Westworld

• 74 747
  • 790
  •   1
Отговори
# 465
Много добър откриващ епизод, хареса ми. Simple Smile
Хубаво е, че продължиха от там, където завърши предния сезон, защото доста неща останаха неясни, особено около Мейв и защо избра да се върне в играта вместо да отиде в истинския свят (програмиране или свободна воля, водена от майчиния инстинкт) То и сега въпросите са повече от отговорите, но майсторски навързаха нещата. Джонатан Нолан си знае работата. Simple Smile
Според мен всички са в новата голяма игра/сюжет на Форд, но все още не знаят. Има няколко важни нишки. Мейв ще намери ли детето си и след това какво? Уилям толкова ли е важен (знаем че да, но все пак), че да е в центъра на този нов сюжет, кой по дяволите е Питър Абърнати (не си спомням герой с такова име от сезон 1, ама не съм си и припомнял отново сезона) и докъде ще стигне Долорес в своя поход за истинската свобода и независимост. Горкия Бърнард, много ми импонира героя му, дано не го убият. Как ще се самоподдържа сам идея си нямам, уф.

Diavolo, изненадваш ме! Питър Абърнати е бащата на Долорес.

# 466
Питър Абърнати беше хост, баща на Долорес, който започна да се съмнява в лабиринта и беше намерил снимка от външния свят.
Него го изключиха, защото повредата беше голяма и не знаеха как е станала.

# 467
  • София
Diavolo, изненадваш ме! Питър Абърнати е бащата на Долорес.[/quote]

Да, изпревари ме, тамън щях да се редактирам. Глождеше ме нещо и направих една бърза справка в имдб и само като видях снимката му се сетих, че е бащата на Долорес. Simple Smile

# 468
...
На мен ми е любопитно кой е хостът (или пратаката) която чака Делос за да пратят спасителния самолет и защо.

Хостът трябва да е Питър Абернати. В смисъл цялата информация нали е в него, такъв беше замисълът на Шарлот (Теса Томпсън). ?
Изтървала съм го това при гледането, благодаря

# 469
Относно предположението, че Долорес е убила индианеца преди, а не след възставането на хостовете - според мен не е възможно, макар да се сещам, че уби едни хостове като бяха в Парая и се опитваха с Уилям да избягат.

На мен ми е странно, че Форд е направил цял сюжет за Уилям специално (макар всичко да прозвуча интересно) защото в първия сезон той самият твърдеше, че няма никакъв смисъл парка, това са само истории.

Пак дават всичко много объркано, братът Хемсуърт го бяха хванали индианците точно преди партито, на което Долорес изтрепа гостите и самия Форд - той сега как е свободен?!?

# 470
Тъкмо четях статия за въпросите от пилотния епизод на втори сезон. Повдигат темата за Уайът - спомням си, че името се е споменавало, но почти нищо друго.
Скрит текст:
http://cineboom.eu/%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%BE%D1%80-%D0%B8-%D0%B2% … 0%BE%D1%81%D0%B8/
В статията се допуска, че сцената с Долорес и бесенето на гости на парка не е след края на първи сезон, а в миналото. Тоест Долорес и хостовете са се вдигали на бунт и преди. Това беше споменато в първия сезон - поне се спомена нещо за инциденти, обаче без подробности и без да се уточнява кой е повел бунта.

# 471
Относно предположението, че Долорес е убила индианеца преди, а не след възставането на хостовете - според мен не е възможно, макар да се сещам, че уби едни хостове като бяха в Парая и се опитваха с Уилям да избягат.

На мен ми е странно, че Форд е направил цял сюжет за Уилям специално (макар всичко да прозвуча интересно) защото в първия сезон той самият твърдеше, че няма никакъв смисъл парка, това са само истории.

Пак дават всичко много объркано, братът Хемсуърт го бяха хванали индианците точно преди партито, на което Долорес изтрепа гостите и самия Форд - той сега как е свободен?!?

+1

Нали изгледах първи сезон пак, та мисля, че само веднъж дадоха лицето на Уайът - през спомените на Теди. Но пък имаше поне 2 сигурни доказателства, че Долорес е Уайът (1. Присвояването на личността на Уайът на Долорес - през екранчетата, с които ги контролират; 2. Сцените, в които Долорес убива хостове, Теди - също, после Долорес убива Теди и накрая убива и себе си), така че реших да не обръщам внимание на спомена на Теди и за мен Уайът беше Долорес.
От статията: Форд е хост??
Времевите линии е ясно, че са хаос. Поне за нас.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 11:43 от ina.ina

# 472
  • София
Е, как Форд ще е хост. ''Качил'' е съзнанието си, ''клонирал'' се е в хост, но и истинския Форд, който е 100% мъртъв.

# 473
В статията предполагат, че е качил съзнанието си в този, който присъства на партито и беше застрелян от Долорес, а истинският се крие някъде и си играе.
Много хора в нета мислят така, обаче аз лично не подкрепям тази теория.

# 474
  • София
Това е само защото искат Антъни Хопкинс обратно. Ако наистина е така обаче ще е клише. Нека има малко суров реализъм, а не и тук някой мъртъв да не е мъртъв. Достатъчно е, че на този етап и мъртъв пак ги контролира и му играят по свирката.  Grinning

# 475
И аз мисля, че е по-интересно, че Форд мъртъв пак ги разиграва и не могат да му отгатнат историите.

# 476
  • Вестерос
Не съм гледала серията, но останах с впечатлението, че точно Долорес си е Уаиът, който в миналото преди 1 сезон беше избил много хостове и май гости и затова Форд беше заринал града...

# 477
Спомням си, че уж беше мъж и че стреляше по хостовете наред и без причина; също, че накрая се оказа, че е свързан с Долорес, но честно казано, се нуждая от справка с Гугъл, за да си донаглася нещата...
Скрит текст:
https://www.thrillist.com/entertainment/nation/westworld-season-2-wyatt-dolores
https://www.youtube.com/watch?v=YL6RYEuGIkU

Накратко (за неразбиращите англ.) - Арнолд ("истинският" Бърнард - съоснователят на парка), не е искал парка да бъде отворен. За да предотврати това, е инсценирал инцидент (и самоубийство). Взел е програма, която в момента се е разработвала - съзнанието на Уайът(бъдещият главен злодей на парка) и я е инсталирал на любимката си Долорес. Програмата е умишлено повредена, затова освен че се сдобива с характера на Уайът, Долорес убива Арнолд и всички хостове в града с бялата църква. Тези, които си го спомнят, са с променени спомени - особено Теди, който си спомняше и външния му вид.
Възможно е и да има друг хост Уайът(мъжът, който Теди си припомни), за който от начало е предназначено това съзнание, но е възможно и никога да не е съществувал и през цялото време да е била само Долорес.

Форд също е решил да сложи край на живота си(ако приемем, че е бил истинският - както казах, аз мисля, че е така) и е провокирал Долорес да си спомни Уайът и да го застреля. Сега Долорес най-вероятно(?) е съзнателна и помни и двете си самоличности. Не знаем дали това е част от нещо по-голямо и планирано, но най-вероятно е така.

П.п. Много объркващ сериал, определено едно гледане на епизод не стига, за да се обърне внимание на всичко, но добре, че има хора, които правят пояснителни видеа всяка седмица))

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 15:52 от Petia Ivailova

# 478
  • Вестерос
Значи правилно помня, имаше сцена как даваха Долорес и лицето й се сменяше с предполагаеми хост на Уайат Simple Smile

# 479
Значи правилно помня, имаше сцена как даваха Долорес и лицето й се сменяше с предполагаеми хост на Уайат Simple Smile

Аз не помня такава сцена. Или даваха стрелбата без да дават кой стреля, или даваха споменът на Теди, в който се виждаше един рус мъж с брада.
Чак накрая на първи сезон дадоха същите сцени и се видя, че Долорес стреля.

Общи условия

Активация на акаунт