Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 445
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ужасно високи цени са това. Тези жилища са за самотници, най - много младо семейство, ама като им се родят деца ще избягат в миг. Много пари се искат според мен. 43 квадрата, стар ЕПК или панел, с разбити общи части, за 43 хиляди, в панелен мега-комплекс. Та това са си хиляда евро на квадрат. Ужас просто Thinking Thinking
Среден човечец, със средни доходи, при лихвите на банките, 30 години ще го изплаща. То тогава ще е на 60 год блок с лоша конструкция, дали ще го има  блока newsm78 newsm78

# 286
  • София
При пазарна икономика е така. Цените не се определят само от стойността на продукта, а и от неговото търсене и предлагане. За мое съжаление София (и още 4-5 града частично) държат цялата икономика на страната и народонаселението купува и наема. Това е положението.

# 287
  • София
И според мен е много. Продадохме преди 2 седмици 52 кв.м ( стая,хол с усвоен балкон,който продължава към стаята и там е усвоен, баня с тоалетна и коридор) със сменена дограма,изолации,климатик,външна врата, паркет в стаите и плочки в кухнята и коридора,последен етаж ЕПК, 1985-6 г., с ремонтиран покрив и голяма въздушна възглавница под него, жк.Славия, за 48000€. Беше обзаведен,готов за живеене,но купувачът не искаше мебелите и ги разкарахме набързо. Пак там- ателие,37 кв.м,стая,хол,коридорче,балкон,тоалетна с душ, в лошо състояние и за мащабен ремонт- 29500€
Лошото е,че не намираме нещо,което поне малко да се доближава до това,което търсим и ни е в бюджета ThinkingМасово се предлагат с по 2 спални и 1 санитарен възел,а ние търсим 3 спални и 2 сан.възела (има разлика ново-старо строителство и затова не пиша 3-, 4-стаен)
Гледахме един в желан от нас район,обаче е на 1-ви ет. (уж висок,но си е баш обикновен 1-ви) и още се чудим да го вземем или не.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 14:35 от mishoto

# 288
а ние търсим 3 спални и 2 сан.възела (има разлика ново-старо строителство и затова не пиша 3-, 4-стаен)

И ние това търсихме:) Трудно, много трудно. Оказа се, че около нас всъщност доста хора търсят подобни. За съжаление в нашия район - Лагера, Кр. село, Хиподрума...рядко излизат читави. В крайна сметка ние взехме в Брезите, но е с доста компромиси. Така че, разбирам те и ти пожелавам късмет!

# 289
Тристаен старо строителство с две бани си е трудна задача. Май съм виждала такива, но само ЕПК или панел.

# 290
Тристаен старо строителство с две бани си е трудна задача. Май съм виждала такива, но само ЕПК или панел.

Да, всъщност ЕПК се намират май по-лесно. А и квадратурите им са ок и предполагат преустройства. Но е въпрос на усещане дали си ок да живееш в толкова населен блок.

# 291
  • София
Благодаря!
Другото,което недоумявам е защо правят "спалня 7.50 кв.м", почти колкото килерът на родителите ми (живеят в панелка '89: хол,голяма кухня,която в момента е стая,3 спални,3 големи балкона,баня с тоалетна,тоалетна,мокро,килер).
Този,който гледахме в един от предпочитаните от нас квартали, е с 2 стаи,хол и голяма кухня,която може да стане спалня,мисля '70 г. е строен,тухла (и сега е  с намалена цена),но МП иска ново строителство,голямо,широко с балкон и хубава гледка,но няма как да стане таз работа на цената,която можем да си позволим,освен ако не направим огромен компромис с местоположението,в което не виждам смисъл.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 20:40 от mishoto

# 292
  • София
И ние 1 година търсихме с 3 спални. Старото не ми хареса, новото ,което гледах- 252 кв, 3 спални; 302 кв, 2 спални и все в този дух... цените по 600, 700 евро, ама на тази квадратура си е доста... сега сме в 76 чисти, 89 с общи части, просто ми трябва още 1 спалня,че трябва да разделим децата. Аз пък исках последен етаж, ама те хитри, 100 м тераса в квадратурата.
Е, мислихме, мислихме, сега купуваме парцел, ще строим къща. Вярно, няма да е 380 кв, но ще си е наша!

# 293
И ние 1 година търсихме с 3 спални. Старото не ми хареса, новото ,което гледах- 252 кв, 3 спални; 302 кв, 2 спални и все в този дух...
Уау, какви квадратури! Направо десет стаи ми се струва, че трябва да имат. Ние купихме 130кв старо строителство с три спални и най-малката е 14кв реални.

# 294
  • София
И ние 1 година търсихме с 3 спални. Старото не ми хареса, новото ,което гледах- 252 кв, 3 спални; 302 кв, 2 спални и все в този дух...
Уау, какви квадратури! Направо десет стаи ми се струва, че трябва да имат. Ние купихме 130кв старо строителство с три спални и най-малката е 14кв реални.
Да, от новите  няма такива. Затова сметнахме и тръгнахме към къща! Надявам се скоро да се похваля с парцел.

# 295
  • In the shadows of my mind
mishoto - в кой квартали търсите? И до какъв бюджете сте?

# 296

Квадратурите са умопомрачителни.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 22:06 от Shamsina

# 297
  • София
mishoto - в кой квартали търсите? И до какъв бюджете сте?
Е,мечтая да живея около Заимов,но няма как да стане ( гледахме там "мезонет", но си бяха 2 ап. един над друг,юни месец и още чакаме да ни кажат цена,на която се продава ooooh!) иначе: Стрелбище, Иван Вазов, Гоце Делчев, Хиподрума,,Лозенец,Яворов, Оборище, Изток,Медицинска академия, Белите Брези (в краен случай), чета и за Кръстова вада добри отзиви, Левски Г,В.
Бюджет 100-120 К €.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 22:03 от mishoto

# 298
  • София
Може ли да попитам запознатите, презаверяване на скица и схема на недвижим имот дали струва колкото вадене на нова?

И също,  удостоверението по чл. 87, ал.6 от ДОПК за наличие и липса на задължения и удостоверението за семейно положение имат ли срок на валидност? Мога ли да ги извадя сега, макар, че евентуално биха ми потрябвали след 2 месеца да кажем?

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 16:14 от jenn_kata

# 299
Може ли да попитам запознатите, презаверяване на скица и схема на недвижим имот дали струва колкото вадене на нова?

И също,  удостоверението по чл. 87, ал.6 от ДОПК за наличие и липса на задължения и удостоверението за семейно положение имат ли срок на валидност? Мога ли да ги извадя сега, макар, че евентуално биха ми потрябвали след 2 месеца да кажем?
Презаверяването на скица и схема е 6 лв. да я вземеш веднага и 2 лв. след 3 дни., удостоверението по 87 е хубаво да го извадиш непосредствено преди сделката не помня точно колко му е срока, но е кратък ( 1-2 седмици ), на семейното положение срока е 6 месеца

Общи условия

Активация на акаунт