Парфюмни размисли и страсти-203

• 130 801
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
Потърси с търсачката има доста мнения за него. Хубав, много сладък, секси аромат за мен. Цената му обаче е сериозна. 30 мл. са 144 лв.
Сега е пуснат в сет с червено червило, ненаситено и балсаместо, но хубаво от серията МЧР, подарък 50 мл. за 206 лв. мисля. Червилото само е 60 и няколко лв. та излиза малко по-изгодно.

# 361
  • Germany
Привет момичета!Търся си нежен и цветен,ненатрапващ се парфюм.Търся мнение за Flora by Gucci EDT. Благодаря предварително!
vesi@, многообразието на флоралната група е толкова огромно, че трудно бихме могли да ти дадем много адекватни съвети, ако не дадеш малко повече насоки. Какви цветя харесваш, роза, божур, виолетки, бели цветя,..., флорал грийн ли да е, флорал ориентал, флорал мускусен, модерен цветен шипър,  ценови клас, идват ми хиляди въпроси. В тази тема доста от пишещите не са големи почитатели на флоралните аромати, и аз в това число, затова е хубаво след всички прочетени мнения сама да решиш за себе си, дали нещо ти харесва или не, а да не се доверяваш на споделеното. Не се впечатлявай и от изказвания от типа: "този парфюм не е нищо особено", "нещо като нищо", "цветна водица", "остър задушлив и цветен" и все в този дух  Mr. Green  Mr. Green, просто пробвай и преценявай сама за себе си.

Аз почти не нося цветни аромати, но пък те са предпочитани от повечето ми парфюмно незаинтересовани приятелки, затова ще ти предложа това, което съм харесала на тях и отговарящи на твоето изискване за нежност и ненатрапчивост по моите критерии, а ти ще решиш, дали ще ги пробваш или не.

http://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Bright-Crystal-632.html - класика в жанра, стар, но женствен и вечен. Винаги го харесвам на друг човек и винаги питам, кой е този толкова красив парфюм.  Точно нежност, невинност и женственост усещам в него, по един елегантен, красив и ненатрапчив, но запомнящ се начин. Върху мен този парфюм мирише на прегорели, сухи треви, хич нямам химия с него, но на други жени е прекрасен просто  Heart Eyes

http://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/L-Eau-de-Chloe-14000.html, за мен най-поносимата и красива версия на Chloe. Свеж, зелен и жизнерадостен, със закачлива роза и красиви искрящи цитруси, създава усещане за лято, усмихната жена и младост.

http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Rod … -For-Her-209.html, този парфюм ми го е избирал ММ и лично ми го е купувал три пъти  Heart Eyes За мен е феерия от най-женствените и красиви цветя, смесени с деликатен, чист мускус, най-фините бели цветчета, уравновесени с по-плътен амбър и въздушен ветивер. И друг път съм го споменавала, че го асоциирам със скандинавски стил, зелени поляни, дребни цветенца, стил Шаби шик, бели, веещи се завеси, непретенциозни интериори от естествени материали в бяло и дърво. Много елегантен и красив, но има един проблем при него. При доста хора мускусът на НР се развива зле и изкарва една "потна" нотка, която ги дразни. Аз съм от щастливките, при които не излиза, но го пробвай, за да видиш дали имаш химия с него.

http://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Dolce-Gabbana-P … ntense-18837.html Женствен, пудрен, с красива санталова база и перфектен бленд на бели цветя(най-вече жасмин и османтус) и цитрус. Учудва ме наличието на тубероза в пирамидата, която аз ненавиждам в парфюм. Тук няма и помен от нея, или ако я има, то не ме дразни. Стои много елегантно и показва доста добра трайност.

http://www.fragrantica.com/perfume/Balenciaga/Rosabotanica-21987.html, много интересно предложение, ако харесваш роза и зелени нотки около нея, върху дървесна база.

http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-Absolu-23907.html Много добро съчетание на нежни флорални ноти с искрящ грейпфрут, дървесни ноти и мъхове. Много ми харесва отново върху друг човек, но аз нямам добра химия с грейпфрута и затова отново препоръчвам проба.

Ако харесваш бели, прозрачни цветя, сдържани, с хладно звучене, то http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection-E … t-Blanc-6465.html е добро предложение. Много ми харесва, но на мен точно тази комбинация от бели цветя ми докарва непоносимо главоболие.

Мога да продължавам до безкрай  Mr. Green, но тъй като не съм критерии, няма да прекалявам  Wink. Надявам се да се включат повече момичета, на които флоралите са основните парфюми  Peace Нарочно съм посочвала само лесни за пробване и достъпни аромати.

И да попитам karie, и всички, които вече са разносили http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Ange-Noir-41014.html за повече информация. Пробвах го, докато бях в България и много, много ми хареса това ирисово-бадемово съвършенство. За мен е парфюм от класа на Мулен руж, от който са отнели драматизма и са го омекотили с красиви гурме препратки. Много добре се разви на кожата ми, но го пробвах само веднъж. Има ли опасност да ми дотегне и как се държи на носене? Че го мисля, откакто съм се прибрала, а тук оше не е зареден Blush Crazy Благодаря предварително за мненията.

# 362
  • Варна
Ковачева, аз се чувствах по същия начин след първата проба, но след втори тест, не усетих нищо повече от един донякъде познат ирисов аромат (макар че обичам ириси),  в тази връзка има опасност да ти дотегне. Утре ще отида да го пробвам отново, за да затвърдя или променя мнение и ще пиша пак. Но те съветвам изчакай, което не значи, че парфюмът не си заслужава, но дали и доколко?
 Peace

# 363
  • плевен
Скрит текст:
Привет момичета!Търся си нежен и цветен,ненатрапващ се парфюм.Търся мнение за Flora by Gucci EDT. Благодаря предварително!
vesi@, многообразието на флоралната група е толкова огромно, че трудно бихме могли да ти дадем много адекватни съвети, ако не дадеш малко повече насоки. Какви цветя харесваш, роза, божур, виолетки, бели цветя,..., флорал грийн ли да е, флорал ориентал, флорал мускусен, модерен цветен шипър,  ценови клас, идват ми хиляди въпроси. В тази тема доста от пишещите не са големи почитатели на флоралните аромати, и аз в това число, затова е хубаво след всички прочетени мнения сама да решиш за себе си, дали нещо ти харесва или не, а да не се доверяваш на споделеното. Не се впечатлявай и от изказвания от типа: "този парфюм не е нищо особено", "нещо като нищо", "цветна водица", "остър задушлив и цветен" и все в този дух  Mr. Green  Mr. Green, просто пробвай и преценявай сама за себе си.

Аз почти не нося цветни аромати, но пък те са предпочитани от повечето ми парфюмно незаинтересовани приятелки, затова ще ти предложа това, което съм харесала на тях и отговарящи на твоето изискване за нежност и ненатрапчивост по моите критерии, а ти ще решиш, дали ще ги пробваш или не.

http://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Bright-Crystal-632.html - класика в жанра, стар, но женствен и вечен. Винаги го харесвам на друг човек и винаги питам, кой е този толкова красив парфюм.  Точно нежност, невинност и женственост усещам в него, по един елегантен, красив и ненатрапчив, но запомнящ се начин. Върху мен този парфюм мирише на прегорели, сухи треви, хич нямам химия с него, но на други жени е прекрасен просто  Heart Eyes

http://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/L-Eau-de-Chloe-14000.html, за мен най-поносимата и красива версия на Chloe. Свеж, зелен и жизнерадостен, със закачлива роза и красиви искрящи цитруси, създава усещане за лято, усмихната жена и младост.

http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Rod … -For-Her-209.html, този парфюм ми го е избирал ММ и лично ми го е купувал три пъти  Heart Eyes За мен е феерия от най-женствените и красиви цветя, смесени с деликатен, чист мускус, най-фините бели цветчета, уравновесени с по-плътен амбър и въздушен ветивер. И друг път съм го споменавала, че го асоциирам със скандинавски стил, зелени поляни, дребни цветенца, стил Шаби шик, бели, веещи се завеси, непретенциозни интериори от естествени материали в бяло и дърво. Много елегантен и красив, но има един проблем при него. При доста хора мускусът на НР се развива зле и изкарва една "потна" нотка, която ги дразни. Аз съм от щастливките, при които не излиза, но го пробвай, за да видиш дали имаш химия с него.

http://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Dolce-Gabbana-P … ntense-18837.html Женствен, пудрен, с красива санталова база и перфектен бленд на бели цветя(най-вече жасмин и османтус) и цитрус. Учудва ме наличието на тубероза в пирамидата, която аз ненавиждам в парфюм. Тук няма и помен от нея, или ако я има, то не ме дразни. Стои много елегантно и показва доста добра трайност.

http://www.fragrantica.com/perfume/Balenciaga/Rosabotanica-21987.html, много интересно предложение, ако харесваш роза и зелени нотки около нея, върху дървесна база.

http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-Absolu-23907.html Много добро съчетание на нежни флорални ноти с искрящ грейпфрут, дървесни ноти и мъхове. Много ми харесва отново върху друг човек, но аз нямам добра химия с грейпфрута и затова отново препоръчвам проба.

Ако харесваш бели, прозрачни цветя, сдържани, с хладно звучене, то http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection-E … t-Blanc-6465.html е добро предложение. Много ми харесва, но на мен точно тази комбинация от бели цветя ми докарва непоносимо главоболие.

Мога да продължавам до безкрай  Mr. Green, но тъй като не съм критерии, няма да прекалявам  Wink. Надявам се да се включат повече момичета, на които флоралите са основните парфюми  Peace Нарочно съм посочвала само лесни за пробване и достъпни аромати.

И да попитам karie, и всички, които вече са разносили http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Ange-Noir-41014.html за повече информация. Пробвах го, докато бях в България и много, много ми хареса това ирисово-бадемово съвършенство. За мен е парфюм от класа на Мулен руж, от който са отнели драматизма и са го омекотили с красиви гурме препратки. Много добре се разви на кожата ми, но го пробвах само веднъж. Има ли опасност да ми дотегне и как се държи на носене? Че го мисля, откакто съм се прибрала, а тук оше не е зареден Blush Crazy Благодаря предварително за мненията.

Много Благодаря за изчерпателния отговор. Ще разгледам всяко предложение.От години ползвам Омниите на Булгари,предимно Аметиста и искам да разнообразя. Кристала на Версаче също съм имала и ми допада.

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 19:32 от bubanka

# 364
  • София
Здравейте, има ли някой впечатления за реформулираните ексклузиви на Шанел. Моята парфюмна мечта е Beige, който познавам, но ме е страх да поръчам, понеже не знам на какво ще прилича новата версия. Не пътувам и няма как да пробвам, а хората около мен имат edt. Благодаря!
Здравей, Little Evil  Simple Smile
Имам впечатления от новите ексклузиви, но върху себе си засега съм тествала само два и Beige не е сред тях. Дори от повърхностно помирисване обаче за мен разликата е доловима: новото EDP е стъпка-две в посока на чистия парфюм. Дали ще ти хареса, зависи от това какво точно си харесвала в старото EDT, дали прозрачното деликатно начало или цветния букет и основата. Лично за мен най-красивото в Beige EDT са откриващите нотки, които при парфюмиране ме докарват до екстаз. Вече ги няма, а цялостното звучене на аромата е като на чистия парфюм - плътен белоцветен букет.
Следя отзивите на потребители във френски и американски форуми, които обсъждат промените в шанелските ексклузиви, интересно е, че едните намират за по-различни едни парфюми, другите - други, влиянието на географско климатичните условия върху възприятията е доста любопитно. Общото, от което се оплакват и двете групи обаче е поведението на новите EDP - като цяло са по-тихи, с по-слаба прожекция, и по-нетрайни. Включително и за Беж отзивите са, че въпреки по-плътното начало, утихва по-бързо и се сваля много лесно, за разлика от старото EDT, което прави елегантен шлейф и преживява душ.
Това е всичко, което мога да ти помогна. На твое място не бих купила новия Беж, преди да съм го пробвала отново и много сериозно, защото рискуваш да си поръчаш един вече не толкова харесван парфюм, по-слаб и за повече пари.
Много благодаря  bouquet, макар че новините не са обнадеждаващи. Ще се мъча да намеря проба.

# 365
  • София
За моя радост попаднах на Герленската гардения, която повече ми харесва, много е трайна, но ... те пък направили новите бутилки само с помпа, без пулверизатор.Нямам думи, няма угодия в случая.

veka - Помня, че когато тествах Spiritueuse Double Vanille и Tonka Imperiale, една от консултантките забеляза моята мъка да пръсна като хората, и окуражително сподели, че в кутията на парфюма, който евентуално бих купил, има два варианта: както помпа, така и пулверизатор, за различните предпочитания на клиентите.

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 20:00 от Deetron

# 366
  • София
За моя радост попаднах на Герленската гардения, която повече ми харесва, много е трайна, но ... те пък направили новите бутилки само с помпа, без пулверизатор.Нямам думи, няма угодия в случая.

veka - Помня, че когато тествах Spiritueuse Double Vanille и Tonka Imperiale, една от консултантките забеляза моята мъка да пръсна като хората, и окуражително сподели, че в кутията на парфюма, който евентуално бих купил, има два варианта: както помпа, така и пулверизатор, за различните предпочитания на клиентите.

Ако си тествал тук, със сигурност са те подвели.Новите са само с помпа, аз изрично ги гледах. Peace

Може ли някой, който притежава Perles de Lalique да ми сподели дали му трябва специално време на този парфюм.Във Фрагрантика е даден пролет или есен, но аз днес го тествах и ми се стори,че му е студено.Преди няколко дни го тествах и ми се стори,че му беше перфектно, а беше доста по-студено от днес.

# 367
Ето така изглеждат сега Есклузивите на Герлен в новия Дъглас. За съжаление имат само помпа без пулверизатор и аз затова не купувам Cuir Beluga.
Снимките са мои.
Скрит текст:

Откакто се простих с половината почти от моята вечна любов Прада, изпарена във въздуха, помпи не ща и да чуя.
Скрит текст:

# 368
veka,аз ги имам перлите, но за жалост не мога да ти отговоря на въпроса. Аз не го нося само в топло или само в студено, нося го, когато ми се доноси. Но съм забелязала, че в студено време е по-остър и клони даже малко към мъжки.

# 369
Може ли някой, който притежава Perles de Lalique да ми сподели дали му трябва специално време на този парфюм. Във Фрагрантика е даден пролет или есен, но аз днес го тествах и ми се стори, че му е студено. Преди няколко дни го тествах и ми се стори, че му беше перфектно, а беше доста по-студено от днес.
На топло е по-мек, на студено по-остър както го усеща и Zozina.  Аз също го нося когато ми се приноси, както впрочем и всеки друг парфюм. Не знам кое е подходящото време за този парфюм.

# 370
  • София
Zozina,Бижу, благодаря ви!

Парфюмът наистина е хубав.Взех си проба, за да видя доколко прилича на Gris montaigne на Диор.Очаквах, че нямат нищо общо двата аромата и очакванията ми се сбъднаха.Единствено в базата имат лека прилика, но съвсем лека - точно както една допирателна има само една обща точка с окръжност.Перлите за мен са прекрасен, женствен, богат, шипров аромат.Днес пръснах единият на едната ръка и другия на другата.Gris montaigne ми харесва повече, защото началото му е по-свежо от бергамота, пък и самия парфюм ми стои по-свежо като композиция.Обаче си мисля,че ако е по-топло Перлите също ще се развият прекрасно.

# 371
Преди два дни щях да питам за Перлите Лалик точно заради същата уж прилика, veka Grinning Ще си намеря и аз пробичка от Перлите , но четейки мнения си помислих, че не му е сега времето. Ти вече си я свършила тази работа със сравнението. Благодаря за мнението bouquet

# 372
  • София
raznejena*, аз купих от сайт малка 2 мл проба.Ще се радвам да пробваш и да споделиш и твоето мнение.
На мен ми е скучно и ми се пробват непознати неща.Поръчах последно мостри на един бранд, за който не бях и чувала - Le Cercle des Parfumeurs Createurs perfumes and colognes.Пробвах, пробвах и реших,че много ми харесва La Dame Blanche, обаче един ден с нагласата,че това е роза, която ми харесва, го сложих и през цялото време имах усещането,че нося нещо, което много добре познавам, дори ми е омръзнало.От цялата серия харесах единствено Magnol`Art, но и него не бих купила, защото толкова много подсладен сусам с тонка ми идва в повече.

# 373
veka, а ти търсиш парфюм подобен на Gris Montaigne, ли?

# 374
  • София
veka, а ти търсиш парфюм подобен на Gris Montaigne, ли?
Аз имам въпросният Диор и не му търся копие.Не, просто си поръчвах козметика от един сайт, правя го много рядко напоследък, и реших да пробвам конкретно този Лалик.Не бих поръчала само мостри от бг сайт.Отделно Лалик не зная къде се продава в София, преди години имаше в ЦУМ, но сега нямам никаква представа.
Най-важното е, че Перлите ме изненадаха приятно, защото в магазините почти всичко е някакъв вид сладост, а тя взе здраво да ми накъртва.

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 00:03 от veka

Общи условия

Активация на акаунт