RYANAIR - 4

• 111 275
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • София
http://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86 … D0%BE%D1%80%D1%82 Ето инфо за такситата. Ползваме ги от летището почти всеки месец. Няма издънки. Живеем в Дружба 1.

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 22:41 от bibi

# 166
  • София
А защо спирате чак на ИЕЦ?  Ако паркирате в "Дружба" някъде около разклона за летището (места има предостатъчно) с 84 би било много удобно.
Ами не съм от София и реших да ползвам платен и охраняем паркинг с идеята че лесно се стига до летището, но уви....   а дали мога да си викна редовно такси по телефона като кацна?
А дали от паркинга не предлагат трансфер до и от летището?  newsm78

# 167
  • София
Ъм, получих мейл, че трябва да сме поне два часа по-рано на летище София. Наистина ли е наложително, при все че няма да чекираме багаж? С бебе сме и не ми се виси по летището.

# 168
  • София
Ъм, получих мейл, че трябва да сме поне два часа по-рано на летище София. Наистина ли е наложително, при все че няма да чекираме багаж? С бебе сме и не ми се виси по летището.
Погледни колко са полетите около вашия час. Но наистина е много критично положението. Преди десетина дни дъщеря ми за малко да изпусне самолета, а отидохме около 1,5 часа преди това. Работеше само едно гише за проверка за сигурност. Може би бяха около 200 човека опашка.

# 169
На летището от години няма "нередовни" таксита. Даже май са само на една фирма.

Няма "копърки" по стоянките. Само че обикалят и събират жертви в движение. Peace

# 170
За такситата - на летището OK Supertrans са напълно редовни и на двата терминала (редовно ги ползваме). Просто не обръщайте внимание на тези, които предлагат такси на изхода (те остоят около мястото за чакащи), а излезте отстрани на сградата (вдясно, където е и спирката на автобуса), там чакат наредени ОК таксита и вземат по реда на идването. И по телефона може да си поръчате, разбира се (например Йелоу такси (02) 91119, има и други), но така е по-лесно.

За чакането - предупрежденията имат основания (специално за Терминал 1), а чакането не е на чек-ин, а и повечето хора са с он-лайн чек ин, а на проверките за сигурност - поради голямото увеличение на броя на полетите от Терминал 1 заради Раян Еър, службата за сигурност не може да поеме този поток и се чака много - ние през септември чакахме около 45 минути (при това работеха 2 гишета), докато минем проверката. Но бяхме много по-рано на летището.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 10:21 от Анонимен

# 171
Здравейте , направих първия полет до Берлин, всичко беше навреме , даже по - рано пристигнахме, но се оказа почти невъзможно да се добера до Терминал 2 !!!! Тъй като пътувам за няколко дни и оставям колата ми на паркинг до метростанция на ИЕЦ , смятах да ползвам метрото за придвижване до и от летището. Какво беше учудването ми когато след кацане ми заявиха че от днес няма автобусчета м/у двата терминала след 7 вечерта!!! Та се примолих едва на един таксиджия да ме закара до Терминал 2 с/у скромната сума от 5 лв! Дайте идея как мога да се придвижа от Терминал 1 до ИЕЦ , моля ! Такситата не искат и да чуят за такъв къс маршрут!!!

Що се отнася до куфара с ръчен багаж в Берлин само на една пасажерка направиха проверка в клетката - момичето беше с доста изтумбен куфар , видимо над допустимия размер и твърдеше че това е нормален ръчен. Накараха я да го мушне в клетката - е вади от джобовете неща и пак не успя. Това което ми направи лошо впечатление е че се опита да спори, а придружителката и взе да се заяжда че на 80% от пътниците багажите няма да влезнат и т.н., което беше доста грозно. Та хубаво мерете - ако е с 2-3-5 см разликата няма да ви забележат, но да не е очевидно по-голямо!

Здравейте,
Ние редовно ползваме приложението Taxi me, от терминал 1 до Интер Експо център (където също има платен паркинг 5лв. На ден) излиза към 7лв. Което е добра цена за това разстояние.

# 172
  • Там някъде......
Здравейте отново имам питане към всички вас,скоро ще летим от София до Лондон Станстед  с какъв размер трябва да ни са ръчните багажи и един платен до 15кг.Благодаря предварително

# 173
  • Sofia
You may carry one cabin bag per passenger (no allowance for infants travelling on their parents lap) weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms.

За чекирания бяха някакви огромни размери, едва ли ще ги достигнете с 15кг.

# 174
  • София
Последно може ли количка да взема за бебе, че нещо в сайта откривам само за допълннителна чанта и за столче? newsm78

# 175
За ръчният багаж правят ли проблем за 2-3 см? Примерно за втората малка чанта 35 x 20 x 20
ако е 37-38см дължина?

# 176
принципно, не  Peace

# 177
  • Sofia

Аз получих имейл, че трябва да сме 3 (три!) часа по - рано на летището за полет до Милано.

# 178
Последно може ли количка да взема за бебе, че нещо в сайта откривам само за допълннителна чанта и за столче? newsm78
Можеш. Ние вчера се върнахме от Кастейон, с 3 годишно дете с количка. Чекирах я и двата пъти, но като слизах от самолета тя ме чакаше до стъпалата.

# 179
За ръчният багаж правят ли проблем за 2-3 см? Примерно за втората малка чанта 35 x 20 x 20
ако е 37-38см дължина?

Не мисля, моята дамска чанта също беше над 35 см и никой нищо не каза  Peace

Общи условия

Активация на акаунт