Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 172 597
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • Добрич
От няколко години вземам тези и съм доволна. Има различни варианти, включително и без желязо. На българския пазар също се предлагат.

# 346
  • Добрич
Искам да ви попитам някой ползвал ли е този Прим ойл? И съответно дали е доволен?

# 347
Ами...и аз май съм в някаква пременопауза. От 2-3 месеца, цикълът ми взе да си прави каквото си иска. Ту ми идва два пъти в месеца, ту прескача. А последния ми, беше необичайно обилен. "Записала" съм си в главата, че трябва пак да ида до гинеколожката, че проследния път, когато я посетих (към края на пролетта), все още нямах тези проблеми. На 46 съм аз. Струва ми се, че и вълни ме започват, но още не мога да определя дали са точно вълни. Единствено, от време на време ми пламва лицето, но не чувствам топлина по тялото или да ми става горещо. Не се изпотявам. Само за кратко поруменявам, все едно току - що съм изпила чаша вино. Но си мисля, че е така, защото съм, явно в началото. Засега не се чувствам нервна и напрегната, спя  спокойно (да чукна на дърво), но тръпна в очакване на задълбочаващи се симптоми. Приятелка ми беше казала за маслото от вечерна иглика - изпих една опаковка, но не видях това да ми повлия по някакъв начин. Решена съм да продължа с това масло, че, разбирам, е полезно и за други неща.
Радвам се, че има подобна тема тук. Ще я следя с интерес.

# 348
Скрит текст:
Ами...и аз май съм в някаква пременопауза. От 2-3 месеца, цикълът ми взе да си прави каквото си иска. Ту ми идва два пъти в месеца, ту прескача. А последния ми, беше необичайно обилен. "Записала" съм си в главата, че трябва пак да ида до гинеколожката, че проследния път, когато я посетих (към края на пролетта), все още нямах тези проблеми. На 46 съм аз. Струва ми се, че и вълни ме започват, но още не мога да определя дали са точно вълни. Единствено, от време на време ми пламва лицето, но не чувствам топлина по тялото или да ми става горещо. Не се изпотявам. Само за кратко поруменявам, все едно току - що съм изпила чаша вино. Но си мисля, че е така, защото съм, явно в началото. Засега не се чувствам нервна и напрегната, спя  спокойно (да чукна на дърво), но тръпна в очакване на задълбочаващи се симптоми. Приятелка ми беше казала за маслото от вечерна иглика - изпих една опаковка, но не видях това да ми повлия по някакъв начин. Решена съм да продължа с това масло, че, разбирам, е полезно и за други неща
.
Радвам се, че има подобна тема тук. Ще я следя с интерес.
По добре се запиши тук:
http://oldm.bg-mamma.com/index.php?topic=984040.180

# 349
Бях позабравила тази тема, и другата всъщност....    Laughing  и се почудих дали пак да се записвам.
Ама, може пък да прочета нещо, дето не знам.....
Да припомня малко за мен:на 51 от началото на месеца.Последен МЦ-края на септември 2016.Като се надявам след година липса да се е пръждосал вече наистина завинаги.    Grinning
Не пия нищо, топли вълни отвреме-навреме поносими, чувствам се добре, щастлива, позитивна, енергична.От март 2016 до сега свалих почти 30 кг, карам колело няколко пъти седмично, ходя по 10-на км почти всеки ден.....
Имаше период, в който не спях много, заспивах нормално, събуждам се към 3-4 през нощта и повече не можех да заспя.Попрочетох, попитах, оказа се че може да е или от прекалено ниски въглехидрати, или липса на магнезий.Пих известно време по 250 мл таблетка вечер, вдигнах малко въглехидратите, съня ми се оправи.Кое подейства, не знам.Важното е, че сега спя като бебе.
Преди да започна ВМ НВХ, бях доста нервна, мъжа ми все казваше, че го навиквам за щяло и нещяло....от миналата година съм толкова спокойна, че чак се плаша от себе си.
Друго, което допринесе за спокойствието ми:не гледам новини, не чета новини, не гледам социални, политически и подобни предавания.Ако изобщо гледам тв, само комедии и смях.При всяка възможност съм извън града.
Та така.....    Simple Smile   записах се.

# 350
Относно тая панацея, нисковъглехидратната- високомазнинната, да кажа и аз. Реших да отида срещу себе си и близо година се опитвах да се храня така. Нищо. Нищо. От септември тази година отново хапвам по една филийка пълнозърнест хляб с квас и ям пилешко месо, когато ми се прияде. Може би работи при хора с доста наднормено тегло. Събужданията в 3 през нощта не са от ниски въглехидрати. Виж от липса на магнезии, не знам.

# 351
Ее, панацея....не знам за другите, за мен се оказа перфектното решение.И за кг, и за енергичност и тонус, и за изследванията.....
Важното е всеки да намери "неговия" начин и да е доволен.    Peace

# 352
Да, да. С това, за “ неговия” си начин, съм съгласна. Положителното при мен от цялата история беше, че започнах да хапвам често яйца. Защото твърде не ги обичах. И спрях да ям картофи. Което не знам доколко е добре.

# 353
Аз имах да свалям 7-8 кг, качени от лекарства, с режима свалих 10. Изчезна корем, прибраха се бричове, изчезнаха отоци, станах отново мацка  Sunglasses

# 354
И аз искам да съм мацка Simple Smile Защо не проработи и върху моето коремче? И сега не съм кой знае какво прояла от предишните неща. За една година само веднъж съм яла боб, леща два пъти на супа. Вярно е, че не ям много месо, но авокадо почти на всяко хранене. Рядко плодове. Ядки повече. Мляко не консумирам животинско. Само по няколко лъжички кисело по БДС и то не всеки ден. Сладко ям предимно от фурмите. Грах също един път за почти година. Вярно е ,  не качвам. Ама и спортувам. Но и не съм свалила.

# 355
И аз искам да съм мацка Simple Smile Защо не проработи и върху моето коремче? И сега не съм кой знае какво прояла от предишните неща. За една година само веднъж съм яла боб, леща два пъти на супа. Вярно е, че не ям много месо, но авокадо почти на всяко хранене. Рядко плодове. Ядки повече. Мляко не консумирам животинско. Само по няколко лъжички кисело по БДС и то не всеки ден. Сладко ям предимно от фурмите. Грах също един път за почти година. Вярно е ,  не качвам. Ама и спортувам. Но и не съм свалила.
А колко имаш за сваляне?Височина/кг съотношение ?
Лично аз мисля, че яденето на месо е един от ключовите моменти.Пак от личен опит.Последната година вегетарианство се опитвах да съм на веге ВМ хранене.Почти без тесто, захар и подобни, ограничено зърнени/бобови.Е, не се получи.Когато вкарах месо, нещата тръгнаха.
От това, което аз съм разбрала за ВМХ, всичко е въпрос на нагласяне според личната не/поносимост към храни и продукти.
Аз например, ако ям почти всеки ден плод, да речем количество около 200-300 гр и нагоре, задържам кг.Намаля ли плодовете, кг пак тръгват надолу.
Та, с това искам да кажа, че е напълно възможно при теб да са били пречка ядките и фурмите, например....

# 356
Не мисля, че имам за сваляне. 163см и 55 кг. Просто искам да съм по слаба.

# 357
Деси, аз мисля, че няма на къде да сваляш, екстра са ти килограмите. Ако вече нещо искаш да моделираш тялото, си трябва спорт.
Аз също мисля, че без или с малко месо, не става. Но аз си го обичам, и тлъстичко също, та всичко си ми е на сърце. Авокадо да съм изяла десетина за няколко години, не повече.

# 358
Няма да се разберем с месото, за мое съжаление. Аз ям само чистото месо. На пилешкото само бялото.

# 359
Не мисля, че имам за сваляне. 163см и 55 кг. Просто искам да съм по слаба.
Е, колко по-слаба?    Laughing   Слабееш, слабееш, докато се стопиш?   

Едно от предимствата на ВМХ, което мен изключително много ме радва, е че хранейки се така, тялото самО достига до едно оптимално тегло и го самоподдържа.Т.е., не се налага АЗ да се ограничавам, да броя калории, да правя сметки и подобни.Само давам правилната храна, а организма сам се грижи за всичко останало.
Аз съм 166см, в момента съм около 66-67 кг.Доволна съм, харесвам се.Ако тялото иска да падне още надолу, о.к., ако не иска, пак о.к.Все пак съм на 51, не искам да заприличам на веяна скумрия в лицето.....след една определена възраст подкожните мазнини изглаждат бръчките.    Grinning
Имам две познати, на по 54 години, слаби, ами.....не им стои добре.

Общи условия

Активация на акаунт