Отслабване – 16-годишна

• 22 089
  • 271
  •   1
Отговори
# 225
 Joy
Сега видях, че нулата е по-малък размер от другите цифри.  Mr. Green
Може и да е по-полезно. Даже без запръжки. Интересно какъв ли е вкуса. И не е много скъп.

# 226
Joy
Сега видях, че нулата е по-малък размер от другите цифри.  Mr. Green
Може и да е по-полезно. Даже без запръжки. Интересно какъв ли е вкуса. И не е много скъп.

Скрит текст:
Ами вкуса е точно като на ястия бавно къкрещи в гърнето на баба  Heart Eyes Температурата, която развива е до 100' и точно затова си къкри бавно и продължително . За мен е най-удобно да го включа преди лягане и на сутринта да го изключа, че моят е от по-старите модели без таймер. А по-новите могат да се самоизключват и може да го заредиш преди работа, а той да се самоизключи след зададеното време . Вчера готвих винен кебап в него. Любима ми е капамата, зелевите сърми и много други. Всякакви комбинации от месо със зеленчуци е вкусна , а и нисковъглехидратна  Wink   
Ето малко инфо от тук http://slowcooker.bg/Crock-Pot.html  и тема в БГ Мама тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700506;topicrefid=14

Извинете за спама  Embarassed
А по-темата подходящи храни за навън, когато няма нищо подходящо са варените яйца, ядките, всякакви омлети , консервите с риба, както споменахме по-нагоре, по-качествени сухи мезета, парче кашкавал.
Тъй като работя в голям хранителен магазин на работа доста често ми се смеят като започна да търся какво да ям, когато не си нося нещо приготвено от дома. 99% от стоката е напълно неподходяща за човек, който е решил да се храни нисковъглехидратно и избора е много малък. Именно за това е най-добрия вариант да се подготвя нещо от вкъщи и да се носи на работа или училище. Има много подходящи рецепти, които са удобни за носене и не цапат или миришат . Но се изисква малко време, което да се отдели у дома от предния ден.

# 227
Здравейте!
Да, прави сте! Аз по принцип не мога да готвя но и вкъщи наистина ми е трудно...
Добре се разбирам с баба и преди училище се отбивам в тях  Smile и се уговорихме да давам заявка от предишния ден какво искам да ми приготви  smile3521 Та.... за утре вече варените ми яйчица вече сигурно се приготвяяяяяят  newsm62
Но все пак, когато не мога да се отбивам - моля давайте идеи за наистина бързо приготвяне на храна и с малко продукти (все пак трябва и да ги купя, майка ми не ми дава много джобни - по 5 лева, а трябва да си взимам плодове, зеленчуци и др.)  moresmile

# 228
Ами,тогава сама си вариш яйцата.

# 229
Ами,тогава сама си вариш яйцата.

Е, всеки ден само яйца ли ??   newsm12 newsm12

# 230
Я кажи сега  какви идеи търсиш - за хапване навън или за в къщи? Но и двете ще трябва да се приготвят у дома  Simple Smile Хубаво е, че имаш съмишленик, който да ти помага. Ето от тази тема може да вземеш някои идеи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266;topicrefid=19 ,като ти препоръчвам да избегнеш сладките изкушения на първо време независимо , че се водят НВ.
Скрит текст:
По-късно на лични ще ти пратя идеи за НВ храни, които съм си събирала през годините. А и има много сайтове на английски, които  изобилстват с НВ рецепти. Потърси в Гугъл или ми пиши да ти пратя линкове.

# 231
Я кажи сега  какви идеи търсиш - за хапване навън или за в къщи? Но и двете ще трябва да се приготвят у дома  Simple Smile Хубаво е, че имаш съмишленик, който да ти помага. Ето от тази тема може да вземеш някои идеи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266;topicrefid=19 ,като ти препоръчвам да избегнеш сладките изкушения на първо време независимо , че се водят НВ.
Скрит текст:
По-късно на лични ще ти пратя идеи за НВ храни, които съм си събирала през годините. А и има много сайтове на английски, които  изобилстват с НВ рецепти. Потърси в Гугъл или ми пиши да ти пратя линкове.

Благодаря Ви много!  lovekiss Kissing Heart
Търся рецепти за храни с лесно приготвяне и с малко продукти. Тъй като майка ми не желае да съдейства, сама трябва да си набавям продуктите с джобните, които ми дават.
Но да мога да си нося и на училище в кутийка.  jumpuu

# 232
И аз се интересувам от лесни режепти подходящи за училище  Wink bouquet baby_neutral

# 233
  • MI
Омлет/фритата, всякакви кюфтета на фурна (месо, картофи или от всякакви зеленчуци), салати от ориз, салати или зеленчуци със сирене/риба. Кажете кое би ви интересувало.

# 234
Омлет/фритата, всякакви кюфтета на фурна (месо, картофи или от всякакви зеленчуци), салати от ориз, салати или зеленчуци със сирене/риба. Кажете кое би ви интересувало.

Амииии.... всичко  smile3506
За да се храня разнообразно но и здравословно. Естествено и ако са със малко продукти и не толкова екзотични  Grinning ще е супер.
 ...Но ще помоля и за рецепти  newsm17 Stuck Out Tongue Stuck Out Tongue

# 235
  • MI
Ами да започнем с кюфтетата, че там са безбройни вариантите. В общи линии или кайма (но не мазна), или варени картофи/ориз (картофите намачкани като за пюре), или някакви зеленчуци - тиквички, патладжан, дори листни от сорта на спанак става, попарени във вода или леко сварени - да могат да станат като пюре. Тиквичките можеш и само да настържеш. ако ползваш зеленчуци вместо месо/картофи/ориз изстискай много добре водата, иначе няма да станат. Слагаш 1 яйце,сол, малко накиснат и изстискан хляб (най-добре накиснат в малко мляко) и ако имаш пармиджано, ако не става и без, може и сирене обикновено натрошено да сложиш (особено оризовите и картофените стават много вкусни така). Слагаш подправки на вкус - черен пипер, можре малко индийско орехче, каквото ти харесва. Омесваш нещо като кайма и оставяш за малко да престои в хладилника. После правиш кюфтенца и редиш в тава върху хартия за печене. Ако искаш да са по-хрупкави, оваляй ги в галета преди да ги наредиш. после поръсваш с олио отгоре и слагаш във вече гореща фурна (около 200 градуса). Следи кога са готови, обикновено е около 40 минути.  Peace Кажи ако имаш въпроси.

# 236
за "навън":
1.палачинка от омлет, намазана с крема сирене, резени домат/краставица/лук/останало печено месо.
    (2 яйца се разбиват, слага се малко прясно мляко или сметана, малко косос или смлени ядки(може и без тях, и се правят палачинки на тиган с малко масло, да не залепват.Пълнят се с горепоисаното, като пълнежа може да е различен всеки път)
2.варени яйца, краставица, малка консерва риба тон
3.кюфтенца, краставица/домат-нарязани, горчица или майонеза-хубаво е да е домашна
4.плод с кисело мляко-ако не води до подуване на стомаха (не на всеки му понася комбинацията)
5.сандвич с ръжен/пълнозърнест хляб:намазани с масло, вътре зеленчук/месо/риба/варени яйца или на очи
6.бъркани яйца със сирене, нарязани зеленчуци
За  "у дома":
не знам какво точно готви майка ти, но можеш да ядеш почти всичко БЕЗ (или минимално количество отвреме навреме) картофи, ориз, бял хляб, пици, други тестени, сладкиши, сокове, бял боб.
Каквито и да било десерти и подобни изкушения е добре да са рядко, веднъж-два пъти седмично, може и по-рядко.    Laughing   Особено ако не можеш да се ограничиш с едно парче/една-две хапки, а се спираш след като те заболи корема от преяждане.
Т.е., ако дадена храна те провокира да се тъпчеш, забрави за нея.Поне докато не овладееш преяждането.

# 237
Отслабване при всички случаи ще се получи при теб като спреш тестяното , сладкото, газираното. Иска се, ако не воля- то инат  Laughing Също така и малко усилия от теб или твоите близки в кухнята, за да не се изкушаваш с неподходящи храни , когато нямаш нещо подходящо покрай теб за хапване. Поздравявам те и за решението да си носиш храна от дома  Peace
Подходящи са всякакви комбинации от яйца, месо , риба, млечни + зеленчуци ( картофи и ориз много рядко и в малки количества).
Нахвърлям ти само идеи за приготвяне, а ти конкретни рецепти може да си намериш и сама в Гугъл.

Скрит текст:
Яйца - варени, пържени, омлети ( с най-различни зеленчуци като добавка), яйчен пастет (варени яйца, намачкани с малко краве масло и с добавка на червен пипер, сминдух или чубрица), яйца по панагюрски.
Ето и малко идеи за яйца , които съм си копирала от разни теми
- салата варени яйца, червена чушка, зехтин
- пастет от яйца, който може да се намаже върху краставица или сурова тиквичка
- яйца на очи
- бъркани яйца
- миш-маш
- манджа от нарязяни печени чушки, запържени с малко масло + яйца, правят се като бъркани, после се слага кисело мляко с чесън
- омлет с гъби
- яйца на очи с чушки (слагаш малко масло в тигана, сурова зелена чушка да се задуши, после чукваш яйцата)
- яйца на очи с гарнитура зеленчук
- яйца на очи с гарнитура задушени с масло тиквички
- яйца на очи с гарнитура задушени в масло гъби с чубрица
- омлет
- омлет със зеленчуци
- омлет, върху който после нареждаш суров домат на парченца и сирене, загъваш и ядеш
- омлет с малко кашкавал и сирене, загънат
- голяма чушка, разрязана на половина по дължина; чукваш вътре яйце, можеш да сложиш домат, сирене, кашкавал и така запичаш
- омлет с кокосови стърготини
- сладки палачинки от яйца, малко пасиран банан и кокосови стърготини
- гювече (сирене, домат, подправки, отгоре чукваш по 1 яйце и запичаш)
- Менемен (ястие от турската кухня) http://uhaena.blogspot.bg/2015/09/blog-post_21.html
- Омлет-мъфини (много подходящо за навън и може да се приготвя винаги с най-различни продукти) https://www.facebook.com/tiphero/videos/10154232163383761/ 
- пълнени чушки с яйца и сирене и запечени във фурната

Много добър вариант от млечните е кашкавалената извара , която е сравнително евтина и може да приготвят с нея различни пастети или да се добавя към омлетите . На мен ми харесва с печени чушки , с задушени тиквички, с настъргана ябълка, с варена или печена тиква.

От пилешкото може печени бутчета, крилца, дробчета. С дробчетата се прави чуден пастет, или по селски с лук.
От кайма ( най-добре е смляно пред теб в месарницата месо, а не готова в пакетчета) - кюфтета на скара, фурна; пълнени чушки, тиквички, сарми с кайма и смлени гъби и евентуално по-малко ориз ; мусака може да се приготви като се заменят картофите с тиквички или патладжани;
"Фритата" с кайма и яйце (150-200 гр. кайма смесваш с 2-3яйца, сол, черен пипер и още някоя подправка ако искаш. Пържиш я на тиган като по-дебела палачинка, или я запичаш в някоя тавичка във фурната. Много вкусно и свежо се получава. Аз я пържа на не прекалено силен котлон - на 7 от 9 степени).
Много често правя мъфини от кайма, които са много подходящи за хапване навън - омесва се каймата с подправки като за кюфтета , яйце или две и се добавят най-различни зеленчуци според наличните в малки количества - гъби, зелен или червен пипер, печени чушки, настъргани тиквички, настърган карфиол, понякога замразен грах. И пека във формички за мъфини.

Добри варианти са пицата с блат от кайма или карфиолената пица
Към всички тия предложения като добавиш една салата от сезонни зеленчуци и се получава разнообразно и здравословно нисковъглехидратно меню.

# 238
  • MI
От толкова яйца и месо не знам дали ще намали инсулина, но със сигурност ще й вдигнете холестерола.  Rolling Eyes Не демонизирайте картофи и ориз, важното е да не са в комбинация с месо, да не са пържени и да не яде само тях.

Ето и обещаната фритата, малко по-лека е от описаните до тук омлети.
- Приготвяш отделно зеленчука, който ще сложиш - например задушаваш тиквичките или гъбите, или спанака или каквото там си избереш.
- След това чупиш яйцата и ги разбиваш добре с малко сол.
- Добавяш съвсем малко твърдо настъргано сирене (не знам дали ползвате друго освен кашкавал? Ако не и малко настърган кашкавал става, саламурено недей) и зеленчуците.
- Объркваш всичко и слагаш върху незалепващ тиган със съвсем малко олио.
Малък трик - слагаш на най-слабото на най-малкия газов котлон. Държиш по 2 минути на всяка от четирите страни на тигана (местиш го, ляво-дясно-горе-долу). После обръщаш върху капак и по същия начин правиш другата страна.  Wink

Само да добавя, 2 яйца сложи, а не 3-4 ако искаш да отслабнеш Grinning

# 239
От толкова яйца и месо не знам дали ще намали инсулина, но със сигурност ще й вдигнете холестерола.
Има много изследвания и доказателства вече, че холестеролът в храната не оказва почти никакво влияние на холестерола в организма.   Simple Smile
Холестеролът в тялото се повишава, за да "лекува" повредени кръвоносни съдове вследствие на лошо хранене.А то не е храна като яйца, месо и риба.

Общи условия

Активация на акаунт