Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 795
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 480

Да отбележим края на тазгодишното подаване. Мисля, че лека-полека темата ще залинее и ще остане в не особено активно състояние за известен период - поне докъм месец май следващата година  Laughing

Късмет на всички!

# 481

Да отбележим края на тазгодишното подаване. Мисля, че лека-полека темата ще залинее и ще остане в не особено активно състояние за известен период - поне докъм месец май следващата година  Laughing

Късмет на всички!

Мерси. Късмет на всички и от мен! Тази година ми е за първи път и колкото и комично да звучи се надявам да ме изтеглят.  Laughing Laughing Laughing А междувременно докато стане време за май месец не може ли да си помечтаем и да си обсъждаме живота в САЩ? Grinning Имаше лека развръзка, но не ми се иска всички да се умълчат.  Crazy

# 482
Късмет на всички!
Ние пускаме вече 15 г., но без успех. Mr. Green

# 483
Късмет на всички!
Ние пускаме вече 15 г., но без успех. Mr. Green

Леле, това е доста дълъг период и все пак поздравления за дългогодишните опити. Чувствате ли, че след толкова много опити скоро време ще дойде и вашият ред? А има ли някой в темата, който бие рекорда от 15 години?  Rolling Eyes

# 484
Хич не чувствам да ми идва късмета.... Mr. Green
Ама то вече съм претръпнала след толкоз години.....Not selected

# 485

Аз пускам за втори. Като се замислям да действам и в посока за работна виза, дори и за кратък период от време. САЩ са ми интересни, именно като контрапункт на Европа и определено се надявам да се получат нещата.

# 486
  • offshore & overseas
...То въпросното интвервю е няма и 3 минути с всичко на всичко 3 въпроса и се провежда в нещо като телефонна кабинка. Служителите не ви и виждат от кръста надолу...
Брях, колко интересно!!  Mr. Green Ние в началото на 2005-та си бяхме в нормален кабинет, седнали на два стола на отсрещната страна на бюрото на служителката на посолството. Пък каква беше тая служителка, българка, не знам и аз. Нашето интервю плюс това беше длъжко - около 30 минути (в сравнение с 3 мин. това си е бая). Не помня какво си говорихме. Май-май обичайните неща. Какви са плановите ни, финансовото обезпечаване. И.т.н. Само и единствено на български.

За САЩ не ми се говори, нямам кой знае каква база и опит. Само поредица от грешки, които може би ще ми се даде шанс да поправя. А може би не. Този път предимно заради децата и само ако успея да убедя нашия лъв, а той е доста тежък и труден за убеждаване.

Аз подавам за втори път, като вече веднъж съм теглена, и заминала, и върнала се (хохохо). Както някой рече, трябва да е егати късмета, ако ме изтеглят пак. Ами, реших да видя имам ли „егати късмета“ (казано не с лошо Laughing). А може тоз път да се усмихне пък на лъв ми (и той да ни е „теглича“).

А и, както вече казах, не считам, че изтеглянето ми някога беше късмет - просто урок, труден и горчив. Виж, сега, ако... може би няма да е така. Бъдещето ще покаже.

Начи викате да не закриваме темата чак до май? Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 487
И аз участвам тази година за втори път. Миналата година имах предчувствие, че ще ме изтеглят, бях се много развълнувала...и се оказа HAS NOT BEEN SELECTED! Crossing Arms
Тази година съм по-реалистично настроена. Някой ги теглят от първия път, някой от десетия а други никога  Sad

# 488
А замисляли ли сте се за алтернативни възможности за заминаване? Неможе ли човек да се добере до този пуст САЩ без лотарията някак си.  Grinning Нямат ли точкова система или нещо подобно? Кви са вариантите? Малко офф топик ама все пак всеки, който пуска лотария иска да замине по един или друг начин, тъй, че...  Grinning

# 489
А замисляли ли сте се за алтернативни възможности за заминаване? Неможе ли човек да се добере до този пуст САЩ без лотарията някак си.  Grinning Нямат ли точкова система или нещо подобно? Кви са вариантите? Малко офф топик ама все пак всеки, който пуска лотария иска да замине по един или друг начин, тъй, че...  Grinning

Има вариант разбира се. Най-лесния е - намирате се по някакъв начин /фейсбук или други по-специални сайтове/ с някой американец или поне гражданин. Влюбвате се, жените се и след няколко месеца си там с годеническа виза.  Hug Чиста работа.  Laughing

П.П. И не всеки, който пуска иска да замине...  Wink

# 490
Има вариант за студенти. Друг - ако си с много рядка и търсена професия, както и ако си светило в областта си. Вариант е и женитба с американец/ка.
За нас нито едното не е вариант. Не ми е опция и нелегално, както много хора остават...

Туристическа виза не е трудно да се вземе, но аз не искам туризъм, а емиграция.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 491
  • ES
В събота по новините на Нова даваха за семейство ИТ специалисти, които преди години са заминали за САЩ, но не им е харесало и са се върнали и народили деца. И си викам ей го Мяучето  Laughing. Но после стана въпрос, че имат две момченца, та разбрах, че не е Мяучето. След няколко "хубави"  случки в Родината любима, са решили да се върнат в САЩ. Подават и пак удрят Джакпота, печели жената и ще заминават. Ама това хич не ми изглежда на късмет и то за хора с такива професии. Та за пореден път си мисля, е ли е истинска лотария или не за всички е.

# 492
Цитат

П.П. И не всеки, който пуска иска да замине...  Wink

Е как така? Закакво тогава участват в лотарията? Да заемат места? Laughing

# 493
В събота по новините на Нова даваха за семейство ИТ специалисти.........Та за пореден път си мисля, е ли е истинска лотария или не за всички е.

Много интересно. Това и аз съм го мислила често, все пак от ноември до май има много време  за приселекция. Но колкото повече го мисля толкова повече се убеждавам, че е случайно. Хора всякакви теглят...със средно, с висше, млади, стари и т.н.

# 494
  • ES
Е за някои наистина е лотария  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт