Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 939
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
Моите двама - мъжът ми  и синът ми,  за пръв път летяха със самолет Вн- Сф, пробно. Бешр малко под 5 години. Бяхме записали час при невролог доц.Боянова от СФ и използвахме натам със самолет обратно с автобус. Бил нервен, оплаквал се от уши , беше оповръщал себе си и баща си. А беше неял защото очаквах сривове. Бях му дала дъвки, бонбони кисели...Мъжът ми каза че стюардесите били ужасно неотзивчиви.добре че вСф имаме кумци та да се преоблекат и изперат. Вторият път предварително  беше нервен, явно си спомняше. Взехме книга таблет с игри. Мина много по-леко. От тогава летим един два пъти годишно. Анализирам че Не му е комфортно физически - но в това прилича на мен - ушите, стомаха се разхожда нагоре надолу, гледам за "заспя",  хомеопатия не ми помага, на него също.  И той поиграе поиграе пък прилегне и дреме. Само в сравнение- щерката е като баща се - нищо не им става- ядат пият смеят се .....За съжаление да се разбере как ще се чувства физически можете само в процеса на летене. Все пак опитайте нещо хомеопатично. Но то се почва няколко дена предварително.Успех!

# 376
Не можахме да го излъжем да се раздвижва забавлявайки се. Изчерпах се и от към обяснения. Не знам какво друго бих могла да направя в тази посока.  
Някакви идеи?  

Бих потърсила тема на деца с чисто физически проблеми хронични при които,  с налични болки. Вероятно вече е измислено какво се прави. Тук е лошо наслагването на физически страдание с поведение от спектъра, но аз бих тръгнала задължително от водещото , което е болката. Според мен при постоянни такива реакцията на детето е нормална, не всеки е мазохист. опитът на другите родители , специалисти да поставят начало ви трябва, а Психолог вероятно ще има като съвет.

П.с - да добавя за Нинтендото Уии, много добра идея, но немаловажен фактор е пространството , имайте го предвид ако обмисляте - при  боулинг и тенис симулациите примерно по спомен трябваше4-5 метра отстояние от телевизора... Освен това някой трябва да играе с него, като всяка игра...

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 11:36 от _re_ge

# 377
Хм, не се бях замислила, че може да му прилошее. Мерси, че напомни - ще вземем нещо против това  Peace. Сега ми стана пак смешно  Joy - аз вече и таблетки предвиждам да давам, а нито е планирано за кога ще е, нито съм говорила с отсрещната страна за гостито /не че ще имам проблем там за това де, но все пак/. За бученето и пукота в ушите, когато аз летях ми казаха при излитане да дъвча дъвка. Това може и да е помогнало при мен, не знам, тъй като вариант да не дъвча нямам. При него не мога да приложа дъвкането, тъй като не дъвче дъвки /като мене по принцип/, а ги сдъвква и глътва като бонбон  ooooh!. Ще видя да му дам друго да предъвква, като солети например - не знам дали ефекта ще е същият.

# 378
  • Пловдив
Магдена, метилирането се определя от нивата на хистамина. Изследването беше в пакета, подготвен от др. Коцева.
Мерси! Обаче да не е на хомоцистеина? Или на хистамина? Хистаминът е свързан с алергиите.
Питам за инфо, не че съм се засилила да правя изследването.

# 379
Проверих - Histamine (whole blood).

# 380
Хм, не се бях замислила, че може да му прилошее. Мерси, че напомни - ще вземем нещо против това  Peace. Сега ми стана пак смешно  Joy - аз вече и таблетки предвиждам да давам, а нито е планирано за кога ще е, нито съм говорила с отсрещната страна за гостито /не че ще имам проблем там за това де, но все пак/. За бученето и пукота в ушите, когато аз летях ми казаха при излитане да дъвча дъвка. Това може и да е помогнало при мен, не знам, тъй като вариант да не дъвча нямам. При него не мога да приложа дъвкането, тъй като не дъвче дъвки /като мене по принцип/, а ги сдъвква и глътва като бонбон  ooooh!. Ще видя да му дам друго да предъвква, като солети например - не знам дали ефекта ще е същият.

На мен нито смукане нито дъвкане ми помага. Имах случай на прокървяване на ухото в самолет,толкова ме болеше. Не съм открила нещо което да ми помага. Поначало помага просто преглъщане или надуване на носа както е запушенс пръсти , до леко изпукване ушите. От наблюдения с мен и със сина ми и двамата имаме болест на пътуване,  става ни лошо когато ни клати, на люлки, въртележки, в лодка ,водно колело, в автобус ако седим наобратно, често дори в колао...Ако имаш наблюдения над детето ще ти е от голяма полза.

# 381
Аз си капвам профилактично капки за уши, но май няма кой знае какъв ефект, защото е от налягането. И аз имам големи проблеми с ушите, най-вече при кацане, но според мен са от заболяване на вестибуларния апарат.

# 382
Аз си капвам профилактично капки за уши, но май няма кой знае какъв ефект, защото е от налягането. И аз имам големи проблеми с ушите, най-вече при кацане, но според мен са от заболяване на вестибуларния апарат.

Точно така, ако ако си с чувствителен такъв и имаш и проблеми с очите -  мъка...

# 383
За много години, здраве и късмет през новата година!
Някой от вашите дечица има ли проблеми със много много трудно заспиване, викове и писъци при силни емоции Shocked дори през ноща? Детенцето е на 4 години, но малко преди да направи 4 почна с писъците, говорри когато той си реши изречения с по няколко думи, /трудно му се разбира/. Ваобще тези викове и писъци преминават ли в по голяма възраст?

# 384
   Здравейте!
   Предварително моля за извинение, ако въпросът ми е от повтарящи се... Но не влизам в темата редовно...
   Някой да е подавал наскоро документи за ТЕЛК и да може да ми каже каква е процедурата? Какво точно се изисква, какъв е реда?
   Ще се радвам на всякаква информация, препратки и т.н..
   Благодаря!

# 385
  ...
   Ще се радвам на всякаква информация, препратки и т.н..
   Благодаря!
За да не разводняваме тази тема прочети и питай ако имаш нужда ТУК. В първи пост е описано....всичко  Simple Smile

# 386
   Супер! Много благодаря!  bouquet

# 387
За много години, здраве и късмет през новата година!
Някой от вашите дечица има ли проблеми със много много трудно заспиване, викове и писъци при силни емоции Shocked дори през ноща? Детенцето е на 4 години, но малко преди да направи 4 почна с писъците, говорри когато той си реши изречения с по няколко думи, /трудно му се разбира/. Ваобще тези викове и писъци преминават ли в по голяма възраст?

При нас виковете и крясъците са при ядосване и нервни кризи. Огромен проблем са ми. Наложи се да е на успокоителни, но и с тях продължават. От други майки чух, че при тях са изчезнали с повишаване на разбирането.

# 388
Оф, и аз да помрънкам  Sad И моят син е от трудно заспиващите, понякога мълчи просто, друг път в тъмното стои и се смее или пък се "ядосва" по неговия си начин. Но общо взето 1 час на вечер не му мърда приспиване. Ако не е спал на градината, ако е спал му даваме мелатонин (изписан ни е от д-р Попов). Абе ужас е тоя сън. На всичкото отгоре като заспи се буди след час и пристига при нас в спалнята. Като го преместим на неговото легло се разбужда и пак се приспиваме, и той пак се буди и пак пристига. Естествено, че ние предпочитаме да се наспим и той като пристигне го оставяме, ама не бива.. Иначе, ако го връщаме постоянно говорим за около 4-5 будения на нощ и приспивания.
Иначе при емоция и той вика, особено като се превъзбуди подскача, вика, стиска зъби.(на 4,5 години и не мога да дам опит дали отминава, но сигурно да, като всяко нещо през което сме минали  Whistling)

# 389
  • Пловдив
И нашият започна да пристига при нас в спалнята. Той дълго време спеше при нас - бяхме 4 човека на едно двойно легло, нямаше накъде да се обърнеш. Сега сме трима, само със сестра му, него уж го отделихме и известно време си спеше послушно в другата стая (хола), обаче напоследък често започна да идва при нас или пък да иска някой от нас да остане при него, а ако е спал през деня - бавачката го приспива, когато успее, - се е случвало да не заспи и след полунощ, а един от нас съответно да стои с него.
Викове и писъци обаче, да чукна на дърво, има много рядко. Не броя виковете на сърдене, когато се опитаме да си тръгнем в момент като описания горе, разбира се. Wink

Общи условия

Активация на акаунт