ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 321
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Мами, днес и ние направихме ваксините. Но, имам питанка. На миналата консултация Софи беше 5,600 и 60,5 см, а сега 6,100 и 61,5 см. Не е ли качила малко, имайки предвид, че беше пишкала в пампата? Изцяло на кърма е. Попитах докторката и ми отвърна " супер е " , но тя принципно е дебил и й нямам вяра.
500 гр според мен си е ок. След трети месец е важно да не слабеят бебетата - може и 50гр да качи. Ако всичко му е ок няма какво да се тревожиш Simple Smile

# 136
Благодаря за новата тема, не очаквах,че така бързо ще се разпишем Simple Smile
Браво за зъбчето Simple Smile Ние след още една нощ на будене през 15-30-60мин.все още зъби нямаме -иначе се виждат, но не са пробили.
Кити, да сменим бебетата за една нощ да се наспя Sunglasses
Теди е много активна по принцип и още на 2мес.правеше опити да се обърне, но още не може напълно, остава й ръчичката отдолу.Много обича по корем да стои.На Стели по-бързо и омръзва ,а за обръщане отскоро започна да прави леки опити, но не си дава зор.
Ирен, много бързат бебките  Grinning Моя човек няма още никакви признаци на зъби, освен, че иска да си изяде ръцете  Joy
Давам това, когато се изнерви от зъбите - действа.

http://apteka.framar.bg/30001499/%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BC% … 1-15-%D1%81%D0%BD
A как му го даваш?Пие ли вода?

Ами разтварям 5 гранулки в спринцовката от панадола и с лъжичка му давам течността. Не пие вода Simple Smile

# 137
  • България
Хипо, и аз съм с люлеещ се стол.Купих го превантивно още преди да родя за тая цел.Много е удобен!

# 138
Мами,имам едно питане-за какво са тези преходни чаши и от кога се започва с тях?
Иначе ние сме добре за сега. Имаме една подутинка на долното венче,но още не е избило, но ме кара да я чеша с гризалка,защото тя още не може да си владее така добре ръчичките. Само,че нали първо излизат предните долни зъбки? При нас защото е кучешкото зъбче.

# 139
Тази нощ така успях да го приспя,когато в 1 се събуди,цокна иреши,че е ден.

Да не би да светваш лампата ? Опитай със силно приглушена светлина или само от монитора на компютър или от екрана на ТВ. Аз имах такъв проблем още, като бяха съвсем мънички, но откак започнах да внимавам със светлината, вече знаят кога е ден и кога е нощ. Също така, внимавай с шумовете - ТВ без звук или музика, без говор на висок глас - само тихичко шепнене и внимателно стъпване.

Моите се хранят по 5 пъти на ден, като даже по 4 пъти понякога, но наваксват с количество. Акат всеки ден по 1-2 пъти, а младежът понякога по 3 пъти - при него се забелязва леко връщане на коликите. Ние вече махнахме кошовете за новородено и ги возя с гръб към мен - много са доволни от по-широкия кръгозор. Педи каза, че мога да ги повдигам до 30-градусов ъгъл.

# 140
  • България
Аз отдавна бях питала за тези подутини на мястото на кучешките зъби.Сега чак кътниците са подути и постоянно чешем и ръмжи от кеф.
Явно започва някакъв растеж повсеместен,но кога ще избият не се знае.Снощи вече дадох нурофен и спа непробудно до към2ч.

# 141
И митко имаше бяло топченце на левия кучешки, още 2рия месец , но изчезна. Сега е избил левия долен, и всичко е в лиги. Ако забравя да сложа лигавника сюеняме по 2 3 бодита  Grinning . Но видимо го дразни, налапва си цялото юмруче, че понякога и 2те наведнъж и ръмжи като кутренце Mr. Green baby_neutral , а гризалките не ги признава..само ако аз ги държа .
А нещо напоследък се буди все по рано.Нормалното му събуждане сутрин беше кум 10часа. Сега с всеки ден се буди все по рано, вчера в 8 , днес в 7..а уж го слагам по късно да спинка.. Вчера стана на 4м  Heart Eyes . Всеки ден се променя и расте, започнах да му правя снимки на всяко 15то число с цифричка на месеца направена от памперси до него.  Grinning  А относно очичките, първия месец бяха кафяво зелени- пъстри, но вече са тъмно кафеви. Татко му е с такива, моите са по светло кафяво към оранжево малко. Майка ми е с пъстри светло зелени очи и винаги съм искала такива, и се надявах бебо да ги вземе , но нищо , един дрн живот и здраве, ако имаме 2ро може да ги вземе Grinning .

# 142
  • София
Днес пак се събуди към 4 и ни отне почти 40 мин. да се приспим.
Как го правите това с 5-те хранения? На какъв график? Ние от 6 до 21 си търсим папото на 3 часа без пропуск.
И беборан има подутко на мястото на кучешкия горе в дясно. По препоръка на една приятелка го мажа през деня с гел Бочко за никнещи зъбки. Незнам дали успокоява, но поне му е много вкусен Simple Smile
Преходна чаша ли трябва да му купя? От кога принципно се използва?
Дано днес да можем пак да излезем на разходка Simple Smile
Мами, какви мокри кърпички използвате? Ние ползваме Бочко, но искам да може да пробваме и други, за да се възползваме от това какво е на промоция.

# 143
  • София
Преди три дни нашата кукла стана на 5 месеца. Вече е 5460 и 63см.
Очите ѝ са страхотно синьо. Мъжа ми каза, че има моите очи. Баткото и каката са със зелено-кафяви очи /на баба си/.
И тримата ми спят на всякакъв шум и осветеност за което съм много щастлива.

# 144
  • София
Днес пак се събуди към 4 и ни отне почти 40 мин. да се приспим.
Как го правите това с 5-те хранения? На какъв график? Ние от 6 до 21 си търсим папото на 3 часа без пропуск.
И беборан има подутко на мястото на кучешкия горе в дясно. По препоръка на една приятелка го мажа през деня с гел Бочко за никнещи зъбки. Незнам дали успокоява, но поне му е много вкусен Simple Smile
Преходна чаша ли трябва да му купя? От кога принципно се използва?
Дано днес да можем пак да излезем на разходка Simple Smile
Мами, какви мокри кърпички използвате? Ние ползваме Бочко, но искам да може да пробваме и други, за да се възползваме от това какво е на промоция.
Аз пък въобще не знам колко хранения имаме понеже е изцяло на кърма на поискване.
Гел Бочко използвам сега, както и с баткото и каката. Доволна съм. Успокоява ги Simple Smile
Извеждай бебчето всеки ден, независимо от времето. Всеки ден извеждам малката дори и само за 5 мин.
Мокри кърпички ползвам само на Памперс. Пробвах Бочко, но не ми понесе аромата им, а са и много сухи.

# 145
Ние днес ставаме на 4 месеца.
Явно всички имаме проблем със съня и моята мъница се буди с час, два по-рано от обикновено.
Зъбчетата отдолу до резците също са подути, но кой знае кога ще избие някое зъбче.
Кърпички ползвам на Пуфис сенситив, в началото бях на Памперс, но на Пуфис му харесват повече, защото са направени да излизат по една, а не като дръпна да излизат по 3.

# 146
Тази нощ и ние бяхве бухали. В 3:30 цокна,заспа ив 5:30 ревна гладен и готов за подвизи. Към 7 най-накрая се предаде,че даже и такото намаза да поспи,защото аз изведох кучката. Зъбките сега се наместват по местата си,затова ги дразни.Иначе долнити първи ще тръгнат.
Преходна чаша от когато се прецени,според бебока. Тези на АМ са лесни,но с бебчовците на кърма е по-добре да се мине първо та по-голяма дупка на биберона за вода,ако пие такава. Това е моето мнение,така че всеки си преценява.

# 147
  • София
На нашия беборан очите му бяха синьо-зелени. На баща ми очите му бяха такива пъстри и се надявах и бебо да има такива. Напоследък обаче потъмняват и мисля, че ще вземе очите на татко си- кафяво-зелени.
На памперс ползвах кърпичките като се роди, но не ми хареса аромата. На Бочко си взимам с лавандула или лайка. Тези със смрадлика миришат ужасно. Наистина понякога кърпичките с лайка са по сухи, но не винаги. Предполагам, чр зависи от партидите или нещо такова.  Не съм пробвала на Пуфис, но ако ми изпаднат в промоция ще ги тествам.

# 148
Aз пак да се оплача... Нали писах, че съм болна, е, заразих и детето си!  Sad Трети ден е със сополки и кашлица (според педиатърката кашля, защото се дави със секрети от нослето, а гърлото ѝ не е зачервено).
Искам да похваля аспираторите за нос за прахосмукачка - гениално изобретение! Дърпат всичко и беба диша спокойно. В 3:30 през нощта пускахме прахосмукачка. Горките ми комшии, ама няма как.  Laughing

Относно очите - още не са много бистри, но май се очертава да са като на таткото - кафеви около ириса и зеленикави по края. Иска ми се да за изцяло зелени. Тъмна коса и зелени очи, ах!  Flutter  За протокола аз съм с кафеви, но двете баби, единия дядо и вуйчото са със зелени. Дано е наследила ген.

# 149
  • Стара Загора
Ползваме предимно кърпички на Бочко.Алекс я последните около десетина дни е доста раздразнителен особено тази седмица.Дори си помислих,чв може да е в следствие на ваксината.Вече не знам как да го успокоявам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт