Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 795
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 495
  • Калифорния
И как ще ги разберат само по името, че са ИТ специалисти?  Wink Или то си личи от снимката - раздърпана тениска и очила? Само дето забраниха и очилата по снимките... ЦРУ-то ще се озори тази година със селекцията май  Sunglasses

# 496
  • САЩ
Аз пък като един "ИТ специалист" (ай-ти-го-свърши  Joy) да ви кажа, че вече има куцо и сакато, дето се определя като ИТ, така че и това вече не е фактор.

Споделяла съм и преди: аз през годините минах като кандидатстваща без и със образование, без и със опит и професия, последните 5 години промяна в статута и нещата - никаква, пък чак сега ме изтеглиха. Познавам хора от безработни та до журналисти и лекари, които са спечелили. За мен все пак си остава лотария.

# 497
И двамата сме ИТ специалисти, ма на, не ни изтеглиха  Mr. Green Според мен си е лотария.

# 498
хора, САЩ всяка година от поне петнайсетина години се сдобиват с около един МИЛИОН законни имигранти, а визите от лотарията са само 50 хиляди. Тук имат един израз they have bigger fish to fry и мога да ви уверя, че лотарията е на напълно случаен принцип. Прави се проверка за членуване в терористични организации за държавите по разните черни списъци и дотолкова, но дори и това се случва едва след тегленето, че и след интервюто. Като стана фал преди няколко години даже публично пуснаха сорс кода (за вас, ИТ специалисти bouquet)

Да ви кажа, повечето хора, които познавам и са заминали с лотарията са спечелили от първия си опит! А в темичката бих си говорила за Америка и през останалото време, но виждам, че много се търсят обобщения, а аз не вярвам, че такива важат за страна като Америка и ми е много трудно да ги давам.

# 499
А в темичката бих си говорила за Америка и през останалото време, но виждам, че много се търсят обобщения, а аз не вярвам, че такива важат за страна като Америка и ми е много трудно да ги давам.

За всички ще е полезно, ако всеки сподели собствения си опит, например къде и как си е търсил работа, за колко време е успял да намери, как се е насочил към конкретен град и щат (може и с пръст върху картата да е Simple Smile), колко човека с колко пари са успели да издържат в началото и т.н. Всеки опит е ценен, независимо дали позитивен или негативен. Дори и подробности за багажа ще са интересни - кое е било излишно, кое е можело да се купи на същата цена и от там или какво се иска при записване на дете на училище, въобще всичко.

# 500
сорс кода (за вас, ИТ специалисти bouquet)
Какво е това?😏

# 501
Цитат

П.П. И не всеки, който пуска иска да замине...  Wink

Е как така? Закакво тогава участват в лотарията? Да заемат места? Laughing

Ами да, да заемат места, просто ей така, да видят дали ще ги изтеглят, т.е. един вид да си изпробват късмета. Като и да са изтеглени, след това може да не започнат подготовка за интервю...

П.П. Официално се води лотария. Вече какво е, кой, как и по какъв принцип се изтегля можем да гадаем. Но и аз не вярвам да има някакъв предварителен подбор.

# 502
Който желае нека сподели, как е избрал града/щата в който да отиде, колко бързо си е намерил работа, записването на децата на училище и всичко свързано с това лично мен живо ме интересува  Laughing То наистина рибата в морето, а ние да коментираме, ама информацията никога не е излишна  Hug  bouquet

# 503
  • offshore & overseas
Ох, това за ИТ специалистите здраво ме разтърси. Още прицвилвам от смях. Joy

Мне, ние с лъвю не сме ние такива, ние сме прости лингвисти, аз англицист, а той - русист (но е истина, че в ерата на интердисциплинарността вече имаме доста пресечни т. с ИТ спецовете).

И, да ви кажа честно, ако не беше на случаен принцип, а се гледаше перспективността на човека за вкореняване, мен ли щяха да изтеглят? Даа, бе, да. Laughing

Някой питаше за това, колко бързо си намираш работа. По принцип става и веднага (предварително via интернет ми се струва по-трудно), но не и ако търсиш „по специалността“ (освен ако специалността ти не е висококотируема, като ИТ примерно). В някои случаи се налага и допълнителна квалификация. Важното е да имаш време и ср-ва за живот в САЩ in the meanwhile (докато се дообразоваш). Аз стоях 2 месеца и пуснах хиляди имейли, но чак към края започнаха да се появяват некви смътни възможности, ама не и за немобилна жена като мен. Това беше вторият ми урок - трябват си четири колелета за САЩ, рейсовете се ползват само от социално слаби и негри, туйто.

Така беше през 2005 г. в Мериленд, близо до DC (избрахме го, защото там живеят спонсорите ни, а първоначално отседнахме при тях, те ни посрещнаха на летището даже).

И в тая връзка, няма да забравя как на интервюто в посолството, служителката ни посъветва да помолим спонсорите да ни потърсят работа. На мен не ми беше удобно да ги занимаваме И с това, но постфактум разбирам, че е била права. Най-добрият вариант е ако може да се замине с осигурена работа и жилище, поне като за начало. Но дори и да няма такива, пак може да се издеяни известно време.

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 19:04 от Мяуче

# 504
  • offshore & overseas
сорс кода (за вас, ИТ специалисти bouquet)
Какво е това?
Ако наистина се интересуваш, това е най-общо кодът, на който е написан даден сайт, страница, търсачка или софтуер. За целта се използват програмни езици, най-елементарният от които е html.  Майкрософт го превеждат най-често като „първичен код“.

Мисля, че всички браузъри позволяват този код да се преглежда. Понякога без да искам го вадя на показ с незнайно какви клавишни комбинации. При IE май се вадеше от менюто View (source code).

В случая обаче не знам за какво точно иде реч, какъв фал е станал, кой точно код са публикували... Thinking

# 505
  • Scotland
Тази ни е шеста година Simple Smile Аз съм филолог - не ме искат Simple Smile Шегата настрана,лотария си е,иначе защо ще изтеглят и мъжа и жената от едно семейство,като в крайна сметка ще заминат с избран титуляр? А се случва да избират така,значи чист късмет Simple Smile

# 506
  • offshore & overseas
...Аз съм филолог - не ме искат Simple Smile ...
Може би зависи какъв филолог си, защото за мене плачат. Плачеха, през 2005 г., после вече забравиха. hahaha

# 507
  • София
Да се намърдам в очакване. Пуснахме за поредна година, този път с бебе, може да е на късмет  Laughing  Успех на всички!

# 508
И двамата сме ИТ специалисти, ма на, не ни изтеглиха  Mr. Green Според мен си е лотария.
И ние така. Сега опитваме за втори път, да видим:)

# 509
  • Sunshine state
Мяу, сега явно интервютата са по бързата процедура. Вече така минаваш - в едни кабинки. Трите въпроса бяха 'кога си завършила средното си образование' към мен като титуляр, 'били ли сте друг път в сащ' и 'имали ли сте проблеми с полицията'. Това е. Следва честито и чао.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт