрей не се усвоява. Препоръча ми: 5 капки на ден Вигантол или 30-35 капки 1 път в седмицата върху парче хляб /за да не остава по лъжицата/.
Вит.Д е мастноразтворим и за по-добро усвояване трябва да се приема с нещо мазно, аз през бремеността бях с дефицит и заради него кръвотока към бебето беше лош, но започнах да приемам Вигантол, ударно 2 седмици по 10 капки дневно и после 14к. седмично, капех ги в лъжица, като добавях малко кокосово масло или съвсем мъничко краве масло. Определено резулата беше задоволителен, успях да наваксам и нивата ми бяха оптимални😊

# 619
Започнете и метилкобалмин, че с толкова ниско б12 ще берете ядове с хемоглобина.
Ами аз реших, че б12 си е в норма. Хемоглобинът, поне засега ми е добре. Ще се консултирам с аг-то.
Нормите на стойности на вит. Б12 за бременни е около 800pmol/l. На мен при стойност 650 АГ-то каза уау.
И друго специфично за него е, че е хубаво да е в метилирана форма, особено ако имате генетично изменение по MTHFR ген (по статистика голям процент жители имат такова, но малко знаят за него).

# 620
А какво взимате бременните за B12? Аз съм с на Better you спрея- 4 впръскания на ден. За 1 месец повиших от 239 на 450, но ми иска още.

# 621
Момичета, при тези/подобни стойности на Вит. Д (28), вие каква доза приемате? Питам просто за сравнение.

И колко често правите изследване на Д? Аз го изследвах на своя глава месец след приема и е повишен само с 2 единички, но АГ казва, че няма смисъл да го изследвам докато го пия и към момента не съм го изследвала от 3 месеца.

# 622
А какво взимате бременните за B12? Аз съм с на Better you спрея- 4 впръскания на ден. За 1 месец повиших от 239 на 450, но ми иска още.

Аз взимах метилкобалмин 1000 на natural factors. Щом спреят ви действа добре и го усвоявате си продължете с него.

Дарлинг, изследвах го 3 пъти. За изследването е хубаво да го спреш 10 дни предварително. Аз взимах комбинация от Д&К 1000/120 на natural factors 1 таблетка + 5 капки вигантол на ден.

# 623
Аз взимах таблетки за смучене 1000 мкг б12 на vit4ever или vitabay, не знам вече марката, но май беше една от двете. Формата: метилкобаламин. Като първите седмици през ден по 1 таблетка, после през ден по половин и после само няколко пъти седмично 1-2, но всеки ден метилиран б комплекс.

# 624
Нормите на стойности на вит. Б12 за бременни е около 800pmol/l. На мен при стойност 650 АГ-то каза уау.
И друго специфично за него е, че е хубаво да е в метилирана форма, особено ако имате генетично изменение по MTHFR ген (по статистика голям процент жители имат такова, но малко знаят за него).
А при тези високи стойности на б12, как поддържате желязото? Защото нали б12 намалява желязото.

# 625
Аз пия по една таблетка ферофолгама на ден.

# 626
Здравейте! Бременна съм в 8гс+5, исках да пусна и фолиева, но в лабораторията не правиха. Голям дефицит ли се води този резултат и голям проблем ли е? Надявам се да се размина с инжекции, спрей или подезични таблетки е по-добрия вариант?

# 627
Тревожно нисък (за мен) , но не е непоправим. На ваше място бих взела метилкобалмин на natural factors от 5000 и от 1000 единици подезични и бих премала 3 - 4 дни по 1000, следващия ден 5000 и после пак 3-4 дни по 1000. И след два месеца ново изследване, като приема се спира 10 дни преди това.
А вит. Д как е?

# 628
Вит д не съм изследвала все още, приемам витамини за бременни в които май има витамин д, но за всеки случай си взех и такъв спрей както и спрей витб12 на better you. Желязото февруари съм изследвала, беше в граница, но към долната.

# 629
Здравейте, бременна съм в 17 г.с. Какво мислите за тези резултати?

Приемам вигантол по 7 капки дневно от 2 месеца, като преди изследването спрях приема за около 10 дни. В началото ми беше около 10, така че се е вдигнал. Чудя се дали да го намаля по 5 капки дневно.
Б12 изследвам за 1 път и изглежда в норма, но не знам дали за бременни е нужно да е повече.

Общи условия

Активация на акаунт