Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 880
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Привет!
Имам два въпроса:
1. Снимка на малко дете - с бретон върху 2/3 от челото или без него, закрепен над челото с две тъмнокафяви малки фиби? - моето има бретон и я снимах с него. Не съм слагала фиби, а и Photo tool-а ми я одобри.
2.  Полувисше образование /някогашно/ как се посочва? Или е по-добре да се спре до средното?
Алекс, Фото туул-ът не е ли програма за оразмеряване на снимки?

Действа и като валидатор, защото при първата снимка на детето, въобще ни ми даде да я оразмеря и направих нова. С новата вече всичко беше ОК и я оразмерих и прикачих.

# 391
Готово!Регистрирахме се за 8-ма поредна година  ooooh! Вече като,че ли по навик....но надеждата умира последна!Късмет на всички!!! Hug Hug Hug

# 392
  • Пловдив
Хайде подадохме и ние Simple Smile Дано да имаме късмет!

В темата има ли някой, който вече е спечелил ЗК и се подготвя да замине и/или е заминал вече за USA? Ще ми е интересно как върви подготовката и адаптацията при вас.
* Към заминаващите - търсите ли работа още от бг? Как информирахте роднините? Те как го приеха?
* Към тези, които вече са се устроили - Кога усетихте подобрение на качеството на живот спрямо това, което сте имали в БГ? (наясно съм, че е много индивидуално.) Вярна ли е информацията, че всички в Америка качват кг и че не може да се намери чиста храна?

# 393
  • Sunshine state

* Към заминаващите - търсите ли работа още от бг? Как информирахте роднините? Те как го приеха?
* Към тези, които вече са се устроили - Кога усетихте подобрение на качеството на живот спрямо това, което сте имали в БГ? (наясно съм, че е много индивидуално.) Вярна ли е информацията, че всички в Америка качват кг и че не може да се намери чиста храна?

Не сме търсили работа от България, работа си намерихме на място. Направо си ги информирахме директно,много се зарадваха, естествено като наближи датата, имаше и сълзи. Ние това лято успяхме и да си идем за 3 седмици, та се разтъжиха с детето, а сега вадим туристически визи на майка ми и свекърва ми, така че винаги има начин. За подобрението на живота - влизаш в магазина да си пазаруваш и виждаш, че някои неща са на цената на тези в България, останалите се въртят около нея и малко над, а заплатата ти е в пъти на същата там. Whistling Отделно се обзавеждаш за почти без пари от разни гаражни разпродажби. И не говорим за изкорубени мебели от балканската война, а за нормални, запазени такива. За храната - има страшно много боклуци и ако искаш да ядеш такива, определено ще си в рая, но има и съвсем нормална храна и невероятно изобилие от плодове, зеленчуци, всякакъв вид здравословни и органик храни. Дори такива, които не бях и чувала. Embarassed Изборът си е на конкретния човек. Аз лично бях напълняла с няколко килограма малко преди да заминем, но в първите два месеца ги свалих, явно от притеснение и напрежение. Ние си готвим, и пица си взимаме, изобщо съвсем обикновени неща.  Не сме фанатици и не залитаме в крайности.

# 394
  • САЩ

В темата има ли някой, който вече е спечелил ЗК и се подготвя да замине и/или е заминал вече за USA? Ще ми е интересно как върви подготовката и адаптацията при вас.

Аз сега подготвям заминаването, намерила съм си работа, но още не съм информирала родата  Laughing Живи и здрави да ми насрочат интервю и това ще стане. Със сигурност ще е изненада  Joy

# 395

Аз сега подготвям заминаването, намерила съм си работа, но още не съм информирала родата  Laughing Живи и здрави да ми насрочат интервю и това ще стане. Със сигурност ще е изненада  Joy

+1
Само дето родата знае, но не съм намерил работа...не съм и търсил дори. Но има още време, очаквам интервю около Март, при все, че кейс номера ми е от първия виза бюлетин, просто преди месец изпратих DS260...

# 396

newsm78 Не, не е вярна информацията, че всички качват кг в Америка. Още по-невярно е, че не може да се намери чиста храна. За живота в България така ли се правят обобщения на едро? За качеството на живот много може да се говори, но истината е, че зависи предимно от целите и приоритети ти. Ако приравняваш мед. специалност може да отнеме години. Ако е да си покриваш битовите нужди може да стане за един месец. Трябва упоритост, а и късмет!

# 397
  • Пловдив
Simple Smile Добър вечер! Благодаря за отговорите!

Pupitka, от подписа виждам, че имате детенце. На колко години беше като отидохте? Лесно ли му намерихте ДГ? Бързо ли научи езика? Имахте ли някой, на когото да разчитате в началото?

AdoraBelle, в такъв случай честито за ЗК и за работата! Ще се радвам на повече инфо как се получиха нещата. В ИТ сферата ли си? (предполагам, че в тази сфера професиите са най-лесно конвертируеми)

Мартин Димитров_545829, честито и на теб!

И на двамата успех на интервютата!

eleonora.mar, съгласна съм, че генерализиране не може да се прави. Просто имам няколко различни познати, които отидоха в Америка и станаха доста по-тежички. и доста от историите, които чувам са за зеленчуци, които изкарват по месец в хладилника, без да им има абсолютно нищо. И т.н. Нашата идея да заминем е, за да осигурим по-добро бъдеще за нашето дете, но, ако отидем на място, където тя ще стане хипопотамче (казвам го с най-добри чувства), това няма да е най-доброто за нея.

Ох, аз слагам тигана на котлона, докато рибата е още в морето, но аз съм си така - искам да имам представа с какво се захващам.

# 398
Просто имам няколко различни познати, които отидоха в Америка и станаха доста по-тежички. и доста от историите, които чувам са за зеленчуци, които изкарват по месец в хладилника, без да им има абсолютно нищо. И т.н. Нашата идея да заминем е, за да осигурим по-добро бъдеще за нашето дете, но, ако отидем на място, където тя ще стане хипопотамче (казвам го с най-добри чувства), това няма да е най-доброто за нея.

Реално тя и в България може да стане хипопотамче, или?!
Не знам какви са тия зеленчуци, на които по месец им няма нищо, но не от тях са станали тежички понеже от зеленчуци трудно се пълнее. Какво и колко ще ядете си зависи от вас.
Ако искаш да говорим за стандарт на живот, това е друга бира и не е точно за тази тема според мен.

# 399
Внимавайте с бутона  PHOTO TOOL, това не е Валидатор, това е програма само за оразмеряване на снимката. По всички останали показатели PHOTO TOOL не разпознава валидноста на  снимката . Направихме експеримент като обърнахме  всички изисквания наопаки - снимка с наситено цветен и тъмен фон, завъртяна в полуанфас и наклонена глава, чернобяла, силно разфокусирана, направена преди повече от 6 месеца и с очила, PHOTO TOOL след оразмеряване винаги показва че е ОК и разрешава да се запише.

Така че не разчитайте на PHOTO TOOL-а, а четете и спазвайте внимателно инструкцията за снимките. За невалидни снимки при тегленето, американците дисквалифицират молбата без да уведомяват кандидата.

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 10:39 от HihiPesa

# 400
Подавам за четвърта година.... Mr. Green

Късмет на всички Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 401
  • София
Пак 50000 изтеглени ще има,вероятно като тази година ще има 2 тегления,надявам се всички които го желаят да сме сред печелившите на първия тур.

# 402
Имам въпрос свързан с малката ми дъщеря която през февруари ще навърши 21г. Та ако подадем и ние с мъжа ми и при евентуално изтегляне ще може ли и тя да се яви на интервю? Ще го направим заради нея понеже ние имаме възможност да заминем, но все не се решавам.

# 403
  • Sunshine state
bambucha_85, 1-2 страници по- назад в темата съм дала отговор на тези въпроси.  Peace
Адор, как се стърпя да не им кажеш?  Crazy
Марто, работа ако си ок с езика и не те мързи, има.  Peace

# 404
  • Beyond the stars
Внимавайте с бутона  PHOTO TOOL, това не е Валидатор, това е програма само за оразмеряване на снимката. По всички останали показатели PHOTO TOOL не разпознава валидноста на  снимката . Направихме експеримент като обърнахме  всички изисквания наопаки - снимка с наситено цветен и тъмен фон, завъртяна в полуанфас и наклонена глава, чернобяла, силно разфокусирана, направена преди повече от 6 месеца и с очила, PHOTO TOOL след оразмеряване винаги показва че е ОК и разрешава да се запише.

Така че не разчитайте на PHOTO TOOL-а, а четете и спазвайте внимателно инструкцията за снимките. За невалидни снимки при тегленето, американците дисквалифицират молбата без да уведомяват кандидата.

То и валидаторът като го имаше приемаше снимки на домашни любимци и какво ли не Mr. Green Laughing

Общи условия

Активация на акаунт