Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 920
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • München, Deutschland
Нещо такова са при нас, аз съм от Плевен (снимка от нета някаква). Тестото е като за бухти, но със сирене вътре, т.е. с кис. мляко, сода, яйце, брашно, натрошено сирене.

# 631
  • София
Най-после и в моята къща влезе кейл. Сега дайте изпитани и вкусни рецепти с него  Hug

# 632
Най-после и в моята къща влезе кейл. Сега дайте изпитани и вкусни рецепти с него  Hug

Навсякъде където и както ползваш спанак Peace

# 633
Дърта може само  в домакинство.Носачките се ползват един,максимум два  пъти да заредят и и се износят,после е нерентабилно.
Това не го знаех ,нямам опит с домашни птици ,та затова се замислих за замразена бг.кокошка,отколкото вносна замразена пуйка.(миналата година взех такава ,ами то никакъв вкус-колко ли е отлежавала из фризерите) ooooh!
chrissy и твоето мнение ми беше полезно Grinning

# 634
  • София

Благодаря! А като вкус подобен ли е?

# 635
Ами 10 месечни са  като ги колят след първото изнасяне.Продават ги  и си купуваме за в къщи,зареждат се след месец два и почват носене,но не както първото.Само гледай  да не е  точно порода носачки,чилинки им викат,дребни и жилави едни. Да  е нормална шарена иил бройлерна кокошка.Аз птиче не обичам,но готвех за семейството някога.Също като се жени някой  за сватове и кръстник приготвяме като дар,но там е  полусурово за да се крепи  аранжирано.Под зеле и  със зеле става добре.

# 636
Кейла е доста по-твърд от спанака, особено, ако ще се ползва за салата. На мен лично ми се нараняват и болят венците след яденето му. Вкусен ми е, има по-специфичен, "зелен" аромат Wink Ако е на салата най-добре е да се разтрие добре с мазно - зехтин, олио, авокадо и малко сол - така се омекотяват листата. Също понякога си правя и смути с каквито плодове имам, примерно  кейл, спанак, портокал, киви, манго... вариантите са безброй и са според вкуса. За да се извлекат ползите, особено при смути е хубаво да се добави и малко мазнина - сусам, ядки, капка зехтин. За готвен не мога да дам съвети - не съм готвила с него, но тук (Холандия) е на голяма почит и до колкото знам просто го задушават/запарват за много кратко време, т.е кратка термична обработка.

# 637
Ами 10 месечни са  като ги колят след първото изнасяне.Продават ги  и си купуваме за в къщи,зареждат се след месец два и почват носене,но не както първото.Само гледай  да не е  точно порода носачки,чилинки им викат,дребни и жилави едни. Да  е нормална шарена иил бройлерна кокошка.Аз птиче не обичам,но готвех за семейството някога.Също като се жени някой  за сватове и кръстник приготвяме като дар,но там е  полусурово за да се крепи  аранжирано.Под зеле и  със зеле става добре.
Аз ще купувам замразена и не зная каква е била ,шарена или там дето изброяваш.Затова исках съвет от някой ,който има опит ,дали е доволен. Simple Smile

# 638

Подобен е, има малко повече вкус на зеле и текстурата му е малко по-дъвчаща

У дома го предпочитаме сготвен
Рулца с готови точени кори, сирене и кейл накълцан в кухн. робот
Картофени кюфтета със сирене и кейл на фурна
На пица на тиган с брашно яйца и ситно накълцан кейл също го харесваме
На чипс само аз и щерката го харесваме
Сварен или задушен домашните не го ядат

# 639
Искам да изпека кокошка със зеле ,не мога да намеря домашна ,та си мисля да купя замразена.Някой правил ли е с такава, или не си струва ...притеснявам се ,че ще е  жилава и безвкусна. Sick

Избери по-тлъста кокошка щом е за зеле. Ако е кисело я накисни за няколко часа в 3 литра вода и 3 супени лъжици оцет, а ако е прясно сложи и 1 чаена лъжичка сол. Изхвърляш после водата и я сваряваш за десетина минути, изплакваш и готвиш натам както си готвиш. Определено става крехка и вкусна.  Simple Smile

# 640
  • София

може ли подробности за тази пица? Как се приготвя?

# 641

може ли подробности за тази пица? Как се приготвя?

Аз малко на око ги правя нещата. Слагам около 4-5 ситно накълцани листа от кейл, добавям 2-3 яйца и брашно, колкото да стане гъсто тесто, което да може да се изсипва с лъжица, сол, подправки. Загрявам тиган на средна степен /моят е много силен/, слагам олио колкото да покрие дъното и изсипвам от сместа. Захлупвам с капака и като се изпече отдолу, има два варианта или да се обърне с чиния и да се изпече от другата страна или ако тиганът е топлоустойчив да се пъхне във фурната само на горен реотан. Аз обикновено избирам тази опция. Отгоре плънката е по желание. И без плънка пак е вкусно Peace

# 642
На голко грама се равнява една ч.ч. от 200 мл. свинска мас?

# 643
  • София
Благодаря, Галче  Hug

# 644
На голко грама се равнява една ч.ч. от 200 мл. свинска мас?

173 g

Ето този калкулатор използвах: http://www.aqua-calc.com/calculate/food-volume-to-weight

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 13:25 от Галче

Общи условия

Активация на акаунт