Лотария "Зелена карта" 2018

• 345 911
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 765
  • Scotland
5 години го чакам това изтегляне,че не мога да си представя да ни изберат и да не опитаме. Нямаме 20-30 бона,но имоти разни да и ще опрем до ипотекиране. ММ не иска да ходи,но чинно всяка година се снима и участва  Mr. Green При нас 'заради децата' е обсъдено и това ми беше коза,с който го убедих. Предполагам той тайно се надява да не ни изберат и затова не става  Joy Иначе така се стекоха обстоятелствата тази година,че се захванахме с мнооого неща,все големи,та съм я отписала тотално лотарията. Поне няма да ме е яд като миналата година  Cry като видях has not been...

# 766
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Е че то кой има толкова пари  Laughing

Едни наши приятели си подадоха документи за Канада , одобриха ги, продадоха апартамента, не в София де, 40 хиляди, и заминаха.

# 767
Да де, ама ако не бяха продали апартамента, нямаше да имат Simple Smile

# 768
  • САЩ
Освен намирането на известна сума първоначално, притеснение също е и дали човек може да си намери работа. Все пак на чужденците се гледа малко по-различно, независимо дали си със ЗК.... newsm78 Tired

Всъщност, чужденец в Америка доста по-лесно си намира работа, отколкото чужденец в която и да е друга държава. В Щатите имаш проблеми само ако не знаеш езика или нямаш документи.

Работа като цяло се намира лесно, стига да си си преценил нещата. Обаче го има и другия много важен момент - склонни ли сте да се хванете на каква да е работа, или непременно ще търсите квалифицирана работа по специалността. Защото второто може да отнеме много, много време понякога, невъзможно скъпо време.
Важното е да планираш много добре нещата, да съобразиш евентуалното местожителство с квалификацията си и каква работа ще търсиш и да си склонен на компромиси. После всичко се нарежда.

# 769
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да де, ама ако не бяха продали апартамента, нямаше да имат Simple Smile

Така е, но въпроса беше за парите  Peace

# 770
  • Scotland
Освен намирането на известна сума първоначално, притеснение също е и дали човек може да си намери работа. Все пак на чужденците се гледа малко по-различно, независимо дали си със ЗК.... newsm78 Tired

Всъщност, чужденец в Америка доста по-лесно си намира работа, отколкото чужденец в която и да е друга държава. В Щатите имаш проблеми само ако не знаеш езика или нямаш документи.

Работа като цяло се намира лесно, стига да си си преценил нещата. Обаче го има и другия много важен момент - склонни ли сте да се хванете на каква да е работа, или непременно ще търсите квалифицирана работа по специалността. Защото второто може да отнеме много, много време понякога, невъзможно скъпо време.
Важното е да планираш много добре нещата, да съобразиш евентуалното местожителство с квалификацията си и каква работа ще търсиш и да си склонен на компромиси. После всичко се нарежда.
Съгласна съм! Аз тук си имам преподавателската работа,докторант съм в момента,катеря се бавно по стълбицата,НО ако ни се удаде възможност да отидем,ще работя всякаква работа. Филолог съм,ще си гоня там нещата за нещо по-добро,но това ще се случва паралелно или на по-късен етап.Не съм с розовите очила и с надеждата да ми отворят вратите на университета да си преподавам  Joy Компромис му е майката  Mr. Green

# 771
  • Down south
От къде са впечатленията, че на чужденците се гледа по-различно? Лични? Какво те накара да мислиш, че те гледат различно?

Мнозинството тук нямат представа какво е зелена карта, с останалото не съм съгласна!

# 772
  • offshore & overseas
Съгласна с това за компромиса, но като имаш 2-3 деца, това става доста разтегливо понятие, щото ние можем да си погладуваме, но за тях трябва да има.

Мисълта ми е, че с каква да е ралта не се изкарват и много пари. Иначе и аз съм готова. Ужким. Щото каква да е си бях намерила, ма не можех да си плащам дори наема с нея (бях си наела стая в къща). Shocked

# 773
От къде са впечатленията, че на чужденците се гледа по-различно? Лични? Какво те накара да мислиш, че те гледат различно?

Мнозинството тук нямат представа какво е зелена карта, с останалото не съм съгласна!

Така си мисля просто! Не, че нещо..... newsm78 размисли само по темата  Mr. Green

# 774
  • Down south
Не си го мисли и не си насаждай сама предразсъдъци.
Ако говориш езика, дори сносно, имаш план, имаш самочувствие и желание за рабпта, няма да бъдеш гледана различно,  каквото и да означава това.

# 775
Благодаря ти от името на всички за окуражаващите думи!  bouquet
Те да ме изтеглят, пък другото ще се нареди... Wink

# 776
  • Down south
Не съм живяла в страни в Европа, но съм чувала, че в някои от тях, на българите се  гледа с известна доза недоверие.
Тук не различно, събрани са хора от цял свят и как ще гледат на даден човек  зависи само и единствено от него, без значение от къде е.

# 777
  • САЩ
Съгласна с това за компромиса, но като имаш 2-3 деца, това става доста разтегливо понятие, щото ние можем да си погладуваме, но за тях трябва да има.

Мисълта ми е, че с каква да е ралта не се изкарват и много пари. Иначе и аз съм готова. Ужким. Щото каква да е си бях намерила, ма не можех да си плащам дори наема с нея (бях си наела стая в къща). Shocked

И съм съгласна, и не съм.

Идеята ми е, че (почти) всички си правим планове да работим що-годе свястна работа, а не да се издържаме с правене на бургери в Макдоналдс - това е пределно ясно.

Разликата за мен е дали отивайки там ще си стоиш 5 месеца вкъщи да чакаш да намериш хубавата работа или през тези 5 месеца ще се хванеш на *каквато и да било* почасова работа, само и само да има някакъв приток на пари, докато я търсиш тая хубава работа. И двата филма съм ги гледала - само единия свършва щастливо Simple Smile

Иначе - естествено - стискам палци всички да си намерят готина работа, която ги прави щастливи и им докарва достатъчно пари. Просто не винаги това става веднага.

# 778
  • България-Швейцария
Обаче го има и другия много важен момент - склонни ли сте да се хванете на каква да е работа, или непременно ще търсите квалифицирана работа по специалността. Защото второто може да отнеме много, много време понякога, невъзможно скъпо време.
Всичко това е ясно, обаче времето в човешкия живот е крайна величина.
На каква да е работа може да се хване (и да издържи по-дълго) човек на 20+, който не е имал много-много какво да губи преди заминаването. На 40 и толкова, с тенденция временното да стане постоянно просто не си струва, особено ако не е бил точно на ръба на оцеляването човекът в България. А човек с дисертация, зарязал научна кариера, колкото непрестижно и неблагодарно да е това в момента по нашите ширини, напуснал работа с прилични доходи или пък затворил собствен бизнес просто не го виждам.
Старите хора имат една приказка, която всъщност много мразя да се употребява, но в случая е уместна - няма за кога Tired
Някой на 20, дори 30+ може и да стисне зъби за известно време, но на 40, 45 или 50+ наистина е много трудно ново начало. Дори за 'каква да е'-то работа има едни 2 по-млади поколения конкуренция.

# 779
  • Down south
@ Catherine Tramell
Цитат
Някой на 20, дори 30+ може и да стисне зъби за известно време, но на 40, 45 или 50+ наистина е много трудно ново начало. Дори за 'каква да е'-то работа има едни 2 по-млади поколения конкуренция. 
САЩ ли визираш?
На тези на 40, 45 или 50, некролозите  им се подават от джобовете  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт