Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2016/2017

• 32 112
  • 211
  •   1
Отговори
# 150
Мисля, че не са имали друг избор, а не толкова че продължават добрата практика.
Това нещо трябваше да го направят много по-рано и да избегнат, което се случи мин. година.
А по отношение на района, явно само там са се съгласили.

# 151
  • София
Имам предвид добрата практика Шилер. Възродили са 145-то, сега ще направят това с още едно училище. Дано да имат капацитета и да се появят в повече училища  Peace

# 152
  • София
Вече има официална информация и на сайта им,само не пише точната дата за изпита :

http://www.schillerbg.org/Home/priem-v-sdruzenieschiller/priem-2014g

http://www.schillerbg.org/Home/priem-v-sdruzenieschiller/priem-2016g

# 153
Вече има официална информация и на сайта им,само не пише точната дата за изпита :

Но пък се знае "Резултатите от подборната процедура се обявяват до 13.04.2017 г."  Mr. Green Съдейки по времето, което им е било нужно предходните години, верятно ще е в началото на март. 

# 154

Но пък се знае "Резултатите от подборната процедура се обявяват до 13.04.2017 г."  Mr. Green Съдейки по времето, което им е било нужно предходните години, верятно ще е в началото на март. 

Е изпита ще ви кажат кога е като подавате документите. . И знаете кога ще излезнат и резултатите. . Най вероятно ще приемат и повече деца .. така че сте щасливци!

# 155
  • София
Също не видях никъде колко деца ще се приемат?

Аз се колебая все още дали да се явява на изпита, но ще се  пробваме сигурно, да видя какво ще направи. Иначе досега е решавал Крокотака 5-7 цялата, двете Азбуки и разни други книжки за писане и рисуване.

Книжките ги решава за забавление предимно, не го натискам изобщо Simple Smile

# 156
Колко е членския внос за тази година?

# 157
Това нещо трябваше да го направят много по-рано и да избегнат, което се случи мин. година.

Честно казано, следя постовете Ви от известно време, тези на Шреки дори от по-отдавна и наистина не разбирам какъв Ви е проблема.
На тези, които се чудят дали да кандидатстват, дали училището е добро, дали средата е добра и т.н., ще кажа, че като вече част от Сдружението и част от родителския отбор (неслучайно употребявам думата "отбор", но т.к. тук са се събрали много озлобени разбирачи няма да влизам в детайли) на една от ПГ-тата, най-горещо и искрено ви препоръчвам да опитате! Без значение 55то, 145то, 131во, или друго - не базата прави училището, не локацията, не класирането на НВО, или други подобни глупости. Правят го децата и ангажираните им родители.
Мога да кажа, че на този етап смятам, че средата за детето ми е повече от добра - това доказва наличието на истински подбор, без значение 2ри, 3ти или 5ти деца са в класа. Мога да кажа, че за краткото време на познанство с техните родители, намерих прекрасни хора, голяма част от които вече и приятели, хора със сходни интереси, възгледи, готови да помогнат - както на вас, така и ма детето ви, готови да се организират за минути за общата кауза и т.н. и т.н.

На тези, които се чудят дали 131во е добър избор - вие ще го направите, хора. Всяко начало е трудно, но ще намерите хора, с които заедно ще превърнете 131во, 150то или 205то у-ще в един дом за децата си.
Не по-малко трудно е било и в "сирийското" 145то, а само няколко години по-късно не заради МОН, община и тн, а ВЪПРЕКИ тях, сега то е едно от най-добрите училища в София. Направили са го децата и родителите. Правим го ние в момента. Ще го направите и вие.

Не позволявайте двама-трима отявлени озлобени, дребни душички, активни в тези теми от години, сипещи лъжи и омраза да ви заблудят. Въпреки трудностите, които изпитахме и миналото лято и в момента с неясния прием за 1ви клас, отново заявявам, че към днешна дата, смятам, че решението да кандидатстваме е било най-доброто, което можех да взема.
П. С. Поздрави и успех на кандидатстващите! За конструктивни въпроси съм насреща.
П. П. С. В отговор на въпрос за 2016/17 г. членският внос е размер на 160 лв. и се заплаща 9 месеца в годината.

# 158

Честно казано, следя постовете Ви от известно време, тези на Шреки дори от по-отдавна и наистина не разбирам какъв Ви е проблема.
На тези, които се чудят дали да кандидатстват, дали училището е добро, дали средата е добра и т.н., ще кажа, че като вече част от Сдружението и част от родителския отбор (неслучайно употребявам думата "отбор", но т.к. тук са се събрали много озлобени разбирачи няма да влизам в детайли) на една от ПГ-тата, най-горещо и искрено ви препоръчвам да опитате! Без значение 55то, 145то, 131во, или друго - не базата прави училището, не локацията, не класирането на НВО, или други подобни глупости. Правят го децата и ангажираните им родители.
Мога да кажа, че на този етап смятам, че средата за детето ми е повече от добра - това доказва наличието на истински подбор, без значение 2ри, 3ти или 5ти деца са в класа. Мога да кажа, че за краткото време на познанство с техните родители, намерих прекрасни хора, голяма част от които вече и приятели, хора със сходни интереси, възгледи, готови да помогнат - както на вас, така и ма детето ви, готови да се организират за минути за общата кауза и т.н. и т.н.

На тези, които се чудят дали 131во е добър избор - вие ще го направите, хора. Всяко начало е трудно, но ще намерите хора, с които заедно ще превърнете 131во, 150то или 205то у-ще в един дом за децата си.
Не по-малко трудно е било и в "сирийското" 145то, а само няколко години по-късно не заради МОН, община и тн, а ВЪПРЕКИ тях, сега то е едно от най-добрите училища в София. Направили са го децата и родителите. Правим го ние в момента. Ще го направите и вие.

Не позволявайте двама-трима отявлени озлобени, дребни душички, активни в тези теми от години, сипещи лъжи и омраза да ви заблудят. Въпреки трудностите, които изпитахме и миналото лято и в момента с неясния прием за 1ви клас, отново заявявам, че към днешна дата, смятам, че решението да кандидатстваме е било най-доброто, което можех да взема.
П. С. Поздрави и успех на кандидатстващите! За конструктивни въпроси съм насреща.
П. П. С. В отговор на въпрос за 2016/17 г. членският внос е размер на 160 лв. и се заплаща 9 месеца в годината.

Напълно подкрепям написаното!Ето с децата на такива хора учи и моето за което съм благодарна и щастлива че съм имала този късмет! И аз съм насреща за въпроси ако имате такива/говоря за кандидатсващите  не за хейта. .. На тях спрях да обръщам внимание/! Пожелавам успех на всички и най важното не забравяйте че това са едни хлапета на 6... Не всичко трябва да е на всяка цена те трябва и да играят!

# 159
  • София
Six_stars, elena665, напълно ви подкрепям!  newsm10

# 160

Няколко дена се опитвах да намеря обективна информация, как точно Шилер е направило едно училище добро. Е не успях. Попаднах на това:

http://gospodari.com/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB% … -video103517.html

Според репортажа, директорката има роля в подбора на децата. Защо да не и отдадем заслуженото и признаем приноса й?

# 161

И аз не знам на вас какъв ви е проблема, форумът е свободен, не си спомням да съм писала - спрете да хвалите Шилер и да съм определяла хората по някакъв начин, тук не един път ни нарекоха хейтъри и др., може би тогава вие сте "lovers", не знам ....

Примирите се, че има и недоволни и монетата има и др-а страна.

Факт е, че Шилер подведоха хората миналата година, факт е, че още през зимата човек от ръководството ни каза да се насочим към 145-то у-ще, защото с 55-то не се знае какво ще стане.
Факт е, че познавам лично дете, което не издържа теста мин. година, няма го в нито един списък, но 2 дена преди 15 септември го взеха в паралелка на Шилер в 145-то у-ще със смътното обяснение, че се били освободили места.
Факт е, че тази учебна година Шилер са ходили в у-ще с много по-добра локация от 131-во да си търсят стаи, но са им отказали.

Не на последно място, може би това е нещото, което най-много ме подразни непрозрачността на изпита/ теста - задачи без условия, липсващи точки - не само с колко се оценява самата задача, а и колко е получило детето за нея и накрая един гол резултат.

Факт е, че тръгнах с много позитивна нагласа към Шилер, но е факт и че се разочаровах.

Това, което прави впечатление, че тук май си пишем предимно разочаровани и очаровани, нови хора почти няма....

В една др-а тема, една дама пак от Шилер, беше написала, че таксата е 170 лв.

# 162

Няколко дена се опитвах да намеря обективна информация, как точно Шилер е направило едно училище добро. Е не успях. Попаднах на това:

http://gospodari.com/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB% … -video103517.html

Според репортажа, директорката има роля в подбора на децата. Защо да не и отдадем заслуженото и признаем приноса й?

Вие явно имате много голям проблем! На всички ни е ясно, че училището се е превърнало в това което е благодарение на Сдружение Шилер. Доказва го и наплива на искащи да учат в него всяка година. Относно директорката, ще ви кажа следното.. дадения линк се отнася за едно друго Сдружение и за него се пише в една друга тема! Идете там и коментирайте прием, критерии и прочие. Михайлова е намерила начин да вдигне това училище на крака и да го направи желано. Аз лично бих искала да виждам повече такива директори в българските училища като нея, хора работещи с желание и ентусиазъм. Предлагам да спрете с жлъчните си коментарии и безпочвените си обвинения. Разбирам болката ви от това че най вероятно вашето дете или това на ваши близки не е прието ... но разберете че света не е свършил с това. И накрая бих ви посъветвала да насочите цялата тази негативна енергия която разпилявате тука към нещо по конструктивно. Темата е за обмяна на информация и дискусия на родители как да готвят децата си! Вие се държите като на селския пазар Wink

# 163
Че паралелките на Шилер в 145-то са много добри, не мисля, че може да се спори. И това е така точно заради подбора на децата. Разбира се изключения винаги има.

Репортажът не го бях гледала, но и никога не съм се съмнявала, че има по някой друг парашутист. Не само в Шилер, Дикенс, НУКК, частните училища и т.н., ами навсякъде, където местата са по-малко от желаещите.
Разбира се много е кофти, когато твоето дете е изместено от такъв парашутист.
Изгледах и останалите репортажи и чак сега ми се изясни защо 145-то са променили критериите за прием. Директорката е за убиване.

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 10:55 от Пролетен дъждец

# 164

Вие явно имате много голям проблем! На всички ни е ясно, че училището се е превърнало в това което е благодарение на Сдружение Шилер. Доказва го и наплива на искащи да учат в него всяка година. Относно директорката, ще ви кажа следното.. дадения линк се отнася за едно друго Сдружение и за него се пише в една друга тема! Идете там и коментирайте прием, критерии и прочие. Михайлова е намерила начин да вдигне това училище на крака и да го направи желано. Аз лично бих искала да виждам повече такива директори в българските училища като нея, хора работещи с желание и ентусиазъм. Предлагам да спрете с жлъчните си коментарии и безпочвените си обвинения. Разбирам болката ви от това че най вероятно вашето дете или това на ваши близки не е прието ... но разберете че света не е свършил с това. И накрая бих ви посъветвала да насочите цялата тази негативна енергия която разпилявате тука към нещо по конструктивно. Темата е за обмяна на информация и дискусия на родители как да готвят децата си! Вие се държите като на селския пазар Wink

Моля посочете ми в кой коментар съм обвинил някого и за какво?  

С последните няколко коментара просто поисках  инфрмация с какво МОН и общината пречи и на кого, както и кои директори на общински училища в София са "комерсиални". Тези  твърдения за пречене и комерсиалност не идват от мен, а от пишещи, представящи се за членове на Шилер.

Поисках и информация за кандидастващите- колко е бройката на децата - братя и сестри, които ще бъдат записани в 131 СУ тази година. Е, къде видяхте нещо, което  не е по темата.

Общи условия

Активация на акаунт