Момче или момиче - здраво да е АПРИЛското мъниче - Тема 6

• 46 357
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
до колкото знам бременните са освободени от слагането на колан в колата чак последните месеци от бременността. До тогава е задължително

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 20:21 от Смърфка

# 691
  • София
Стряскам се аз, да. И реакциите ми като цяло са изострени. Днес на една потенциално опасна ситуация с колата /един умник ми влезе в лентата и аха да ме удари/, на която обичайно бих реагирала по-плавно, така рязко набих спирачки, че чак антиблокиращата система сработи ooooh! В резултат политнах напред, коланът ме задържа да не се забия в таблото, но пък ми притисна корема доста кофти. Разбирам защо бременните са освободени от задължението да шофират и да с возят с колан. Неприятна случка Confused Дано нямам повече такива преживявания!
Уффф,неприятна случка,имах абсолютно същата ситуация вчера,но не ме стисна колана,само се стреснах.
Има едни специални колани за бременни и скоро мисля да си поръчам.Be Safe се казват

# 692
  • София
до колкото знам бременните са освободени от слагането на колан в колата чак последните месеци от бременността. До тогава е задължително
Това не е вярно. Справка - чл.183, т.1 от ППЗДвП.

Бъбълче, веднага ще потърся инфо за тези колани. С предната бременност си шофирах до последно и с нормален колан, но днешната случка ме накара да се замисля и ако има нещо измислено по въпроса, ще си взема и аз.

П.П. Разгледах. Не съм впечатлена Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 20:37 от belinda

# 693
Аз предния път си шофирах до последно с колан. Страх ме е без.

# 694
Радвам се, че сте заговорили за колички, защото на мен напоследък само това ми е в главата. Въобще само ми се гледат разни бебешки работи и нито ми се работи, нито ми се занимава с нещо друго  Mr. Green

Предишната ми количка беше бейби дизайн, от полските "танкове" и съм влюбена в нея.
Eто такава, само че в цвят пепел от рози, не го виждам сега, за да го покажа:
http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/bebeshka-kolichka-2v1-lupo-baby-design
Тежка, наистина, но аз никога не съм я вдигала. По стълби я качвах и свалях на задните гуми. Изключително маневрена, лесна за бутане, дори с голямо дете и мнооого багаж. Минавала е от къде ли не, включително по пясък на морето, без никакъв проблем. Като съм бутала други колички, въобще не можеха да се сравнят по удобство, дори видимо по-малки и по-леки колички (а и по-скъпи), ми се струваха много по-неудобни.
Тогава обаче се придвижвах по София главно пеша и с метро. Сега ползвам почти изключително кола, а с нея и с две деца, сигурно не трябва да имам друг багаж в колата  newsm78 Ние слагахме коша на задната седалка, а рамата в багажника. Другият проблем е цветът, защото сега чакаме момче и ми се струва малко странно да е с розова количка.
Но като чета, всички харесвани и препоръчвани колички са по 1000+ лева, което към момента ми се струва много.

Иначе нещото, което преди ми беше голямо неудобство беше, че кошът за колата беше друг и не ставаше за количката.
Най- хубавата количка! Моята е сива и сега пак ще си я ползвам - каквото и да е бебето Simple Smile
За кошче за кола - сега продават и кошчета за кола към Лупото, преди 4 год. нямаше

# 695
  • където мечтите се сбъдват
Радвам се, че сте заговорили за колички, защото на мен напоследък само това ми е в главата. Въобще само ми се гледат разни бебешки работи и нито ми се работи, нито ми се занимава с нещо друго  Mr. Green

Предишната ми количка беше бейби дизайн, от полските "танкове" и съм влюбена в нея.
Eто такава, само че в цвят пепел от рози, не го виждам сега, за да го покажа:
http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/bebeshka-kolichka-2v1-lupo-baby-design
Тежка, наистина, но аз никога не съм я вдигала. По стълби я качвах и свалях на задните гуми. Изключително маневрена, лесна за бутане, дори с голямо дете и мнооого багаж. Минавала е от къде ли не, включително по пясък на морето, без никакъв проблем. Като съм бутала други колички, въобще не можеха да се сравнят по удобство, дори видимо по-малки и по-леки колички (а и по-скъпи), ми се струваха много по-неудобни.
Тогава обаче се придвижвах по София главно пеша и с метро. Сега ползвам почти изключително кола, а с нея и с две деца, сигурно не трябва да имам друг багаж в колата  newsm78 Ние слагахме коша на задната седалка, а рамата в багажника. Другият проблем е цветът, защото сега чакаме момче и ми се струва малко странно да е с розова количка.
Но като чета, всички харесвани и препоръчвани колички са по 1000+ лева, което към момента ми се струва много.

Иначе нещото, което преди ми беше голямо неудобство беше, че кошът за колата беше друг и не ставаше за количката.
Най- хубавата количка! Моята е сива и сега пак ще си я ползвам - каквото и да е бебето Simple Smile
За кошче за кола - сега продават и кошчета за кола към Лупото, преди 4 год. нямаше

Не е лоша и тази количка.Само от снимките не мога да разбера дали е достатъчно мек и комфортен летния кош за детето.
За коланите-аз ползвам само колан през гърдите,но не и през корема.

# 696
  • Бургас
И аз слагам само горната част на колана само на гърдите.
Утрогестанът води до задържане на течности и наистина се подпухва от него.
И мен всичко ме стряска. Станала съм страхлива като заек.

# 697
  • София
Това със слагането само през гърдите е идейно, но не съм сигурна дали така коланът въобще има някаква ефективност. За щастие, имам контакти с авто-експерти, както и специалисти по механизми на травмите при птп, така че ще проуча въпроса. Когато имам някакво сигурно инфо, ще споделя Hug И най - важното - да ни пази Господ Praynig

# 698
  • Варна
Manha, Благодаря за инфото. Аз знам какво ще стане: ще разглеждам колички 4 месеца, и накрая ще отидем в магазин с идеята да купим, но ще купим нещо съвсем различно hahaha
Gingerina, На мен ми се е случвало това с лошите сънища. Веднъж сънувах че ММ ми изневерява. Леле като се събудих толкова ми беше криво. Троснато му разказах съня, видимо доста ядосана, а той се чуди горкия какво да ми обясни и как да ме успокои че не е изневерявал  Joy Трябваше ми известно време да се успокоя.  Joy
Това с помпите за кърма .... абсолютно нищо не знам, гледах помпи от 15 до 300 лв  newsm78 не знам каква им е разликата. Дали механична помпа от около 40 лв. върши работа?? ММ каза, че ще помагал с доенето  Crazy #Crazy , а снощи каза почти същите думи на Мис Юли за сбогом гърди, сбогом тяло, смеейки се.  Laughing Направо ме е страх да си представя на какво ще приличат след като приключа с кърменето.
На мен все още май не ми личи че съм бременна, а по скоро преяла. Само тези които знаят, ми виждат коремчето като бременно, на клиенти и т.н. не им прави впечатление. Имам няколко близки които знаят и всеки път като ме погледнат, "как си?" и погледа им се забива в корема ми.... чак ми става неудобно.
За прекаленото стряскане - нормално е за бременни жени.
А като заговорихте за колани, да, в колата и на мен ми е неудобно с колана и често слагам нещо под колана който е на корема - чанта, яке ... каквото ми е под ръка. Но не съм аз шофьора, така че май не е добре ако шофирате. Гледах за колани в гугъл и попаднах на това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=324868
http://bremennost.bg/kolan-za-bremenni.html
някой ползвал ли е такова нещо? Май е добре за някои от нас с болки, или пък греша  newsm78

# 699
  • София
А, да, забравих да напиша и аз за помпите.

Значи, едно от най-оспорваните пособия ще се окаже. Ако кърмите успешно на поискване и без да цедите кърма за оставяне, помпата може да се окаже напълно излишна. Ако планирате ранно връщане на работа, а искате да запазите кърменето, е задължителна. Освен това, предварителното купуване може да се окаже безсмислено, ако сте от жените, които просто не умеят да цедят, а това няма как да се установи без опит. От друга страна, още в родилното, ако кърмата слезе рязко и препълни гърдите, е добре човек да има с какво да се изцеди, за да не вдигне температура Simple Smile И така - на всеки аргумент, има контра-аргумент. Аз лично няма да си взимам засега, понеже имам опит с кърменето и мога да цедя на ръка. Но ако нямате опит и ви е за първи път, съветът ми е - вземете от приятелка, нека ви е под ръка за всеки случай. Ако се окаже, че ще я ползвате интензивно, най-лесно е да се купи. Препоръчвам помпа тип "авент"-ска, а за интензивно цедене /напр. за кърмене от шише/ - електрическа.

# 700
Добър вечер! Първо, да ви благодаря за съветите за следенето. Инфото е предадено и ще действат като му дойде времето. То сега е много рано още, само тестово е потвърдено, та време има.
За помпите, аз имам ръчна на Авент и си я ползвах около месец. Belinda е права, че още от родилното може да потрябва. Аз имам подозрение, че я ползвах още там. И да не съм е било най-късно 2 часа след като съм се прибрала вкъщи.  Laughing Трябва да призная обаче, че накрая всички пликчета със замразена кърма ги отупа племенника. Моя синковец не близваше от друго, освен от гърда и това си е. Както си беше (и още е) ревльо и гладник, така като го оставех с някой друг само изглеждаше с презрение съответното средство за хранене и с кралска неприязън стисваше устни тип: "Не, благодаря. Ще изчакам гърдата да се върне." И ме посрещаше със съответния "къде ходиш ти, ма!" писък като се прибера.  JoyАма и аз не му се дадох и така и не успя да ме върже за него нон-стоп.  Crossing Arms
За количките и аз се пиша в категория безасансьорни и третоетажни, та ще гледам да е с големи гуми и по-лека. Пожелавам си успех, че предния път не се получи точно така.  Laughing  Взех си Кенгуру Виктория и я обожавах до последния ден, в който вярно ми служи, но си беше с единия крак в категория тежки. Ама как пореше преспи това чудо! И що багаж е премъкнала от Кауфланд до на нас... с две думи, екстра беше, но беше. Взехме я 2ра ръка и и доизпяхме песента. Та сега стария цирк наново ще е.
За сънуването думи нямам. Аз нормални сънища нямам и без друго, но последната серия беше потресаваща - бившия шеф с комична папийонка с дантелки, с който пътуваме с корабче по река, а сме си в София (бая надценена Перловска бара ще да е тая, а Владайската не е много по-различна). После пък настоящ, с който се прегръщаме неудобно дълго на края на среща на мениджмънт екипа, докато си казваме довиждане с другите. След това еротичен сън с тройка (не броя мен, само гледах Shocked) и за капак осезаемо ритане на бебето, от което подскочих така, както мъжа ми подскочи, когато за пръв път усети как рита сина ни. Е, кажете сега каква е тая росна китка от рубриката "пожелахМЕ да видиТЕ"?!  newsm78. И понеже го споменах, та се сетих и за обсъждането за татковците. Мойто милото както уж се плашеше, така до не помня коя седмица не ми даде да пипна детето да го къпя аз. И пелени е сменял и всичко. Само дето храненето, както си личи от по-горе, нямаше как да го делим. И да, аз също бях дълбоко стресната, шокирана и ужасена от пъпчето и камък ми падна от сърцето като падна и то. Не без помощ от нас (по лекарско предписание) - по 2-3 капки силен спирт върху основата да го доизсуши и да падне проклетията най-после.
Отчет за финал. Завръщам се в но-шпа отбора.  Sad Днес на прегледа ми показаха контракция на ехографа. Всичко е наред, но явно прословутите ми зацапвания се причиняват от това. Или поне няма друго логично обяснение засега. И 3х1 и магнезий в добавка и повече скатаване. Добре, че си отивам при маминка утре да си ме дундурка. Очаквайте ме +18000 кила другата седмица.  hahaha Иначе бебка си е тип-топ. Завъртяла се с краката надолу и си кротува там.  Heart Eyes Хайде да лягам, че два часа седене на стол си е натоварващо. Трябва да се поопъна малко.  Laughing Лека ви нощ, приятни сънища и ограничени посещения на WC-то в реалната или пък паралелна вселена!  Hug

# 701
Ох, Белинда - много кофти, повече да не ти се случва. Аз като се замисля от както съм бременна само веднъж съм карала Grinning
Това със сънищата ми е доста познато, а снощи исках да очистя ММ с това хъркане и днес ми донесе подарък 6 чифта тапи за уши Grinning

# 702
А, да, забравих да напиша и аз за помпите.

Значи, едно от най-оспорваните пособия ще се окаже. Ако кърмите успешно на поискване и без да цедите кърма за оставяне, помпата може да се окаже напълно излишна. Ако планирате ранно връщане на работа, а
искате да запазите кърменето, е задължителна. Освен това, предварителното купуване може да се окаже безсмислено, ако сте от жените, които просто не умеят да цедят, а това няма как да се установи без опит. От друга страна, още в родилното, ако кърмата слезе рязко и препълни гърдите, е добре човек да има с какво да се изцеди, за да не вдигне температура Simple Smile И така - на всеки аргумент, има контра-аргумент. Аз лично няма да си взимам засега, понеже имам опит с кърменето и мога да цедя на ръка. Но ако нямате опит и ви е за първи път, съветът ми е - вземете от приятелка, нека ви е под ръка за всеки случай. Ако се окаже, че ще я ползвате интензивно, най-лесно е да се купи. Препоръчвам помпа тип "авент"-ска, а за интензивно цедене /напр. за кърмене от шише/ - електрическа.
Същото смятам и аз - не купувайте предварително скъпа. Да, трябва да има някаква. Аз лично пак бих взела най-евтината на Бертони или не знам как са в момента Лорели май ако няма от кой.
Сънищата ви са трепач Simple Smile)

# 703
tanya06 Първо бях решила да взема Chicco Urban , обачеее вчера видях точно тази Jane Matrix и се влюбих в нея. Ще ходим да я видим на живо и май ще е тя. Със сигурност ще я вземем втора употреба, защото 1200лв са много пари. Малко ме притеснява наистина дали не са малки кошовете, но това на място ще го преценя. И двете много ми харесват, но тази на Jane си ми остана по на сърце

Ники вчера питах моята приятелка,  71см и  8,5  кг е бил малкия й бузанин на 5и половина месеца  и без проблем е бил в коша за новородено Simple Smile И аз като че ли на нея съм се спряла и аз сигурно ще я взема втора  ръка. Simple Smile

# 704
И аз искам jane, но epic или crosswalk, коша за новородено е без онази дръжка горе и е по-голям. Имам дружка, която много чете и много ги разбира и си взе такава, препоръчва ми я и на мен. Бутала съм я, страхотна е. Дано намеря хубава в олх като му дойде времето, иначе трябва нова.

Общи условия

Активация на акаунт