Първокласници 2016/2017 уч. г. - тема 4

• 68 674
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • София
В прав текст не се казва точно къде, "където са по-малки класовете". Нашият клас е 23 деца, не знам какво имат предвид. А "само между нас" ни беше прошушнато за едно училище, където имали екип психолози и ресурсни и се справяли добре с по-особените характери. Но за там знам, че са препълнени, както навсякъде; оставили сме си го като краен вариант да ходим да се молим, ако нещата съвсем се забатачат.
Ами ние взехме бележка от специалист за СОП по точката с емоционалните и поведенчески проблеми, за да накараме училището малко да смекчи тона; не бих казала, че се получава.
Да, идеята на комбинираната форма е часове с класа + часове индивидуално с учител. Засега нещо ни се губи втората част, просто чакам да видя черно на бяло как ще го съчинят.

# 631
Лято, а този тон персонално от кого се държи? Само от учителката или И от директора? Това е възмутително просто.

# 632
  • Пловдив
А да работи с детето психолога на училището?Нашите две дечица бяха насочени към нея.Едното дете я посещава с майка си.Другото семейство явно не виждат нужда и проблем.

# 633
  • София
От всички, кой както си може. Но всички пеят една песен - директор, класна, педагогически съветник...

На една от срещите ни беше казано, че тъй като това е "училище за амбициозни родители"  Crazy, нашето дете пречи на останалите да напредват с материала. 3-4 родители дори били заплашвали, че ще си местят децата.
Аз ако знаех на какво ще попаднем, познайте дали щях там да го запиша...

♥Elfita♥ р психологът е въпросната педагогическа съветничка, която е вдигнала ръце. А иначе детето се занимава с психолог от миналата година за корекция на особеностите му, и с детски психиатър сме се консултирали - той не намира нищо особено смущаващо, просто трябва работа и време за адаптация...

# 634
лято! преди няколко месеца попаднах на курс с начални и ресурсни учители от страната.
Оказа се, че много от началните учители си нямат идея как да работят с деца с поведенчески проблеми. Никога не са имали такива деца и никога не са минавали такива курсове.
Една учителка от Вършец разказа че има такова дете в класа. Разказа че се моли на ресурсната да идва да и помага, но ресурсната няма часове.  Карала ресурсна от друга община всяка сутрин по час, за да може да достигне до детето. Да я научи на някакъв подход. Радваше се , че е намерила в лицето на родителите подкрепа.
Така че, от гледна точка най-доброто за едно дете е да получи внимание и подкрепа. И ако наистина има вариант за малък клас и ежедневна работа с ресурсен , може би не е лошо да се замислите.
Успех ви желая!

# 635
.... просто трябва работа и време за адаптация...

Което значи, че проблемът всъщност не е в детето, а  в учителите му. Адаптацията на едно дете в огромна степен зависи именно от тях.

# 636
 лято! кое е училището? Ако не те притеснява да го споделиш разбира се Simple Smile

# 637
  • Пловдив
Не им се занимава.Това е истината.Явно училището е някакво много реномирано.Не ги харесвам такива.Там не се работи в полза на децата,а в полза и за имидж на училището.Поне това са моите изводи.

# 638
 ♥Elfita♥  на курса на който попаднах с учители, имаше начална учителка от 51 во. Реномирано , училище. Каза че, в класа й ще бъдат около 30 деца. Набор голям , деца  бол, бюджет много.
Попитах я как очаква че ще работи с 30 деца. Каза ми, че повече се притеснява как ще се сработи с родителите отколкото с децата . Та си представям и на класната на детето на лято! ако 5 родителя и говорят нон- стоп на главата.

# 639
  • Sofia
За мен основния проблем е в адаптацията на детето. Чудя се как изобщо има безпроблемно свикващи деца. Ами поставете се вие в това положение- детето минава в нова среда, с нова учителка, с нови деца, седи на чин и на всичкото отгоре трябва да учи куп нови неща и да пише! Затова за мен е вариант детето да ходи на ПГ в училище. Моят син изобщо не прие първи клас като нещо особено, просто продължи напред и в момента не изпитва никакви проблеми. Но той ходи в ПГ в същото училище. Тогава първия срок имаше мрънкане и дори рев, че не иска да ходи. После започна да отказва извънкласните занимания като плуване и футбол. Отписахме го от тях и така намалихме малко натиска. Вторият срок нещата се регулираха. Но в ПГ от децата все пак не се очаква кой знае какво, за разлика от първи клас, където учителят все пак гони и някакви срокове за материала.
Иначе ние вкъщи рядко правим нещо. Повече сме го закъсали с четенето. С писането също свиква трудничко, както бях писала, на Любословие писал печатно, което значи, че изобщо няма навик и представа, че вече не се пише така. Но не сме правили диктовки вкъщи досега. Все пак цял ден стои в това училище.

# 640
  • София
Hope for Two , ще ти пиша на ЛС. Училището лежи на стари лаври, ако се прехвърлят отзивите в Гугъл се вижда, че далеч не е толкова блестящо. Просто ни е най-близо до вкъщи...
Ние сме съвсем ОК с работата с ресурсен, сега чакаме одобрение на централно ниво за това.

Между другото, дете от групата му в ДГ със съвсем сходни проблеми в поведението, което е в друго училище, въобще не се сблъсква с подобно отношение. Това ме ядосва най-много от всичко.

# 641
зелено човече - и на мен ми се иска детето ми да не стои по 10 часа в училище, но това е положението. Това да напуснеш работа няма как да го коментирам - не всички жени имат съпрузи с много високи доходи или пък баби на разположение.
Дъщеря ми е много чувствителна и от цялото това време в училище нервите й се пранатоварват. Два дни е до 19ч. в училище заради часове по модерни танци, но твърди, че й харесва и е готова да изтърпи. Някои вечери вкъщи е страшно - започва да плаче или да пищи.
Смятам и втори клас да е на занималня, а от трети я отписвам и ще ходи сама на училище - има само 1 кръстовище за пресичане, като е първа смяна ще я караме до училище, а при втора - ще я взимаме.
лято! -на учителите не им се занимава с деца като твоето и търсят най-лесния вариант - да накарат родителя да го премести, вместо те да направят нещо по въпроса. В нашия вход 1 момченце така го преместиха в 1 клас, даже родителите казаха, че го "изгонили и не можели да го търпят, били вдигнали ръце от него"  Rolling Eyes и са го приели в най-смотаното училище в целия квартал.

# 642
Hope for Two , ще ти пиша на ЛС. Училището лежи на стари лаври, ако се прехвърлят отзивите в Гугъл се вижда, че далеч не е толкова блестящо. Просто ни е най-близо до вкъщи...
Ние сме съвсем ОК с работата с ресурсен, сега чакаме одобрение на централно ниво за това.

Между другото, дете от групата му в ДГ със съвсем сходни проблеми в поведението, което е в друго училище, въобще не се сблъсква с подобно отношение. Това ме ядосва най-много от всичко.

Лято последните ти думи са показателни. И аз си мисля, че не е лошо да потърсите алтернатива. Тези възрастни веднъж настроили се срещу детето няма да променят отношението си до края. А това само допълнително ще го стресира. Трябва да намерите учител, на който му се занимава. А за тези ще замълча какви са. Просто не заслужават дори да се коментират.

# 643
  • София
Благодаря ви за разбирането!  Hug Искаме нещата да протичат най-безболезнено за детето, иначе много лесно ще им теглим една... А колкото и да не им се вярва на училищните специалисти, той е започнал да свиква - с децата, госпожата, сградата. Ще изчакаме още малко дали ще омекнат, пък после...

# 644
Проблемът според мен е огромното различие, което се дава като подготовка в предучилищната.

Спокойно, зелено човече, и тукашна учителка ми сподели преди 3 години подобно - да говорим вкъщи само  на английски език. Много учтиво й казах, че е сбъркала.

С много работа лятото, всеки ден четене+писане+решаване, на родителската среща миналата седмица Ники се оказа един от отличниците. Бях купила учебниците преди ваканцията - оказа се, че има голяма пропаст м/у материала в ПГУ и за 1ви клас и в ирландската образователна с-ма.

Общи условия

Активация на акаунт