Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 862
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Е,да,наистина някои лекари грешат,ще се консултирам и с друг специалист.За жалост да ти сложат холтер е 50 лв. и не мога да си го позволя няколко пъти,при положение,че и изписаните ми лекарства са скъпи(само Корлентор,при това изписан по здравна каса е 34 лв.)
Ужас направо.

# 91
  • София
Е,да,наистина някои лекари грешат,ще се консултирам и с друг специалист.За жалост да ти сложат холтер е 50 лв. и не мога да си го позволя няколко пъти,при положение,че и изписаните ми лекарства са скъпи(само Корлентор,при това изписан по здравна каса е 34 лв.)
Ужас направо.
Потърсете си ваучери за по-евтино изследване с холтер. има и за по 20лв

Последна редакция: сб, 04 фев 2017, 22:22 от neba

# 92
Здравейте!
Другия месец ще навърша 53 г и от 4-5 г имам всички симптоми на менопаузата. Преминах през обилен и болезнен цикъл като кръвоизлив, оскъден, който траеше по 2-3 дни, продължителни периоди без цикъл. Миналата година ми идва през март и на 1 .09 като и двата пъти беше с кръвоизлив. Оттогава нищо. Реших, че менопаузата окончателно е настъпила. Вчера обаче забелязах кафеникаво зацапване и реших, че отново ми идва.  След като се измих то изчезна и повече няма нищо.
Дали е нормално с оглед настъпващата менопауза, случвало ли се е на други подобно зацапваме, в резултат на аномалиите около спирането на цикъла, или трябва да го смятам за индикация за някакъв проблем? Въпросът ми е глупав, но миналия месец оперираха свекървата от рак на матката и е разбираемо защо изпадам в параноя. Simple Smile Моля, за някакво мнение, което да е по-спокойно от моите истерясвания, мерси!

# 93
Здравейте, докато не съм забравила да попитам - разсеяността и забравянето подобряват ли се с времето? От няколко месеца съм без яйчници, ужасно разсеяна станах - задавам едни и същи въпроси по сто пъти, забравям (мисля да си запиша нещо, за да не забравя и или забравям да запиша, или забравям къде съм записала Crazy). Пия Фемарел, когато се сетя.

# 94
  • СОФИЯ
Здравейте!
Другия месец ще навърша 53 г и от 4-5 г имам всички симптоми на менопаузата. Преминах през обилен и болезнен цикъл като кръвоизлив, оскъден, който траеше по 2-3 дни, продължителни периоди без цикъл. Миналата година ми идва през март и на 1 .09 като и двата пъти беше с кръвоизлив. Оттогава нищо. Реших, че менопаузата окончателно е настъпила. Вчера обаче забелязах кафеникаво зацапване и реших, че отново ми идва.  След като се измих то изчезна и повече няма нищо.
Дали е нормално с оглед настъпващата менопауза, случвало ли се е на други подобно зацапваме, в резултат на аномалиите около спирането на цикъла, или трябва да го смятам за индикация за някакъв проблем? Въпросът ми е глупав, но миналия месец оперираха свекървата от рак на матката и е разбираемо защо изпадам в параноя. Simple Smile Моля, за някакво мнение, което да е по-спокойно от моите истерясвания, мерси!

Аз също имах зацапване - веднъж. Казаха ми, че е нормално.

Здравейте, докато не съм забравила да попитам - разсеяността и забравянето подобряват ли се с времето? От няколко месеца съм без яйчници, ужасно разсеяна станах - задавам едни и същи въпроси по сто пъти, забравям (мисля да си запиша нещо, за да не забравя и или забравям да запиша, или забравям къде съм записала Crazy). Пия Фемарел, когато се сетя.

При мен също се проявява тази разсеяност и забравяне. Дали ще премине - нямам идея  Rolling Eyes

# 95
Благодаря ти! След 2 месеца съм на редовен профилактичен преглед и ще ми правят ехография на коремни органи, но си мислех дали не е късно и затова питах Simple Smile

За забравянето мога да напиша цяла книга. Непрекъснато забравям най-обикновени думи и все ми се смеят насам-натам, но мислех, че е от лекарствата, аз съм хронично болна и пия постаянно. Не се сетих, че менопаузата може да ми играе такъв номер ooooh!

# 96
  • Бургас
От около 6 години съм без яйчници и матка,имам куп проблеми,но точно с разсеяност и забравяне нямам.Обаче при всеки е строго индивидуално и е напълно възможно при теб да е така,както го описваш.При мен с времето се пооптавиха единствено кошмарните горещи вълни,но пък при теб може този проблем малко да се подобри.

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 12:04 от mariqivanova799

# 97
Благодаря. Аз се чудех дали е от менопаузата или просто давам на късо от стреса.
Ън, отиди за цитонамазка, ако не си ходила скоро, моля те. Кървене в менопауза е симптом и за рак на шийката. По-добре напразно да направиш, отколкото да се забавиш.

# 98
  • Бургас
От стрес+менопауза е напълно възможно да даваш на късо.

# 99

Липса на микроелементи е : хром , цинк , магнезий , селен ....Обаче се пият по отделно . Много добре действа и сок от нони и жен шен (от китайските обаче , защото са нанотехнология , а не от немските , които са прости сиропи) . Също така и сурови ядки от всички видове . Никаква соя , соен протеин или други соеви продукти - вредни са за мозъка ....И учене на чужд език . Препоръчвам да е турски или персийски , защото това са езици  със звукова хармония и самия мозък започва да работи ритмично (да не ви изглежда невъзможно в българския е пълно с общи думи )

# 100
Доколкото разбрах Ън е имала менструация на 1 септември. Защо да е в менопауза?

# 101
Доколкото разбрах Ън е имала менструация на 1 септември. Защо да е в менопауза?
И аз съм на мнение , че до септември тази година не може да се говори за абнормални течения. Затова и профилактичният преглед след два месеца не е късен. но всеки сам си преценява.

# 102
  • София
Прегледах отгоре отгоре темите, че май и аз вече навлизам в този "любим" период от женския живот. Искам да ви питам какви изследвания се правят за доказване на настъпването на климакса и най-вече - кога. Последните три четири години цикълът ми се скъси с около 5 дни. Миналата година се появиха и 2 непоследователни закъснения с по 20 дни. Тази есен пак. Ходих на лекар, питам я менопаузата ли почва и какво трябва да се направи - тя, рано ми било (на 46 съм). Даже за около 10-на дни имах доста чести пламвания на лицето и ушите без други симптоми. Казах й и това. Изписа ми Примолут нор за предизвикване на цикъла - дойде си по схемата. Топлите вълни спряха даже преди лекарството. След 15 дни нов цикъл - съвсем нормален като количество и дни. Това беше на 1 януари. От тогава нищо. От няколко дни пак почна да ми става жега на лицето, а усещам едновременно с това и лек главобол. Така и не говорихме какво следва да се случи при по-продължителна липса на цикъл, а я питах. Само ми каза, че няма да пия повече хормони. Ако ми е дошло времето, така да е. Та сега се чудя кога пак да ходя за консултация или първо да си направя някакви изследвания ли?
Мисля също дали да си взема някакви капсули за топлите вълни от фитоестрогените. От прочетеното тук оставам с впечатление, че те не е необходимо да се изписват от лекар, но все пак се чудя.

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 21:59 от mlv

# 103
  • СОФИЯ
И на мен на 46г. ми започнаха проблемите и  на мен ми казаха, че ми било рано и няколко пъти ми предизвикаха цикъл. Накрая, аз самата се отказах да гълтам химии и ми спря. Първо ми идваше веднъж в годината август месец, сега и август ме прескочи /имах само леко розово течение за два дни/  И така започна ходенето по мъките с вълни, сърцебиене, главоболие, световъртеж и някои други екстри  Joy

# 104
Да,след раждането получих хиперфункция на щитовидната жлеза,години наред пих Метизол,но вече около 9 месеца не пия нищо,хормоните са ми съвсем в норма.А пък оплакванията от сърцето се задълбочават.
Между другото баба ми на 40 годишна възраст е облъчвана,за да се прекрати работата на яйчниците и след около десетина години и тя е получила оплаквания от сърцето.Все още е жива,но е с пейсмейкър,някакви стендове,няколко коронарографии...Страх ме е,че по-нататък и на мен може да ми се наложи.И при нея е започнало със стенокардия.Тя е на 87,изглежда на 67 и дори все още съвсем сама си гледа къщата,но тя има съвсем различна от моята нагласа.Аз съм безкрайно депресирана,имам и улцерозен колит за съжаление.
Може ТСХ да ти в норма, но жлезата да е с проблем. И аз бях така преди 5 години когато ме оперираха, а и всичките 23 години преди това. Изобщо не можех да търпя пулс над 70 (въпреки, че за "нормалните " хора това си е нормален пулс), задъхвах се, разтрепервах се, нямах сила и т.н., никъде не мърдах без бетаблокер. Преди операцията на ЩЖ ТСХ ми беше 0,63, пак е в норма, но бях доста зле.
Според мен проблемите със сърцето ти са 100 % от щитовидната жлеза и нямат нищо общо с менопаузата. Мисля така защото преди 2 години, когато бях съвсем в началото на менопаузата и имах вълни, сърцето ми не се разчукваше, но и щитовидната жлеза ми беше сравнително добре. Сега обаче ми смениха лекарството за подтискане на естрогена (в принудителна менопауза съм) и нещата се промениха - пак получавам вълни хах, също като преди 2-3 години. И ТСХ и ТАТ и МАТ са все в норма, обаче възлите ми са нараснали още повече, и получавам сърцебиене. Не ща да се оперирам и съм на изчакване и евентуално минимално хапченце бетаблокер като се налага.

Липса на микроелементи е : хром , цинк , магнезий , селен ....Обаче се пият по отделно . Много добре действа и сок от нони и жен шен (от китайските обаче , защото са нанотехнология , а не от немските , които са прости сиропи) . Също така и сурови ядки от всички видове . Никаква соя , соен протеин или други соеви продукти - вредни са за мозъка ....И учене на чужд език . Препоръчвам да е турски или персийски , защото това са езици  със звукова хармония и самия мозък започва да работи ритмично (да не ви изглежда невъзможно в българския е пълно с общи думи )
много добри съвети  Grinning бих добавила още един, пак, сори ако съм досадна... - не си въобразявайте, че всичките ви проблеми са от менопаузата, стегнете се и не се глезете  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт