Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 418
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 280
Аз съм чувала за много хора, които решават и отиват да живеят там, бивши спортисти, артисти, певци. Как става това без ЗК, безсрочни визи няма нали? И не са сключили брак с американски гражданин.

Има специални имигрантски визи, "genius visas", за които могат да кандидатстват хора с изключителни постижения в спорт, изкуства, науки и т.н. Например световни шампиони, Нобелови лауреати... Има също така и инвеститорски визи, за които могат да кандидатстват предприемачи, които започват бизнес в САЩ, в който влагат поне половин милион долара собствени средства и осигуряват работа на определен брой американци.

И двата типа визи са имигрантски, тоест след определен срок с такъв статут имат право да кандидатстват за ЗК.

# 2 281
  • Варна
Аз съм чувала за много хора, които решават и отиват да живеят там, бивши спортисти, артисти, певци. Как става това без ЗК, безсрочни визи няма нали? И не са сключили брак с американски гражданин.
Спонсорите ми (евентуалните, де)  преди време са помогнали на една друга обща наша позната да замине за САЩ, работила е нелегално, спечелила за един апартамент в България. И после спечелва ЗК, е това ако не е луд късмет ще е само магия Simple Smile
А това през Канада как ще улеснява влизането в САЩ. И канадците трябва да са с визи или ЗК. До миналата година пишеше в темата една дама от Тексас, дошли са от Канада, но пак със ЗК.

Не знам дали не е посредством тези два типа визи,щом пише за спортисти,артисти и т.н
А за въпросния начин през Канада,и аз не разбирам с какво освен с подобряване на езика ще помогне евентуална заобиколка през Канада.Не вярвам да има по добър шанс за ЗК.

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 22:50 от Rossie*

# 2 282

За Мая на Магапаса ли говориш  hahaha hahaha hahaha

# 2 283
Канада и САЩ имат търговско споразумение, по силата на което канадците получават работни визи за САЩ по облекчена процедура, в сравнение с нормалните работни Н1В визи. Американски работодател също така е по-склонен да наеме чужденец от Канада, която се брои за "нашенско", отколкото от България, особено ако въпросният чужденец има години опит на канадска почва. Има много предимства това да тръгнеш за САЩ от страна със статут на "от първия свят".

# 2 284
  • Варна
Канада и САЩ имат търговско споразумение, по силата на което канадците получават работни визи за САЩ по облекчена процедура, в сравнение с нормалните работни Н1В визи. Американски работодател също така е по-склонен да наеме чужденец от Канада, която се брои за "нашенско", отколкото от България, особено ако въпросният чужденец има години опит на канадска почва. Има много предимства това да тръгнеш за САЩ от страна със статут на "от първия свят".

Добре де,може и да е питано по назад ,но каква всъщност е договорката му Канада и България и Румъния.До колкото разбрах от 1 май (т.е преди 3 дни),влиза в сила закон според който притежаващите ЗК и виза българи могат да посещават страната с цел туризъм.Питанката е от 1 декември го дават да паднат ограниченията на всички останали българи-но за какво?За туризъм или?

# 2 285
Здравейте, току що проверих и не мога да повярвам, че съм спечилила Simple Smile номера който е  изписан 37ххх , това не е ли прекалено голям номер и  от прочетеното до сега - късно интервю  и  понякога недостиг на Визи !!! разгдедах някакви таблици от минали години и до този номер пише current, което не знам какво  означава.

# 2 286
Здравейте, току що проверих и не мога да повярвам, че съм спечилила Simple Smile номера който е  изписан 37ххх , това не е ли прекалено голям номер и  от прочетеното до сега - късно интервю  и  понякога недостиг на Визи !!! разгдедах някакви таблици от минали години и до този номер пише current, което не знам какво  означава.

Честито. Номерът е голям, да. Това, което можеш да направиш е да си попълниш ds-260, дори може да не си даваш много зор. И след това да чакаш, да видиш дали ще останат визи. Ако имаш интервю ще е през юли/август 2018та...според мен. А current означава, че всички ще имат интервю, без значение от номера. Дали и другата година ще е така нищо не се знае. Скачай в all.bg и започвай да четеш раздела Зелена карта.

Rossie* - да, визите за Канада са за туризъм,едни опашки ще се извият сега от кандидат туристи, мале мале.  Mr. Green

# 2 287
  • Tам през Атлантическия океан
Това с дамата спечелила за апартамент с нелегален престой и върнала се, а после спечелила ЗК, не знам как са й дали тази ЗК, при положение, че за нелегален престой в САЩ режат на интервюто и получваша отказ.

Нашият познат
е останал след бригада тук 5 години е живял и е пускал за ЗК
печели и се връща в БГ за медицинските предглди ( там се запознахме) и интервюто , минава го без проблем  Grinning

Имал си е ССН , работел си е през тези години и не е имал проблеми с властите , плащал си е данъци и т.н.

п.п. да , връщането за интервюто си е било премерен риск  Grinning

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 23:11 от Desss

# 2 288
Добре де,може и да е питано по назад ,но каква всъщност е договорката му Канада и България и Румъния.До колкото разбрах от 1 май (т.е преди 3 дни),влиза в сила закон според който притежаващите ЗК и виза българи могат да посещават страната с цел туризъм.Питанката е от 1 декември го дават да паднат ограниченията на всички останали българи-но за какво?За туризъм или?

Вероятно. Свободното влизане за работа към момента го има само в ЕС.

да , връщането за интервюто си е било премерен риск

Когато кандидатствах за ЗК преди 9 години имаше специална процедура за хора, които са влезли законно в страната, но след това са извършили някакво имиграционно нарушение - работили на студентска виза, излезли от статус и т.н. Разрешаваше им се да кандидатстват за ЗК, но плащаха допълнително май 1К долара и май имаше някакви допълнителни бумаги за попълване. Имам тук две познати, които така се "узакониха" с брак, след като бяха останали нелегално след бригада, предполагам че съвсем не е рядко срещано. В момента не знам дали още я има тази вратичка, но тогава си я имаше.

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 23:12 от ianajar

# 2 289

Само за туризъм е (престой до 6 месеца) и вече ще се попълва молба за електронно разрешително за пътуване (eTA) вместо виза.

# 2 290
Благодаря за бързия отговор, при моя случай ако получа  дата за интервю и ако отговарям на условията обвързано ли е с получаване на виза.

# 2 291
  • ES

За Мая на Магапаса ли говориш  hahaha hahaha hahaha
Ами например  Joy Те надали са с визи за особени артистични постижения.

А за тази спортна личност, която познавам по-отблизо ми беше класна, учителка по физическо, бивша спортистка, но не знам да е била някоя шампионка. Опита като учителка, после в семейния бизнес и накрая заминала за щатите. Скоро я локализирах във фейса, треньорка по гимнастика в ТХ, с цялото си семейство и май и това на сестра си. Е, как става това?
А това за нашата "нелегална" позната си е самата истина, ама такова съвпадение....

# 2 292

А ти как разбра, че не е спечелила зелена карта или не е получила предложение за работа като треньор там, например? Това са два съвсем нормални начина.

# 2 293
  • ES

А ти как разбра, че не е спечелила зелена карта или не е получила предложение за работа като треньор там, например? Това са два съвсем нормални начина.
Защото отдавна говореше, че мисли да заминава, а не че ще участва в лотарията за ЗК. А за да ѝ предложат работа, в темата беше обсъждано, че е най-скъпия за работодателя начин да изиска работна виза за специалист извън щатите.

# 2 294
  • Down south
@ Rossie*

Цитат
Притежаващите ЗК българи, могат и са могли свободно да посещават Канада. Вероятно нещо друго имаш предвид?
Относно отпадането на визите, става дума само за туристическите визи.

Общи условия

Активация на акаунт