Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 844
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 420
Няма никакъв дрес код за интервюто, а още по-малко за снимките. Снимах се с тениска, спечелих. На интервюто бях с тениска, дадоха ми визата. Даже не беше късметлийска тениска😄едно от нещата, които ми харесват при американците: не отделят чак такова значение на облеклото, колкото българите.

# 421
  • offshore & overseas
...едно от нещата, които ми харесват при американците: не отделят чак такова значение на облеклото, колкото българите...
Въпреки че не е хубаво да се обобщава така, вероятно има нещо вярно и в това. Но ние сме българи, в крайна сметка, и си имаме поговорка: по дрехите посрещат, по ума изпращат. Mr. Green

А и всеки, американец или българин, си има своя представа за подходящо и неподходящо облекло за дадена ситуация и ако няма официални изисквания, не виждам защо да не се съобрази с нея.

Самочувствието на човек до голяма степен зависи и от външния вид, а дрехите са част от него. И тук не става дума за марки, за скъпи тоалети, а просто за онова, което подхожда на случая.

По-младите хора не обръщат толкова много внимание какво носят, защото всичко им стои добре и младостта им ги краси, но от една възраст нагоре, е добре да се внимава повечко, за да не изглеждаме нелепо.

То и от тениска до тениска има разлика. Има елегантни и спортни тениски. Аз лично не бих отишла със спортна тениска, защото съм жена 40+ и някакси не върви. Но за един мъж, смятам, че би било ок, особено предвид липсата на официален дрес код.

Колкото до късметлийската тениска, тя спокойно може да се сложи като бельо и пак ще донесе късмет, ако и да не се вижда. Mr. Green

Май изчерпахме темата, а? hahaha

Минавам към практическите въпроси:

1. Алекс, можеш ли да изтриеш линка ми от цитата, моля. Ако не можеш или не искаш, ще елиминирам самата снимка. Благодаря!! Peace

2. Някой може ли да ми обясни онова, което четох в по-старите теми: за големите и малките номера и връзката им с интервюто. Оставам с впечатление, че някои изтеглени не стигат до интервю. Така ли е или нещо съм недоразбрала?

# 422
Здравейте.

Нали срокът за подаване на документи е понеделник - 19 часа бг време , както пише на 1ва страница?

# 423
  • Down south
@ Мяуче

Цитат
2. Някой може ли да ми обясни онова, което четох в по-старите теми: за големите и малките номера и връзката им с интервюто. Оставам с впечатление, че някои изтеглени не стигат до интервю. Така ли е или нещо съм недоразбрала?
Да, така е.
Преди две години помагах с документите на сестрата на моя приятелка, за нещастие беше голям номер, визите се свършиха и не стигнаха за нея.
Ако не се лъжа, две години подред не останаха визи за големите номера.

# 424
  • София

Май изчерпахме темата, а? hahaha

Минавам към практическите въпроси:

1. Алекс, можеш ли да изтриеш линка ми от цитата, моля. Ако не можеш или не искаш, ще елиминирам самата снимка. Благодаря!! Peace

Готово Simple Smile

Това за номерата не го знаех. Е а дано сме от спечелилите ама и от номерата, за които ще стигнат визите Simple Smile Simple Smile

# 425
  • САЩ
Мяуче, те винаги теглят повече хора, с идеята да не останат визи. Ако ти е по-голям номера има шанс да не стигнеш до интервю, така е. Но като цяло за Европейските номера по-рядко се случва.

Виж тази таблица:

https://docs.zoho.com/sheet/riphone.do?rid=xmy6ue226758a2abd4068b3b9de3c988cbea1

В годините, в които последния месец е current е имало визи за всички. В годините, в които не сме били current, някои хора са изгорели за съжаление.

# 426
Цъкнах и аз за мен и мъжО.
Небрежно... за 5 мин  Whistling

Успех на всички  Hug

# 427
Отчетохме се и ние за 5ти път...   късмет! Simple Smile

# 428
Няма никакъв дрес код за интервюто, а още по-малко за снимките. Снимах се с тениска, спечелих. На интервюто бях с тениска, дадоха ми визата. Даже не беше късметлийска тениска😄едно от нещата, които ми харесват при американците: не отделят чак такова значение на облеклото, колкото българите.

Отиди на корпоративно интервю или среща с тениска, да видим не отделят ли значение американците на облеклото Naughty Има си очаквания за всичко: от цвета на чорапогащника до височината на тока. Добре подбраният и изискан костюм винаги е плюс. Ако имаш впечатления от фирма в ИТ бранша, някой стартъп най-вече, сигурно от там ти идва това мнение, но много други фирми въобще не са така. Някои имат само casual Friday по дънки, други и толкова нямат. Дори за голфа си има специален дрес код. Много длъжности си имат задължителни униформи.

Много от скъпите ресторанти имат изискване мъжете да носят сака, а ако нямат понякога им дават някакво тяхно, тип забравено. Клубовете/дискотеките също имат изисквания, както към мъжете, така и към жените, иначе връщат.

Да не съм офф - пуснала съм за 4 човека тази година и снощи сънувах, че един от тях печели, а същото стана преди няколкото години с друг и наистина го изтеглиха Blush

# 429
Ама кой говори за корпоративни интервюта, за интервюта за работа или някакви официални срещи!? Или пък за облекло на работно място, където има въведен стандарт за него? Тук си говорим само и единствено за интервю за виза, на консула му е през оная работа с какво си отишъл там, ако не е на кеф и е решил, че днес няма да пусне ни един човек - пак ще ти откаже виза.  Laughing
А тогава, през 2012та, един месец доста обикаляхме, ходихме по никак не евтини ресторанти и клубове във Вегас и NY и от абсолютно никъде не ни върнаха, при все, че никой не беше облечен с нещо по-официално. Може да има и такива заведения, които допускат с определен дрес код, но се съмнявам да са чак толкова много, поне аз не попаднах на такова.
И да, на запад от нашата географска ширина хората наистина не отделят много голямо значение на облеклото. А тук, сложиш нещо по-нестандартно и след това започва едно сочене с пръст - вижте го пък тоя/тая как се е облякъл като паляк, ала-бала.

П.П. Извинявам се за офф-а, ама не издържах.  Laughing  Hug

# 430
Хайде и от нас ,да се запишем и тази година. Много късмет на всички. Simple Smile

# 431
  • Down south
Интервюто за виза, практически е официално събеседване, ако мога така да се изразя на български.
Да, облеклото трябва да е подобаващо, независимо от това, как точно ти виждаш нещата.

# 432
Момичета, като говорите за интервюто, може ли малко повече инфо? На какъв език се провежда - български или английски? Децата също ли трябва да присъстват? Какви въпроси се задават - за определяне на ниво на владеене на езика или за проверка на някакви данни?

# 433
Тук си говорим само и единствено за интервю за виза,

Напротив, цитирах обобщението, че американците не отделяли значение на облеклото. Абсолютно несъгласна съм и дадох съответните примери Tired Един път там веднъж през лето 2012... айде сега Simple Smile Пожелавам ти да видиш и другата Америка (тука явно всеки си има негова, и генерализациите са на почит).

Ако искаш си ходи опърпан на интервю като ти е толкова важно newsm78 Аз не бих, ама ти вероятно повече разбираш. (И аз не се сдържах)

Интервюто е смесица от български и английски, консулите говорят добре български. Децата трябва да присъстват, въпросите са по-скоро формални, освен ако няма някаква проблемна ситуация (незаконно пребиваване или други провинения).

# 434
Здравейте. В момента попълваме Grinning

В полето " In care off" нужно ли е да пишем нещо.. или направо надолу собствен адрес и тн

Общи условия

Активация на акаунт