Парфюмни размисли и страсти-203

• 128 074
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Страхотна тема, аз ще трябва да си помисля. Още повече, че днес пристигнаха дългоочакваните проби. А, и не съм си припомняла още Тонка Империал и Ванилията на Герлен. Останалите от серията не съм ги тествала също. Не се знае от къде ще изскочи заека!  Grinning

Calligraphy Rose ме остави безмълвна. Хиля се като тиква цял час вече.Не мога да си събера мислите още.  newsm76
Аз също не харесвам роза, по дефолт.

I walk alone, надявам се някога да успееш да се докоснеш/помиришеш мечтата си!  Hug

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 17:06 от Courage

# 31
Calligraphy Rose ме остави безмълвна. Хиля се като тиква цял час вече.Не мога да си събера мислите още.  newsm76
Аз също не харесвам роза, по дефолт.
Куражче, разкажи моля те повече за него. Аз не го познавам, а тук има много разнопосочни отизиви и все интересни за него. Heart Eyes Hug bouquet Ето и твоят е готин!

# 32
За мен този парфюм беше като от друг свят, нещо като Pulsions се казваше, етикетът представляваше червено кръгче (нямам представа за бранда), беше сплаш (мисля, че имаше и спрей, но аз получих сплаша).  
Дълго време мечтах за този парфюм (имаше го моя близка), преди да го получа,  ползвах го пестеливо, сякаш е течно злато, и се чувствах неустоима с него. Дълго пазих бутилката, след като свърши, после и тя изчезна в небитието. Вече нямам спомен на какво ухаеше, помня само, че го намирах великолепен, а и го свързвах с идеята за „вятъра на промяната“. За този древен парфюм си мечтая, би ми припомнил по някакъв начин аромата на онези бурни години - на ентусиазма и на надеждата, а и на младостта – все неща, безвъзвратно отминали.

Майка ми го имаше навремето. Много добре си го спомням и в интерес на истината, доколкото ми е останал спомен, защото бях дете, ароматът беше наистина страхотен. И на нея й беше номер едно за всички времена. Ето го: http://www.parfumo.net/Perfumes/Gregory_de_Valdes/Pulsions. За съжаление обаче е спрян от производство.

Колкото до мен, в последната година пробвах сигурно около 30 парфюма и така и не намерих заместител и нещо по-добро от така баналния Aqva на Bvlgari. Знам, че е скука и че е може би най-експлоатирания мъжки аромат, насилвал съм се да нося нещо друго, защото ми е втръсвал направо на моменти, но засега не съм открил нещо, което да ме радва повече.

Всъщност има едно нещо и с това ще съм съвсем по темата, но то също вече е спряно. Иначе може би в момента щях най-много да го искам. Става въпрос за Tumulte на Christian Lacroix. Великолепен беше. Е, това е парфюмът мечта. Още се намира някъде в ибей, но цените са в небесата. Ще съм на седмото небе, ако мога да го открия на що годе достъпна цена.

# 33
Попитай в магазина на Красно село дали го нямат случайно. Там има невероятни съкровища понякога. Също така търси в БЛИК, там никой не влиза и висят по заключените рафтове големи хубавини.

# 34
densi, от Пловдив съм. Такъв БЛИК не съм чувал да има при нас.

# 35
  • София

Всъщност има едно нещо и с това ще съм съвсем по темата, но то също вече е спряно. Иначе може би в момента щях най-много да го искам. Става въпрос за Tumulte на Christian Lacroix. Великолепен беше. Е, това е парфюмът мечта. Още се намира някъде в ибей, но цените са в небесата. Ще съм на седмото небе, ако мога да го открия на що годе достъпна цена.
Това не го знаех, имам около половината ако не и повече в една 100мл бутилка. Не съм посягала към него сигурно от 2 години. А съм го купувала за без пари преди около 6 или 7 години .

# 36
  • София
Ще разкажа, като го понося. При мен сякаш се получи някаква лична връзка, спомен .. реакцията ми към Calligraphy Rose не е просто олфактивна. 
Пушена, пудрена, розова ванилия - това мога да кажа на първо четене.

# 37
Като отида ще проверя за теб и ако има ще ти пиша. Hug bouquet
Сега ще питам по телефона в Красно село и ще ти пиша на лични!
Мъжкият ли търсиш?

# 38
  • София

Звучи много интересно, както и още няколко.. може ли да подшушнеш (тук или на ЛС) къде се продава марката  Hug

# 39
Като отида ще проверя за теб и ако има ще ти пиша. Hug bouquet
Сега ще питам по телефона в Красно село и ще ти пиша на лични!

Hug Не знам какво да кажа. много ти благодаря! Между другото и аз се разтърсих и открих един адрес в Пловдив. Утре ще се разходя до там.

# 40

Звучи много интересно, както и още няколко.. може ли да подшушнеш (тук или на ЛС) къде се продава марката  Hug
http://www.ausliebezumduft.de/onyrico-tau.html    Peace
 Може и в някои бутици в чужбина да се предлага,  аз само онлайн съм го открила.

# 41
  • София

http://www.ausliebezumduft.de/onyrico-tau.html    Peace
 Може и в някои бутици в чужбина да се предлага,  аз само онлайн съм го открила.

Мерси bouquet Аз търсех техен си сайт, но явно ползват други канали за разпространение  Laughing

# 42
Без замисляне знам кой е парфюмът–мечта за мен (в смисъл на създаден от някого парфюм, а не такъв, на който аз да подбирам съставките): парфюмът, който ми подари мой скъп роднина за абитуриентския ми бал в началото на 90-те на миналия век, след гладната Луканова зима, в оскъдицата на малкото провинциално градче, в което израснах, в чиято единствена парфюмерия асортиментът основно се свеждаше до дезодорантите „Дива река“, „Жасмин“ и „Зелена ябълка“ (кой от кой по-нетърпим). За мен този парфюм беше като от друг свят, нещо като Pulsions се казваше, етикетът представляваше червено кръгче (нямам представа за бранда), беше сплаш (мисля, че имаше и спрей, но аз получих сплаша). 
Дълго време мечтах за този парфюм (имаше го моя близка), преди да го получа,  ползвах го пестеливо, сякаш е течно злато, и се чувствах неустоима с него. Дълго пазих бутилката, след като свърши, после и тя изчезна в небитието. Вече нямам спомен на какво ухаеше, помня само, че го намирах великолепен, а и го свързвах с идеята за „вятъра на промяната“. За този древен парфюм си мечтая, би ми припомнил по някакъв начин аромата на онези бурни години - на ентусиазма и на надеждата, а и на младостта – все неща, безвъзвратно отминали.

Densi, благодаря за темата! bouquet

Помня го, страхотен беше наистина!  Peace
Скрит текст:

А сега да допълня за мечтаният парфюм - Eau de Cashmere Guerlain  Heart Eyes

# 43
# 44
Няма го за съжаление, звъннах в три Блика и на Красно село. Ще го потърсят там и ако намерят нещо ще ми звъннат.

Общи условия

Активация на акаунт