Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 426
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Моят се смее по-скоро неосъзнато, сам на себе си.

Кой е този вълшебен педиатър?  Simple Smile

# 571
  • София
Кристи, е то - на мене, на себе си, все там...  hahaha Педито е Стаменов... в Щерев му е кабинета, но не работи със здравна каса (сиреч ваксините трябва да са при друг....  Confused )

# 572
Уф, и аз съм с двама по тази причина.

# 573
  • София
Знаеш ли, че ми попариха мечтата за трето!  Laughing Не че е актуално, но се сетих и за тебе... Трето секцио - каза операторката ми - не си и помисляй

# 574
Да ти кажа, и аз се разубеждавам. Това секцио обърка всичко. А и не е като да забременявам лесно...

# 575
Мариша, казах, че няма да й имам доверие за адекватно лечение, а не че не разбира нищо! Цял град едва се добира до нея, в района е много известна и добри деца са се отгледали с нея. Явно обича да изписва повече лекарства, за да се презастрахова, а аз не си падам много по лекарствата, но се надявам да се напаснем, че иначе ще трябва да си търся в София и да пътуваме.
Да ви кажа, че след изхождането вчера, днес сутринта след страшен рев и писък успя и сама да си свърши работата.

# 576
А защо да не може повече деца, момичета?  Това вашият частен случай ли е? Защото познавам жена с четири деца и всичките са родени чрез секцио.
П.п. а нали има изискване за минимум година между забременяването.

# 577
Да, една година ми казаха и на мен. В моя случай просто беше травма - неспокойна бременност, гадно секцио и възстановяване, пневмония на малкия и интензивно...не съм сигурна, че мога да го преживея по три. А и забременяването също е епопея.

# 578
  • София
Честито на именниците и рождениците в темата bouquet Hug

Моят АГ каза да помисля хубаво и да не избирам секциото, ако планирам над 3 деца. Но каза уж, че до 3 операции нямало проблем. Макар че в чужбина из форумите чета за много жени и с по 4 такива раждания. Може би нашите специалисти тук не искат да се занимават. Но, при свършен факт, ще оперират и те, къде ще идат. Naughty Иначе аз лично за себе си не съм взела решение дори за второ в този момент (все пак то и това не беше планирано Laughing ). Много неизвестни има на този етап - ММ иска докторантура да записва, аз искам допълнителна специализация да карам, после евентуално извън граница да заминаваме, но трябва и да се поработи, за да се съберат пари преди това... Сложно е много. Tired

# 579
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Да се похваля - диетата ми върви добре засега, ден 5-ти. Аз съм си и доста стриктна де, с изключение на моментите, в които ми падне кръвната захар. Имам си проблем с нея от години и сега натрупаните килограми не помагат. Като сваля още 30 кг  Mr. Green ще се оправи. Тъпча сладко при рязък спад, че си е опасно, после продължавам с диетата. Малко се забавят резултатите така, ама по-добре от нищо. За 5 дни имам свалени 3,5 кг. Ясно е, че има и вода, но е мотивиращо  Party

Мина ни прегледа и за 1 седмица е качил 200 гр. Лекарката каза, че е доволна и така трябва да бъде. Само че с 5 хранения по 135 мл детето определено е гладно. Сега увеличих дозата, както е посочено на храната му - 5 по 170 мл. Чувства се идеално за момента. Няма колики (да чукна на дърво от няколко дни изобщо няма кризи, а не само да са слаби  Praynig ), доволен е след ядене и не приплаква като свърши шишето. Бяха се стопили бузите, но от 2 дни отново са си тук. Сигурно сега ще качва повече от 200 гр на седмица, ама пък ми изглежда добре детето.

Пробвах и хранене на 6 часа, ама нещо не се получава добре. Сега е на 5, като гледам да спазвам и конкретни часове на хранене. Така бавно май се заформя някакъв режим, което действа добре и на двамата.

Доста мислих и четох тези дни относно храненето. На един въпрос обаче все още не мога да си отговоря:

Навсякъде казват, че на възраст 2 месеца, детето трябва да приема 120 мл мляко на хранене. На кутията с АМ пише, че трябва да приема 170 мл. Въпросът, който ме мъчи, е: Еднаква ли е калоричността на всички млека за това количество?

Например на АМ пише, че 100 мл съдържат 67 калории. Всъщност не трябва ли да се определя храненето по колко калории трябва да приема детето на тази възраст, а не изпити милилитри?  newsm78

Щом пък производителят дава, че за тази възраст трябва да се приемат 170 мл на хранене, то най-вероятно е сметнато количеството калории и съответно протеини, въглехидрати и т.н.

Мисля си, че това с милилитрите е остарял метод, когато АМ е било един тип. И всъщност съвременните АМ имат различно съдържание и калоричност. Може и да греша. Ако някой има повече информация, ще бъда много благодарна.

За Лефакса - и аз продължавам да давам. Засега също съм доволна. По аналогичен начин и аз поръчвам от обява в сайт. Щом е затворена опаковката и е в срок на годност, смятам че е ок.

За сметка на това обаче имаме котка в депресия! Откакто ни изписаха до днес котката ни е свалила 1кг, което е ужасно много на фона на нейното скромно тегло. В стрес е, депресирана, тъжна, унила. Тя беше свикнала да е царицата у дома и да и се обръща много внимание, сега това го няма. Стремим се да свикне с бебо, да го приеме като част от семейството, когато имаме време да я галим и нея и да и говорим, защото тя е много чувствителна. Абе, луда работа, всеки е в стрес и депресия Simple Smile

Колко ми е познато  ooooh! И аз си имам котарак в депресия. Беше над 7 кг, сега се е стопил. Не яде, не играе... Снощи за първи път си изяде целия пауч. Малко по малко излиза от депресията, ама само при таткото стои и то само вечер. Отива в него, глези му се. Дори го чака пред вратата на тоалетната да излезе.  Mr. Green  При мен и бебето не идва. Преди ми спеше само в краката, сега не влиза в спалнята. Надявам се скоро да свикне.  Rolling Eyes

# 580
Момичета дъщеря ми има няква черта върху ириса( тъпната част ) стои като мигла,но не пада от вчера и не се зачервява окото.Идея какво е ? След раждането се беше удраакала на бялата част имаше черти и беше червено и мина .Много съм притеснена през седмицата ще я водя в Александровска

# 581
  • София
Момичета дъщеря ми има няква черта върху ириса( тъпната част ) стои като мигла,но не пада от вчера и не се зачервява окото.Идея какво е ? След раждането се беше удраакала на бялата част имаше черти и беше червено и мина .Много съм притеснена през седмицата ще я водя в Александровска

Може да е парченце от лигавицата. Например на мен ми се е случвало... да е като мигличка или конец... не го знам как точно се казва. Виж, ако заплаче, може да я оставиш малко да поплаче повече. Може със сълзичка да се прочисти. (Аз така се успокоявам, че докато плаче, поне почиства очичките. Crazy ) Това до прегледа де Simple Smile

# 582
И на мен така ми казаха, защото аз редовно виждам някакви боклучета в очите.

Мисис Роузи, на моето мляко пише по 120 мл за втори месец. Ти с какво си? newsm78

# 583
  • София
Понеже коментирате запек-взела съм една кутия Hipp Combiotic 1, не съм я ползвала, но на опаковката пише, че е с влакнини и прави изпражненията меки подобно на кърмени деца. При мен е обратното-нааква се псотоянно, не мога да му обличам цели гащеризончета и обича да се нааква/напиква при смяна на памперс в ръцете ми, като го избърсвам и протестира от студа.

Аз като раждах, ги питах колко ще е голямо, вече накланях към секцио. АГ-то ми каза, че нямало такова значение, защото се раждало само главата, другото е едно движение. Пак силно ми подцениха теглото на бебо. Не знам наистина при първо раждане колко е определящо теглото. Първото ми беше 3650 и много трудно и гадно, сега 4300 и лесно като при опитна циганка Wink

# 584
  • София
И на мен така ми казаха, защото аз редовно виждам някакви боклучета в очите.

Мисис Роузи, на моето мляко пише по 120 мл за втори месец. Ти с какво си? newsm78

Хип Комфорт. В инструкциите е посочено - 7-8 седмица, 5 хранения, 170 мл готова храна (150 мл вода и 5 лъжички). Разбира се, има забележка, че е препоръчително, ама да си слушам лекаря. Някакси ми убягва реално колко калории трябва да приема детето на определена възраст. Търсих и в СЗО, ама засега не откривам информация. Все трябва да има някъде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт