Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 061
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз почти го опекох вече- използвах рецепта за зеленчуков кейк. Сложих 1 бакпулвер. Не бухна много, ама каквото- такова.

# 421
  • София
Дайте някоя изпитана рецепта за лазаня с кайма, че купих кори. Малко ме е срам да си призная, ама до сега никога не съм правила, а децата обичат. И като кажат лазаня-поръчвам  Embarassed
Разрешавам си да ти дам рецепта за моята лазаня, но е с много подправки, но пък е разкошна.
Лазаня за 8 човека
Скрит текст:
Наситнява се 1 гл лук. Оставя се да поври докато омекне с малко вода и зехтин/олио. Прибавя се сос от консерва домати около 600 г-до 800 г. 800 г е по-добре, консерва!! Прибавя се каймата - телешка, и при непрекъснато разбъркване с дървена лъжица да стане на трохи-рохкава.
Прибавят се по щипка:
сол на вкус
прясно смлян черен пипер
индийско орехче
кимион смлян
бахар на зърна окол 3 бр
мащерка
босилек може и повече от една щипка, слагам до една шепа, имам винаги замразен
дафинов лист - 1 бр
карамфил - 4-5 зърна.
чесън - 2 скилиди силно наситнен или минат през преса
1. Оставя се на умерен котлон докато изври водата и остане на мазнина.
2.Бешамел:  В дълбока тенджера с по-дебело дъно се поставя около 80-100 г масло ,прибавят се 6 с.л. брашно ,разбърква се докато брашното получи приятен златист цвят и след това започва да се прибавя на тънка струйка млякото, стайна температура около 800 до 1 литър  като се разбърква непрекъснато с тел до сгъстяване. Нека "Бешамела" да не е много гъст, а по-рядък.
3. Редене на лазанята
В правоъгълна тавичка се намаслява първо с масло. Дъното се покрива със черпак от" Бешамел", редят се плътно корите без да са сварени предварително!!!!, там където не достига се начупват и запълват местата, заливат се отново с "Бешамел" , след това сос -  кайма и настърган пармезан , ако няма - кашкавал и това се повтаря до 4 пъти, като завършва с кайма и пармезан. Добавям и парченца масло в/у пармезана.
Пече се на вентилаторна 180 градуса за около 40-45 мин.

Имам и лазаня без Бешамел, ако искаш...

Вкъщи искат да пробват плодова пита. Не съм правила никога, защото не съм голям фен на десерти с плодове. Бих пробвала нещо с ябълки или круши, а ако може предпочитам по-скоро с ягоди и боровинки. Идеално си представям запечен блат отдолу, после някакъв млечен крем и накрая плодове. Бих пробвала и някакъв ябълков пай. Не обичам желатин обаче. Някой сеща ли се за сполучлива и не много трудна подобна рецепта?
................................
[/quote]
Мога да предложа ето това. Не е трудно, даже е елементарно. На пазара все още има и боровинки и малини. Може и с друг вид пресни плодове.
Скрит текст:

# 422
  • София
Привет!
Извинявам се ако не съм в правилната тема.
Вчера най-после се сдобих с тава за мъфини и съответно днес искам да пробвам.
За това ви моля за изпробвана рецепта за мъфини.

Благодаря! bouquet

Ами, избери си и ти пускам рецепта:
с мак и малиново сладко:
Скрит текст:
.
Бриош:
Скрит текст:
.
С тиква и шоколад
Скрит текст:
.
С какао и крема сирене $ Филаделфия
Скрит текст:
.
С жълтък и още нещо ...
Скрит текст:
Бостънски крем и шок. заливка.
Скрит текст:
.
Картофено пюре в мъфин форма .

# 423
Привет!
Извинявам се ако не съм в правилната тема.
Вчера най-после се сдобих с тава за мъфини и съответно днес искам да пробвам.
За това ви моля за изпробвана рецепта за мъфини.

Благодаря! bouquet

Здравейте!

Ето тези мъфинчета често ми ги приготвят вкъщи и се получават страшни - http://www.vilistime.com/bg/2016/10/26/tigrovi-myfini-oveseni-tr … az-sirene-chedyr/

Успех!

# 424
marchеva14,

Аз искам рецептата за картофено пюре в мъфин форми.И за тези със сладко от малини.И бриош. Laughing

# 425
  • Русе
Здравейте, чувала съм, че мъфини могат да се правят практически от всичко. Искам да направя едни тип "изчисти хладилника"- солени. В момента варя едно цяло пилешко бутче с моркови и праз, искам да сложа и царевица, имам и лютеница. Някой може ли да ми каже рецепта за тестото? Благодаря предварително!

Не точно "изчисти хладилника", но може да опитате -http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_23.html .

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 08:45 от i_peych

# 426
Здравейте,

мъжът ми си поръча за вечеря винен кебап....но до сега не съм готвила  Rolling Eyes

Започнах да чета рецепти в интернет, но много се обърках, защото някъде е с бяло вино - някъде с червено, някъде месото се вари, а другаде се запържва, някъде е с домати/доматено пюре.. не мога да реша как да процедирам! Моля някой да ме посъветва за изпитана рецепта!

# 427
  • Русе
Здравейте,

мъжът ми си поръча за вечеря винен кебап....но до сега не съм готвила  Rolling Eyes

Започнах да чета рецепти в интернет, но много се обърках, защото някъде е с бяло вино - някъде с червено, някъде месото се вари, а другаде се запържва, някъде е с домати/доматено пюре.. не мога да реша как да процедирам! Моля някой да ме посъветва за изпитана рецепта!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_14.html

# 428
  • Бургас
Може ли  рецептата за  мъфини със сладко от малини и тези с Филаделфия. Praynig

# 429
  • Пловдив
Може ли рецептата за мъфините с тиква и шоколад? Simple Smile

Имам известно количество печена тиква, което трябва да оползотворя. Simple Smile

# 430
И аз моля за рецептата за Бриош  bouquet

# 431
В гювеча сложих свинско ,картофи , гъби ,лук ,моркови,,черен  пипер ,малко чубрица  но се чудя за пикантина ,,за ястия и супи " дали няма да разваля гювеча че нещо сега ми изглежда бедно на вкус ?!?! newsm78

# 432
Аз отдавна (две години поне) не ползвам подправки тип "пикантина*, "маги" и т.н. Ползвам си чубрица, дафинов лист, черен и червен пипер, босилек понякога. С химията приключих.

# 433
И аз отдавна мисля да ги намаля поне .... То в много неща има химия но както казваш да я намаля поне колкото мога

# 434
като "по-силни" подправки добавям: джинджифил, кимион Peace

Общи условия

Активация на акаунт