Парфюмни размисли и страсти-203

• 130 796
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
Аз предчувствах, че до края на темата ще открия своя парфюм мечта и наистина стана. Съвсем случайно тези дни реших отново да тествам Елексира на Чудесата. Бях го тествала и преди, но изобщо не ме впечатли и дори се зачудих, какво толкова му харесват. Сега обаче химията се случи, не знам дали заради по-хладното време или просто носа ми е дорасъл за това съвършенство, но мноооого  ми хареса. Ако трябва да избирам един парфюм само, с който да остана завинаги, това ще е той. 

# 481
  • Бургас
Аз се влюбих в Еликсира още щом го усетих за първи път,за мен той също е "парфюмът".Утре смятам да заложа на него. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 482
  • някъде под слънцето...
Фен съм на копринените ленти.
 veka., по същия начин се влюбил безпаметно в Соар де лун 2007 година..От коктейла за лансирането му  тук , си тръгнах с копринена лента с неговото име , не се кротнах докато не го придобих.(е разбира бяха ме  поляли  с него и имах  виали и едно мини )
По принцип рядко пръскам на блотери. Предпочитам на кожа и рядко пробвам повече от два парфюма.
Изключение беше първото ми посещение на Андора.Невероятно усещане.Като дете в сладкарница.Там имаше доста голямот разнообразен от чисти парфюми и винтижи...По онова време тук попредлагането на  ексклузиви , приветата и Ниш..беше доста ограничено и то  само в някои от   дизайнерските бутици .
От преди пет шест години вече влязоха и в една луксозна търговска верига и са напълно достъпни за проба и разучаване
Преди ходеха на всички презентации , за които имах покана.Усещането при представяне на нов парфюм или нова  колекция  е невероятно.Атмосферата е заредена с емоция.
На последък се възползвам от поканите все по рядко .

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 13:45 от sl

# 483
И аз харесвам много презентации с чаши и с ленти за ръка.
Обикновено Нарцисо се представят така.
Обичам и по-специални блотери. Тези жестове на внимание към клиента ме докосват и ми правят впечатление.
Винаги пръскам първо на блотер и чак ако аромата ме привлича или заинтригува по някакъв начин тогава пръскам на кожа. Винаги съм напръскана с мой си парфюм по врата и не обичам много да ми се смесват ароматите. Трябва да нямам честа възможност да пробвам дадения аромат за да пръскам смело по ръцете.

# 484
  • Велико Търново
Вчера тествах на едната ръка - Poison girl, на другата - Modern muse Nuit, след няколко часа Диор-а все още имаше превес и го купих, но все още се двоумя за Nuitа Thinking
Напоследък отново ме превзе парфюмната страст Wink

# 485
  • Бургас
Mисля,че си направила добър избор с Poison girl.Аз не харесах Modern muse Nuit и повече няма да се занимавам с него,както и не харесвам нищо на Ести дотолкова,че да го купя.

# 486
  • Велико Търново
Благодаря ти bouquet Аз, обикновено, не купувам парфюм, ако се колебая, а за Диор-а нямах никакво съмнение - разносих няколко часа и се върнах да го купя Wink

# 487
Бисквитка честит, страхотен е Пойзън гърл! Секси е! По твои писания мисля, че имаш нужда от развеселяване, закачливо настроение и въобще готини емоции и този парфюм може би ще ти пасне наистина супер. Heart Eyes Hug bouquet Така се зарадвах като видях в другата тема, че си го купила. Heart Eyes

Напръсках се по домашному с Ла Ви Интенз и цялото ми семейство не може да се нарадва на сладостта. А пък как добре се връзва с аромата не печено пиле с картофи?! Сега трябва и десерт да измислям. Laughing

# 488
  • Велико Търново
Много благодаря, Денси Hug Точно такъв го чувствам, какъвто си го описала - носи ми страхотно настроение Flutter

# 489
  • София
Аз се влюбих в Еликсира още щом го усетих за първи път,за мен той също е "парфюмът".Утре смятам да заложа на него. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
На Елексира точно сега му е времето - прохладно, ветровито ...най-красиво се разкрива през есента и пролетта  Heart Eyes Heart Eyes От една седмица се прегръщаме с него и тъна в блаженство  Flutter

# 490
Аз също не харесах Nuit на Modern Muse. Безличен е и не запомних нищо от него, нито пък усетих нещо в него. Миришеше ми на обикновен шампоан за коса.
ScorpionKing, страхотни снимки, представям си вълнението, което си изпитал и удовлетворението след пробите  Sunglasses
Последният блотер, който наистина ме впечатли е на Galop. Изглеждаше като панделките, с които награждават най-добрите участници в конни шоа (много нелепо се изписва тази дума на български Laughing). Като цвете с висяща панделка надолу. В самото цвете е изписано Galop и всичко е решено в жълто и бяло. Много е красив. Другите блотери, които харесвам са на CdG - те са с формата на бутилката т.е. като малко речно камъче,  както и на Atkinsons и Parfums de Marly, които са сходни като форма, но на последните са от гарваново черен картон.

# 491
  • Варна
Ах, ах , защо така? Останах си безмълвна по  http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Songe-d-un-Bois-d-Ete-15133.html
Преди две години ми се стори леко ретро, леко задушаващ, а сега ... Влюбена съм  Heart Eyes
Как се променя обонянието на човек ! Иска ми се да го опиша, но както казах съм безмълвна, загубих ум, разум и реч!
ScorpionKing , имала съм щастието да вдъхна от чашите на Том Форд и много бях тъжна, че нищо не ми хареса дотолкова, че да си го отнеса.  Тогава може би малко се разочаровах от ароматите му.
 Peace

# 492
Ах този Пойзан Гърл се очертава втората ми парфюмна мечта. За сега обаче няма, къде да го тествам и наистина само си мечтая за този момент.  Heart Eyes Почти съм сигурна на 100% процента, че ще е мой. След време може и да го отстрелям на сляпо.  #2gunfire

# 493
  • Germany
ScorpionKing, чудесни снимки  Hug Много внушително изглеждат винаги цели колекции, събрани на едно място. Не мога да си намеря снимката, където бях снимала цялата колекция на http://www.fragrantica.com/designers/Diana-Vreeland.html  Crazy Crazy Уникално красиво изглеждаха всички тези цветни и ярки флакони с различно оцветени копринени пискюли  Heart Eyes Парфюмите също са едни от най-интересните, на които съм попадала в последно време, идеален баланс между модерен шик, лека екстравагантност, класическа елегантност и бегли ретро препратки.

И аз харесвам, когато ароматите са представени под стъклени капаци, така най-добре и най-бързо мога да се ориентирам в базата на даден парфюм, особено ако имам кратко време и трябва да реша кои два аромата да пробвам. Защото, каквото и да си говорим, блотери, панделки, кратък тест на ръка, на кърпичка или тъкан, всичко това е несериозно, особено за покупка, защото не може да се усети истинското развитие на парфюма, а само да даде някакъв основен ориентир. Напръскана на хартиена кърпичка, слънчевата орхидея на третия ден беше чудесен парфюм, но къде да се скрия три дни, докато се превърне в такъв за мен?! Винаги, преди да купя даден парфюм, когато не залагам на тръпката от сляпата покупка  Wink, пръскам така, както се пръскам с него в ежедневието. Не се притеснявам, че някой консултант ще се сърди. Понякога го правя няколко пъти, в различно време, за да реша заслужава ли си парфюма или не.

Най-големият шок от разликата между аромат на блотер и аромат на кожа преживях, когато тествах http://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Philtre-Ceylan-35378.html Crazy Crazy Бях готова да се разплача от удоволствие  newsm20, колко хубав парфюм са направили Ателие колон, вече бърках в чантата за да проверявам наличностите и да плащам това прекрасно съчетание от чаени, цитрусови, свежи и подправкови нотки, толкова красота и чистота на едно място отдавна не бях срещала, а върху мен стана нещо страшно  Sick Миришех на зелено кебапче Sick Sick

Последното представяне на лента, на което попаднах беше на http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Ginepro-Nero-41163.html и на http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Osmanthus-41162.html в бутика на Ерболарио на бул. Витоша. Не бих казала, че представянето на лента има по-голямо въздействие върху мен, всичко е въпрос на гледна точка и усещане.

Armani Prive Bois d'Encens и на мен ми е от любимите парфюми, но и той си иска сериозен тест преди това, защото много дотежава в определени моменти тази мрачност и темерутщина в него.

# 494
Armani Prive Bois d'Encens и на мен ми е от любимите парфюми, но и той си иска сериозен тест преди това, защото много дотежава в определени моменти тази мрачност и темерутщина в него.
И на мен ми приижда този парфюм често. Много е тъмен.
Ако знаете какво ми се носи - Serge Lutens Jeux de Peau. А го нямам?! Тъпа работа.

ScorpionKing, радост за окото. Heart Eyes Много харесвам снимки на парфюми, вдъхновяват ме, благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт