Отслабване – 16-годишна

  • 22 115
  • 271
  •   1
Отговори
# 180
  • MI
  • Мнения: 11 890
Малко по малко ще свикнеш  Simple Smile Ако ще качваш снимка махни главата, така ще си по-спокойна.

# 181
  • Мнения: 2 855
ainshtain2, браво!

С тренировките е важно да си постоянна. Не е необходимо да са всеки ден, и през ден да са е супер. Аз тренирам през ден, или два дни тренирам, два почивам. В нас си подскачам, има достатъчно тренировки в нета. Ще се изморяваш първите няколко пъти, след това ще започнеш да го приемаш като необходимост и няма да се изморяваш, а напротив - ще си разтоварваш с тренировка.
За храната - не съм съгласна с nelig. Свалих 40 кг. с хранене три пъти на ден - стабилен обяд, следобяд по-леко /плод с малко сирене или кашкавал/ и хубава вечеря.  Не виждам смисъл да се храня 5 пъти на ден. Но без захар /освен плодовете/, без тесто. На много места четох за закуската, ами не ми се закусва, гадно ми е и не искам. Все ми е тая колко е полезно, не мога да се насилвам. Аз продължавам да си държа на моето - най-важното е храната да е естествена, без химия и да не чувстваш глад.
Скоро в магазина загледах някакъв чийзкейк - еми то само химия в него, пълно с Е-та, оцветители....ужас.
Ако толкова пририпаш за сладко, вземи си направи нещо в къщи.
Най-важното е ти да си намериш твоя режим. Във всички случаи без движение и с ядене на боклуци няма да стане. Не е необходимо да висиш по 2 часа във фитнеса всеки ден, през ден да е, през два да е, но да има тренировка.

# 182
  • Мнения: 87
Здравейте всички!!
Питам се тука един въпрос...... Какво е "гликемичен индекс на храната"?
Пише много в интернет но нищичко не мога да схвана  newsm78 newsm78 ...
Може ли някой тук да ми го обясни разбираемо?  newsm78 #Crazy Rolling Eyes

# 183
  • Мнения: 40 182
Здравейте всички!!
Питам се тука един въпрос...... Какво е "гликемичен индекс на храната"?
Пише много в интернет но нищичко не мога да схвана  newsm78 newsm78 ...
Може ли някой тук да ми го обясни разбираемо?  newsm78 #Crazy Rolling Eyes

Гликемичният индекс е начин за контрол на кръвната захар при хора, които са болни от диабет и ИР.
Той определя до каква степен ще се повиши съдържанието на захар в кръвта след консумацията на определена храна.
Тоест белият хляб има по-висок ГИ от ръжения. Затова се предпочита ръжен.
Една ябълка логично ще има по -нисък ГИ от едно парче торта.
Кафявия ориз е с наполовина по-нисък ГИ от белия. И т.н.
Има таблички из нета.
Аз примерно когато готвя ориз омесвам в съотношение 1/1 бял и кафяв.

# 184
  • Мнения: 87
Здравейте всички!!
Питам се тука един въпрос...... Какво е "гликемичен индекс на храната"?
Пише много в интернет но нищичко не мога да схвана  newsm78 newsm78 ...
Може ли някой тук да ми го обясни разбираемо?  newsm78 #Crazy Rolling Eyes

Гликемичният индекс е начин за контрол на кръвната захар при хора, които са болни от диабет и ИР.
Той определя до каква степен ще се повиши съдържанието на захар в кръвта след консумацията на определена храна.
Тоест белият хляб има по-висок ГИ от ръжения. Затова се предпочита ръжен.
Една ябълка логично ще има по -нисък ГИ от едно парче торта.
Кафявия ориз е с наполовина по-нисък ГИ от белия. И т.н.
Има таблички из нета.
Аз примерно когато готвя ориз омесвам в съотношение 1/1 бял и кафяв.



Аз нямам диабет но доколкото разбирам от думите ви и от 'нета е полезно да се приемат храни с нисък гликемичен индекс, греша ли?  newsm78

# 185
  • Мнения: 61 554
Всяка храна, без мазнините, предизвиква отделяне на инсулин в кръвта. Той пък е виновник за складирането на запаси и пълненеето, особено в коремната област.
Дори да нямаш диабет, ако не приемаш храни с висок гликемичен индекс, няма да имаш висок инсулин и няма да пълнееш.

# 186
  • Мнения: 87
Всяка храна, без мазнините, предизвиква отделяне на инсулин в кръвта. Той пък е виновник за складирането на запаси и пълненеето, особено в коремната област.
Дори да нямаш диабет, ако не приемаш храни с висок гликемичен индекс, няма да имаш висок инсулин и няма да пълнееш.

ААААААА  Laughing  Сега вече го разбрах. Благодаря Ви !! 
Heart Eyes
bouquet

# 187
  • Мнения: 40 182
Здравейте всички!!
Питам се тука един въпрос...... Какво е "гликемичен индекс на храната"?
Пише много в интернет но нищичко не мога да схвана  newsm78 newsm78 ...
Може ли някой тук да ми го обясни разбираемо?  newsm78 #Crazy Rolling Eyes

Гликемичният индекс е начин за контрол на кръвната захар при хора, които са болни от диабет и ИР.
Той определя до каква степен ще се повиши съдържанието на захар в кръвта след консумацията на определена храна.
Тоест белият хляб има по-висок ГИ от ръжения. Затова се предпочита ръжен.
Една ябълка логично ще има по -нисък ГИ от едно парче торта.
Кафявия ориз е с наполовина по-нисък ГИ от белия. И т.н.
Има таблички из нета.
Аз примерно когато готвя ориз омесвам в съотношение 1/1 бял и кафяв.



Аз нямам диабет но доколкото разбирам от думите ви и от 'нета е полезно да се приемат храни с нисък гликемичен индекс, греша ли?  newsm78

Диабета е скрито и коварно заболяване. Инсулиновата резистентност също. Тя пък е преддиабетно заболяване и ако не се хване навреме става диабет.
Не можеш да кажеш ей така имаш или не. Това става с изследвания. ИР също.
Но пълнотата е доста голяма гаранция за проблем с обмяната и най-вече говори за чувствителност към въглехидратите.
Но е факт, че има слаби хора, но пак болни от ИР и диабет.
Колкото хора, толкова типове организми има. Имам познати жени, плюскат като за двама мъже и са безсрамно кльощави. А ядат и доста сладки и тестени неща. Чисто и просто организма им е способен да реагира правилно. Друг е въпросът дали след време тези жени, които прекаляват няма да им се случи нещо, защото органите не са вечни и се изтощават.
Препоръчвам ти да пиеш и топла вода сутрин на гладно. А също така и топла вода и през целия ден.
Но не е хубаво да е преварена напълно, а стоплена.

Всяка храна, без мазнините, предизвиква отделяне на инсулин в кръвта. Той пък е виновник за складирането на запаси и пълненеето, особено в коремната област.
Дори да нямаш диабет, ако не приемаш храни с висок гликемичен индекс, няма да имаш висок инсулин и няма да пълнееш.

Пфу, даже ще отслабне  Laughing
Ама зависи и какви мазнини. Има и вредни.  Peace

# 188
  • Мнения: 61 554
За мазнините още в началото подчертах, че трябва да са естествени и нерафинирани.
Масло, мас, патешка мас, студено пресован зехтин, кокосово масло.
Никакво олио и маргарин. Naughty

# 189
  • Мнения: 40 182
За мазнините още в началото подчертах, че трябва да са естествени и нерафинирани.
Масло, мас, патешка мас, студено пресован зехтин, кокосово масло.
Никакво олио и маргарин. Naughty

Съгласна съм за маргарина. Но олиото защо? Не мисля, че е чак толкова вредно.
Иначе на салатите от доста време си слагам зехтин.
Маслото знам, че маслеността не трябва да е под 80%. Пак ставало вредно.
А мас и патешка мас не мога да ги ям.  Shocked
Ти как ги ядеш? Готвиш ли с тях. Я разкажи.

# 190
  • Мнения: 87
Здравейте всички!!
Питам се тука един въпрос...... Какво е "гликемичен индекс на храната"?
Пише много в интернет но нищичко не мога да схвана  newsm78 newsm78 ...
Може ли някой тук да ми го обясни разбираемо?  newsm78 #Crazy Rolling Eyes

Гликемичният индекс е начин за контрол на кръвната захар при хора, които са болни от диабет и ИР.
Той определя до каква степен ще се повиши съдържанието на захар в кръвта след консумацията на определена храна.
Тоест белият хляб има по-висок ГИ от ръжения. Затова се предпочита ръжен.
Една ябълка логично ще има по -нисък ГИ от едно парче торта.
Кафявия ориз е с наполовина по-нисък ГИ от белия. И т.н.
Има таблички из нета.
Аз примерно когато готвя ориз омесвам в съотношение 1/1 бял и кафяв.



Аз нямам диабет но доколкото разбирам от думите ви и от 'нета е полезно да се приемат храни с нисък гликемичен индекс, греша ли?  newsm78

Диабета е скрито и коварно заболяване. Инсулиновата резистентност също. Тя пък е преддиабетно заболяване и ако не се хване навреме става диабет.
Не можеш да кажеш ей така имаш или не. Това става с изследвания. ИР също.
Но пълнотата е доста голяма гаранция за проблем с обмяната и най-вече говори за чувствителност към въглехидратите.
Но е факт, че има слаби хора, но пак болни от ИР и диабет.
Колкото хора, толкова типове организми има. Имам познати жени, плюскат като за двама мъже и са безсрамно кльощави. А ядат и доста сладки и тестени неща. Чисто и просто организма им е способен да реагира правилно. Друг е въпросът дали след време тези жени, които прекаляват няма да им се случи нещо, защото органите не са вечни и се изтощават.
Препоръчвам ти да пиеш и топла вода сутрин на гладно. А също така и топла вода и през целия ден.
Но не е хубаво да е преварена напълно, а стоплена.

Всяка храна, без мазнините, предизвиква отделяне на инсулин в кръвта. Той пък е виновник за складирането на запаси и пълненеето, особено в коремната област.
Дори да нямаш диабет, ако не приемаш храни с висок гликемичен индекс, няма да имаш висок инсулин и няма да пълнееш.

Пфу, даже ще отслабне  Laughing
Ама зависи и какви мазнини. Има и вредни.  Peace


Яяяяяя  Laughing супер!! Аз от малка си пия само топла вода. По принцип имам проблем с гърлото от малка. Дори през лятото не си позволявам ледено-студена вода.  Mr. Green

# 191
  • Мнения: 40 182



Яяяяяя  Laughing супер!! Аз от малка си пия само топла вода. По принцип имам проблем с гърлото от малка. Дори през лятото не си позволявам ледено-студена вода.  Mr. Green

Супер си.  Но аз това писах в първия си пост. Увеличих топлата вода и още по-бързо почнах да отслабвам. Абе открих топлата вода буквално  Laughing
И като се съчетае с правилно хранене и спорт, става още по-добре.

# 192
  • Мнения: 87



Яяяяяя  Laughing супер!! Аз от малка си пия само топла вода. По принцип имам проблем с гърлото от малка. Дори през лятото не си позволявам ледено-студена вода.  Mr. Green

Супер си.  Но аз това писах в първия си пост. Увеличих топлата вода и още по-бързо почнах да отслабвам. Абе открих топлата вода буквално  Laughing
И като се съчетае с правилно хранене и спорт, става още по-добре.


Хмм  newsm78 аз до сега не съм се замисляла.... Каква е разликата между топлата и студената вода?  Grinning

# 193
  • Мнения: 72



Яяяяяя  Laughing супер!! Аз от малка си пия само топла вода. По принцип имам проблем с гърлото от малка. Дори през лятото не си позволявам ледено-студена вода.  Mr. Green

Супер си.  Но аз това писах в първия си пост. Увеличих топлата вода и още по-бързо почнах да отслабвам. Абе открих топлата вода буквално  Laughing
И като се съчетае с правилно хранене и спорт, става още по-добре.

Хмм  newsm78 аз до сега не съм се замисляла.... Каква е разликата между топлата и студената вода?  Grinning
Защото топлата  вода разтваря мазнините,както мазните чиний ги мием с топла вода,а и ускорява метаболизма Simple Smile Blush

# 194
  • Мнения: 87



Яяяяяя  Laughing супер!! Аз от малка си пия само топла вода. По принцип имам проблем с гърлото от малка. Дори през лятото не си позволявам ледено-студена вода.  Mr. Green

Супер си.  Но аз това писах в първия си пост. Увеличих топлата вода и още по-бързо почнах да отслабвам. Абе открих топлата вода буквално  Laughing
И като се съчетае с правилно хранене и спорт, става още по-добре.

Хмм  newsm78 аз до сега не съм се замисляла.... Каква е разликата между топлата и студената вода?  Grinning
Защото топлата  вода разтваря мазнините,както мазните чиний ги мием с топла вода,а и ускорява метаболизма Simple Smile Blush

Ааа  Laughing Мерсииииии  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт