Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 426
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Ние от раждането сме на Памперс премиум кеър, минахме на двойка. Много съм доволна и не ми е пропускал, но пък съм чувала мами, които се оплакват. Та при всеки е различно, трябва да се пробва и да намерите вашите. Мои приятелки ми бяха подарили за раждането торта от памперси, които не мога да разбера каква марка са. Вече е достатъчно голям, за да ползвам и тях. Ами, ще ги пробутам някак докато сме у дома, ама нямат нищо общо с Премиум кеър-а, доста по-кофти са  ми пропуснаха вече веднъж.

# 511
  • София
Искам да питам вие какви памперси слагате, аз пробвах памперес, молфикс, лили памперсите, всичко пропуска, а ги сменям често, не я държа наакана, сега купихме пуфис, да видим там как ще е
Аз изтествах много видове с по един малък пакет. Остави настрана пропускането, от някои от евтините дори ни се червеше дупето дори без да пропускат, а едно подсичане е къде-къде по-страшно. Доволна съм само и единствено от Либеро. Сега в Била до края на месеца са 35 лв в пакет от 108 бройки, което ми се вижда напълно допустима цена предвид качеството.

# 512
  • София !
Здравейте, момичета!  Hug

Никакво време нямам да вклюа бг-маммата, за сефте днес успях  Simple Smile
Сега ще се върна назад да ви чета.

Иначе ние биваме. Малката расте, колики я мъчат и общо взето, когато е будна все е в ръцете ми. Каката ревнува  Confused Ама се надявам и това да мине по-бързо! Кажете мамите с по големи дечица какво е положението при вас? Иначе нарочно я карам да ми помага, да ми носи разни неща за бебето. Дадоха ми съвет да и кажа, че добре че е тя, иначе нямаше да се оправя и тя много се радва хихи. Общо взето все гледам такива неща да и говоря, че да не се чувства пренебрегната. То и това ще мине ама време си трябва!

Прегръщам ви всички вас и малките бебоци!  Hug Hug  newsm51

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 13:21 от bunny : )

# 513
За нас бебо е първо дете, та нямаме още подобни грижи. За сметка на това обаче имаме котка в депресия! Откакто ни изписаха до днес котката ни е свалила 1кг, което е ужасно много на фона на нейното скромно тегло. В стрес е, депресирана, тъжна, унила. Тя беше свикнала да е царицата у дома и да и се обръща много внимание, сега това го няма. Стремим се да свикне с бебо, да го приеме като част от семейството, когато имаме време да я галим и нея и да и говорим, защото тя е много чувствителна. Абе, луда работа, всеки е в стрес и депресия Simple Smile

# 514
  • Пловдив
И нашия отдавна държи главата изправена, сигурно, защото и той е голям. Обаче два пъти го пробвам по корем, нещо не я вдига много тогава, а и нещо не мога да му наглася ръцете, както ми показа педиатърката, за да не захлупва муцунката. И той реве като е в тази позиция, може би ще свикне newsm78
Памперси първо бяхме с Памперс, доста пропускаха, сега сме с Пуфис 3 и съм доволна.

# 515
 При нас още няма ревност, каката ни е на 2 годинки. Тя много се радва на бебето и постоянно го целува. Но си иска внимание и гледаме я занимаваме с нещо. Но за баща си в момента е залепена и мисля, че него ще ревнува повече после.

Както са писали по-горе, кърмата се преработва по-бързо от АМ и затова бебетата по-бързо огладняват. Има значение и дали се изцежда гърдата докрай или само докато олекне - първо потича по-воднисто мляко, което утолява жаждата, а по-накрая е по-богатото на мазнини мляко, което държи повече ситост.
Лецитин взимам и аз редовно, за да предотвратя запушвания. Имам чести проблеми със запушени канали, затова го взимам. Но да уточня - от самия лецитин няма да спре кърмата, той не пречи на производството. За отбиване трябва постепено да се намалява изцеденото количество като лецитинът много помага, за да няма проблеми със запушвания и в този период. Иначе организмът сам се справя и абсорбира излишното докато естествено спре да произвежда.

# 516
Нашият мъник 3та седмица се обърна от корем по гръб, аз реших, че е случайно, но не - почти винаги успява и то много ловко и за 0 време понякога. Аз го слагам по корем когато се сетя, но трябва да е спокоен. Май му е много скучно да гледа само чаршаф и затова се обръща Mr. Green Но той си е шило, това да си лежи спокойно без да плаче го няма, или трябва да е с цица в уста, или гушнат Whistling
И на нас ни е първо, та не знам с по-големите дечица как е.

# 517
Цитат
Поставянето по корем за закрепване на врата и кръста колко често го правите и по колко време го държите така детето? На мен ми каза преди всяко хранене за по 5-6мин., но той не може да изтрае толкова, почва да се криви, да реве. При нощното хранене не го правя, защото на него душата му спи.

Нас педиатърката ни каза да лежи по корем две - три минути, главичката могат да си я държат изправена само няколко секунди, обръщам я преди ядене и то ако е будна, защото сега е усвоила нов навик, за спи до последно преди ядене  Mr. Green
Мъчи се да пълзи назад милата, толкова е сладка  Heart Eyes

Една притялека ми похвали Коликинд за колики на мама натура, каза че всичко на марката е страхотно и тя е много доволна, ще купя едни да имам все пак някакви капки, ако направи някоя криза, не да ги давам редовно, а само като - тежка артилерия - ползвал ли ги е някой?  Thinking

# 518
Аз. Харесват му, защото са сладки и вършат някаква работа, според мен.

# 519
Искам да попитам тези който сте на АМ, в какво носите дозичките когато сте на вън

# 520
  • Пловдив
Искам да попитам тези който сте на АМ, в какво носите дозичките когато сте на вън

В кутийка с три отделения, струват около 3-4-5лв и ги има навсякъде, удобно е, защото си нося измерените дозички, ако сме на по-дълга разходка или пътуваме някъде. А водата в термос, сипвам я вряла и после я разреждам с тази от шишенцето му с вода.

ПС Има едни термо чантички ли се водят, контейнери ли, има ги за едно или две шишета, сладурски са, но нещо ме съмнява да запазват водата топла, някоя от вас, ако ползва такава, моля да сподели.

# 521
Да и аз термоса го нося с мен, всъщност той е най-добрият ми приятел в момента, но затова попитах за дозичките, защото е адски неудобно като нося и кутията с нас, благодаря за отговора, утре ще проверя за тези контейнерчета.

# 522
Такава термочантичка имам аз. При по-дълга разходка при ниска температура си изстива водата и не се запазва толкова топла колкото трябва да е, за жалост. Това го установих на принципа проба-грешка, след като малкият трябваше да пие хладко мляко.

# 523

С каката ползвах ето тези - http://www.pakostnik.com/bg/catalog/product/view/id/12893/s/kont … ippee/category/2/

Водят се за кърма, но ми бяха много удобни за дозичките.

Термочантичката за жалост не запазва водата топла за дълго време. Особено както идва и зима, е по-добре в термос да се носи водата. И аз като eli_dzh бях си изпатила с тези термо чанти. Такъв спринт му ударих до вкъщи тогава...

# 524
  • София
Ако АМ се разтворя и бебето не се муси на мляко със стайна температура, не е никакъв проблем да се пие и така. Аз имам иначе термо несесерче, с размер като за едно шишенце, но не ми се е налагало да го тествам още, понеже все ядем точно преди да излезем, а разходките ни са под три часа.

Общи условия

Активация на акаунт