Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 239
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Мислех, че е в София Simple Smile
Ама поне в Русе цените са ви наполовина софийските. Особено, ако тоя квартал е хубав.

# 541
Мислех, че е в София Simple Smile
Ама поне в Русе цените са ви наполовина софийските. Особено, ако тоя квартал е хубав.
На гъза на географията, края на града, от там промишлена зона и Дунав мост, но е с парно. Преди дни, продадох в Здравец Изток, първи етаж, с преходна спалня, тристаен, за 32.Съсед, продава същия, от две години за 33, и няма интерес. Моят замина за две седмици, но брокерът ми е печен.

# 542
За град като Русе не е много уместно да се каже, че нещо е на гъза на географията тъй като разстоянията са достатъчно малки  Peace, още повече пък въпросния квартал. Апартаментът се намира на 5 минути пеша от този, в който живеем сега (делят ни две улици) в съседен квартал, който е най - скъпият в града и хич не е на гъза на каквото и да е.
Както и да е...да, кварталът е хубав, а честно казано цената на апартамента е дори висока предвид състоянието му, както и това на самия блок. Има двустайни на по - ниски цени, предполагам, че цената му е такава, заради ТЕЦ - а и това, че е тухла... Rolling Eyes

# 543
По алеи Възраждане, по Плиска, около гимназията по европейски езици, е по скъпо, защото има парно. Цветница е последната спирка на градския транспорт в града, после продължава през промишлената зона до Дунав мост, как да не е на гъза на географията от центъра. Също както и Здравец Изток. Ако продадеш на тази цена, ще си щастливка.

# 544
По алеи Възраждане, по Плиска, около гимназията по европейски езици, е по скъпо, защото има парно. Цветница е последната спирка на градския транспорт в града, после продължава през промишлената зона до Дунав мост, как да не е на гъза на географията от центъра. Също както и Здравец Изток. Ако продадеш на тази цена, ще си щастливка.

Аз не продавам този апартамент. И според мен цената му е висока.
В момента живея във Възраждане. Въпросният апартамент е на 5 минути от вкъщи както казах, т.е. води се Цветница, но си почти във Възраждане, на 5 - 6 минути от Руската...
Освен заради парното според мен е по - скъпо (дори неоправдано) заради близостта до РУ. Иначе и аз мисля, че няма да могат да му вземат тази цена, но кой знае...

Нас района ни устройва идеално, защото търсим тихо и спокойно място, тъй като в момента апартаментът ни гледа към оживен булевард  #Crazy и това е причината да го продаваме.

# 545
Така, от репортажа на бТВ (http://btvnovinite.bg/article/tazi-sutrin/razsledvane-na-btv-kak … nata-ne-znae.html) става ясно защо има строителен бум 2008-ма и сега 2016-та и защо някои квартали в София са презастроени - заради фалшиви реституции. Така че, който купува ново строителство или на зелено да се позамисли (провери) малко преди да даде парите Simple Smile

# 546
Така, от репортажа на бТВ (http://btvnovinite.bg/article/tazi-sutrin/razsledvane-na-btv-kak … nata-ne-znae.html) става ясно защо има строителен бум 2008-ма и сега 2016-та и защо някои квартали в София са презастроени - заради фалшиви реституции. Така че, който купува ново строителство или на зелено да се позамисли (провери) малко преди да даде парите Simple Smile

Егати тъпия аргумент Shocked  Презастроява се, защото има търсене на имоти. И пак, защото има търсене, се правят далавери и мошеничества, та да се спечелят пари от това търсене. Но да се казва, че търсенето (строителният бум) се дължали на мошеничествата е поставяне на каруцата пред коня Joy
А че всеки трябва да мисли добре и да си проверява документите и историята на имота преди да купи е писано толкова пъти, че няма накъде. И никой не го поставя под съмнение.

# 547
По-скоро е тъпо да не се прави разлика между ПРЕзастрояване и строителство. Едно е строителен бум, друго е презастрояване (т.е. нагъсто нацвъкани нови сгради в разни "престижни" райони).

# 548
Ами в София специално, строителство и презастрояване е едно и също Grinning

# 549
Здравейте, имали ли сте сделка с Тобо? окректни ли са? притеснява ме, че искат 40% от парите кеш

# 550
  • София
Здравейте, имали ли сте сделка с Тобо? окректни ли са? притеснява ме, че искат 40% от парите кеш

Wow, ами ако нямаш 40%.. а мисля, че им бяха скъпички апартаментите (поне когато ние търсихме те правеха една сграда в лозенец и беше на доста високи цени, може би нормални за района.. тогава не ни казаха за това условие, но ние не стигнахме и до преговори де..). Мисля, че няма да има проблем с това, но вие трябва да си прецените, рисковете са при вас.

# 551
  • София
Тобо са читава фирма. А тези 40% за какво става въпрос - аванс с фактура или на черно? Ако е второто не бих платила, особено пък на зелено....

# 552
Е, как кеш? Сигурно е на черно, понеже над 10 хил. лв. в брой не е разрешено!

# 553
Здравейте! Отново имам един въпрос: Търсим жилище от 3 - 4 седмици поне. Гледаме обявите в сайтовете за имоти и звъним на посочените номера (все агенции), в 95 % от случаите обаче до оглед не се стига, защото отговорът е все един и същ - или в момента не са в офиса, не се сещат коя е обявата и после ще видят или я е пуснал колегата и т.н и все ще се обадят за оглед тия дни. И никой не се обажда! Звъннали сме сигурно на минимум 20 - 30 обяви, а сме ходили на 5 огледа! От другите - никаква вест! Нормално ли е това, навсякъде ли е така и как изобщо да търсим жилище? Да наемем брокер, който да ни търси? Някои от тези, с които говорихме по телефона или на живо уж се ангажираха да ни търсят, ама нещо не разчитам на това...Ако искаме да го наемем как стоят нещата? Подписва ли се нещо предварително? Извинявайте ако въпросите ми са глупави, но досега не ни се е налагало да търсим жилище и не мога да си обясня защо няма никакъв интерес да си продават имотите? Или пък собствениците са несериозни? Защо изобщо са пуснати тия обяви!?

# 554
  • София
Доста често има фалшиви обяви (от брокери), които са за да те накарат да се обадиш и видиш ли.. тъкмо го продадохме този, ама аз ще ви покажа друг. Ако сте със собствен брокер той ще прави този първоначален скрийнинг и ще защитава правата ви. Понякога, когато успееш да попаднеш на добър брокер, огледите не са на имоти, които не са публикувани в интернет. Разбира се може да търсите и сами, като е хубаво да се въоражите с търпение Simple Smile Учудвам се, че все пак тези, на които звъните не откликват.. сигурно и за това си има обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт