Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2016/2017

• 32 101
  • 211
  •   1
Отговори
# 30
Няма, няма и току се появи някой с чисто нов профил и неграмотно писане, който да изтресе някоя измишльотина по адрес на Сдружението...

# 31
Здравейте! През септември 2017 г. синът ни ще бъде в първи клас. Ходи в предучилищна група в градината. Има ли вариант да постъпи в първи клас в 145 ОУ?

# 32
Здравейте! През септември 2017 г. синът ни ще бъде в първи клас. Ходи в предучилищна група в градината. Има ли вариант да постъпи в първи клас в 145 ОУ?

Има, но след провеждане на изпити (ако искате да е към Шилер)- общ и по немски и то само ако има свободни места в 1-ви клас. За Дикенс- не мога да кажа.

# 33

Има, но след провеждане на изпити (ако искате да е към Шилер)- общ и по немски и то само ако има свободни места в 1-ви клас. За Дикенс- не мога да кажа.

Благодаря Ви за отговора! Мисълта ми беше дали има прием за деца, които не са в сдруженията, защото ние не сме там в ПУК. Като че ли сме се ориентирали към Чарлз Дикенс (ако е възможно), заради английския. Но го учи само в детската градина, нищо допълнително.

# 34

Благодаря Ви за отговора! Мисълта ми беше дали има прием за деца, които не са в сдруженията, защото ние не сме там в ПУК. Като че ли сме се ориентирали към Чарлз Дикенс (ако е възможно), заради английския. Но го учи само в детската градина, нищо допълнително.

Да- това Ви отговорих- има след минаването на изпитите. За Дикенс- питайте в темата за Дикенс. Но ако има изпит по английски, то ученето в детската градина ще е крайно недостатъчно.

# 35
Това е сайта на 145-то където са Шилер и Дикенс.
http://145oy.com/?p=3472
Погледнете линка, там има подобен на Вашия въпрос, но аз лично не успях да разбера еднозначно как така хем няма изпит, хем приемат деца, хем не приемат за първи клас , нямало места.
Най-добре питайте в самото училище и в Сдружението Дикенс.
С едно наум - качамакът е тотален... Поне четейки там с такова впечатление останах. Дано Ви ориентират и дано това, което Ви кажат не е предпоследно, както стана в Шилер последната година, без значение чия беше вината, факт е, че картинката се получи уникална...

# 36

Има деца, които са ученици в 145 ОУ, но не са в нито едно от сдруженията. Как са приети и кога, нямам идея, но по време на езиковите часове са в библиотеката.  
Както StefanB ви е насочил, на такива въпроси вероятно в училището биха ви отговорили.

Има и деца, приети след ПУК или по-късно, които се явяват на 'приравнителен' изпит по език и след това родителите им членуват в избраното сдружение.  

# 37

Има деца, които са ученици в 145 ОУ, но не са в нито едно от сдруженията. Как са приети и кога, нямам идея, но по време на езиковите часове са в библиотеката.  
Както StefanB ви е насочил, на такива въпроси вероятно в училището биха ви отговорили.

Има и деца, приети след ПУК или по-късно, които се явяват на 'приравнителен' изпит по език и след това родителите им членуват в избраното сдружение.  

Точно това имах предвид - дали има деца, които се обучават там, без да членуват родителите в някое сдружение. То е ясно, че преди да постъпят там децата, не членуват в никое сдружение.
Да, видях въпросите на сайта на училището, но отговорите са много неясни. Явно трябва да се пита на място.

# 38
По въпроса с децата , които не са в нито едно сдружение, а пък учат в 145 - имам позната, която отписа детето си от Шилер , когато беше 3-4 клас , но го остави да продължи да си учи в 145-то училище( имаше някакъв проблем с учителката  по немски и детето се беше стресирало ).

# 39

Да, има такъв вариант. За Шилер, само, ако се е освободила бройка за първи клас и се приема след проведен общ изпит и приравнителен по немски език. За Дикенс от първи клас се сформира чисто нова паралелка, не е нужно децата да са учили английски преди това. Приемът, обаче, е на регионален принцип, доколкото знам предимство ползват деца, които имат брат/сестра в сдружението и училището, най-близко разстояние до училището и разни други, трябва да се видят точно в условията за прием на сайта на училището. Но накратко, ако живеете близо до училището имате голям шанс да ви приемат и приемът е без изпит. Предходната година дори и за подготвителен клас на Дикенс изпит нямаше.

# 40
Нямаше прием в Чарлз Дикенс заради излъчените материали по "Господари на ефира" най-вероятно. Сайтът им също не работи. А дали ще продължи да съществува това сдружение...

# 41
  • София
За жалост и за Шилер не е сигурно колко време ще просъществува след тазгодишните драми.

# 42
Дикенс не беше точно сдружение, каквото е Шилер. Прием имаше, но организиран от самото 145-то. Учебният план се запази, само мисля формално не се води Дикенс.
Що се отнася до Шилер и неговото "просъществуване", за жалост на многото "доброжелатели", УС е още по-мотивиран да се бори за просъществуването и дори развиването на Сдружението във всички аспекти.

# 43
Това са децата от едната паралелка, които се обучават в Сдружението. Сами вижте колко от списъка са от одобрените.
Александра Стоилова
Андреа Герасимова
Андрей Кирилов
Анета Бекярова
Боян Йорданов
Виктория Ангелова
Ивайла Ивайлова
Калия Маврова
Калоян Кондов
Катрин Далаклиева
Кремена Илиевска
Кристиян Иванов
Марти Николова
Мартина Грудова
Петко Цвятков
Рая Делева
Рая Кавлачка
Себастиян Александров
Сиянa Илиевска

От къде следва, че всички деца, които са в една паралелка, учат немски ? Да не се окаже, че някои от тях НЕ учат немски ? Този списък е на деца от 55-то, където е тъкмо такъв случая. Така че, спрете с лъжите.
За съжаление не са лъжи. Има деца, които не бяха в списъците на Шилер, но сега учат немски и не са до обяд.

# 44
Здравейте, мили родители,

Разглеждах из форума, търсих се, рових, но няма нова темичка за прием на предучилищна група към Сдружение Шилер.
Може би наистина няма, а може би, аз не се ориентирам,
Иска ми се, такак както за Вас е било възможно, да бъде възможно и на таз-годишните кандидати, т.е. родители на кандидати, да си обсъдим и споделим тревоги, организаторни хронологии, подготовки и пр.
Виждам много разочарование, за съжаление тук и съм благодарна, че има местенце, където да почерпя опит и да попитам, но сякаш нещата е възможно с всяка година да търпят изменения.

Може би, някой ще ме подкрепи ...

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт