Защо принц Джордж носи винаги къси панталонки

• 11 262
  • 68
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
С къси гащи и поли памперсът се сменя и по- лесно, а по- малко си личи...

"От днес имам вече нови панталонки!"
Песничката е измислена във времената, когато всички малки деца са носели поли и рокли - и момчетата, и момичетата. Точно поради хигиенни съображения.
Авторът на текста е мъж, който ще "захвърли всички рокли на тавана".
Авторът е Веса Паспалеева, субектът е момче Simple Smile

# 31
Barbabeau , при мен не са плюсови температури, но и аз понякога зимата карам без палто.
От нас до колата, от паркинга до МОЛ-а или службата.
Тук е толкова горещо по МОЛ-вете, че ако съм с палто завирами после трябва да го влача на ръка.
И ботуши не нося.
Само едни маратонки имам с които издрапвам през снега, ако има и си обувам после нормални обувки.
По паркингите е почистено, а до входа са няколко минути макс.

# 32
С къси гащи и поли памперсът се сменя и по- лесно, а по- малко си личи...

Скрит текст:
"От днес имам вече нови панталонки!"
Песничката е измислена във времената, когато всички малки деца са носели поли и рокли - и момчетата, и момичетата. Точно поради хигиенни съображения.
Авторът на текста е мъж, който ще "захвърли всички рокли на тавана".
Авторът е Веса Паспалеева, субектът е момче Simple Smile
[/spoiler]

Въртеше ми се друг автор, но понеже знам текста наизуст, искам да кажа, че децата са си носили роклички всички - момченца, момиченца.  Като запознати с периода на отглеждане на малки деца и с това, че тогава са липсвали памперси, ни става ясно защо.  Laughing
Ето доказателството от текста на тази песничка:

"От днес имам вече нови панталонки.
В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки.

Ще запратя всички рокли на тавана,
да не би да хрумне някога на мама
пак да ме направи галено момиче,
че де ще се дена кат ме види чичо.

Черньо и Писана гледат от кьошето,
колко е порасло тази нощ момчето.
Пуякът на двора веч не ме закача.
Ах тез панталонки колко много значат."

Та късите гащички са също леснички за обслужване, в сравнение с един дълъг панталон, с колан и копче.

# 33
  • Пловдив
За това съм съгласна, говори се от името на момче Simple Smile В началото на века момчетата са носели роклички докато ..... постигнат контрол над телесните си функции.

# 34
Ситуацията с рокличките през първите година-две от живота на детето се описва подробно в "Автобиография" на Бранислав Нушич.

# 35
Много жизненоважни ,ползезни неща научих от темата.Добре ,че се зачетох,ццц!

# 36
Все си спомням за филма "Малена" където момчето (към тийн вече) си мечтаеше да обуе дълги пантолони - т.е да е достатъчно голям.
Та сигурно преди всички са били така, а Короната много се старае да спазва старите традиции.

# 37
  • Sofia
Горкото мъниче  Tired,мръзнат му кълките от кралска суета и протокол  Crossing Arms
Интересно дали и в неформална обстановка-у дома си, е по къси гащи-пижами, спортни екипчета  newsm78,ако въобще му обуват такива  Rolling Eyes...абеееееее,тежка е царската корона. Чудя се как съумяват да се организират за едно официално пътуване,с двете деца, всичките одежди и спазвайки изискванията  ooooh!.Отказала съм се одма  Whistling.

# 38
Не ги мисли..))
Имат протокол, камериери, стилисти и тн.)

# 39
При лек сняг това ми направи впечатление в Англия - деца с боси крачета.

# 40
Имат бавачка от специална школа за аристократични бавачки.

Пижамата му е с дълги крачоли- виж снимките с Обама. Има и халатче.

Иначе съм забелязала, че при някои нации ако е бебе- ходи босо. Това е готино, защото и без това бебетата имат склонност да си свалят чорапите...

# 41
  • До сърцето...
О, много полезна тема! Направо сън не ме фащаше с тия гащи - защо в друга държава правят каквото си искат, без да питат у нашенско - може ли, не може ли!!!!   #Cussing out

Сега вече по-спокойно ще спя - Катрин няма да начин да не прочете тази тема и ще вземе мерки!!!

# 42
  • Варна
На посещението в Канада и малката принцеса беше много леко облечена и също с голи крачета, докато родителите си бяха облечени като за хладно време.За принца бях чела за етикета, но за принцесата не знам етикет ли е или просто така си се носят. Rolling Eyes

# 43
Не бих се притеснила, даже ще ми е гот, ако имам разрешение да си обличам малките деца по-леко, без тетките да ме гледат накриво. Те не усещат студа по същия начин, адаптират се по-лесно и си "произвеждат" топлина. Имат различен метаболизъм.

В края на лятото моите си ходеха още с летни дрехи, докато дечицата вече бяха с ботуши и шуби, за всеки случай, че паднали темп. с едни 10 градуса...

# 44
Ходенето по лятно рокле през зимата е също толкова вредна крайност, колкото и шубите при 20 градуса. Ма какво да правим, като здравият разум е кът по всички географски ширини.

Общи условия

Активация на акаунт