Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 414
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
R_N много се радвам за малкото ти скровище - да е живо и здраво и много да ви радва  bouquet

Да докладвам за очния - слъзните мембрани не са се скъсали добре и за това гурелясва, показа ни как да я масажираме, за да се доскъсат. Също каза, че бебетата ги късат като ревът, така че я оставям да пореве отвреме на време. Масаж преди всяко хранене , 4-5 пъти на ден. Ако реве докато го правя значи е ок.
Реве милото, но като го правя винаги излиза секрет, а очите се подобриха, вече не залепват на сън и гурелите намаляха.
Капвам и от слабите капки , не от антибиотичните.

Нашият режим на ядене е също 6 хранения по 120 мл през 4 часа, второто нощтно още го има , това в 5 сутринта, но тя вече едва едва се буди за него и яде също едва едва, като по принцип е лакомчо и като види шише веднага му се нахвърля.  Laughing
На всяко хранене сменям памперс, даже понякога и между храненията, много обича и пие вода и доста пиша, два дни не ака и два дни ака сутрин в изобилни количества, до ушите.
Мия дупето два пъти дневно, сутрин и на обяд, без значение, че само е пишала. Като ака направо се къпем, защото омазва всичко.
Коликите ни намаляха много, само сегиз тугиз мрънка и само следобяд понякога реве по половин час.
Режима е - всеки ден следобед от два до четири разходка, освен ако няма буря навън.
Много я освежават разходките.
Домакинската работа е разделена с мъж ми, той определено много помага.

# 616
И моята девойка от няколко дни стана много нервна, спи само по половин час между храненията през деня. Подозирам, че 100-те милилитра са й малко и от днес ще пробвам със 120. И аз съм с Лактана Био, на кутията дават 120 мл от 4 седмица, а тя тази седмица ги прави. Малко ще избързам, но ако е гладна не искам да мъча детето, заради някакъв етикет. Ако не стане с храненето, ще мина на 3ка памперси. Може да звучи налудничаво но имам чувството, че 2ката вече много й се впива в гривничките на крачетата (тя си се роди големичка и наддава добре), а иначе не ми пропуска.....

Тя сама си махна нощното хранене след като се прибрахме от родилното. Много рядко се буди след 22 часа, когато й е последното ядене. Аз през нощта не я будя нито за хранене, нито за смяна на памперса. Някой беше попитал как приспиваме. Последните дни, в които е по-неспокойна я гушкам с лице към мен, люлям я и й пея Crazy Много я успокоява и музикалната играчка на леглото. С бял шум не съм пробвала. Ако някой има опит, може да сподели дали помага.

# 617
  • София
Отчет: Дани вече е 6 килограма и 60 см.  Crazy Значи миналият месец беше качил 1700 (до 4,700) сега е качил 1,300 - изключително само на кърма е  Crazy и аз все се тревожа, че не му стига  hahaha
Всичко друго ни е ок. Продължаваме с вигантол по капка. Единственото притеснение ми е хернийката - не е голяма, 5 мм., но доки каза, че нямало смисъл да я лепим с лепенка, само щяло да се мъчи детето, едва ли щяла да се прибере Thinking Като започне да сяда, можело малко да се позтвори.... На 10-11 години, ако стои още, се правило пластика  Crossing Arms
Някой с опит с това?  Thinking

# 618
И аз да се похваля -от днес на всяко хранене малкия изяжда по 120мл и поне за сега се храни на 3.5ч, което от раждането не се беше случвало. Имам вяра, че постепенно и нощното хранене ще разредим.
Исках също да споделя, че от лефакса мисля, че има ефект, даже първите дни голям, НО... Го запича. И давам 2 пъти на ден, въпреки че ми се иска повече. И днес в магазина ми казаха за чай за разхлабване  Blevit. Някой давал ли го е?  Аз му дадох, като се прибрахме, не знам дали има ефект, но поне му харесва на вкус за разлика от другите чайове.

# 619
Кате, за жалост мога да потвърдя, че Лефаксът запича. И на малкия така му действа. Ето вече 36 часа се завъртяха и още не е акало горкото човече Sad Не знам как да подходя, давам по едно впръскване Лефакс на всяко хранене. Консистенцията на акото не е твърда, а кашава, такава каквато трябва да е, но ходи много рядко по голяма нужда и се мъчи така, коремчето му се втвърдява. До сега не съм прибягвала до методи като клизма или термометър, предпочитам сам да си свърши работата. Лекарката ни каза до 48ч да не предприемаме никакви мерки. За сега не ги е превишавал. Ще се радвам някой да сподели дали наистина има ефект от този чай. Той харесва чай от анасон, за разлика от този с копъра на Хип.

# 620
  • Варна
Момичета и ние сме с лефакс вече от около 2седмици от начало давах по две впръсквания  по 5-6 пъти на ден сега пак са по 2 но само в вечер.. До сега не се е запичал и сменям по около 8-9  памперса от които 6-7 все наакани.. Незнам различни огранизни...

# 621
  • Пловдив
R_N, радвам се, че писа и сте добре.
Леле, 5 хранения са ми пълен мираж, благородно завиждам за интервала 22-6 и възможността да не се буди човек нощем.
Аз днес трябва да ходя до личната лекарка да си взема следващия болничен. Много е студено, но няма при кой да оставя бебо, та ще го мъкна с мен. Ще се калява, няма къде да ходи Simple Smile

Благодаря, че ме подсети за този болничен, напълно бях забравила  bouquet bouquet bouquet
На мен 42-ри ден след раждането ми беше вчера newsm78 Някой знае ли какъв е срока да го подам, защото майка ми и мъжа ми са на работа тези дни, и ако продължава този силен вятър не знам как ще ида до лекарката с бебо Thinking

# 622
  • Варна
Леле, 5 хранения са ми пълен мираж, благородно завиждам за интервала 22-6 и възможността да не се буди човек нощем.
Аз днес трябва да ходя до личната лекарка да си взема следващия болничен. Много е студено, но няма при кой да оставя бебо, та ще го мъкна с мен. Ще се калява, няма къде да ходи Simple Smile

Благодаря, че ме подсети за този болничен, напълно бях забравила  bouquet bouquet bouquet
На мен 42-ри ден след раждането ми беше вчера newsm78 Някой знае ли какъв е срока да го подам, защото майка ми и мъжа ми са на работа тези дни, и ако продължава този силен вятър не знам как ще ида до лекарката с бебо Thinking
Срокът е 3дни от издаванвто му да го представиш на работодателя може да се обадиш на доки да ти го издаде утре и някои да мине само да го вземе.. Но не се притеснявай така или иначе работодателя ще го входират в нои чак около 10ти декември така че имаш време.. Аз един от  болнипните ми го взех около 15то число и чак на 30ти им го занесох нищо никои не ми каза.. А когато ти издаде педито болничния тя го вкарва в нои и после до 10то число работодателя
😘✌😍

# 623
  • Пловдив
Домакинската работа у нас я вършат майка ми и мъжа ми. Аз само мия чинии и пускам перални. Но това беше заради силните пристъпи на коликите, просто нямаше как да го оставям да се захласва, а аз да си върша нещо. Сега като е по-спокоен и аз съм по свободна, чак ми е кеф като свърша нещо повече Crazy

Да се похваля, че вчера успяхме с 5те хранения да влезем в ритъм, имаше мрънкане около час преди храненето, но нормално. Вече сме в 6,10,14,18, 22. Беше му трудно заспиването снощи, та по-късно легнахме, но друго си е от 23 до 5 и нещо сън  Party Party Party Вече втора вечер си спи в кошарката, най-накрая влезе в употреба.
А иначе като вдигнах дозата ревът от предишните дни спря, гладно е било човечето smile3518 Misc Baby Bottle  За две седмици няма да надвиши чак толкова нормата , после целия 3ти месец ще е на тази доза, така че ще се нормализира.
Гери, бебока сам ли си ги намали храненията до 5 или ти подпомогна по някакъв начин?

О, аз помогнах, ако го чакам сам да си решава, ще яде през час Grinning
Първоначално бяхме на 8 на ден, през 3 часа. На 15-ти ден бяхме при педиатър в болницата, където раждах, като бонус преглед от тях, той каза, ако можеш да спреш нощното, вечер не го буди, и хоп - чудо, същата вечер не се събуди, това си беше чист късмет, защото е супер лаком , и в болницата му даваха постоянно, имаше колики още там, а те го бъркаха с глад и му даваха по няколко дози една след друга Crazy
След това , преди 10-тина дни като минахме от 90 на 120мл вода го пробвах през 3.5часа и стана, така минахме от 7 на 6 хранения.
А вчера от 120 минахме на 150мл, въпреки, че му подраняваме с две седмици за тази доза, и просто използвах момента, че е добре нахранен, за да пробвам да стане от 6 на 5 хранения, и взе че стана.
Та си мисля, че най-подходящия момент за разреждане на хранения е като се вдигне дозата. При всяко бебче е различно, разбира се, но при него явно така се получава, а и намирам логика в това, че е по-спокоен така нахранен. Естествено, около час преди новия график започва да мрънка и е кисел от глад, но е поносимо, в сравнение с коликите, направо рай  Party
Говорейки за колики, и нашите намаляха, да не кажа спряха, но ме е страх да се похваля. Инфакол и зехтина ни спасиха, и съм сигурна, че е точно от това, защото вчера ми беше на свършване Инфакола, а имах почти цяло шише Абоколикен останал от преди, и реших да го изразходя, да не ходя до аптеката, и съответно вместо зехтин, капвах от него в млякото...... е няма такъв рев след това (2 хранения следобед така). Запалих колата, отидох до денонощната аптека и преди яденето в 22 си му дадох Инфакол. Рева до 23, но си спа като пич до 5 и нещо bowuu

# 624
При мен пък увеличаването не сработи. Идва му много 120 мл, направо започва да го връща и да прави гримаси. Ще го оставя сам да си реши дозата.

# 625
  • Пловдив

Благодаря, че ме подсети за този болничен, напълно бях забравила  bouquet bouquet bouquet
Срокът е 3дни от издаванвто му да го представиш на работодателя може да се обадиш на доки да ти го издаде утре и някои да мине само да го вземе.. Но не се притеснявай така или иначе работодателя ще го входират в нои чак около 10ти декември така че имаш време.. Аз един от  болнипните ми го взех около 15то число и чак на 30ти им го занесох нищо никои не ми каза.. А когато ти издаде педито болничния тя го вкарва в нои и после до 10то число работодателя

😘✌😍

Благодаря Hug bouquet Hug
Аз съм си работодател  Joy но понеже е продължение от предишните (45 и 42 - дневните)  та се притесних да няма проблем заради прекъсването от няколко дни.
Иначе и поликлиниката и счетоводителката са ми близо, ще се моля утре да не духа  и да свършим работата. Praynig

Подадохте ли декларации за детски вече? Аз днес подадох, и за пореден път ми беше тъжно, че съм родена в България........... Няма толкова малоумна декларация , с толкова излишни глупости, и толкова неадекватни служителки............И това за 37лв #Crazy #Crazy #Crazy #2gunfire #2gunfire #2gunfire А аз се чувствах все едно съм олигофрен, и все едно кандидатствам за кредит от 50-100 000лв. А пък като помолих за декларация за еднократната помощ при раждане и служителката ми каза "За наградата ли" просто  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Както и да е, ще се оправим някой ден  Crazy

# 626
  • Варна
Няма защо 😘😘😘
Аз ги подадох и двете декларации и тя вече ме познава жената при която ги подавям,  тази година 3пъти подавах(за каката)  и все бях с висок доход от около 0,36 до 1,68лв. Че тя най накрая ми ги изчисли и ми каза кога да отида да подам да не се разхождам всеки път то луда работа... Жената добре се отнася но работата и е доста за ниската заплата.. Просто и на тях им е гърч..
Но парите  са смешни и обидни.. С 37лв какво един пакет памперси за 2седмици и после?!  😯✌😘

# 627
  • София
Ние можем да си изпием по 130 мл (той разтворът толкова става) от раз повечето пъти. Нощем ядем в 22, в 3 и после сутринта в 7 - винаги пълна доза. През деня ядем по много пъти, не ги броя, понякога пълна доза, понякога половин.  Simple Smile Изобщо не гоня дози, режими и т.н. Водя се изцяло по нейните желания, не ми тежи.

За помагането, нямам на кого да разчитам. Сама си чистя, мия чиниите, пазарувам, пера, простирам, гладя, по-рядко готвя сега заради диетата. ММ работи до късно, той няма време за тия неща. Като се прибере той, ядем, къпем малката, храним я и си лягаме. Свекървата беше тука за два-три дена преди заминаването си в чужбина, но нищо домакинско не пипна.

# 628
  • София
Ама много ми е хубаво да ви чета  Hug

И аз вече не сменям памперс през нощта, освен ако не е пропуснал или пък не е наакан. Определено не се разсънва... Иначе като му мацна една мокра кърпа на дупето и очите стават на палачинки.  Mr. Green То и на мен ако ми го направят и аз ще бъда така  Laughing

И при нас чайовете не ги харесва особено, нито от копъра на Хип, нито копър+анасон+кимион. Ама ги пробутвам малко по малко, че не ми се пият и на мен  Mr. Green

Говорейки за колики, и нашите намаляха, да не кажа спряха, но ме е страх да се похваля. Инфакол и зехтина ни спасиха, и съм сигурна, че е точно от това, защото вчера ми беше на свършване Инфакола, а имах почти цяло шише Абоколикен останал от преди, и реших да го изразходя, да не ходя до аптеката, и съответно вместо зехтин, капвах от него в млякото...... е няма такъв рев след това (2 хранения следобед така). Запалих колата, отидох до денонощната аптека и преди яденето в 22 си му дадох Инфакол. Рева до 23, но си спа като пич до 5 и нещо bowuu

Браво! И аз си имам и Абоколикен ...., а Био Гая-та я пробутвам на таткото, така и така съм я купувала, поне да не става зян Mr. Green

Продължавам засега с Лефакса и зехтин против запек. Много намаляват кризите. Току се похваля, че 2-3 дни няма никакви и пак се почва. Въпреки това обаче те са много по-леки. Важното е да не спирам и с масажите. Невероятен ефект имат. До половин час са излезли газовете и после е спокойствие и сън.

Майка ми в началото беше в нас, но .. трудна работа. Много я обичам и сме много близки, само че вече 12 години живеем отделно. И имаме коренно различни начини на живот и разбирания. Например мен много, много ме дразни безпорядъка и хилядите дребни нещица. Голям фен съм на минимализма. Подреденото, чисто и бялото ми носят душевен оргазъм  Crazy И гледам да го осигурявам всеки ден, че иначе се сдухвам сериозно.

Та чистене всеки ден - задължително прахосмукачка, моп, прах, пране, гладене. Не обичам да готвя, ама се случва от време на време.

Снощи идваха на гости сестра му на ММ, а те се върнаха от чужбина, за да се запознаят с малкото човече. Правих питка, добре че стана и не се изложих Simple Smile

Вчера приключих и с пренареждането на огромния ми гардероб. Всичко вече си е на мястото и аз съм много щастлива. Отне ми известно време и сили да изхвърля някои неща, които все отлагам. Но определено е пречистващо и да се оттърсиш от ... ама може да ми потрябва.

Innerlane Давам и отчет за обрива - мина Simple Smile Не разбрах от какво е, макар че имам подозрения, че е от един СС крем, който сложих. Не смея засега да пробвам пак. В крайна сметка мих около седмица с мицеларната вода и мазах след това със Судокрем, крема за дупе на Мустела и крема за дупе на Бочко. Всъщност само Бочкото му подейства добре. Судокремът има повече цинк и му изсушава твърде много кожата.

Установих, че се обрива от лосиона за тяло на Мустела. 2 пъти пробвах и резултатът след това не е добър. Не го очаквах, а толкова четох по време на бременността и бях категорична - Мустела. Сега ползвам и Бочко и да - много ми допадат продуктите им.

Да я изписваме тази тема, че и ноември ще мине  Crazy

# 629
По предписания на кутията АМ и ние трябва да минаваме на по-горна доза от 150мл, но той тези 135мл готова течност едва изпива, накрая направо заспива на шишето и само се плюнчи. Та за момента оставам на тази дажба докато детето не си покаже.
Мустела боди лосион ползвам и аз, мирише хубаво, но особен ефект не забелязвам, някак суха му стои кожата и ми се струва, че не овлажнява добре.
Споделете зехтин за разхлабване ли ползвате? Към млякото в шишето към всяко ядене ли слагате, колко капки и преварен ли?

Общи условия

Активация на акаунт