Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 483
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • София
За обрива си имам препоръка и купена вече... мицеларна вода Crazy Не съм вярвала, че такова ще купувам за бебе  Laughing
И ние сме с обрив. Почиствах с преварена вода с лайка, спрях Мустелата при къпане, ама нямаше ефект. Пиши какво е станало с мицеларната вода, интересна идея е. За съжаление, при нас нещата се влошиха много и от вчера вечерта мажа с лекарствен препарат. Sad Има ефект иначе.

Задължително ще пиша. Сутринта обривът беше по цялото лице, но цял ден мия, мажа и със Судокрем  Mr. Green спрях и Абоколикена и сега кожата е много по-спокойна. Засега ще караме без Лактаза, да видя какво ще стане.

Chuby Разбирам те. Както казаха - разходката много помага. И на мен ми действа положително. Само че днес не съм излизала. Вчера излязохме с приятелка, обаче беше супер напрегната и неприятна история. Излязохме и едно бездомно куче посегна да ме захапе за крака. Държах малкия, че се разплака и не реагирах видимо. Не смятам, че съм предизвикала кучето да ме хапе. Като цяло доста си ме е страх от кучета и ги избягвам максимално. Не искам да се срещам с никое.  Confused Приятелката ми само се опитваше да го изгони, а то ни преследваше до входа. Днес ме е страх да изляза. И по-лошото е, че това куче няма да се махне само. Трябва да измисля нещо, защото не е ок да си стоя в нас. Rolling Eyes Аман от бездомни кучета.  Stop

Коликите продължават при нас. Обаче е странно. Някои дни са само вечер, от 5 до към 12. Други дни, като днес, мрънкането почва от 8 сутринта. Целият ден е неспокоен, стои мирно само в моите ръце, легнал по корем. За деня обаче сумарно да има 2 часа сън - заспива за 10-ина минути, после почва спазъм и проплаква... Слетобед спа около час и реших, че вече може да го преместя на леглото му и да взема да свърша нещо из нас. Мечтателка  Mr. Green То като е така през деня не смея и да изляза, че да реве така навън не си е работа. Време си е да се приключва с коликите  Crazy

# 391
  • София
Много е добър този гел, на нашия афтата му мина за часове Shocked
Даваш ли вода?
Тормозих я с вода известно време, но тя се муси, дърпа се, че се и разревава като усети вкуса Tired Каквото такова.

Трябва да измисля нещо, защото не е ок да си стоя в нас. Rolling Eyes Аман от бездомни кучета.  Stop
Веднага ти решавам проблема с кучетата - купи / поръчай си лютив спрей. Кучетата са с много чувствително обоняние и ще му е такава мъка, че повече покрай блока ви няма да припари (тествала съм върху много зло домашно куче). Не е особено хуманно, но всичко е по-добре от това да налита да хапе хора и деца наред и да си под домашен арест заради това Rolling Eyes

Иначе Абоколикена го спрях и аз след 4-тата седмица. Не виждам разлика без него. Давах го профилактично, но колики при нас така и не се появиха.

# 392
И нас ни мъчат тези гадни колики.По принцип ни ловят към 7-8 вечерта,но днес се свива и плаче от сутринта, а милата така й се спи,че като я отпусне веднага заспива.Успокоява я позата на рамо ,както я слагам да уригне.Оф пак се почна серията.После пак ще пиша.

# 393
При нас е много странно, защото нощем колики няма и си спи, но денем много го тормозят. Изхабих второто шише Еспумизан и минах от снощи на Лефакс по едно впръскване в млякото. Да видим как ще е. Тази сутрин използвахме аспиратора, но нищо не излезе. Сега се питам дали ние правим нещо грешно или просто няма сополки (дано да е второто).
Това с бездомните кучета е някакъв ужас и аз изпитвам панически страх. Спреят е вариант, но ако става въпрос само за едно конкретно агресивно куче, което се върти около вашия дом, бих сигнализирала в Екоравновесие. Не знам дали ще вземат мерки, нямам опит с тях, но си струва да се опита. Не може да си затворник в това хубаво време последните дни. Успех и сподели как се развиват нещата.

# 394
Аз дни наред пробвах с аспиратор, но не вадех почти нищо и бях спокойна. Вчера пробвах с клечка за уши и ела да видиш! Не е истина какво излезе  Mr. Green

# 395
  • София
Момичета, как сте с лохиите, приключиха ли нещата? При мен след 32-3 дни вече нямаше нищо, само съвсем нормално бяло течение. Така беше няколко дена по ред. И сега от снощи почна кървене силно като цикъл Shocked Чудя се това цикъл ли е наистина - не трябва ли доста по-късно да дойде...? Защото ако наистина е, то да взема да почвам противозачатъчните тогава Thinking До края на седмицата се вързана вкъщи с бебето и няма как да се видя с лекаря да го питам (не съм шофьор, да разнасям бебето с два градски транспорта до болницата - абсурд, а количката ми е голяма и в такси няма да се събере).

# 396
Аз още си имам лохии, утре ще стане месец от раждането. Миналата седмица като бях на контролен преглед лекарката ми каза, че има още малко за изчистване. До към 40 ден.
Притеснява ме, че малкият започна много да повръща. Не знам дали не е рефлукс Sad Много е лаком, може и от бързото ядене да е. Цялата ми блуза е омазана и неговото боди, понякога е като фонтан, друг път някакви пресечени плюнки.

# 397
  • София
Аз още си имам лохии, утре ще стане месец от раждането. Миналата седмица като бях на контролен преглед лекарката ми каза, че има още малко за изчистване. До към 40 ден.
Притеснява ме, че малкият започна много да повръща. Не знам дали не е рефлукс Sad Много е лаком, може и от бързото ядене да е. Цялата ми блуза е омазана и неговото боди, понякога е като фонтан, друг път някакви пресечени плюнки.
А оригва ли се всеки път след ядене? Колко често повръща? И наистина ли повръща или само връща малко веднага след ядене? След кърма или след АМ? Иначе ако наистина е рефлукс, може да дохранваш със специално мляко (имам спомен, че бяхте на смесено хранене). Hipp гледам например че имат антирефлуксно. Иначе и моето бебе връща по 1-2-3 пъти дневно по малко, предимно докато се напъва в хоризонтално положение или като ѝ сменям памперса. Докато я държа изправена, никога не ѝ се случва.

Не издържах и се обадих на доктора. Simple Smile Каза ми да не се притеснявам и че на 100% това ще да е цикъл. Бил ми дошъл рано, понеже не кърмя.

Мислех да разхождам бебето в парка и после да врътнем една обиколка към мола, че много неща има да се купуват, а то заваля #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 398
Здравейте мами, Кристи аз също чистя нослето с навит фитил марля на клечка за зъби, която натопявам в преварена вода. Вадим си яки сополи. Всеки ден и слагам в носа физиологичен разтвор и малко по малко намаляват, иначе от сополи направо хъркаше.

Ние също си повръщаме и връщаме мляко след всяко хранене, но пък увеличихме дозата ядене, защото сме надали само 750 гр , а според педиатъра това не е много и трябва да яде повече.
Ели съветвам те да не даваш нищо за рефлукс ако нямаш изследване и доказателство за такъв. Малките бебета често си повръщат и връщат мляко, често пъти от лакомия и преяждане.

Лохиите и при мен почти спряха, вероятно защото и аз не кърмя.

Коликите си идват когато си искат и както си искат, спрях всякакви капки, само чай от копър давам. Винаги помага, а като си пийне повечко си пръцка чак до следвашото хранене. Като и варя пресен копър още по-добре, пръцкаме здраво и няма рев от колики.

Мен също ме е страх от кучета и мисля да си  купя спрей, тука имаме две бездомни на улицата.

# 399
Повръща даже и в изправено положение. Оригва се след всяко хранене, от шише се храни (преобладаващо АМ и малко кърма на някои от дневните хранения, каквото успея да изцедя). Знам, че има антирефлуксни млека на Хип, но ще изчакам до срещата ни с педиатърката другата седмица, да чуя нейното мнение и ако трябва да се изследва дали наистина е рефлукс или повръщане от лакомия. Не връща обаче само непосредствено след хранене, понякога и няколко часа след това.
Аз все пак излязох днес. Заваля ме на връщане, но изтествах дъждобрана. Малкият спа непробудно.
750гр. малко ли са за наддаване за един месец, на мен ок ми звучи. Ще видим при нас как ще е. На колко милилитра ви увеличиха дозата?

# 400
  • Пловдив
Моите лохии тъкмо бяха почти спрели и вторник като ходих на профилактичния преглед, пак изведнъж се засилиха много , аз мислех да не е от УЗ нещо, но може и да си е цикъла , днес е 32-ри ден.

Започнах да давам Инфакол за коликите (благодаря Cristi), и ме е страх да се похваля, но май му действат. Още приплаква и се свива, но поне започна да спи нормално и плачът няма нищо общо с предишните дни. Като цяло май само към 22-23часа и сутрин в 4часа му се проявяват, защото тогава ми е трудно да го успокоя, иначе останалата част от деня и да ревне малко сам си спира, но те и преди си му бяха най-сериозните кризи тогава. Не го запичат, както бях чела за симетиконовите, дори си ака по- редовно, и по-твърдичко (Абоколикен доста го разхлабваха, целия се омазваше). Мноооого се надявам това да е нашето спасение и да изчезнат напълно  Praynig Praynig Praynig baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral, милият ми още от болницата го почнаха, а днес прави месец.

В нослето слагам спрей Низита, личната му го изписа като идва на домашното посещение, но нещо не върши работа май, те са му гъсти и ноздричките са толкова малки, не мога да достигна с клечката, чакам го да кихне да ги изкара по-напред, но рядко киха Crossing Arms Не знам как да му ги почистя толкова навътре, то така му се зачервява нослето отпред.

Днес тъкмо го приготвих за разходка и го настаних в количката и такъв фонтан изстреля, че половин час сменях тоалет и чаршафи после. По принцип не повръща така, но последните 2-3 дни нещо се дърпа на оригването и май затова се получи, или защото от днес вдигнахме дозата, но той пък не го изпи цялото така или иначе  newsm78. Иначе преди беше много примерен, веднъж по средата на храненето и веднъж като приключи, като го вдигна на рамо и звучно като меченце.

# 401
  • София
Здравейте, аз не се похвалих тук, преди една седмица се роди нашето момченце 4300 гр. 54 см, естествено раждане, но много леко (второ).

Как третирате пъпчето преди да е паднало? Слагам 70 % спирт 6-7 пъти на ден и неомицин. Проблемът е, че на втория денс след изписването, забелязахме, че под щипката е влажно, без миризма, но беше зелено. Сега от едната страна пожълтява, а от другата като че ли заздравява. Не се влошава, има слабо подобрение според мен. Днес е на 8 дни. Показахме снимката на педиатъра, не искахме да водим детето на 5 дни, тя беше за спирта и евентуално антиобиотична пудричка. Не било зле, но можело да стане опасно. Звучат ми като общи приказки. Аз съм против пудрата, подсушава, нод под коричката не знам какво се случва.

Някой знае ли добър частен педиатър в София и дали прави домашни посещения? Мисля, че трябва по-агресивна терапия. Това пъпче ми е голямо притеснение.

Не смеем да изкъпем детето, само главата мием. В родилното, аз смених няколко памперса, не знам мойре ръце ли не са били ок, моите памперси бяха 2-5 кг. и щипката се показваше над тях и се е разклатила, първия ден в къщи не третирахме с нищо защото това препоръчват сега педиатрите при липса на проблем... Сега сложихме лепенка в горния край на щипката за фиксация и сме големи памперси, цялата влиза вътре.

Също за йодасепт съм чувала.

Честити и да сте живи и здрави!
Не се притеснявай за пъпчето. Ето какво правих аз по съвети от болницата:
/памперсът се поставя и фиксира под пъпчето (трябва да се прегъне малко отпред и се залепя отгоре) докато то не отпадне
/само първите 3 дни на бебето (докато бяхме в болницата) на всяка смяна на памперса поръсвах а антибиотична изсушаваща пудра и сменях марличката, увиваща пъпчето
/пак само тези първи 3 дни веднъж на 24ч дезинфекцирах със спирт (70% е концентрацията, която действа най-ефективно бактерицидно, не по-висока и не по-ниска)
/като ни изписваха ми казаха повече да не правя нищи с пъпчето и също, че мога да къпя преди да отпадне, не е проблем (което и направих)
/обаче след като се прибрахме нещо не ми харесваше това пъпче как изглежда и беше едно такова мокро и слузесто-жълто и даже леко кървеше..., че си купих един спирт и го обработвах 4-5 пъти на ден, а като позасъхна спрях
/падна след около 10-12 дена, не помня точно

Мерси за отговорите, вчера падна, вече си личи, че зарства. Аз сменям много често пампеса. започнахме имарлички да слагаме. може да почна да ги изрязвам отпред.

Да споделя, че за кърмата много добре действа варено жито. Буквално усещам как се препълвам Simple Smile

На мен не ми е тегаво седенето в къщи, ако не трябваше да го извеждам заради слънце и въздух, заради мен не бих.

От кога ще давате вит Д и Вигантол ли? Неанотолога ми каза след 20 ден.

# 402
  • Варна
Витамин Д и на нас ни казаха след 20я ден..  Crazy

# 403
Привет от нас, да дам отчет. Запека на Патето се оказа доста упорит, направихме й клизмичка и напълни 2 пампераса, горкото бебе, много беше събрала, но от тогава, днес е втори ден  отново не се е изхождала.
Педиатърката каза, че много малко е наддала и изписа фризо вом, за бебета с проблем с повръщането. Педиатърката от болницата каза, че всичко е ок, но тази -не. Досега три пъти повръща на фонтан и не повръща след всяко хранене, но точно на прегледа повърна и подмокри пелената и педиатърката си направи заключенията. Каза, че за запека ще използваме страничния ефект на АМ, а именно разхлабителното действие, ама няма такъв ефект. Мисля, ако инфакола запича да взема да й ги спра, но пък ми се струва, че й помага да преминава по-леко кризите. Давам й сутрин и биогая, които капки, уж, регулирали изхождането, ама и те нещо не вършат работа в тази насока  newsm78. Запека й започна още преди да давам инфакол и беше на абокилиген (които в началото я разхлабиха много). Големи комбинации, голямо чудо, направо съм безсилна. И бебка я успокоява, когато е гушната в мен по корем, така поне заспива, иначе се мъчи само.
За пъпчето, нейното надна на 21-2 ден, а почиствах със спирт и пудричка при смяната на почти всеки памперс.
Тези всичките капки, които даваме на бебетата с натрупване в организма ли действат? Чудя се дали да не оставя само биогая и да й правя чай от копър и чай от анасон?! Запичат ли допълнително чайовете? Водят ли до зависимост на организма от капките?
Другото, което е изписала педиатърката е дуфалак  newsm78 (или подобно) за борба със запека, каза че било безвредно и не води до завиаимост, но дали?
Оф, много ми стана дълъг поста, но просто вече не знам как да процедирам. Нямам близки с бебета, а бабите само ми дават някакви съвети, от които ми идва да им затворя телефона. Като почна да разсъждавам на глас и да питам (ММ или майка ми) как да постъпя те ми отговарят - не знам, както прецениш. Казвам ви, направо ще се побъркам в някой момент, добре че моята баба дойде да седи при нас, та поне гледа бебето за няколко часа, а аз да поспя, че тотално бях изкукала, а в тоя град познавам само едно семейство и никого другиго. Пооплаках се, поолекна ми.
Успех дами!  bouquet

# 404
  • Варна
Pure здравей аз не мога много да ти помогна защото и с двете ми бебчета сме нямали запек..
Не разбирам и от АМ не съм давала и незнам как действа но предполагам при всяко  бебе  е различно..
От прителки съм чувла че бебчета на ам доста често се  запичат и те са сменяли АМ докато улучат най подходящия за бебчо..
За капките за колики мисля че действат с натрупване аз с каката изпробвах всипки на бг пазара и никои не и подействаха.. Взех и лефакс и много бързо и подействаха и бързо се оправи .. Сега с бебчо пак сме с тях.. И двамата не са ми се запичали.. Други бебета се запичат от лефакс.. То си е до бебето.. За това докато не пробваш няма как да разбереш кое е добре и кое не..
Надявам се бързо да се справите с тези проблеми ✌😘 bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт