RYANAIR - 4

• 111 409
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, чекиране и регистриране различно ли е ? Регистрирането ми го дава 1 месец преди заминаване, а предните дни четох че чекирането ще е 4 дни преди полет. Правилно ли съм разбрала?
Влиза в сила от 1 ноември. До тогава можеш да се чекираш 1 месец преди заминаване. Между другото, забелязах /написано със ситни букви/, че можеш да канселираш вече закупени билети и да си вземеш парите обратно в рамките на 5 дена от уведомяването за новите условия. Остават 2 дена за размисъл  Peace

# 286
  • Варна
Здравейте! Тъй като не разполагам с време да прочета назад искам да попитам в случай, че някой може да помогне с отговор. Пътувам на 20.10. Вчера закупих допълнителен куфар в двете посоки. Заплатих го. Чекирах полета и когато реших да си отпечатам бордната карта, забелязах, че там никъде не е посочен допълнителния багаж/извън ръчния/. Досега, като съм отпечатвала бордни карти на други компанни, винаги е упоменат багажа и сега се притеснявам , дали няма да ми създадат проблем на летището. Ако някой знае подробности, моля да пише. Благодаря предварително  bouquet
П.С. В потвърждението, което получих по ел. поща се вижда допълнителния куфар, само в бордната карта липсва.

# 287
  • София
И при мен беше така - допълнително платих за куфар в двете посоки. Генерираха се нови бордни карти - разпечатах ги, в тях нищо не пишеше за багажа. Беше отбелязан само в потвържднението на мейла . Нямах никакви проблеми и на двете летища.

# 288
  • Варна
И при мен беше така - допълнително платих за куфар в двете посоки. Генерираха се нови бордни карти - разпечатах ги, в тях нищо не пишеше за багажа. Беше отбелязан само в потвържднението на мейла . Нямах никакви проблеми и на двете летища.

Много ти благодаря за бързия отговор  bouquet Heart Eyes Дано и при мен няма проблем. Praynig

# 289

Много ти благодаря за бързия отговор  bouquet Heart Eyes Дано и при мен няма проблем. Praynig

Ако разпечатвате бордната карта на български- там багажа го няма. Обаче, ако минете на английски и тогава я запазите/разпечатате- ще го видите изписан точно под часа "Gate Closes".
Това не трябва да Ви притеснява, че багажа "го няма"- всичко е в щрих кода. Simple Smile

# 290
  • Варна
Аз предположих, че тайната е някъде в кода , ама той не подсказва  Laughing  Ще си ги разпечатам и на английски. Още веднъж ви благодаря! Hug

# 291
  • София
Здравейте, чекиране и регистриране различно ли е ? Регистрирането ми го дава 1 месец преди заминаване, а предните дни четох че чекирането ще е 4 дни преди полет. Правилно ли съм разбрала?
Влиза в сила от 1 ноември. До тогава можеш да се чекираш 1 месец преди заминаване. Между другото, забелязах /написано със ситни букви/, че можеш да канселираш вече закупени билети и да си вземеш парите обратно в рамките на 5 дена от уведомяването за новите условия. Остават 2 дена за размисъл  Peace

Според вас ,кое е неодобното в чекиране 4 дни преди полета ? Каква е разликата дали е един месец преди полет или 4 дни ?Питам защото идея си нямам и ако се налага да взема мерки предварително.

# 292
Единственото неудобно е, ако си на място на което няма интернет и нямаш смартфон за бордната карта, иначе разлика няма

# 293
  • София
Единственото неудобно е, ако си на място на което няма интернет и нямаш смартфон за бордната карта, иначе разлика няма
Мерси  bouquet !

# 294
 Смартфонът е машинка и може да се бъгне точно когато си в чужбина. Аз винаги разпечатвам бордната карта Peace Въпросът е, че когато си в чужбина трябва да търсиш къде да разпечаташ и да позагубиш ценно време за нещо, което в домашна обстановка ще ти отнеме 2 минути.

# 295
Държите си принтери по домовете?
Повечето хотели и собственици на апартаменти разполагат с принтер, досега никой не ми е отказвал.
Отделно в туристическите градове се предлагат подобни услуги на всеки ъгъл.

Освен това в темата непрекъснато се съобщава подвеждаща информация в последните постове - не това, което е било 1 месец, става 4 дни!
Платеният избор на места/чек-ин си остава с 1-месечна давност.
4 дни става безплатното чекиране, което до 31.10. беше 7 дни.

Ако толкова ви притеснява краткото време за чекиране и че няма да има откъде да принтирате, купувате си места от по-рано, и готово.

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 11:52 от Параход

# 296
Да, аз имам принтер в къщи и вероятно не съм единствена.
Старите срокове определено ми бяха по-удобни. Това обаче съвсем не означава, че ще си върна вече закупените билети  Mr. Green

# 297
  • София
Тази сутрин получих имейл, че е възможен чек ин за моя полет, до който остава 1 месец.Влязох в профила си и започнах да попълвам данните - моите и на семейството ми.Стигнах до стъпка 3, където е онлайн чек ин и в момента можех само да избера платени места, което и направих, защото в имейла пишеше,че ми препоръчват горещо щом като пътувам с дете да си купя предварително място.Е купих места, това не ми е проблем.На ред free online check in пишеше, че той ще бъде възможен 7 дни преди полета.Новата промяна за 4 дни, както вече знаем е от 1-ви ноември, затова може би все още изписва 7 дни.

Имам следния въпрос, може и да е малко тъп, но да съм сигурна.Купих места и за отиване и за връщане, да смятам ли онлайн чек ин и за двете посоки направен или не?

И аз имам принтер, не ми е проблем.Не виждам смисъл да разтягаме в темата имаме ли, нямаме ли принтер! Peace

# 298
Щом имате генерирани бордни карти, значи сте чекирани

# 299
  • София
Щом имате генерирани бордни карти, значи сте чекирани

Благодаря! bouquet  Сега погледнах отново, в момента имам бордни карти само в едната посока.За другата независимо,че съм купила места, не е дошъл деня, в който се отваря онлайн чек ин.

Общи условия

Активация на акаунт