Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 954
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 165
изписа HAS NOT.........
а тая година самопропускам Laughing

# 166
Много неприятно, но ако предните снимки минават през валидатора, качвайте тях. Peace

Тоест как да минават през валидатора? Нещо да не пропускам.  newsm78 newsm78 newsm78

# 167
  • Sunshine state
Има валидатор за снимките, който ти казва дали са правилно оразмерени. Ако минават, пускайте с тях. Какво те притеснява на предните, че не съм прочела нещо. Embarassed Blush

# 168
  • offshore & overseas
Cumbria, валидаторът е т.нар. Photo Tool.

Pupitka, притеснява я, че са на син фон, но доколкото схващам, този син фон може да мине за  off-white (доста широко понятие). Не е необходимо фонът да е бял. Условието е „white or off-white“.

П.П. Аз съм на етап боядисване на косата (в момента съм намазана). Бях забравила, че не искам да се снимам със сивите корени. Суета на суетите, ама... Събота ми се вижда иначе най-подходящото време за дом фотосесия. Да видим ще се изпокараме ли всички, или ще мине относително гладко. Laughing Понеже вече нямаме жълтите стени, ще опъвам чаршафи или нещо ще го мисля, ама ще го докараме до off-white поне, няма начин.

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 17:03 от Мяуче

# 169
Не е по темата, но просто не е истина, колко страници и мнения се изписаха за тия снимки, какво не е ясно за тях - това на мен не ми е ясно!?  Shocked newsm78
В all.bg не питат много, забелязаха го и по-старите 'пушки' там, или са се научили какво-що, или знаят, че хапят като се задават въпроси, на които е отговаряно многократно.  Laughing

# 170
  • offshore & overseas
Докато има кой да отговаря, не виждам нищо лошо. На който му е в повече, може спокойно да skip-ва. Peace

В all-bg пишех аз някога, със същия ник, но от 100 години не съм влизала. Дефакто от 2005-та. Но тогава пък бг мамата не беше толкова популярна още.

# 171
  • Sunshine state
Мартин, нормално е да се пише по толкова, понеже сега тече на практика лотарията и нищим въпросите по попълването.

Относно синия фон- тъмно син или светло син е? Ако е светло син, направо ги ползвайте по мое мнение. Peace
За самите се снимки уж се бях понагласила, но заваля и съответно после хич не се харесвах. Мъжът ми пък беше необръснат и приличаше на някой престъпник. На никого не му дреме обаче как изглеждаш, важното е да те изтеглят. Peace

# 172
Добре. Явно господина много се дразни и не е чел предишните ми коментари и понеже попита what is so wrong with my photos, сега ще ти кажа. (Отново) Да видим ти ако беше нямаше ли да пишеш като съдран по форумите, когато става въпрос за нещо толкова важно, имайки в предвид, че имаш само 1 шанс на година.

На едното място ми направиха снимка на светло синио-сив фон с ужасна светлина и сенки по лицето. Дефакто снимките на хартия не ми трябват и поисках да ми сложи във флашката копие на дигиталната снимка, която беше прецакана. След което се опитах да сканирам снимките на хартия обаче те са си точните размери реално като кача на валидатора няма какво да изрязвам освен белия капак на сканера. Защото снимката е на сиво-син фон, а капака на сканера е бял и за да изрежа правилно по границите на снимката (сиво-синьото) трябва да приближа снимката до точното място. И дефакто като направя това, самото лице и коса излизат от параметрите на кръга, понеже става много близко. А това следователно е резултат от лошата снимка на фотографа, дотолкова близо ме е изрязал, че от тая снимка само глава се вижда след сканиране и поставяне на валидатора... и не се получи. Негодна и за сканирване и за изрязване. Оттука - 10 паунда.

На другото място ходих няколко пъти и се връщах да ми правят наново и наново. Там платното бяло, но за сметка на това супер намачкано и набръчкано и това си личи, особено след като снимките бяха толкова тъмни без абсолютно никаква светлина (което е проблем номер 2 на място номер 2), а немога да наглася the exposure чрез компа, щото нали не може да се пипат снимките за подобни промени. Проблем номер 3 - снимката е неясна, леко замъглена, няма sharpness. Колкото пъти се връщам - се невалидни снимки ми правят. Оттука - 15 паунда.

Изнервих се. Отивам тоя път на photo booth (машинките за снимки) да се пробвам сама да си я направя. Там бял фон, размер, ала бала всичко чудесно ама щом се стигна до изрязване пак.... Самата хартия на която принтират снимките е сива, а фона на самите снимки е бял. Следователно аз изрязвам снимките и ги сканирвам. И нещо пак се обърква. Получава се така, че за да изчистя сивото от границите трябва да приближа снимката до такава степен на валидатора, че лицето и косата пак излизат от кръговете. Да добавя, че и като използвам указаните настройки за сканирването на снимката качеството е ужасно. На хартийката е прилично, след сканирването - ужас. Пробвах два различни сканера. Оттука - 10 паунда.

Споменах и в предния си пост ама понеже не си прочел щом питаш - обикаляхме с един приятел целия град оня ден (той има що годе добра камера) ама айде де! Тук бяла стена, там бяла стена... еми едната нацапана, другата крива, третата се получават сенки. И пак нищо не стана.

И в крайна сметка изхарчих 35 паунда, нервирах се всеки божи ден в продължение на 2 седмици и проклинам всички некомпетентни индивиди, които работят по фото студията и само ти обират парите. Межу другото в България винаги съм получавала перфектни снимки за документи, незнам що за хора са тия тук..както и да е.

Като сметнеш, че в темата имаше коментари оплаквания,че им се свиди да изхарчат 15-20лв за снимки, в моя случай аз тогава трябва да се гръмна. Та затова дъвчем темата, сори, че може да съм ти досадна, ама някой хора нямат такъв късмет като тебе. И реално погледнато самото кандидатстване си е чисто попълване на име, адрес и образование. Аз не съм семейна или нещо подобно и в такъв случай единственото, което може да ме преебе при случай на изтегляне би могло да е само снимката, затова и обръщам супер детайлно внимание и затова съм бясна.

Както и да е. Мартин Димитров, "извинете" много за многото питане, обясних проблема вече супер подробно и за последен път, ако не го намираш за проблем това е защото не ти е на главата. На всички останали потребители - извинете ако съм досадила и натрапила темата за пореден път, нямах намерение да пиша повече, но очевидно на г-н Димитров не му беше ясно какво им има на снимките ми.

Лека вечер и успех на всички!

# 173
Снимай се В сграда, а не ДО сграда. Сигурно вече си успяла де.

# 174
Аз изнасям рефлектор на терасата и на него се снимаме.
Купила съм го за 8 лири от ибей Mr. Green По принцип работя с него като отражател, все пак, ама ей на - за бял фон върши работа.
Поръчай си един и после го препродай. Или пази за догодина, то не се знае... Crazy
http://www.ebay.co.uk/itm/35-X47-90-120cm-5-in-1-Multi-Collapsib … :Ei8AAOSwKtVWwZAu
Това е, само като гледам са му вдигнали цената  Rolling Eyes

# 175
  • Варна
Аз тези дни ще попълвам апликейшъна.
Миналата година се снимахме, но поради разни причини не пуснах заявление, т.е. снимките не са използвани в миналогодишната лотария.И мисля да си ги ползвам.Само детето има нова снимка, все пак расте, изменя се.
И да видим догодина ще имаме ли този път късмет.
Сестра ми и тя подава, май завършва колежа си там и силно се надявам да спечели ЗК.

# 176
  • offshore & overseas
Cumbria, exposure, цветове, светлина и контраст (sharpness) можеш да пипаш (във всяко фото тъй или инак правят елементарна обработка, няма как, освен това тези параметри се настройват и от апарата). Това, което не може и не бива, са чертите и формата на лицето и други подобни радикални промени.

Пример за неразрешени промени: мен ме сърбят ръчичките да си инжектирам малко „фотошоп ботокс“ на челото и да изтрия двете по-дълбоки бръчици, дето ми вадят очите, което хем не е чак толкова променящо лицето, хем все пак е пипане на ниво външен вид. Та, колкото успея с грим, успея. В крайна сметка, не се явяваме на конкурс за красота, а на лотария. Laughing

Набръчканият фон също не е проблем - важното е да не е натрапчив, за да не отклонява погледа от персонажа. Нашата стена навремето и тя не беше самата „неопетненост“ (направо си беше мръсничка - жълт латекс). Joy

И пак да напиша, важното е снимките да се приемат от т.нар. „валидатор“, а не ние да сме доволни от тях. После, като дойде време за визите, живот и здраве, ще се правят нови, дано и по-хубави. При теб проблемът идва основно от това, че ти ги дават в хартиен вид, поне аз така разбрах. В крайна сметка, наистина пробвайте с телефон или във фото буут. Късмет!

# 177
Cumbria - Simple Smile))

Не знам защо си приела поста ми толкова лично, изобщо не беше насочен към теб, нито към някой друг, просто си изкоментирах. Не се впрягай толкова. Simple Smile
Какви фото студиа има не е истина, да не могат да направят снимка за ЗК, а аз в 'кварталното' фото, преди 2г. се снимах за 5лв, след час снимката беше изпратена на мейл-а ми и всичко приключи.

# 178
  • Sunshine state
Аз тези дни ще попълвам апликейшъна.
Миналата година се снимахме, но поради разни причини не пуснах заявление, т.е. снимките не са използвани в миналогодишната лотария.И мисля да си ги ползвам.Само детето има нова снимка, все пак расте, изменя се.
И да видим догодина ще имаме ли този път късмет.
Сестра ми и тя подава, май завършва колежа си там и силно се надявам да спечели ЗК.
Не ви съветвам да използвате миналогодишните снимки, понеже тази година изрично е уточнено, е ще следят снимките да не са по-стари от 6 месеца. щракнете се и вие.= с детето. Peace
Действително ми прави впеатление, че фото студиата и тук са гола вода- сега ще правят снимки на децата в училище тук и елементарни неща, които правят в българските по презумпция са представени като голям бонус.  Laughing Сестра ми живее в Лондон и тя не е доволна от фото услугите им.

# 179
  • Варна
Е освен да се снимаме пак....
То това за 6-те месеца не е от тази година, аз останах с впечатлението, че ще гледат да не са същите като миналогодишните.А ние м.г. пропуснахме.
Иначе тук ползвам едно фото, от което съм доволна и са по 3лв. само снимката.За Варна - Пикесел плюс мисля, че се казваше.По Цар Освободител се намира в района под Окр. Болница.

Общи условия

Активация на акаунт