Парфюмни размисли и страсти-203

• 127 957
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Така, както си водите диалог двете, изобщо не става ясно на нас, които нямаме време да стоим денонощно във форума, за какво изобщо говорите. Със сигурност не само аз се чудя от какво е породена тази дискусия. И ако е нещо наистина важно и е нужно да се чуе мнението на повече от двама потребители, не е ли по-добре да се възстановят изтритите постове за известно време. Защото иначе е безпредметно да водите този спор публично.

# 691
Бубанка, може да спрем с офтопика, .............

Наистина, спри вече. Не е уместно да занимаваш всички пишещи и четящи тук със себе си и с претенциите си - за правила, за справеливост, за грамотност и пр.
Подозирам, че доста от потребителите, дори и най-кротките, възпитани и грамотни от тях, вече се изкушават да публикуват пост с леко нецензурно съдържание.

# 692
  • София
Какво е ставало тук?  Shocked

veka, откъде може да се поръча сет от колекцията на Sylvaine Delacourte Paris за тест?

Deetron, честити ти нови парфюмни радости, с удоволствие да си ги ползваш.

# 693
  • Бургас

veka, откъде може да се поръча сет от колекцията на Sylvaine Delacourte Paris за тест?

от сайта срещу 4 Е, благодаря за информацията на veka  bouquet
Мен обаче ме притеснява, че се плаща само с карта, а не виждам линка да е защитен  Rolling Eyes А за колко време пристига сетчето /ако все пак се прежаля да рискувам  Blush/?

# 694
Tsugumi, аз ще те помоля да престанеш да обиждаш блогърите, то май май само аз имам блог в момента от пишещите тук в тази тема и приемам, че грозните ти обиди "неграмотен..." са лично са към мен.
Писна ми от индиректни обиди през годините от теб. Война няма да водя.
И това с рекламите явно супер те тормози, защото прави същите неща и в друга тема за някакви чанти.
Аз лично съм за да не се споменават магазини и т.н., но не виждам как това ще се случи. Реклама не правя на никого и нямам и намерение, освен ако не си плати.
Аз единствена от темата бях поканена на презентацията на Булгари, но не съм писала нищо, имам си място за писане. Века обаче попита и вк. дали парфюма ни е подарен, което не е нейна работа и аз бях така любезна да отговоря точно и ясно, защото аз не съм го откраднала, а ми е подарен и това е много хубаво.

Тази тема удари дъното, повече няма накъде мисля. Желаете ли темата да приключи и да се затвори?

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 10:00 от densi

# 695
Аз не виждам как в КМ може да се избегне комерсиалният елемент - показват се продукти, обсъждат се брандове, неминуемо възникват въпроси кое откъде е купено, а даването на отговори за мен е полезна информация. Постовете, които прекрачват границата на обикновеното споделяне, винаги личат - обикновено те са от новорегистрирани потребители. За такива случаи винаги е под ръка опцията "информирай модератор" - и той ги трие, както се случи и сега. Затова не виждам повод за недоволство; но пък ми прави впечатление, че някои потребителки, вместо да пишат по темата, се включват най-вече, за да инициират скандали.

# 696

Тази тема удари дъното, повече няма накъде мисля. Желаете ли темата да приключи и да се затвори?
Аз желая. Предпочитам да чета трепети и вълнения за парфюми  Peace

# 697
Денси, коментирам правила на темата, за да знам, как да процедирам в бъдеще.
Аз споделям мнение и не се влияя, на кой отговарям. Не си тормозя мислите с нечии участия и в други дискусии и в тази връзка, не мога да вляза в тона ти.
Извинявай, но ме разсмя това за "войната" Simple Smile

Мимс, чакам конкретен отговор на мой въпрос във връзка с правилата на темата. Достатъчно ясно съм го задала, но и не държа при толкова трити мнения, всички да са в течение.

Между другото, гледах наградения филм на Том Форд, повече ми хареса участието му в този на Carine Roitfeld  Peace

Века, благодаря за информацията.

# 698
Защо толкова насериозно се взема всичко, не се ли пише и чете тук за удоволствие?! Какви са тези вражди и кавги, какво е това делене, не споделяме ли всички една обща страст?!  Hug Съгласна съм, че тонът следва да е балансиран и никой никого да не обижда, но също така смятам, че няма нужда и да се драматизира на тема „обидиха ме“.  Нали знаете израза „Обръщението „кучи син“ може да засегне само онзи, който има съмнения относно произхода си“ Simple Smile, останалите би трябвало да подминат с лека усмивка. А за съмненията за скрита реклама – да не подценяваме интелекта на пишещите и четящите тук, надали има някой, който да не усеща, когато става обект на опит за скрит маркетинг.

За друго влязох, да споделя впечатления относно Felanilla/Parfumerie Generale. Като си пръснах от пробата,  на мига си спомних как някъде из много старите теми Elitsa_z питаше за парфюм, който да мирише „на шкембето на навита на кълбо спяща котка“. Ели, на  мен точно на това ми мирише този парфюм – късна есен, следобедна дрямка в добре затоплена стая, а моята рошава, добре охранена маца блажено и невъзмутимо ми спи на главата, аз пък едвам дишам, но не искам да й развалям комфорта. Ароматът е ванилено-амбров, откъдето сигурно идва асоциацията за уют, топлина и дрямка, но и с една анималистична и тежка нотка, откъдето пък ми се явява котката. Дай знак, ако не си го пробвала, а ти е интересен - имам остатък от пробата, да видим дали и шкембето на твоята котка е там.  Simple Smile

И друго: стана ми интересна тази дама Силвен Делакурт (да си призная Embarassed, не бях чувала за нея нито в качеството й на собственик на парфюмен бранд, нито за заеманата от нея доскоро позиция в Герлен – Veka, много благодаря, че сподели  bouquet!, вече пoръчах мострите). Снощи четох разни интервюта с нея и в едно от тях дамата - която със сигурност разбира от парфюми, съветва да си държим парфюмите в хладилника, на най-долния рафт. Ново 20, поне за мен. В хладилника, между марулите и доматите?! Ако си натикам всичкото парфюм в хладилника, място за друго в хладилника няма да остане (а за мен - вкъщи  Simple Smile). Смятате ли, че е нужно парфюмите да се държат на студено (имало даже  някакви специални хладилни шкафове за парфюми). Нещо се разтревожих за съкровищата си и бързам да се допитам за вас. Hug  

# 699
Аз не държа моите парфюми на студено, но ги държа задължително в кутиите им и на тъмно в куфарчета, в затворени шкафове. Държа обаче най-любимите си лакове в хладилника.

# 700
  • София

от сайта срещу 4 Е, благодаря за информацията на veka  bouquet
Мен обаче ме притеснява, че се плаща само с карта, а не виждам линка да е защитен  Rolling Eyes А за колко време пристига сетчето /ако все пак се прежаля да рискувам  Blush/?

Аз също първоначално не успях да се справя през телефон, защото го прочетох през него - изписа, че линка не е защитен.Получи се през лаптопа и то през Chrome.Плаща се само с карта, но след въвеждане на данните, прехвърля към някаква система за сигурност, пък и аз имам sms известяване.Пристигат за седмица като бандерол в пощата.

Аз единствена от темата бях поканена на презентацията на Булгари, но не съм писала нищо, имам си място за писане. Века обаче попита и вк. дали парфюма ни е подарен, което не е нейна работа и аз бях така любезна да отговоря точно и ясно, защото аз не съм го откраднала, а ми е подарен и това е много хубаво.
densi, аз попитах за ароматите, а ти се похвали, че имаш този лилавия.При условие, че няколко минути преди това го бях видяла в "Новите ни козметични похождения" от друга блогърка, нормално е да попитам подаряваха ли ви ги, защото цената е доста висока, а не са нещо кой знае какво.Чест ти прави в този случай,че написа истината, можеше и да не го направиш, т.е. можеше да не отговаряш.Така или иначе, дори човек страницата на въпросния магазин във фейсбук да следи, му става ясно за какво идва реч.

Oleander, смея се  Joy "Ако си натикам всичкото парфюм в хладилника, място за друго в хладилника няма да остане (а за мен - вкъщи  )." Моите не са в хладилника, стоят си в кутиите. Peace

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 10:59 от veka

# 701
Така, както си водите диалог двете, изобщо не става ясно на нас, които нямаме време да стоим денонощно във форума, за какво изобщо говорите. Със сигурност не само аз се чудя от какво е породена тази дискусия. И ако е нещо наистина важно и е нужно да се чуе мнението на повече от двама потребители, не е ли по-добре да се възстановят изтритите постове за известно време. Защото иначе е безпредметно да водите този спор публично.
Донякъде от мен. Simple SmileМернах вчера, че новорегистриран потребител прави реклама и казах че е прекалено. Не очаквах да започне дискусия, но за да започне явно е била назряла. Та в тоя ред на мисли хич не ми пука че ме обявяват за парфюмна полиция Peace Laughing
Според мен никой вчера никого не обиди и нямаше нужда да се трият постове. Изказването на Ковачева няма да го коментирам , разбрах я какво има предвид , друг е въпроса беше ли му мястото. Самата аз имам изказвания не на място та хич не мога да упреквам другите Grinning Grinning

Темата нали е размисли и страсти, няма лошо да се чуят мнения и за рекламирането. Съгласна съм, че границата е тънка и всеки има глава на раменете да прецени кое какво е. На мен ми е по-интересно това за  войните дето го обяснявате. Какви войни се водят тук че аз нещо не разбирам? За парфюми, влияние може би? За какво? Нали знаете , че виртуалното пространство малко или много изкривява образите да не се окаже че войната дето сме водили с някой е била само в нашата глава ooooh! Simple Smile

За пръв път от години нямам парфюмна мечта. Нищо не мога да си харесам ама нищичко  ,чета , гледам, явно съм болна Laughing

# 702
Бубанка, може да спрем с офтопика, .............

Наистина, спри вече. Не е уместно да занимаваш всички пишещи и четящи тук със себе си и с претенциите си - за правила, за справеливост, за грамотност и пр.
Подозирам, че доста от потребителите, дори и най-кротките, възпитани и грамотни от тях, вече се изкушават да публикуват пост с леко нецензурно съдържание.
Представи се, не сме те чели. Не знаем нищо за теб, а коментираш някакви взаимоотношения, това е малко подозрително. И друг път ми се е случвало, когато темата навлезе в определена посока да се "новопоявяват" хора...странно наистина. Разкажи какви парфюми харесваш.

И като сме на вълна странни случки, събития и потребители - днес съм с пробичка на Thunderstorm Demeter Fragrance . Това е най-странният аромат, който съм ползвала. Току що извалял се дъжд, но не в града, а някъде в гора и пекнало слънце след това. Или ако е в града дъжда, то ние сме в парка на тревата. Странен и сладък аромат на намокрена трева и пръст, които са затоплени от слънцето и започват да се изпаряват,  след това преминава в плодова сладост.
veka, кой аромат ти хареса за покупка от 5-те?

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 12:08 от Zozina

# 703
  • София
Zozina, единствено носих 2 дни Hericliss - аз написах, че той ми хареса най-много.Дали бих го купила?Не знам, аз непрекъснато пробвам нови неща, за повечето от които не пиша в темата.Бих искала да понося четири от ароматите много хубаво, защото както споделих Dovana е прекалено мускусен и въобще не ми хареса.По мое мнение размива границата между парфюм и нещо неприятно, нечисто - този тип мускус, крещяш е.С моята кожа не прави добра химия, но предполагам сред руските потребители ще намери много добър прием, точно като за тях.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 12:13 от veka

# 704
densi, veka наистина те попита за парфюма Булгари, но съм сигурна, че никой не си е помислил, че си го откраднала Laughing
Идеята беше дали си извадила пари да го купиш или ти е подарен. Разликата е огромна. Ако на момента си извадила пари за покупка, това означава, че страшно те е грабнал и не си се сдържала т.е. нещо като на секундата пламнала любов, това говори много за аромата. А ако ти е подарен - ясна е работата...на подарен кон не му се броят зъбите Laughing Разбира се, ти запазваш правото си да отговаряш или не на този въпрос...Чакаме да кажеш какви са ти отзивите за Булгаритата, защото знам, че не си фенка на ароматите на Прада, казвала си многократно, че нищо тяхно не ти харесва (с едно изключение), а при Булгаритата е замесен точно инхаус парфюмера на Прада...така, че ще е интересно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт