Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 806
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
За лекаря ми го препоръчват много. Часът ни е в сряда в 18.00 , но всеки казва че пада чакане голямо с по 3-4 часа по късно влизаш от даденият ти.  А той дава часове и в 10 вечерта. Дано само си заслужава чакането. А за В12 гледах и четох доста и пуснах тест. Излезе ми че на норми 141 до 489 ( или нещо такова беше) ние сме на горната граница. Но от всичко което прочетох и гледах разбрах че за деца е желателно да са около 1000 пикомола . Свързаха се с някаква група във фейсбук за самия витамин, който пък се консултира ха с др Кадъм която каза че могат да се дават капки до достигане на оптималните стойности.
Разбирам че някой ще каже че е излишно и прочие. Но след като всички ме убеди ха че излишното се изхвърля с урината реших да пробвам за известен период за видим дали няма да има подобрение.
Разбирам много добре и твоята гледна точка, но вътрешна така усещам нещата
 Затова и си реших да почнем прием.

# 646
  • Пловдив
Професор Иванов наистина приема в късните часове в частния (си?) център и е уважаван лекар, не е знахар и не е шарлатанин. Не сме били при него и нямам лични впечатления; доколкото знам, занимава се най-вече с епилепсия, но не само.

# 647
  • София
Taniii,във фейсбук има няколко групи за биохимичния подход.
Специално за б12 не знам дали си чела в dir.bg една потребителка dorka 13/тук е svinia 007,/, " аутизмът " на нейния син се оказал недостиг на б12.
Иначе ако си решила да пробваш, пускай тест коса, ОАТ и генетични 23енд ми.

# 648
  • Пловдив
Цитат
...и генетични 23енд ми.
Може ли повече инфо за това?

# 649
  • София
Цитат
...и генетични 23енд ми.
Може ли повече инфо за това?
https://www.23andme.com/
Със слюнка е теста.

# 650
  • Пловдив
Сайта го намерих, но не видях дали пише да изследват конкретни генетични дефекти, свързани с аутизма, и какви. По-скоро това ме интересува.

# 651
Момичета, четох повече и положението никак не ми харесва. Трябвало е да не се самозалагам,  че ще мине, при положение че това дете нищо е толкова назад.
Моля за препоръки на невролог от София, по ЗК.
Точно на 2г. е, има ли смисъл да ходим в св.Никола сега?
Първо на психолог, виж какво ще каже, а после по другите направления. От опит ти казвам, че едно дете дори и да проявява аутистично поведение, не означава нищо. Но ти си права, трябва да се действа. Все пак не забравяй, че обилната социална стеда е много важна. Моето дете се държеше много аутистично, но се оказа друго. Това не означава, че няма дефицити. За това съм и в темата, от тук тръгнах по стъпките на другите и за това чета тук. Дефицититебса сходни при много от разстройствата в детска възраст. Аз бях сама със сина ми до около 3г възраст и все се опитвах да го уча и показвам, но той-нулево внимание. Околните само викат, че на нищо не го уча. Второто ми момченце не смогвам да му обърна внимание, а той се развива нормално. Не се обвинявай, знам за какво става дума. Потърси психолог, аз знам един в СФ, при който 1 консултация е безплатна и той уцели диагнозата от Св Никола от 1 наблюдение.

# 652
  • София
Snowflake,каква е диагнозата, ако не е тайна?
На мен диагноза ми каза логопеда и ергото, естествено неофициално.

# 653
Snowflake,каква е диагнозата, ако не е тайна?
На мен диагноза ми каза логопеда и ергото, естествено неофициално.

Разтройство на експеесивната и рецептивната реч, но д-р Аврамова от Св Никола лятото каза че е аутистичен, сега отхвърлиха на обследването аутистичното поведение. Това имах предвид-невъзможността за комуникация дава аутистични симптоми, а всъщност детето няма ГРР. Работата за туширане на симптомите и работата за развитие на детето е същата. Аутизмът и аутистичните поведения са състояния, а не заболяване.

# 654
  • София
Съгласна съм, а каква е причината за разстройство на рецептивна и експресивна реч?
Според мен има причина за тези състояния?

# 655
Благодаря! Да, залепени сме, само аз го гледам, при друг почти не е оставал. Но мои роднини ми казаха, че също са помисляли за форма на аутизъм. Също и, че не правел очен контакт. Аз не го бях забелязала. Той с тях се срамува и си навежда главата надолу . С мен и баща му прави очен контакт. Радва се на смешки. Поглежда ни като му говорим. Не винаги де.
Но е назад. Уча го на различни неща - и трудно поема. Питат ме що не го уча на нещо. Трябва много повтаряне. Ако посоча с ръка и кажа 5пъти "виж там" - няма да погледне, не разбира. Но и в нас не му говоря много. Старая се да приказвам де.. На какъв лекар е подходящо да го заведа?
П.П. Прави и еднотипни неща - като излезем на площадката, все иска с едни пръчки да играе и да дрънчи/барабани по желязото.

Привет! Малкото ми момче е на същата възраст и се държи по същия начин. По-общителен е от брат си (който има аутизъм), но доста се бях притеснила. Сега пак се притеснявам, но по-малко.

Записахме го на ДГ преди месец и доста добре му се отразява. Трябва да общува с много хора, по възможност деца. Бих го записала и на логопед, но за сега нямам възможност да плащам. До сега общуваше основно с мен и по малко с брат си и баща си.

Другото, което ми прави впечатление е интересът към пръчките. Добре е всеки интерес да се разглежда като възможност да се покаже нещо на детето и съответно да се развие едно или друго умение. Например, като му харесват фулмастерите, взимам един и си играем да си го търкаляме един на друг.

Също започнах да го обучавам на ПЕКС - показва ми, когато иска вода, таблет и със сапунени мехури си играем - всеки път като иска балончета, трябва да ми посочи картинката.

Отбих го преди две седмици.

От ДГ ни дадоха задача да го учим да яде сам с лъжица и да носи разни неща - дай водата, дай топката...

# 656
Бомбастичната статия и според мен е глупава, но витамините от групата Б не се предозират чак толкова лесно, по всеобщо мнение. Разбира се, пак е разумно според мен да се дават горе-долу нормалните дози за дете, не много десетки пъти по-високи, примерно.
Макар че, да добавя, в препаратите, които се предлагат на пазара (за възрастни) се съдържат също десетки пъти, че и стотина и отгоре пъти по-високи дози от препоръчваните и явно пак не се смята за опасно да се вземат за ограничен период.
Че това няма да излекува аутизма, е ясно. Но не виждам нищо лошо в разумни граници да се пробва нещо и да се види дали действа добре.

Магдена примерно ето това излиза на гугълсърч сред всички други резултати.  Верно че сега едва ли не всичко е канцерогенно но все пак... Не е ли по разумно да се установи недостига му и така да се терапевтира отколкото да се дава нещо от което организмО няма нужда.

http://m.tialoto.bg/a/125-zdrave/32960-povishenoto-nivo-na-vitam … -svarzano-s-raka/

Tanii

Сложно е , много добре го разбирам но съм много против тиражиранто в последно време на хапче за проговаряне. Комуникираме с голям кръг хора и като извод забелязвам че - даваните добавки по скоро успокояват детето,както и ограничението на дразнители под формата на оцветители, консерванти, захари, шоколад - за които деца е видимо че пощуряват оттях. А от там повечето успехи за резултат на много много труд с това предразположено за работа дете. Иначе не съм видяла до сега дете подобрени само в резултат на нещо изпито. Водещото сякаш винаги е терапията а другото подпомагащо но пак не за всички деца.

Един единствен пример знам на дете което родителите са водили в Германия  за чистене от тежки метали преди доста години , там всички познати казваха че разликата в поведението била очевадна.  Сякаш било друго дете. Но нямам лични наблюдения в случая.

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 23:23 от _re_ge

# 657
Съгласна съм, а каква е причината за разстройство на рецептивна и експресивна реч?
Според мен има причина за тези състояния?

Винаги има но често е сложно да бъде намерена. Като при нас. Зятова се спряга следствието (състоянието) а родителя си търси причината. Тях това не ги интересува като се замислиш...

# 658
Благодаря ви!
Честно казано не знам как бих могла да го науча на пекс. Той въобще не  слуша като говоря.  Ще ми вземе картинките и ще замине. Може би логопед?
Той обича само да гледа (тв). Приказките не го вълнуват. Ще запиша час за психолог. А за невролог да взема ли направление.
Звънях на няколко, но нямат часове до април.

Но пък чуе ли отнякъде си "цоки" - веднага идва и се настанява  Shocked

# 659
Бомбастичната статия и според мен е глупава, но витамините от групата Б не се предозират чак толкова лесно, по всеобщо мнение. Разбира се, пак е разумно според мен да се дават горе-долу нормалните дози за дете, не много десетки пъти по-високи, примерно.
Макар че, да добавя, в препаратите, които се предлагат на пазара (за възрастни) се съдържат също десетки пъти, че и стотина и отгоре пъти по-високи дози от препоръчваните и явно пак не се смята за опасно да се вземат за ограничен период.
Че това няма да излекува аутизма, е ясно. Но не виждам нищо лошо в разумни граници да се пробва нещо и да се види дали действа добре.

Магдена примерно ето това излиза на гугълсърч сред всички други резултати.  Верно че сега едва ли не всичко е канцерогенно но все пак... Не е ли по разумно да се установи недостига му и така да се терапевтира отколкото да се дава нещо от което организмО няма нужда.

http://m.tialoto.bg/a/125-zdrave/32960-povishenoto-nivo-na-vitam … -svarzano-s-raka/

Tanii

Сложно е , много добре го разбирам но съм много против тиражиранто в последно време на хапче за проговаряне. Комуникираме с голям кръг хора и като извод забелязвам че - даваните добавки по скоро успокояват детето,както и ограничението на дразнители под формата на оцветители, консерванти, захари, шоколад - за които деца е видимо че пощуряват оттях. А от там повечето успехи за резултат на много много труд с това предразположено за работа дете. Иначе не съм видяла до сега дете подобрени само в резултат на нещо изпито. Водещото сякаш винаги е терапията а другото подпомагащо но пак не за всички деца.

Един единствен пример знам на дете което родителите са водили в Германия  за чистене от тежки метали преди доста години , там всички познати казваха че разликата в поведението била очевадна.  Сякаш било друго дете. Но нямам лични наблюдения в случая.
Съгласна сам. Аз не очаквам, че ще проговори от хапчета или витамини!
Просо в месеца на очакване за часът ни при невролог, след всичко четено и видяно,  реших да започнем ( след тестване) витамина и зелени водорасли. За който пак майки на деца с аутизъм ми казаха, че виждат някакво подобрение. Но един месец,  да стоя и чакам без развитие, в неизвестното , Какво и има или няма...? Това побърква😐 иначе ходи два пъти седмично на логопед. Но сега сме в нищото.  Без диагноза и предположения. Та до тук стигнах, на своя глава да правя изследване и да давам витамини...
Затова Моля кажете какво мога да направя ( изследвания, конкретни лекари) за да разбера точно какво и е, и какво да правя занапред. Стана объркано,  но и аз съм ата съм объркана, така че е разбираемо ☺

Общи условия

Активация на акаунт